TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ова е состојбата со пожарите до 14 часот низ Македонија

ТВ21 - 08.08.2021

Состојба со пожарите до 14 часот 8.8.2021 година Пожарот во атарот на делчевско е активен при што се појавиле нови жаришта. Првата локација кај с. Разловци м.в „чокалица“. Пожарот е локализиран но екипите се суште на лице место.

ЦУК со состојба со пожарите до 19 часот: Алармантна ситуација во с. Будинарци, гори на непристапен терен, се бара помош ...

ТВ21 - 08.08.2021

Состојба со пожарите до 19.00 часот 8.8.2021 година Пожарот во атарот на делчевско е активен при што се појавиле нови жаришта. Првата локација кај с. Разловци м.в „чокалица“. Пожарот е локализиран но екипите се суште на лице место.

Состојбата на пожарите до 9:30 часот

ТВ21 - 08.08.2021

Состојба до пожарите до 9.30 часот на ден 8.8.2021 година Пожарот во атарот на делчевско е активен при што се појавиле две нови жаришта и тоа во с.Разловци м.в.Чокалица, додека другата локација е во атарот на с.Тработивиште и Нов Истевник, над Света ...

ЦУК: Активни пожари во Делчевско, Скопско, Прилепско и Кумановско

Алсат-М - 08.08.2021

Пожарот во атарот на Делчевско е активен при што се појавиле нови жаришта и тоа едното кај селото Разловци, а другото кај селото Нов Истевник. Се преземаат активности за надминување на состојбата, информира Центарот за управување со кризи (ЦУК) во ...

ЦУК: Активни пожари во Делчевско, Скопско, Прилепско и Кумановско, во Беровско ставен под контрола

Сител - 08.08.2021

Пожарот во атарот на Делчевско е активен при што се појавиле нови жаришта и тоа едното кај селото Разловци, а другото кај селото Нов Истевник. Се преземаат активности за надминување на состојбата, информира Центарот за управување со кризи (ЦУК) во ...

ЦУК: Активни пожари во Делчевско, Скопско, Прилепско и Кумановско, во Беровско ставен под контрола

Слободен Печат - 08.08.2021

Пожарот во атарот на Делчевско е активен при што се појавиле нови жаришта и тоа едното кај селото Разловци, а другото кај селото Нов Истевник. Се преземаат активности за надминување на состојбата, информира Центарот за управување со кризи (ЦУК) во ...

ЦУК: Активни пожари во Делчевско, Скопско, Прилепско и Кумановско

Канал5 - 08.08.2021

Пожарот во атарот на Делчевско е активен при што се појавиле нови жаришта и тоа едното кај селото Разловци, а другото кај селото Нов Истевник. Се преземаат активности за надминување на состојбата, информира Центарот за управување со кризи (ЦУК) во ...

Ова е состојбата на пожарите низ Македонија до 8 часот

ТВ21 - 08.08.2021

Состојба со пожарите до 8.00 часот Пожарот во атарот на делчевско е активен при што се појавиле нови жаришта и тоа едното кај с.Разловци, а другото кај с.Нов Истевник. Се превземаат активности за надминување на состојбата.

Огнот во беровско под контрола, активни пожари во региони на Делчево, Скопје, Прилеп и Куманово

МКД - 08.08.2021

Во последниот извештај на Центарот за управување со кризи (ЦУК) се вели дека пожарите во беровскиот регион се ставени под контрола, а дека активни пожари има во повеќе региони од земјава. На терените се пожарникари, војска, претставници на локални ...

ЦУК: Активни пожари во Делчевско, Скопско, Прилепско и Кумановско, во Беровско ставен под контрола

24 Вести - 08.08.2021

Пожарот во атарот на Делчевско е активен при што се појавиле нови жаришта и тоа едното кај селото Разловци, а другото кај селото Нов Истевник. Се преземаат активности за надминување на состојбата, информира Центарот за управување со кризи (ЦУК) во ...

ЦУК: Активни пожари во Делчевско, Скопско, Прилепско и Кумановско, во Беровско ставен под контрола

Телма - 08.08.2021

Пожарот во атарот на Делчевско е активен при што се појавиле нови жаришта и тоа едното кај селото Разловци, а другото кај селото Нов Истевник. Се преземаат активности за надминување на состојбата, информира Центарот за управување со кризи (ЦУК) во ...

ПОЈАВЕНИ НОВИ ЖАРИШАТА Еве каде гори низ земјава

+инфо - 08.08.2021

Се преземаат активности за надминување на состојбата, информира Центарот за управување со кризи (ЦУК) во извештајот за состојбата со пожарите во земјава во 8:00 часот. Пожарот во атарот на Делчевско е активен при што се појавиле нови жаришта и тоа ...

ЦУК: Активни пожари во Делчевско, Скопско, Прилепско и Кумановско, во Беровско ставен под контрола

Вечер Прес - 08.08.2021

Пожарот во атарот на Делчевско е активен при што се појавиле нови жаришта и тоа едното кај селото Разловци, а другото кај селото Нов Истевник. Се преземаат активности за надминување на состојбата, информира Центарот за управување со кризи (ЦУК) во ...

ЦУК: Активни пожари во Делчевско, Скопско, Прилепско и Кумановско, во Беровско ставен под контрола

Либертас - 08.08.2021

– Пожарот во атарот на Делчевско е активен при што се појавиле нови жаришта и тоа едното кај селото Разловци, а другото кај селото Нов Истевник. Се преземаат активности за надминување на состојбата, информира Центарот за управување со кризи (ЦУК) во ...

ЦУК: Активни пожари во Делчевско, Скопско, Прилепско и Кумановско

OhridNews - 08.08.2021

Пожарот во атарот на Делчевско е активен при што се појавиле нови жаришта и тоа едното кај селото Разловци, а другото кај селото Нов Истевник. Се преземаат активности за надминување на состојбата, информира Центарот за управување со кризи (ЦУК) во ...

ЦУК: Се уште активни пожари во Делчевско, Скопско, Прилепско и Кумановско, во Беровско ставен под контрола

ММС - 08.08.2021

Пожарот во атарот на Делчевско е активен при што се појавиле нови жаришта и тоа едното кај селото Разловци, а другото кај селото Нов Истевник. Се преземаат активности за надминување на состојбата, информира Центарот за управување со кризи (ЦУК) во ...

Активни пожари и нови жаришта, на кои места во Македонија гори во моментов?

Курир - 08.08.2021

Пожарот во Делчевско е активен и се појавиле нови жаришта, кај с. Разловци и с. Нов Истевник. Се преземаат активности за надминување на состојбата, утринава информираат од Центарот за управување со кризи (ЦУК).

Активни пожари во Делчевско, Скопско, Прилепско и Кумановско, во Беровско ставен под контрола

24Инфо - 08.08.2021

Пожарот во атарот на Делчевско е активен при што се појавиле нови жаришта и тоа едното кај селото Разловци, а другото кај селото Нов Истевник. Се преземаат активности за надминување на состојбата, информира Центарот за управување со кризи (ЦУК) во ...

ЦУК: Активни пожари во Делчевско, Скопско, Прилепско и Кумановско, во Беровско ставен под контрола

Независен - 08.08.2021

Пожарот во атарот на Делчевско е активен при што се појавиле нови жаришта и тоа едното кај селото Разловци, а другото кај селото Нов Истевник. Се преземаат активности за надминување на состојбата, информира Центарот за управување со кризи (ЦУК) во ...

ЦУК: Состојба со пожарите до 9:30 часот – две нови жаришта

Нетпрес - 08.08.2021

Пожарот во атарот на делчевско е активен при што се појавиле две нови жаришта и тоа во с.Разловци м.в.Чокалица, додека другата локација е во атарот на с.Тработивиште и Нов Истевник, над Света Вода, информираат од Центарот за утправување со кризи.

Активни пожари во делчевско, скопско, прилепско и кумановско, во беровско ставен под контрола

Курир - 08.08.2021

Пожарот во атарот на Делчевско е активен при што се појавиле нови жаришта и тоа едното кај селото Разловци, а другото кај селото Нов Истевник. Се преземаат активности за надминување на состојбата, информира Центарот за управување со кризи (ЦУК) во ...

ЦУК: Активни пожари во Делчевско, Скопско, Прилепско и Кумановско, во Беровско ставен под контрола

Lider - 08.08.2021

Пожарот во атарот на Делчевско е активен при што се појавиле нови жаришта и тоа едното кај селото Разловци, а другото кај селото Нов Истевник. Се преземаат активности за надминување на состојбата, информира Центарот за управување со кризи (ЦУК) во ...

ЦУК: Активни пожари во Делчевско, Скопско, Прилепско и Кумановско, во Беровско ставен под контрола

Press24 - 08.08.2021

Пожарот во атарот на Делчевско е активен при што се појавиле нови жаришта и тоа едното кај селото Разловци, а другото кај селото Нов Истевник. Се преземаат активности за надминување на состојбата, информира Центарот за управување со кризи (ЦУК) во ...

Дел од пожарите се прошируваат: Алармантна ситуација во с. Будинарци, се бара помош од АРМ

Курир - 08.08.2021

Пожарот во атарот на делчевско е активен при што се појавиле нови жаришта. Првата локација кај с. Разловци м.в „чокалица“. Пожарот е локализиран но екипите се суште на лице место. Пожарот во атарот на на с.Разловци потполно е ставен под контрола, ...

