TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Повторно одлучување за одлуката за задолжување на стариот состав на ДИК

Дневник - 10.02.2016

Управниот суд ја поништи одлуката на стариот состав на ДИК за задолжувањето кое го оспори Кире Наумов и предметот го врака на повторно одлучување. Дополнителниот заменик министер за финансии ја поднесе тужбата на 22 декември против одлуката на ДИК, ...

Од домашните кредитори ќе бидат побарани вкупно 3,5 милиони евра

Телма - 10.02.2016

Министерството за финансии ги објави проспектите за задолжувањето закажано за 16 февруари. Преку аукција на 3 месечни и едно годишни записи, од домашните кредитори ќе бидат побарани вкупно 3,5 милиони евра.

“Ветото за задолжувањата“ - повторно во ДИК

24 Вести - 10.02.2016

Враќањето на случајот вето за задолжувањата во државната изборна комисија е потврда дека ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ, свесно и надвор од сите законски надлежности, донеле одлука со која овозможија неконтролирано задолжување во пресрет на претстојните ...

Не е јасно дали Владата смее да се задолжува без согласност на Наумов

Алсат-М - 10.02.2016

Државната изборна комисија сѐ уште не решила дали Владата смее да се задолжува без согласност на дополнителниот заменик министер за финансии Кире Наумов. ДИК денеска ја доби одлуката на Управниот суд со која новиов состав ќе треба да се изјасни по ...

Наумов: ДИК е на потег

+инфо - 10.02.2016

Претходниот состав на Државната изборна комисија донесе политички диригирана одлука. ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ, свесно, надвор од сите законски надлежности, донесоа одлука со која овозможија неконтролирано задолжување во пресрет на претстојните парламентарни ...

Наумов: ДИК е потег во спречувањето на неконтролираното задолжување пред избори

А1 On - 10.02.2016

Претходниот состав на Државната изборна комисија донесе политички диригирана одлука. ВМРО ДПМНЕ и ДУИ,свесно,надвор од сите законски надлежности, донесоа одлука со која овозможија неконтролирано задолжување во пресрет на претстојните парламентарни ...

Наумов: ДИК е потег во спречувањето на неконтролираното задолжување пред избори

Репортер - 10.02.2016

Претходниот состав на Државната изборна комисија донесе политички диригирана одлука. ВМРО ДПМНЕ и ДУИ,свесно,надвор од сите законски надлежности, донесоа одлука со која овозможија неконтролирано задолжување во пресрет на претстојните парламентарни ...

Кире Наумов: Новиот состав на ДИК треба да одлучи за задолжувањата на домашниот пазар

МКД - 10.02.2016

Претходниот состав на Државната изборна комисија донесе политички диригирана одлука. ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ, свесно, надвор од сите законски надлежности, донесоа одлука со која овозможија неконтролирано задолжување во пресрет на претстојните парламентарни ...

Наумов: И покрај укинатата одлука на старата ДИК , Ставревски закажа ново задолжување за 16 февруари

Локално - 10.02.2016

Претходниот состав на Државната изборна комисија донесе политички диригирана одлука. ВМРО ДПМНЕ и ДУИ,свесно,надвор од сите законски надлежности, донесоа одлука со која овозможија неконтролирано задолжување во пресрет на претстојните парламентарни ...

Наумов: Укината одлуката на ДИК за задолжувањата на домашниот пазар на капитал

Фактор - 10.02.2016

Претходниот состав на Државната изборна комисија донесе политички диригирана одлука, обвинува дополнителниот заменик министер за финансии Кире Наумов. Според невовите зборови, ВМРО ДПМНЕ и ДУИ надвор од сите законски надлежности донеле одлука со ...

Владата се задолжи дупло повеќе од планираното

Фокус - 09.02.2016

Владата денеска се задолжи за 15,6 милиони евра, иако пред денешното задолжување планот беше да се позајмат седум милиони евра. Владата денеска се задолжи за 15,6 милиони евра, иако пред денешното задолжување планот беше да се позајмат седум милиони ...

Наумов: Јавниот долг достигна 4 милијарди и 300 милиони евра

ТВ21 - 09.02.2016

„Со денешната аукција на државни хартии од вредност, јавниот долг на РМ достигна нов рекорден износ. Долгот што треба да го враќаат граѓаните сега изнесува речиси 4 милијарди и 300 милиони евра“ – пишува во реакцијата на дополнителниот ...

