TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Експлозија на бомба во дворот на пратеникот Етеми во Визбегово

Вест - 24.07.2002

Во скопското село Визбегово, околу 21 часот во неделата, екслодирала бомба во дворот на Фатмир Етеми, пратеник во Републичкото собрание. Од експлозијата никој не бил повреден , а била причинета само материјална штетеа. во детонацијата биле искршени прозорци од подрумските простории на куќата а била ...

Фрлена бомба во дворот на пратеникот на ДПА, Фатмир Етеми

А1 - 23.07.2002

Експлозијата се случила во неделата пред семејната куќа на пратеникот од ДПА Фатмир Етеми. Повредени нема а оштетени се делови од оградата, прозорците и фасадата, бомбата направила и мал кратер во дворот. Напаѓачите бомбата ја фрлиле од автомобил околу 21 часот и 30 минути, во моментот кога ...