МАКЕДОНИЈА И ДЕНЕС ГОРИ: Активни пожари во Делчевско, Скопско, Прилепско и Кумановско

Денешен - 08.08.2021

Пожарот во атарот на Делчевско е активен при што се појавиле нови жаришта и тоа едното кај селото Разловци, а другото кај селото Нов Истевник. Се преземаат активности за надминување на состојбата, информира Центарот за управување со кризи (ЦУК) во ...

Детален преглед: Активни пожари во Делчевско, Скопско, Прилепско и Кумановско, во Беровско ставен под контрола

еМагазин - 08.08.2021

Пожарот во атарот на Делчевско е активен при што се појавиле нови жаришта и тоа едното кај селото Разловци, а другото кај селото Нов Истевник. Се преземаат активности за надминување на состојбата, информира Центарот за управување со кризи (ЦУК) во ...

ЦУК: Состојба со пожарите до 8 часот

Нетпрес - 08.08.2021

Пожарот во атарот на делчевско е активен при што се појавиле нови жаришта и тоа едното кај с.Разловци, а другото кај с.Нов Истевник, информираат од Центарот за утправување со кризи, додавајќи дека се превземаат активности за надминување на ...

Активни пожари на неколку локации, пожарот во беровско под контрола

Кајгана - 08.08.2021

Пожарот во атарот на делчевско е активен при што се појавиле нови жаришта и тоа едното кај селото Разловци, а другото кај селото Нов Истевник. Се преземаат активности за надминување на состојбата, информира Центарот за управување со кризи (ЦУК) во ...

Активни се пожари во Делчевско, Скопско, Прилепско и Кумановско, во Беровско ставен под контрола

Точка - 08.08.2021

Пожарот во атарот на Делчевско е активен при што се појавиле нови жаришта и тоа едното кај селото Разловци, а другото кај селото Нов Истевник. Се преземаат активности за надминување на состојбата, информира Центарот за управување со кризи (ЦУК) во ...

ЦУК: Пожарот во атарот на делчевско е активен, има нови жаришта

Локално - 08.08.2021

Според последниот извештај на ЦУК до 14 часот 8.8.2021 година: Пожарот во атарот на делчевско е активен при што се појавиле нови жаришта. Првата локација кај с. Разловци м.в „чокалица“. Пожарот е локализиран но екипите се суште на лице место.

Нема крај… Ова е состојбата утрово со пожарите низ Македонија

4NEWS - 08.08.2021

Состојба до пожарите до 9.30 часот на ден 8.8.2021 година Пожарот во атарот на делчевско е активен при што се појавиле две нови жаришта и тоа во с.Разловци м.в.Чокалица, додека другата локација е во атарот на с.Тработивиште и Нов Истевник, над Света ...

ЦУК: Активни пожари во Делчевско, Скопско, Прилепско и Кумановско, во Беровско ставен под контрола

Frontline - 08.08.2021

Пожарот во атарот на Делчевско е активен при што се појавиле нови жаришта и тоа едното кај селото Разловци, а другото кај селото Нов Истевник. Се преземаат активности за надминување на состојбата, информира Центарот за управување со кризи (ЦУК) во ...

ЦУК: Состојба со пожарите до 9:30 часот – две нови жаришта

Република - 08.08.2021

Пожарот во атарот на делчевско е активен при што се појавиле две нови жаришта и тоа во с.Разловци м.в.Чокалица, додека другата локација е во атарот на с.Тработивиште и Нов Истевник, над Света Вода, информираат од Центарот за утправување со кризи.

Две нови жаришта во пожарот во делчевскиот регион, гори и во скопско, велешко, прилепско

Тера - 08.08.2021

Пожарот во атарот на делчевско е активен при што се појавиле две нови жаришта и тоа во село Разловци во местото Чокалица, додека другата локација е во атарот на село Тработивиште и Нов Истевник, над Света Вода, соопштуваат од Центарот за управување ...

Пожари во делчевско, штипско, светиниколскo. Во прилепско дејствува романскиот „Спартан“

Тера - 08.08.2021

Во Прилепско во моментот има 2 активни пожари на отворен простор и тоа во атарот на селата Дрен- Смолане каде гори сува трева и шума, а постои опасност да биде зафатена и високостеблеста борова шума.

ЦУК: Состојба со пожарите до 8 часот

Република - 08.08.2021

Пожарот во атарот на делчевско е активен при што се појавиле нови жаришта и тоа едното кај с.Разловци, а другото кај с.Нов Истевник, информираат од Центарот за утправување со кризи, додавајќи дека се превземаат активности за надминување на ...

ЦУК: Пожарот во Беровско под контрола, активни пожари во Делчевско, Скопско, Прилепско и Кумановско

CivilMedia - 08.08.2021

Пожарот во Делчевско е активен и се појавиле нови жаришта, кај с. Разловци и с. Нов Истевник. Се преземаат активности за надминување на состојбата, утринава информираат од Центарот за управување со кризи (ЦУК).

ЦУК: Активни пожари во Делчевско, Скопско, Прилепско и Кумановско, во Беровско ставен под контрола

Опсервер - 08.08.2021

– Пожарот во атарот на Делчевско е активен при што се појавиле нови жаришта и тоа едното кај селото Разловци, а другото кај селото Нов Истевник. Се преземаат активности за надминување на состојбата, информира Центарот за управување со кризи (ЦУК) во ...

ЦУК: Активни пожари во Делчевско, Скопско, Прилепско и Кумановско, во Беровско ставен под контрола

MakPress - 08.08.2021

Пожарот во атарот на Делчевско е активен при што се појавиле нови жаришта и тоа едното кај селото Разловци, а другото кај селото Нов Истевник. Се преземаат активности за надминување на состојбата, информира Центарот за управување со кризи (ЦУК) во ...

ЦУК: Речиси нема кај не гори, активни се десетина пожари

360 степени - 07.08.2021

Во дневниот извештај на Центарот за управување со кризи, регистрирани се пожари во штипскиот, велешкиот, струмичкиот, битолскиот, тетовскиот и скопскиот регион Пожарот во атарот на село Нов Истевник во маалото Пасјак е ставен под контрола, додека ...

ЦУК: Пожарот кај Будинарци е се уште активен, но со намален интензитет

Фокус - 07.08.2021

Од Центарот за управување со кризи (ЦУК) информираат за состојбата со активни и локализирани пожари до 15 часот. Извештајот го објавуваме во целост: Пожарот на м.в.Бајаз Тепе се уште е активен кај на потегот с. Будинарци кон с.

ЦУК: Активни седум пожари, екипите се справуваат на терен

Канал5 - 07.08.2021

Пожарот на местото викано Бајаз Тепе се уште е активен кај на потегот од селото Будинарци кон селото Разловци, но со намален интензитет, без појава на ветер и полесно може да се следи. На него дејствуваат веќе постоечките екипи од АРСМ, ШС Равна ...

Активни седум пожари во моментов, екипите се справуваат на терен

Слободен Печат - 07.08.2021

Пожарот на местото викано Бајаз Тепе се уште е активен кај на потегот од селото Будинарци кон селото Разловци, но со намален интензитет, без појава на ветер и полесно може да се следи. На него дејствуваат веќе постоечките екипи од АРСМ, ШС Равна ...

Активни се седум пожари, здружените сили засега добро се справуваат

МКД - 07.08.2021

Пожарот на местото викано Бајаз Тепе е активен на потегот од селото Будинарци кон селото Разловци, но со намален интензитет, без појава на ветер и полесно може да се следи. На него дејствуваат веќе постоечките екипи од АРСМ, ШС Равна река, ШС ...

ЦУК: Активни седум пожари, екипите се справуваат на терен

ТВ21 - 07.08.2021

Пожарот на местото викано Бајаз Тепе се уште е активен кај на потегот од селото Будинарци кон селото Разловци, но со намален интензитет, без појава на ветер и полесно може да се следи. На него дејствуваат веќе постоечките екипи од АРСМ, ШС Равна ...

ЦУК: Активни седум пожари, екипите се справуваат на терен

24 Вести - 07.08.2021

Пожарот на местото викано Бајаз Тепе се уште е активен кај на потегот од селото Будинарци кон селото Разловци, но со намален интензитет, без појава на ветер и полесно може да се следи. На него дејствуваат веќе постоечките екипи од АРСМ, ШС Равна ...

Алармантна ситуацијата околу с. Будинарци и с. Мачево – ова е состојбата со пожарите во Македонија до 9 часот

ТВ21 - 07.08.2021

Состојба со пожарите до 9 часот на ден 07.08.2021 година Штипски регион Пожарот кој започна на 02.08.2021 година во атарот на с.Нов Истевник маало Пасјак е ставен под контрола и е во дијаметар од 15 километри, до овој момент опожарена е површина од ...

ЦУК: Активни се поголем број на пожари, силите се распоредени по теренот

МКД - 07.08.2021

Центарот за управување со кризи (ЦУК) пред прес-конференцијата закажана за 10 часот, објави податоци за состојба со пожарите во земјава заклучно со 9 чаСОТ. Најголем број активни пожари има во поширокиот штипски регион, се до границата со Бугарија.

Состојбата со пожарите до 9 часот

Фокус - 07.08.2021

Од Центарот за управување со кризи известуваат за состојба со пожарите до 9 часот. Извештајот го пренесуваме во целост: Штипски регион Пожарот кој започна на 02.08.2021 година во атарот на с.Нов Истевник маало Пасјак е ставен под контрола и е во ...