Управниот суд ја поништи одлуката на ДИК

Телма - 09.02.2016

Управниот суд ја поништи одлуката на Државната изборна комисија и предметот го врака на повторно одлучување. Станува збор за тужбата што дополнителниот заменик министер Кире Наумов ја поднесе на 22.

Наумов - Запишани нови записи од 8,56 милиони евра

Утрински - 09.02.2016

Дополнителниот заменик-министер за финансии Кире Наумов во соопштение наведува дека денеска на аукцијата се запишани 15.627 милиони евра, а за враќање доспеваа само 7.07 милиони евра, односно запишани се 8.56 милиони евра нов нето долг.

Наместо со најавените 7 милиони евра, владата се задолжи со 15,6 милиони

Алсат-М - 09.02.2016

Ново, поголемо задолжување од најавеното. Наместо со 7 милиони евра, Владата денеска кај домашните кредитори се задолжи со 15,6 милиони. Утре за враќање достасуваат само 7 милиони евра. Од Министерството за финансии засега нема информација за што ќе ...

Реакции по денешното задолжување

24 Вести - 09.02.2016

По денешното задолжување реагираше и дополнителниот заменик министер Кире Наумов. Тој вели дека со само 4 одржани аукции на државни хартии од вредност над 15% од дефицитот за 2016 година е веќе реализиран, а посочува и на каматните стапки кои биле ...

Наумов: Со денешната аукција, долгот стана 4,3 милијарди евра

+инфо - 09.02.2016

Со денешната аукција на државни хартии од вредност, јавниот долг на РМ достигна нов рекорден износ. Долгот што треба да го враќаат граѓаните сега изнесува речиси 4 милијарди и 300 милиони евра, вели дополнителниот заменик министер за финансии Кире ...

Наумов: Запишани нови записи од 8,56 милиони евра

Press24 - 09.02.2016

Дополнителниот заменик-министер за финансии Кире Наумов во соопштение наведува дека денеска на аукцијата се запишани 15.627 милиони евра, а за враќање доспеваа само 7.07 милиони евра, односно запишани се 8.56 милиони евра нов нето долг.

Наумов: Јавниот долг достигна до 4 милијарди и 300 милиони евра

Нова ТВ - 09.02.2016

Дополнителниот заменик-министер за финансии Кире Наумов по повод новото владино задолжување денеска реагира дека јавниот долг достигнал речиси 4 милијарди и 300 милиони евра. „Со денешната аукција на државни хартии од вредност, јавниот долг на РМ ...

Ново задолжување, Владата ќе бара 7,7 милиони евра

+инфо - 09.02.2016

Владата денеска планира да се задолжи со нови 5,5 милиони евра. Според планот објавен од Министерството за финансии, на аукцијата на државни хартии од вредност ќе бидат понудени тримесечни записи во вредност од 813 000 евра и државни обврзници за ...

Ново задолжување од 7,07 милиони евра

Нова ТВ - 09.02.2016

На денешната аукција на државни хартии од вредност ,државата од домашните кредитори ке побара нови 7,07 милиони евра. Според проспектите на Министерството за финансии, понудени се 3 месечни записи во вредност од 813 000 евра и државни обврзници за ...

Наумов: Јавниот долг на Македонија достигна нов рекорден износ

А1 On - 09.02.2016

Со денешната аукција на државни хартии од вредност, јавниот долг на РМ достигна нов рекорден износ. Долгот што треба да го враќаат граѓаните сега изнесува речиси 4 милијарди и 300 милиони евра.

Наумов: Јавниот долг на Македонија достигна нов рекорден износ

Репортер - 09.02.2016

Со денешната аукција на државни хартии од вредност, јавниот долг на РМ достигна нов рекорден износ. Долгот што треба да го враќаат граѓаните сега изнесува речиси 4 милијарди и 300 милиони евра.

Владата повторно се задолжи двојно повеќе од најавеното

Р.С.Европа - 09.02.2016

Владата денеска се задолжи за 15,6 милиони евра, наместо за 7,1 милиони колку што беше најавено и колку што утре доспеваат за враќање. Дополнителниот заменик-министер за финансии Кире Наумов информира дека со денешната аукција на државни хартии од ...

Јавниот долг на Македонија достигна нов рекорден износ од 4 милијарди и 300 милиони евра

еМагазин - 09.02.2016

Дополнителниот заменик-министер за финансии Кире Наумов во соопштение наведува дека денеска на аукцијата се запишани 15.627 милиони евра, а за враќање доспеваа само 7.07 милиони евра, односно запишани се 8.56 милиони евра нов нето долг.