Огнот кај Песјак ставен под контрола, активни уште десетина пожари

Канал5 - 07.08.2021

Состојбата во атерот на селата Црник, Умлена и Чифлик од вчера од попладневните часови е стабилна и на сите места има распоредено екипи за контролирање на опожарените површини. Пожарот во атарот на село Нов Истевник во маалото Пасјак е ставен под ...

Огнот кај Песјак ставен под контрола, активни уште десетина пожари

Сител - 07.08.2021

Пожарот во атарот на село Нов Истевник во маалото Пасјак е ставен под контрола, додека активни се огнените стихии кај селата Робово, Мачево, Будинарци, кај Богословец, огното во атарот на село Кадрифаково, потоа кај село Џидимирци, на потегот меѓу ...

Огнот кај Пасјак ставен под контрола, активни уште десетина пожари

Телма - 07.08.2021

Пожарот во атарот на село Нов Истевник во маалото Пасјак е ставен под контрола, додека активни се огнените стихии кај селата Робово, Мачево, Будинарци, кај Богословец, огното во атарот на село Кадрифаково, потоа кај село Џидимирци, на потегот меѓу ...

ЦУК: Пожарот кај Будинарци се шири со мала брзина, во појас од 200 метри

Фокус - 07.08.2021

Од Центарот за управување со кризи информираат за состојба со пожарите до 17 часот. Извештајот го пренесуваме во целост: -Пожарот на м.в.Бајаз Тепе се уште е активен кај на потегот с.Будинарци кон с.Разловци и се шири со мала брзина во појас со ...

Огнот кај Песјак ставен под контрола, активни уште десетина пожари

Либертас - 07.08.2021

Пожарот во атарот на село Нов Истевник во маалото Пасјак е ставен под контрола, додека активни се огнените стихии кај селата Робово, Мачево, Будинарци, кај Богословец, огното во атарот на село Кадрифаково, потоа кај село Џидимирци, на потегот меѓу ...

СЕ МЕНУВА ОД ЧАС ВО ЧАС ПОВТОРНО АЛАРМАНТНО Е КАЈ БУДИНАРЦИ И КАЈ МАЧЕВО Гори на уште десетина места

+инфо - 07.08.2021

Пожарот околу селото Црник е ставен под контрола, на терен е месното население заради контрола околу селото. Во моментот пожарот е и над село Мачево и таму има екипи распоредени. Околу село Робово се прави појас за да сè се прекине пожарот, се ...

ЦУК: Активни седум пожари, екипите се справуваат на терен

Вечер Прес - 07.08.2021

Пожарот на местото викано Бајаз Тепе се уште е активен кај на потегот од селото Будинарци кон селото Разловци, но со намален интензитет, без појава на ветер и полесно може да се следи. На него дејствуваат веќе постоечките екипи од АРСМ, ШС Равна ...

ЦУК: Реактивиран пожарот кај Штип, критичен пожарот кај Плетвар кон Прилеп

Нова ТВ - 07.08.2021

Пожарот во атарот на село Нов Истевник во маалото Пасјак е ставен под контрола, додека активни се огнените стихии кај селата Робово, Мачево, Будинарци, кај Богословец, огното во атарот на село Кадрифаково, потоа кај село Џидимирци, на потегот меѓу ...

СЀ УШТЕ ГОРИ КАЈ БУДИНАРЦИ Активни седум пожари

+инфо - 07.08.2021

Пожарот кај село Џидимирци е активен. Гори висока сува трева и дабова шума. Пожарот зафаќа фронт од околу 1,5 километар. Пожарот на местото наречено Бајаз Тепе сè уште е активен на потегот од селото Будинарци кон селото Разловци, но со намален ...

Огнот кај Песјак ставен под контрола, активни уште десетина пожари

Вечер Прес - 07.08.2021

Пожарот во атарот на село Нов Истевник во маалото Пасјак е ставен под контрола, додека активни се огнените стихии кај селата Робово, Мачево, Будинарци, кај Богословец, огното во атарот на село Кадрифаково, потоа кај село Џидимирци, на потегот меѓу ...

Огнот кај Песјак ставен под контрола, активни уште десетина пожари

Press24 - 07.08.2021

Пожарот во атарот на село Нов Истевник во маалото Пасјак е ставен под контрола, додека активни се огнените стихии кај селата Робово, Мачево, Будинарци, кај Богословец, огното во атарот на село Кадрифаково, потоа кај село Џидимирци, на потегот меѓу ...

Во Македонија активни се седум пожари, еве каде гори во моментов

Курир - 07.08.2021

Пожарот на местото викано Бајаз Тепе се уште е активен кај на потегот од селото Будинарци кон селото Разловци, но со намален интензитет, без појава на ветер и полесно може да се следи. На него дејствуваат веќе постоечките екипи од АРСМ, ШС Равна ...

Огнот кај Песјак ставен под контрола, активни уште десетина пожари

24Инфо - 07.08.2021

Пожарот во атарот на село Нов Истевник во маалото Пасјак е ставен под контрола, додека активни се огнените стихии кај селата Робово, Мачево, Будинарци, кај Богословец, огното во атарот на село Кадрифаково, потоа кај село Џидимирци, на потегот меѓу ...

ЦУК: Активни седум пожари, екипите се справуваат на терен

Press24 - 07.08.2021

– Пожарот на местото викано Бајаз Тепе се уште е активен кај на потегот од селото Будинарци кон селото Разловци, но со намален интензитет, без појава на ветер и полесно може да се следи. На него дејствуваат веќе постоечките екипи од АРСМ, ШС Равна ...

ЦУК: Активни седум пожари, екипите се справуваат на терен

Lider - 07.08.2021

Пожарот на местото викано Бајаз Тепе се уште е активен кај на потегот од селото Будинарци кон селото Разловци, но со намален интензитет, без појава на ветер и полесно може да се следи. На него дејствуваат веќе постоечките екипи од АРСМ, ШС Равна ...

И натаму активни десетина пожари, огнот кај Пaсјак ставен под контрола

Независен - 07.08.2021

Пожарот во атарот на село Нов Истевник во маалото Пасјак е ставен под контрола, додека активни се огнените стихии кај селата Робово, Мачево, Будинарци, кај Богословец, огното во атарот на село Кадрифаково, потоа кај село Џидимирци, на потегот меѓу ...

Детален преглед на активни пожари низ Македонија

еМагазин - 07.08.2021

Пожарот на местото викано Бајаз Тепе се уште е активен кај потегот од селото Будинарци кон селото Разловци, но со намален интензитет, без појава на ветер и полесно може да се следи. На него дејствуваат веќе постоечките екипи од АРСМ, ШС Равна река, ...

Активни седум пожари, кај Будинарци се уште гори

Нетпрес - 07.08.2021

Пожарот на местото наречено Бајаз Тепе сè уште е активен на потегот од селото Будинарци кон селото Разловци, но со намален интензитет, без појава на ветер и полесно може да се следи. На него дејствуваат веќе постоечките екипи од АРМ, ШС Равна река, ...

Пожарот кај Песјак ставен под контрола, активни уште десетина пожари

Нетпрес - 07.08.2021

Пожарот во атарот на село Нов Истевник во маалото Пасјак е ставен под контрола, додека активни се огнените стихии кај селата Робово, Мачево, Будинарци, кај Богословец, огното во атарот на село Кадрифаково, потоа кај село Џидимирци, на потегот меѓу ...

ЦУК: Активни седум пожари, екипите се справуваат на терен

24Инфо - 07.08.2021

Пожарот на местото викано Бајаз Тепе се уште е активен кај на потегот од селото Будинарци кон селото Разловци, но со намален интензитет, без појава на ветер и полесно може да се следи. На него дејствуваат веќе постоечките екипи од АРСМ, ШС Равна ...

Огнот кај Песјак ставен под контрола, активни уште десетина пожари

Курир - 07.08.2021

Пожарот во атарот на село Нов Истевник во маалото Пасјак е ставен под контрола, додека активни се огнените стихии кај селата Робово, Мачево, Будинарци, кај Богословец, огното во атарот на село Кадрифаково, потоа кај село Џидимирци, на потегот меѓу ...

ЦУК: Огнот кај Песјак е ставен под контрола, беснеат уште десетина пожари низ Македонија

Денешен - 07.08.2021

Пожарот во атарот на село Нов Истевник во маалото Пасјак е ставен под контрола, додека активни се огнените стихии кај селата Робово, Мачево, Будинарци, кај Богословец, огното во атарот на село Кадрифаково, потоа кај село Џидимирци, на потегот меѓу ...

ЦУК: Активни пожарите во Пехчевско и Делчевскo, алармантно околу Будинарци и Мачево

Н.Македонија - 07.08.2021

Центарот за управување со кризи информираше за состојбата со пожарите до 9 часот. Според информации од Центарот во штипскиот регион пожарот кој започна на 2 август во атарот на село Нов Истевник, маало Пасјак, е ставен под контрола и е во дијаметар ...

ЦУК: Активни пожарите во пехчевско и делчевско, aлармантна ситуацијата околу Будинарци и Мачево

Press24 - 07.08.2021

Центарот за управување со кризи информираше за состојбата со пожарите до 9 часот. Според информации од Центарот во штипскиот регион пожарот кој започна на 02.08.2021 година во атарот на с.Нов Истевник маало Пасјак е ставен под контрола и е во ...

ЦУК: Активни пожарите во пехчевско и делчевско, aлармантна ситуацијата околу с. Будинарци и с. Мачево

MTM - 07.08.2021

Центарот за управување со кризи информираше за состојбата со пожарите до 9 часот. Според информации од Центарот во штипскиот регион пожарот кој започна на 02.08.2021 година во атарот на с.Нов Истевник маало Пасјак е ставен под контрола и е во ...

ЦУК: Активни пожарите во пехчевско и делчевско, aлармантна ситуацијата околу с. Будинарци и с. Мачево

Точка - 07.08.2021

Центарот за управување со кризи информираше за состојбата со пожарите до 9 часот. Според информации од Центарот во штипскиот регион пожарот кој започна на 02.08.2021 година во атарот на с.Нов Истевник маало Пасјак е ставен под контрола и е во ...

Огнот кај Песјак ставен под контрола, активни уште десетина пожари

Кајгана - 07.08.2021

Пожарот во атарот на село Нов Истевник во маалото Пасјак е ставен под контрола, додека активни се огнените стихии кај селата Робово, Мачево, Будинарци, кај Богословец, огното во атарот на село Кадрифаково, потоа кај село Џидимирци, на потегот меѓу ...

Активни седум пожари, кај Будинарци се уште гори

Точка - 07.08.2021

Пожарот на местото наречено Бајаз Тепе сè уште е активен на потегот од селото Будинарци кон селото Разловци, но со намален интензитет, без појава на ветер и полесно може да се следи. На него дејствуваат веќе постоечките екипи од АРМ, ШС Равна река, ...

ЦУК: Активни седум пожари, екипите се справуваат на терен

Република - 07.08.2021

Пожарот на местото викано Бајаз Тепе се уште е активен кај на потегот од селото Будинарци кон селото Разловци, но со намален интензитет, без појава на ветер и полесно може да се следи. На него дејствуваат веќе постоечките екипи од АРСМ, ШС Равна ...

Пожарот кај Будинарци се уште активен

Локално - 07.08.2021

Од Центарот за управување со кризи (ЦУК) информираат за состојбата со активни и локализирани пожари до 15 часот. -Пожарот на м.в.Бајаз Тепе се уште е активен кај на потегот с. Будинарци кон с.

Огнот кај Песјак ставен под контрола, активни уште десетина пожари

Опсервер - 07.08.2021

Пожарот во атарот на село Нов Истевник во маалото Пасјак е ставен под контрола, додека активни се огнените стихии кај селата Робово, Мачево, Будинарци, кај Богословец, огното во атарот на село Кадрифаково, потоа кај село Џидимирци, на потегот меѓу ...

Во Македонија попладнево активни седум пожари

MakPress - 07.08.2021

Пожарот на местото викано Бајаз Тепе се уште е активен кај на потегот од селото Будинарци кон селото Разловци, но со намален интензитет, без појава на ветер и полесно може да се следи. На него дејствуваат веќе постоечките екипи од АРСМ, ШС Равна ...

Состојбата со пожарите и натаму алармантна, ова е состојбата со пожарите во Македонија до 9 часот

4NEWS - 07.08.2021

Состојба со пожарите до 9 часот на ден 07.08.2021 година: Штипски регион Пожарот кој започна на 02.08.2021 година во атарот на с.Нов Истевник маало Пасјак е ставен под контрола и е во дијаметар од 15 километри, до овој момент опожарена е површина од ...

Пожарот кај Пaсјак под контрола, активни уште десетина пожари

Frontline - 07.08.2021

Пожарот во атарот на село Нов Истевник во маалото Пасјак е ставен под контрола, додека активни се огнените стихии кај селата Робово, Мачево, Будинарци, кај Богословец, огното во атарот на село Кадрифаково, потоа кај село Џидимирци, на потегот меѓу ...

Состојба со пожарите до 9 часот по региони

Република - 07.08.2021

Центарот за управување со кризи информира за состојбата со пожарите до 9 часот Пожарот кој започна на 02.08.2021 година во атарот на с.Нов Истевник маало Пасјак е ставен под контрола и е во дијаметар од 15 километри, до овој момент опожарена е ...

Во Македонија активни десетина пожари

MakPress - 07.08.2021

Пожарот во атарот на село Нов Истевник во маалото Пасјак е ставен под контрола, додека активни се огнените стихии кај селата Робово, Мачево, Будинарци, кај Богословец, огното во атарот на село Кадрифаково, потоа кај село Џидимирци, на потегот меѓу ...

Пожарот во прилепско со јак интезитет

Тера - 07.08.2021

Во општина Прилеп, пожарот во атарот на с.Ракле – с.Никодин – с.Топлица од 02.08.2021 во 13.10ч. е активен со јак интензитет, информираа утрово од ЦУК. Од с.Ракле евакуирани се 2 неподвижни стари лица и префрлени во својот дом во Прилеп.

Гори во Делчево и Пехчево, пожарот во Сарај ставен под контрола

Канал5 - 06.08.2021

Во Делчево, согласно состојбата до 14 часот, уште е активен пожарот во атарот на селото Нов Истевник, и е во дијаметар од 15 километри, а опожарени се околу 1.000 ха. Уште се активни пожарите во Делчево, Пехчево, Свети Николе, Штип, Прилеп, ...

Гори во Делчево и Пехчево, пожарот во Сарај ставен под контрола

Слободен Печат - 06.08.2021

Уште се активни пожарите во Делчево, Пехчево, Свети Николе, Штип, Прилеп, Куманово, Валандово и Радовиш. Повторно гори и во Гостивар, а под контрола е ставен пожарот во Сарај, во атарот над селата Раовиќ и Буковиќ, информираат од Центарот за ...

Моментална состојба на активни и со јак интензитет пожари во повеќе региони во државата

Слободен Печат - 06.08.2021

Активни и со јак интензитет се пожарите во повеќето региони во државата. Во штипскиот регион пожарот зафатил и три куќи, а затворен за сообраќај беше и патниот правец Делчево – Пехчево. Во Делчево поради сериозната состојба се апелира и за ...

Гори во Штипско, Струмичко, Скопско, Битолско, Охридско, Тетовско, Кумановско и Велешко

Канал5 - 06.08.2021

Активни и со јак интензитет се пожарите во повеќето региони во државата. Во штипскиот регион пожарот зафатил и три куќи, а затворен за сообраќај беше и патниот правец Делчево – Пехчево. Во Делчево поради сериозната состојба се апелира и за ...

Гори во Делчево и Пехчево, пожарот во Сарај ставен под контрола

Сител - 06.08.2021

Уште се активни пожарите во Делчево, Пехчево, Свети Николе, Штип, Прилеп, Куманово, Валандово и Радовиш. Повторно гори и во Гостивар, а под контрола е ставен пожарот во Сарај, во атарот над селата Раовиќ и Буковиќ, информираат од Центарот за ...

Најкритично е во делчевско и пехчевско, пожарот кај Нов Истевник е во дијаметар од 15 километри

МКД - 06.08.2021

Уште се активни пожарите во Делчево, Пехчево, Свети Николе, Штип, Прилеп, Куманово, Валандово и Радовиш. Повторно гори и во Гостивар, а под контрола е ставен пожарот во Сарај, во атарот над селата Раовиќ и Буковиќ, информираат од Центарот за ...

Активни и со јак интензитет пожарите во повеќе региони во државата

Нова ТВ - 06.08.2021

Активни и со јак интензитет се пожарите во повеќето региони во државата. Во штипскиот регион пожарот зафатил и три куќи, а затворен за сообраќај беше и патниот правец Делчево – Пехчево. Во Делчево поради сериозната состојба се апелира и за ...

Локализиран пожарот помеѓу селата Косел и Расино

OhridNews - 06.08.2021

Пожарот кој избувна синоќа во 20:15 минути на непристапен терен помеѓу селата Косел и Расино каде зафатена беше сува трева и мешана шума е локализиран. Во реон на пожарот биле упатени 1 ПП возило со четири пожарникари од ТППЕ Охрид и шест вработени ...

Гори во Штипско, Струмичко, Скопско, Битолско, Охридско, Тетовско, Кумановско и Велешко

Бриф - 06.08.2021

Активни и со јак интензитет се пожарите во повеќето региони во државата. Во штипскиот регион пожарот зафатил и три куќи, а затворен за сообраќај беше и патниот правец Делчево – Пехчево. Во Делчево поради сериозната состојба се апелира и за ...

Гори во Делчево и Пехчево, пожарот во Сарај ставен под контрола

Либертас - 06.08.2021

– Уште се активни пожарите во Делчево, Пехчево, Свети Николе, Штип, Прилеп, Куманово, Валандово и Радовиш. Повторно гори и во Гостивар, а под контрола е ставен пожарот во Сарај, во атарот над селата Раовиќ и Буковиќ, информираат од Центарот за ...

Гори во Делчево и Пехчево, пожарот во Сарај ставен под контрола

Нова ТВ - 06.08.2021

Уште се активни пожарите во Делчево, Пехчево, Свети Николе, Штип, Прилеп, Куманово, Валандово и Радовиш. Повторно гори и во Гостивар, а под контрола е ставен пожарот во Сарај, во атарот над селата Раовиќ и Буковиќ, информираат од Центарот за ...

ЦУК: Низ државата сè уште има активни пожари

Нова ТВ - 06.08.2021

Центарот за управување со кризи излезе со соопштение за состојба на денешните пожари до 08:00 часот. Штипски регион Пожарот кој започна на ден 02.08.2021 година во атарот на с.Нов Истевник, маало Пасјак сеуште и е во дијаметар од 15 км.