Наумов: Со денешното задолжување долгот достигна 4 милијарди и 300 милиони евра

Либертас - 09.02.2016

Со денешната аукција на државни хартии од вредност, јавниот долг на РМ достигна нов рекорден износ. Долгот што треба да го враќаат граѓаните сега изнесува речиси 4 милијарди и 300 милиони евра, реагира дополнителниот заменик министер за финансии, ...

Ново задолжување на Владата од 7,7 милиони евра

Кумановски м. - 09.02.2016

Владата на Република Македонија денеска планира да се задолжи со нови 5,5 милиони евра, а според планот објавен од страна на Министерството за финансии, на аукцијата на државни хартии од вредност ќе бидат понудени тримесечни записи во вредност од ...

Наумов: Со денешното задолжување долгот достигна 4 милијарди и 300 милиони евра

Канал 77 - 09.02.2016

Со денешната аукција на државни хартии од вредност, јавниот долг на РМ достигна нов рекорден износ. Долгот што треба да го враќаат граѓаните сега изнесува речиси 4 милијарди и 300 милиони евра, реагира дополнителниот заменик министер за финансии, ...

Ново задолжување, Владата ќе бара 7,7 милиони евра

Локално - 09.02.2016

Владата денеска од домашните кредитори преку аукција на државни хартии од вредност ќе се задолжи со 7,07 милиони евра. Веќе во среда, државата ќе треба да им врати идентична сума на кредиторите и да ги подмири старите долгови.

Наумов: Денеска нов рекорд во задолжувањето- 4 милијарди и 300 милиони евра

Локално - 09.02.2016

Со денешната аукција на државни хартии од вредност, јавниот долг на РМ достигна нов рекорден износ. Долгот што треба да го враќаат граѓаните сега изнесува речиси 4 милијарди и 300 милиони евра.

Наумов: Јавниот долг достигна 4 милијарди и 300 милиони евра

Фактор - 09.02.2016

Дополнителниот заменик министер за финансии Кире Наумов по повод денешното задолжување на државата реагираше укажувајќи на фактот дека со денешната аукција на државни хартии од вредност јавниот долг доби нов рекорд Имено, долгот што граѓаните ќе ...

Падна на Управен суд одлуката за задолжување на стариот состав на ДИК

Локално - 09.02.2016

Управниот суд ја поништи одлуката на стариот состав на ДИК за задолжувањето кое го оспори Кире Наумов и предметот го врака на повторно одлучување. Дополнителниот заменик министер за финансии ја поднесе тужбата на 22 декември против одлуката на ДИК, ...

Падна на Управен суд одлуката за задолжување на стариот состав на ДИК

Канал 77 - 09.02.2016

Управниот суд ја поништи одлуката на стариот состав на ДИК за задолжувањето кое го оспори Кире Наумов и предметот го врака на повторно одлучување. Дополнителниот заменик министер за финансии ја поднесе тужбата на 22 декември против одлуката на ДИК, ...

Ново задолжување од домашните кредитори – владата бара заем од 7 милиони евра

24 Вести - 08.02.2016

Владата денеска од домашните кредитори преку аукција на државни хартии од вредност ќе се задолжи со 7,07 милиони евра. Веќе во среда, државата ќе треба да им врати идентична сума на кредиторите и да ги подмири старите долгови.

Утре ново задолжување од домашните кредитори – владата бара заем од 7 милиони евра

Локално - 08.02.2016

Владата утре од домашните кредитори преку аукција на државни хартии од вредност ќе се задолжи со 7,07 милиони евра. Веќе во среда, државата е треба да им врати идентична сума на кредиторите и да ги подмири старите долгови.

Владата утре зема нов милионски кредит

Фактор - 08.02.2016

Во пресрет на подмирувањето на старите долгови кое треба да се изврши во среда, владата утре ќе се задолжи за идентична сума кај домашните кредитори. Преку аукција на државни хартии од вредност Македонија ќе се задолжи со 7,97 милиони евра.

Владата утре повторно ќе се задолжи

Канал 77 - 08.02.2016

Државата планира да се задолжи со нови 5,5 милиони евра – објави телевизија Телма. Според проспектот објавен од Министерството за финансии, на аукцијата на државни хартии од вредност закажана за утре ќе бидат понудени 3 месечни записи во вредност од ...