Критично е кај Делчево и Пехчево, пожарот во Сарај ставен под контрола

Вечер Прес - 06.08.2021

Уште се активни пожарите во Делчево, Пехчево, Свети Николе, Штип, Прилеп, Куманово, Валандово и Радовиш. Повторно гори и во Гостивар, а под контрола е ставен пожарот во Сарај, во атарот над селата Раовиќ и Буковиќ, информираат од Центарот за ...

ОГНОТ ПУСТОШИ НИЗ МАКЕДОНИЈА Еве каде моментално има активни пожари

+инфо - 06.08.2021

Повторно гори и во Гостивар, а под контрола е ставен пожарот во Сарај, во атарот над селата Раовиќ и Буковиќ, информираат од Центарот за управување со кризи. Уште се активни пожарите во Делчево, Пехчево, Свети Николе, Штип, Прилеп, Куманово, ...

Беснеат пожарите во пехчевско-делчевскиот регион, гори во прилепско на непристапен терен и кај ветерниците кај Богданци

Курир - 06.08.2021

Четврти ден не стивнуваат пожарите ширум Македонија, од Центарот за управување со кризи информираат каква е состојбата со пожарите до 14 часот. Штипски регион Пожарот кој започна на ден 02.08.2021 година во атарот на с.Нов Истевник, маало Пасјак се ...

Детален преглед: Пожари во Штипско, Струмичко, Скопско, Битолско, Охридско, Тетовско, Кумановско и Велешко

еМагазин - 06.08.2021

Активни и со јак интензитет се пожарите во повеќето региони во државата. Во штипскиот регион пожарот зафатил и три куќи, а затворен за сообраќај беше и патниот правец Делчево – Пехчево. Во Делчево поради сериозната состојба се апелира и за ...

Изгорени над 3000 хектари шума – опожарени куќи, најсериозно во делчевско

Нетпрес - 06.08.2021

Поголем број пожари се уште се активни низ Македонија. Центарот за управување со кризи информира каква е состојбата до 8 часот утринава. Штипски регион Пожарот кој започна на ден 02.08.2021 година во атарот на с.Нов Истевник, маало Пасјак се уште и ...

Активни и со јак интензитет пожарите во повеќе региони во државата

Скопје инфо - 06.08.2021

Активни и со јак интензитет се пожарите во повеќето региони во државата. Во штипскиот регион пожарот зафатил и три куќи, а затворен за сообраќај беше и патниот правец Делчево – Пехчево. Во Делчево поради сериозната состојба се апелира и за ...

ЦУК објави најнови информации околу состојбата со пожарите – Каде е најкритично?

Скопје24 - 06.08.2021

Состојба со пожарите до 14:00 часот на ден 06.08.2021 г. Штипски регион Пожарот кој започна на ден 02.08.2021 година во атарот на с.Нов Истевник, маало Пасјак сеуште е активен и е во дијаметар од 15 км.

Беснеат пожарите во пехчевско-делчевскиот регион, гори во прилепско и кај ветерниците во Богданци

Нетпрес - 06.08.2021

Четврти ден не стивнуваат пожарите ширум Македонија, од Центарот за управување со кризи информираат каква е состојбата со пожарите до 14 часот. Штипски регион Пожарот кој започна на ден 02.08.2021 година во атарот на с.Нов Истевник, маало Пасјак се ...

Гори во Делчевско, пожарот во Пехчево се шири

Н.Македонија - 06.08.2021

Според Центарот за управување со кризи за состојбата со пожарите до 14 часот најновите информации укажуваат дека уште се активни пожарите во Делчево, Пехчево, Свети Николе, Штип, Прилеп, Куманово, Валандово и Радовиш.

Гори во Делчевско, пожарот во Пехчево се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик

MTM - 06.08.2021

Според Центарот за управување со кризи за состојбата со пожарите до 14:00 часот најновите информации укажуваат дека уште се активни пожарите во Делчево, Пехчево, Свети Николе, Штип, Прилеп, Куманово, Валандово и Радовиш.

Гори во Делчево и Пехчево, пожарот во Сарај ставен под контрола

24Инфо - 06.08.2021

Уште се активни пожарите во Делчево, Пехчево, Свети Николе, Штип, Прилеп, Куманово, Валандово и Радовиш. Повторно гори и во Гостивар, а под контрола е ставен пожарот во Сарај, во атарот над селата Раовиќ и Буковиќ, информираат од Центарот за ...

Гори во Делчево и Пехчево - пожарот во Сарај ставен под контрола

Press24 - 06.08.2021

Уште се активни пожарите во Делчево, Пехчево, Свети Николе, Штип, Прилеп, Куманово, Валандово и Радовиш. Повторно гори и во Гостивар, а под контрола е ставен пожарот во Сарај, во атарот над селата Раовиќ и Буковиќ, информираат од Центарот за ...

Активни и со јак интензитет пожарите во повеќе региони во државата

Lider - 06.08.2021

Активни и со јак интензитет се пожарите во повеќето региони во државата. Во штипскиот регион пожарот зафатил и три куќи, а затворен за сообраќај беше и патниот правец Делчево – Пехчево. Во Делчево поради сериозната состојба се апелира и за ...

ИЗГОРЕА НАД 3000 ХЕКТАРИ ШУМА: Опожарени куќи, најсериозно во делчевско

Курир - 06.08.2021

Поголем број пожари се уште се активни низ Македонија. Центарот за управување со кризи информира каква е состојбата до 8 часот утринава. Штипски регион Пожарот кој започна на ден 02.08.2021 година во атарот на с.Нов Истевник, маало Пасјак се уште и ...

Гори во Штипско, Струмичко, Скопско, Битолско, Охридско, Тетовско, Кумановско и Велешко

24Инфо - 06.08.2021

Активни и со јак интензитет се пожарите во повеќето региони во државата. Во штипскиот регион пожарот зафатил и три куќи, а затворен за сообраќај беше и патниот правец Делчево – Пехчево. Во Делчево поради сериозната состојба се апелира и за ...

Гори во штипско, струмичко, скопско, битолско, охридско, тетовско, кумановско и велешко

Press24 - 06.08.2021

Активни и со јак интензитет се пожарите во повеќето региони во државата. Во штипскиот регион пожарот зафатил и три куќи, а затворен за сообраќај беше и патниот правец Делчево – Пехчево. Во Делчево поради сериозната состојба се апелира и за ...

Гори во делчевско, пожарот во Пехчево се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик

Точка - 06.08.2021

Според Центарот за управување со кризи за состојбата со пожарите до 14:00 часот најновите информации укажуваат дека уште се активни пожарите во Делчево, Пехчево, Свети Николе, Штип, Прилеп, Куманово, Валандово и Радовиш.

Активни и со јак интензитет пожарите во повеќе региони во државата

Кајгана - 06.08.2021

Активни и со јак интензитет се пожарите во повеќето региони во државата. Во штипскиот регион пожарот зафатил и три куќи, а затворен за сообраќај беше и патниот правец Делчево – Пехчево. Во Делчево поради сериозната состојба се апелира и за ...

Активни пожарите во Делчево, Пехчево, Свети Николе, Штип, Прилеп, Куманово, Валандово и Радовиш

Кајгана - 06.08.2021

Уште се активни пожарите во Делчево, Пехчево, Свети Николе, Штип, Прилеп, Куманово, Валандово и Радовиш. Повторно гори и во Гостивар, а под контрола е ставен пожарот во Сарај, во атарот над селата Раовиќ и Буковиќ, информираат од Центарот за ...

Гори во Штипско, Струмичко, Скопско, Битолско, Охридско, Тетовско, Кумановско и Велешко

Република - 06.08.2021

Активни и со јак интензитет се пожарите во повеќето региони во државата. Во штипскиот регион пожарот зафатил и три куќи, а затворен за сообраќај беше и патниот правец Делчево – Пехчево. Во Делчево поради сериозната состојба се апелира и за ...

Гори во Штипско, Струмичко, Скопско, Битолско, Охридско, Тетовско, Кумановско и Велешко

MakPress - 06.08.2021

Активни и со јак интензитет се пожарите во повеќето региони во државата. Во штипскиот регион пожарот зафатил и три куќи, а затворен за сообраќај беше и патниот правец Делчево – Пехчево. Во Делчево поради сериозната состојба се апелира и за ...

Пожарот во Сарај под контрола, во Делчево и Пехчево сè уште гори

CivilMedia - 06.08.2021

Уште се активни пожарите во Делчево, Пехчево, Свети Николе, Штип, Прилеп, Куманово, Валандово и Радовиш. Повторно гори и во Гостивар, а под контрола е ставен пожарот во Сарај, во атарот над селата Раовиќ и Буковиќ, информираат од Центарот за ...

Aктивни пожарите во Делчево, Пехчево, Свети Николе, Штип, Прилеп, Куманово, Валандово и Радовиш

MakPress - 06.08.2021

Уште се активни пожарите во Делчево, Пехчево, Свети Николе, Штип, Прилеп, Куманово, Валандово и Радовиш. Повторно гори и во Гостивар, а под контрола е ставен пожарот во Сарај, во атарот над селата Раовиќ и Буковиќ, информираат од Центарот за ...

Гори во Штипско, Струмичко, Скопско, Битолско, Охридско, Тетовско, Кумановско и Велешко

Опсервер - 06.08.2021

– Активни и со јак интензитет се пожарите во повеќето региони во државата. Во штипскиот регион пожарот зафатил и три куќи, а затворен за сообраќај беше и патниот правец Делчево – Пехчево. Во Делчево поради сериозната состојба се апелира и за ...

ЦУК излезе со нови информации околу состојбата со пожарите – Каде во моментов е најкритично?

Бизнис Вести - 06.08.2021

Состојба со пожарите до 14:00 часот на ден 06.08.2021 г. Штипски регион Пожарот кој започна на ден 02.08.2021 година во атарот на с.Нов Истевник, маало Пасјак сеуште е активен и е во дијаметар од 15 км.

Гори во Делчево и Пехчево, пожарот во Сарај ставен под контрола

Опсервер - 06.08.2021

– Уште се активни пожарите во Делчево, Пехчево, Свети Николе, Штип, Прилеп, Куманово, Валандово и Радовиш. Повторно гори и во Гостивар, а под контрола е ставен пожарот во Сарај, во атарот над селата Раовиќ и Буковиќ, информираат од Центарот за ...

Активни и со силен интензитет пожарите во повеќе региони во државата

Frontline - 06.08.2021

Активни и со јак интензитет се пожарите во повеќето региони во државата. Во штипскиот регион пожарот зафатил и три куќи, а затворен за сообраќај беше и патниот правец Делчево – Пехчево. Во Делчево поради сериозната состојба се апелира и за ...

Најнов извештај на ЦУК: Каде има пожари во моментов?

Локално - 06.08.2021

Од Центарот за управување со кризи соопштија каква е состојбата со пожарите во земјава, до 14 часот. Според нивниот извештај, во штипскиот регион, пожарот кој започна на ден 02.08.2021 година во атарот на с.Нов Истевник, маало Пасјак сеуште е ...

Алармантно се уште во Делчево и Пехчево, пожарот во Сарај е локализиран

Expres - 06.08.2021

Уште се активни пожарите во Делчево, Пехчево, Свети Николе, Штип, Прилеп, Куманово, Валандово и Радовиш. Повторно гори и во Гостивар, а под контрола е ставен пожарот во Сарај, во атарот над селата Раовиќ и Буковиќ, информираат од Центарот за ...

Пожарот во Сарај ставен под контрола, гори во Делчево и Пехчево

Frontline - 06.08.2021

Уште се активни пожарите во Делчево, Пехчево, Свети Николе, Штип, Прилеп, Куманово, Валандово и Радовиш. Повторно гори и во Гостивар, а под контрола е ставен пожарот во Сарај, во атарот над селата Раовиќ и Буковиќ, информираат од Центарот за ...

Каде горат пожари денеска?

Бизнис Вести - 06.08.2021

Активни и со јак интензитет се пожарите во повеќето региони во државата. Во штипскиот регион пожарот зафатил и три куќи, а затворен за сообраќај беше и патниот правец Делчево – Пехчево. Во Делчево поради сериозната состојба се апелира и за ...

ЦУК излезе со нова состојба за пожарите

Бизнис Вести - 06.08.2021

До 08:00 часот на ден 06.08.2021 г. Штипски регион Пожарот кој започна на ден 02.08.2021 година во атарот на с.Нов Истевник, маало Пасјак сеуште и е во дијаметар од 15 км. До овој момент опожарена се околу 800 ха борова шума и нискостеблести ...

Пожарите во Малешевијата и Делчевско не се изгаснати, критично и во други региони во земјава

Мета - 06.08.2021

Според Центарот за управување со кризи (ЦУК), до 14 часот денеска, состојбата со пожарите во Малешевијата, во близината на Пехчево, и во Делчевско е уште критична, но слично е и на неколку други места низ земјава.

ЦУК за состојбата со пожарите во Гостивар и Тетово

Gostivarpress.mk - 06.08.2021

Според извештајот што го објави Центарот за управување со кризи, а се однесува на денешниот ден (6 август) до 14 часот, во гостиварскиот регион активен е само пожарот кај Пожаране на кој интервенира ШС „Шар“ – Гостивар..

Гори на повеќе локации, пожарот во Пехчево се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик

Слободен Печат - 05.08.2021

Голем дел од пожарите во државата се уште се активни. Пожарот кај селото Девич во охридскиот регион е ставен под контрола, а во Пехчево уште е активен и се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик.

Гори на повеќе локации, пожарот во Пехчево се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик

Канал5 - 05.08.2021

Голем дел од пожарите во државата се уште се активни. Пожарот кај селото Девич во охридскиот регион е ставен под контрола, а во Пехчево уште е активен и се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик..

Ова е состојбата со активни пожари на територијата на Македонија до 8 часот

ТВ21 - 05.08.2021

Состојба со активни пожари до 8:00 часот на ден 05.08.2021 г. Битолски регион На територијата на ЕЛС Прилеп има 2 активни пожари на отворен простор и тоа: -во атарот на селата Дрен-Смолане каде гори сува трева и шума и е во близина на објекти.

Еве каква е состојбата со активни пожари до 13 часот во Македонија

ТВ21 - 05.08.2021

Состојба со активни пожари до 13:00 часот на ден 05.08.2021 г. Штипски регион Пожарот кој започна на ден 02.08.2021 година во атарот на с.Нов Истевник, маало Пасјак сеуште е активен и е во дијаметар од 9 км.

Активни пожари во битолскиот, струмичкиот, кумановскиот и штипскиот регион

Слободен Печат - 05.08.2021

Активни пожари има во битолскиот, струмичкиот, кумановскиот и штипскиот регион. Во нивното гаснење од раните утрински часови учествуваат пожарникарите, припадници на Армијата, а на одредени места дел од екипата од Бугарија, како и месното население, ...

Активни пожари во битолскиот, струмичкиот, кумановскиот и штипскиот регион

Сител - 05.08.2021

Активни пожари има во битолскиот, струмичкиот, кумановскиот и штипскиот регион. Во нивното гаснење од раните утрински часови учествуваат пожарникарите, припадници на Армијата, а на одредени места дел од екипата од Бугарија, како и месното население, ...

Активни пожари во битолскиот, струмичкиот, кумановскиот и штипскиот регион

Фокус - 05.08.2021

Активни пожари има во битолскиот, струмичкиот, кумановскиот и штипскиот регион. Во нивното гаснење од раните утрински часови учествуваат пожарникарите, припадници на Армијата, а на одредени места дел од екипата од Бугарија, како и месното население, ...

Активни пожари во битолскиот, струмичкиот, кумановскиот и штипскиот регион

Телма - 05.08.2021

Активни пожари има во битолскиот, струмичкиот, кумановскиот и штипскиот регион. Во нивното гаснење од раните утрински часови учествуваат пожарникарите, припадници на Армијата, а на одредени места дел од екипата од Бугарија, како и месното население, ...

Активни пожари во битолскиот, струмичкиот, кумановскиот и штипскиот регион

Р.С.Европа - 05.08.2021

Центарот за управување со кризи (ЦУК) соопшти дека активни пожари има во битолскиот, струмичкиот, кумановскиот и штипскиот регион. Во нивното гаснење од раните утрински часови учествуваат пожарникарите, припадници на Армијата, а на одредени места ...

Активни пожари во битолскиот, струмичкиот, кумановскиот и штипскиот регион

Канал5 - 05.08.2021

Активни пожари има во битолскиот, струмичкиот, кумановскиот и штипскиот регион. Во нивното гаснење од раните утрински часови учествуваат пожарникарите, припадници на Армијата, а на одредени места дел од екипата од Бугарија, како и месното население, ...

Пожарот во Пехчево се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик

Сител - 05.08.2021

Голем дел од пожарите во државата се уште се активни. Пожарот кај селото Девич во охридскиот регион е ставен под контрола, а во Пехчево уште е активен и се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик.

Гори на повеќе локации низ земјава

Фокус - 05.08.2021

Голем дел од пожарите во државата се уште се активни. Пожарот кај селото Девич во охридскиот регион е ставен под контрола, а во Пехчево уште е активен и се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик.

ЦУК ја објави состојбата со пожарите до 19 часот

Канал5 - 05.08.2021

Центарот за управување со кризи (ЦУК) на својата официјална фејсбук страница ја соопшти состојбата со пожарите до 19:00 часот. Штипски регион Пожарот кој започна на ден 02.08.2021 година во атарот на с.Нов Истевник, маало Пасјак сеуште и е во ...

ЦУК ја објави состојбата со пожарите до 19 часот

Слободен Печат - 05.08.2021

Центарот за управување со кризи (ЦУК) на својата официјална фејсбук-страница ја соопшти состојбата со пожарите до 19.00 часот. Штипски регион Пожарот кој започна на ден 02.08.2021 година во атарот на с.Нов Истевник, маало Пасјак сеуште и е во ...

Еве каква е состојбата со пожарите низ Македонија

ТВ21 - пред: 6 часа

Центарот за управување со кризи направи краток пресек на состојба со активни пожари. Струмица Пожарот кај с.Фурка нема активно горење, пожарот е локализиран во 19.00ч. Останати се екипи на ДЗС, другите се повлечени, а според раноутрински информации ...

ЦУК ја објави состојбата со пожарите до 19 часот

24 Вести - 05.08.2021

Центарот за управување со кризи (ЦУК) на својата официјална фејсбук страница ја соопшти состојбата со пожарите до 19:00 часот. Штипски регион Пожарот кој започна на ден 02.08.2021 година во атарот на с.Нов Истевник, маало Пасјак сеуште и е во ...

ЦУК: Состојбата со пожарите до 19 часот

Фокус - 05.08.2021

Центарот за управување со кризи (ЦУК) на својата официјална фејсбук страница ја соопшти состојбата со пожарите до 19:00 часот. Jа пренесуваme информацијата во целост. Штипски регион Пожарот кој започна на ден 02.08.2021 година во атарот на с.Нов ...

Најкритична е состојбата кај Пехчево, Делчево и во прилепско

МКД - 05.08.2021

Од големиот број активни пожари низ целата држава, најкритична е состојбата во околината на Пехчево и на Делчево, како и во прилепско. Според информациите од Центарот за управување со кризи (ЦУК) за состојбата во 19 часот, пожарот кој избувна на ...

Гори на повеќе локации, пожарот во Пехчево се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик

24 Вести - 05.08.2021

Голем дел од пожарите во државата се уште се активни. Пожарот кај селото Девич во охридскиот регион е ставен под контрола, а во Пехчево уште е активен и се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик.

Пожарот во пехчевско се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик, гори и кај Нов Истевник

МКД - 05.08.2021

Голем дел од пожарите во државата сѐ уште се активни, а ветерот го отежнува нивното гасење. Во Пехчево пожарот е уште активен и се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик. На терен се пожарникарите, припадниците на Армијата, а во секој момент се ...

ЦУК ја објави состојбата со пожарите до 19 часот

Бриф - 05.08.2021

Центарот за управување со кризи (ЦУК) на својата официјална фејсбук страница ја соопшти состојбата со пожарите до 19:00 часот. Ја пренесуваме информацијата во целост. Штипски регион Пожарот кој започна на ден 02.08.2021 година во атарот на с.Нов ...

ЦУК ја објави состојбата со пожарите до 19 часот

Вечер Прес - 05.08.2021

Центарот за управување со кризи (ЦУК) на својата официјална фејсбук страница ја соопшти состојбата со пожарите до 19:00 часот. МИА ја пренесува информацијата во целост. Штипски регион Пожарот кој започна на ден 02.08.2021 година во атарот на с.Нов ...

Состојба со пожарите: Гори во битолско, струмичко, кумановско и штипско

Вечер Прес - 05.08.2021

Активни пожари има во битолскиот, струмичкиот, кумановскиот и штипскиот регион. Во нивното гаснење од раните утрински часови учествуваат пожарникарите, припадници на Армијата, а на одредени места дел од екипата од Бугарија, како и месното население, ...

Активни пожари во битолскиот, струмичкиот, кумановскиот и штипскиот регион

Бриф - 05.08.2021

Активни пожари има во битолскиот, струмичкиот, кумановскиот и штипскиот регион. Во нивното гаснење од раните утрински часови учествуваат пожарникарите, припадници на Армијата, а на одредени места дел од екипата од Бугарија, како и месното население, ...

Гори на повеќе локации, пожарот во Пехчево се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик

Либертас - 05.08.2021

– Голем дел од пожарите во државата се уште се активни. Пожарот кај селото Девич во охридскиот регион е ставен под контрола, а во Пехчево уште е активен и се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик.

Гори на повеќе локации, пожарот во Пехчево се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик

Вечер Прес - 05.08.2021

Голем дел од пожарите во државата се уште се активни. Пожарот кај селото Девич во охридскиот регион е ставен под контрола, а во Пехчево уште е активен и се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик.

Еве каква е состојбата со пожарите до 19 часот

+инфо - 05.08.2021

Aктивни се неколку пожари, а на терен се силите на Армијата, противпожарни екипи, а помош дава и месното население. Најризично е во Пехчевско и во Делчевско. Центарот за управување со кризи (ЦУК) на својата официјална Фејсбук страница ја соопшти ...

Детали за сите активни пожари во Македонија

Нетпрес - 05.08.2021

Центарот за управување со кризи информира за состојба со активни пожари до 8 часот денеска. Битолски регион На територијата на ЕЛС Прилеп има 2 активни пожари на отворен простор и тоа: -во атарот на селата Дрен-Смолане каде гори сува трева и шума и ...

Пожарот во Пехчево се шири, горат куќи во Делчевско

24Инфо - 05.08.2021

Дел од куќите во Балабанско маало се изгорени, а зафатени се и куќи во Курјачко маало во пожарот што го зафати делчевскиот крај. Се евакуираат жителите и покуќнината. Според изјави на жителите, не може да се влезе во маалото бидејќи тоа е целото ...

Најкритично кај Делчево, Пехчево и во Прилепско

Н.Македонија - 05.08.2021

Од Центарот за управување со кризи (ЦУК) на својата фејсбук-страница информираа за состојбата со активните пожари низ државата, заклучно со 13 часот. Штипски регион Пожарот кој започна на 2 август во атарот на селото Нов Истевник, маало Пасјак се ...

Нов извештај за активните пожари во земјата - најкритично кај Делчево, Пехчево и во Прилепско

MTM - 05.08.2021

Од Центарот за управување со кризи (ЦУК) на својата фејсбук-страница информираа за состојбата со активните пожари во државата, заклучно со 13 часот. Штипски Регион Пожарот што почна на 2 август во атарот на сeлото Нов Истевник, маало Пасјак, сѐ уште ...

Активни повеќе пожари во Македонија - затворени се неколку патишта

Press24 - 05.08.2021

Низ Македонија активни се неколку пожари, а на терен се силите на Армијата, противпожарни екипи, а помош дава и месното население. Во продолжение интегрално го пренесуваме соопштението на Центарот за управување со кризи со состојбата со пожарите до ...

Активни пожари во битолскиот, струмичкиот, кумановскиот и штипскиот регион

Независен - 05.08.2021

Активни пожари има во битолскиот, струмичкиот, кумановскиот и штипскиот регион. Во нивното гаснење од раните утрински часови учествуваат пожарникарите, припадници на Армијата, а на одредени места дел од екипата од Бугарија, како и месното население, ...

ВИДЕО: Активен пожарот кај Пасјак, изгореа 750 хектари борова шума – Пожарот кај Пехчево се шири кон селата

Курир - 05.08.2021

Се уште голем број пожари се активни во Македонија. Центарот за управување со кризи информира за состојбата со пожарите во земјава до 13 часот денеска. Штипски регион Пожарот кој започна на ден 02.08.2021 година во атарот на с.Нов Истевник, маало ...

ПОЖАРИТЕ НЕ СТИВНУВААТ: Гори на многу места низ цела Македонија, огнот во Пехчево се шири кон селата Робово, Умлена и ...

Денешен - 05.08.2021

Голем дел од пожарите во Македонија се уште се активни. Пожарот кај селото Девич во охридскиот регион е ставен под контрола, а во Пехчево уште е активен и се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик.

Се уште има активни пожари – еве каде гори

Скопје24 - 05.08.2021

Активни пожари има во битолскиот, струмичкиот, кумановскиот и штипскиот регион. Во нивното гаснење од раните утрински часови учествуваат пожарникарите, припадници на Армијата, а на одредени места дел од екипата од Бугарија, како и месното население, ...

ЦУК: Состојба со пожарите до 19 часот

Lider - 05.08.2021

Центарот за управување со кризи (ЦУК) на својата официјална фејсбук страница ја соопшти состојбата со пожарите до 19:00 часот. Ја пренесуваме информацијата во целост. Штипски регион Пожарот кој започна на ден 02.08.2021 година во атарот на с.Нов ...

Центарот за управување со кризи ја соопшти состојбата со пожарите до 19 часот

Скопје24 - 05.08.2021

Центарот за управување со кризи (ЦУК) на својата официјална фејсбук страница ја соопшти состојбата со пожарите до 19:00 часот. Штипски регион Пожарот кој започна на ден 02.08.2021 година во атарот на с.Нов Истевник, маало Пасјак сеуште и е во ...

ДО 19 ЧАСОТ: Еве каква е состојбата со пожарите во Македонија

Курир - 05.08.2021

Центарот за управување со кризи (ЦУК) на својата официјална фејсбук страница ја соопшти состојбата со пожарите до 19:00 часот. Штипски регион Пожарот кој започна на ден 02.08.2021 година во атарот на с.Нов Истевник, маало Пасјак сеуште и е во ...

Активни повеќе пожари во Македонија, затворени се неколку патишта

Н.Македонија - 05.08.2021

Низ Македонија активни се неколку пожари, а на терен се силите на Армијата, противпожарни екипи, а помош дава и месното население. Во продолжение интегрално го пренесуваме соопштението на Центарот за управување со кризи со состојбата со пожарите до ...

Екипите се на терен - ова се местата на кои има пожар во Македонија

Press24 - 05.08.2021

Активни пожари има во битолскиот, струмичкиот, кумановскиот и штипскиот регион. Во нивното гаснење од раните утрински часови учествуваат пожарникарите, припадници на Армијата, а на одредени места дел од екипата од Бугарија, како и месното население, ...

ИНТЕГРАЛНО ЦУК: Состојба со пожарите во Македонија до 19:00 часот

MTM - 05.08.2021

Низ Македонија активни се неколку пожари, а на терен се силите на Армијата, противпожарни екипи, а помош дава и месното население. Во продолжение интегрално го пренесуваме соопштението на Центарот за управување со кризи со состојбата со пожарите до ...

Активни пожари во Битолскиот, Струмичкиот, Кумановскиот и Штипскиот Регион

Н.Македонија - 05.08.2021

Активни пожари има во Битолскиот, Струмичкиот, Кумановскиот и во Штипскиот Регион соопштија од Центарот за управување со кризи. Според објавата на нивната фејсбук страна, состојбата со активни пожари до 8 часот денеска во битолскиот регион укажува ...

Активни пожари во битолскиот, струмичкиот, кумановскиот и штипскиот регион

Centar - 05.08.2021

Активни пожари има во битолскиот, струмичкиот, кумановскиот и штипскиот регион соопштија од Центарот за управување со кризи. Според објавата на нивната фејсбук страна, состојбата со активни пожари до 8:00 часот денеска во битолскиот регион укажува ...

Активни пожари во битолскиот, струмичкиот, кумановскиот и штипскиот регион

MTM - 05.08.2021

Активни пожари има во битолскиот, струмичкиот, кумановскиот и штипскиот регион соопштија од Центарот за управување со кризи. Според објавата на нивната фејсбук страна, состојбата со активни пожари до 8:00 часот денеска во битолскиот регион укажува ...

ДЕТАЛИ ЗА СИТЕ АКТИВНИ ПОЖАРИ: Во кумановско пожар се заканува кон куќите, отежнато гасењето во Малешевијата

Курир - 05.08.2021

Центарот за управување со кризи информира за состојба со активни пожари до 8 часот денеска. Битолски регион На територијата на ЕЛС Прилеп има 2 активни пожари на отворен простор и тоа: -во атарот на селата Дрен-Смолане каде гори сува трева и шума и ...

ЦУК ја објави состојбата со пожарите до 19 часот

24Инфо - 05.08.2021

Центарот за управување со кризи (ЦУК) на својата официјална фејсбук страница ја соопшти состојбата со пожарите до 19:00 часот. МИА ја пренесува информацијата во целост. Штипски регион Пожарот кој започна на ден 02.08.2021 година во атарот на с.Нов ...

Активни пожари во битолскиот, струмичкиот, кумановскиот и штипскиот регион

Скопје инфо - 05.08.2021

Активни пожари има во битолскиот, струмичкиот, кумановскиот и штипскиот регион. Во нивното гаснење од раните утрински часови учествуваат пожарникарите, припадници на Армијата, а на одредени места дел од екипата од Бугарија, како и месното население, ...

Детален преглед: Активни пожари во битолскиот, струмичкиот, кумановскиот и штипскиот регион

еМагазин - 05.08.2021

Активни пожари има во битолскиот, струмичкиот, кумановскиот и штипскиот регион. Во нивното гаснење од раните утрински часови учествуваат пожарникарите, припадници на Армијата, а на одредени места дел од екипата од Бугарија, како и месното население, ...

Гори на повеќе локации, пожарот во Пехчево се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик

Независен - 05.08.2021

Голем дел од пожарите во државата се уште се активни. Пожарот кај селото Девич во охридскиот регион е ставен под контрола, а во Пехчево уште е активен и се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик.

Гори на повеќе локации - пожарот во Пехчево се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик

Press24 - 05.08.2021

Голем дел од пожарите во државата се уште се активни. Пожарот кај селото Девич во охридскиот регион е ставен под контрола, а во Пехчево уште е активен и се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик.

Гори на повеќе локации, пожарот во Пехчево се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик

Lider - 05.08.2021

Голем дел од пожарите во државата се уште се активни. Пожарот кај селото Девич во охридскиот регион е ставен под контрола, а во Пехчево уште е активен и се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик.

Пожарот во Пехчево се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик

Скопје инфо - 05.08.2021

Голем дел од пожарите во државата се уште се активни. Пожарот кај селото Девич во охридскиот регион е ставен под контрола, а во Пехчево уште е активен и се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик.

Детален преглед: Гори на повеќе локации, пожарот во Пехчево се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик

еМагазин - 05.08.2021

Голем дел од пожарите во државата се уште се активни. Пожарот кај селото Девич во охридскиот регион е ставен под контрола, а во Пехчево уште е активен и се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик.

Нов извештај за активните пожари во земјата – најкритично во Пехчево и Прилепско

Точка - 05.08.2021

Од Центарот за управување со кризи (ЦУК) на својата фејсбук-страницаа информираа за состојбата со активните пожари низ државата, заклучно со 13 часот. Штипски регион Пожарот кој започна на 2 август во атарот на с.Нов Истевник, маало Пасјак се уште е ...

Активни повеќе пожари во Македонија, затворени се неколку патишта

Точка - 05.08.2021

Низ Македонија активни се неколку пожари, а на терен се силите на Армијата, противпожарни екипи, а помош дава и месното население. Во продолжение интегрално го пренесуваме соопштението на Центарот за управување со кризи со состојбата со пожарите до ...

Активни повеќе пожари во Македонија, затворени се неколку патишта

Денар - 05.08.2021

Низ Македонија активни се неколку пожари, а на терен се силите на Армијата, противпожарни екипи, а помош дава и месното население. Во продолжение интегрално го пренесуваме соопштението на Центарот за управување со кризи со состојбата со пожарите до ...

Гори на повеќе локации, пожарот во Пехчево се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик

Кајгана - 05.08.2021

Голем дел од пожарите во државата сè уште се активни. Пожарот кај селото Девич во охридскиот регион е ставен под контрола, а во Пехчево уште е активен и се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик.

Активни пожари во битолскиот, струмичкиот, кумановскиот и штипскиот регион

Денар - 05.08.2021

Активни пожари има во битолскиот, струмичкиот, кумановскиот и штипскиот регион соопштија од Центарот за управување со кризи. Според објавата на нивната фејсбук страна, состојбата со активни пожари до 8:00 часот денеска во битолскиот регион укажува ...

Активни пожари во битолскиот, струмичкиот, кумановскиот и штипскиот регион

Точка - 05.08.2021

Активни пожари има во битолскиот, струмичкиот, кумановскиот и штипскиот регион соопштија од Центарот за управување со кризи. Според објавата на нивната фејсбук страна, состојбата со активни пожари до 8:00 часот денеска во битолскиот регион укажува ...

ЦУК: Ова се активните пожари по региони до 13 часот

Порта - 05.08.2021

Штипски регион Пожарот кој започна на ден 02.08.2021 година во атарот на с.Нов Истевник, маало Пасјак сеуште е активен и е во дијаметар од 9 км. До овој момент опожарена се околу 750 ха борова шума и нискостеблести растенија.

Пожари беснеат низ многу региони во Македонија

Тера - 05.08.2021

Штипски регион Пожарот кој започна на ден 02.08.2021 година во атарот на с.Нов Истевник, маало Пасјак сеуште и е во дијаметар од 15 км. До овој момент опожарена се околу 800 ха борова шума и нискостеблести растенија.

ЦУК со најнови информации: Кои активни пожари се најкритични?

Локално - 05.08.2021

Од Центарот за управување со кризи (ЦУК) на својата фејсбук-страницаа информираа за состојбата со активните пожари низ државата, заклучно со 13 часот. Штипски регион Пожарот кој започна на 2 август во атарот на с.Нов Истевник, маало Пасјак се уште е ...

Борбата со пожарите низ земјата сѐ уште трае, голем дел се активни, има и нови жаришта

CivilMedia - 05.08.2021

Повеќе пожари се и денес активни на повеќе локации во земјава, иако добар дел од нив се ставени под контрола, но дел од нив, поради временските услови, се разгоруваат повторно, а има и нови жаришта.

Активни пожари во битолскиот, струмичкиот, кумановскиот и штипскиот регион

MakPress - 05.08.2021

Активни пожари има во битолскиот, струмичкиот, кумановскиот и штипскиот регион. Во нивното гаснење од раните утрински часови учествуваат пожарникарите, припадници на Армијата, а на одредени места дел од екипата од Бугарија, како и месното население, ...

ЦУК: Состојба со пожарите до 19 часот

Република - 05.08.2021

Центарот за управување со кризи (ЦУК) на својата официјална фејсбук страница ја соопшти состојбата со пожарите до 19:00 часот. Ја пренесуваме информацијата во целост. Пожарот кој започна на ден 02.08.2021 година во атарот на с.Нов Истевник, маало ...

Пожарот во Пехчево се шири во правец кон неколку села

Локално - 05.08.2021

Голем дел од пожарите во државата се уште се активни. Пожарот кај селото Девич во охридскиот регион е ставен под контрола, а во Пехчево уште е активен и се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик.

ЦУК ја објави состојбата со пожарите до 19 часот

Опсервер - 05.08.2021

Центарот за управување со кризи (ЦУК) на својата официјална фејсбук страница ја соопшти состојбата со пожарите до 19:00 часот. МИА ја пренесува информацијата во целост. Штипски регион Пожарот кој започна на ден 02.08.2021 година во атарот на с.Нов ...

Нема кај не гори во земјава – најкритично во Пехчево и Прилепско

Скопско Ехо - 05.08.2021

Од Центарот за управување со кризи (ЦУК) на својата фејсбук-страницаа информираа за состојбата со активните пожари низ државата, заклучно со 13 часот. Штипски регион Пожарот кој започна на 2 август во атарот на с.Нов Истевник, маало Пасјак се уште е ...

Во Македонија гори на повеќе локации, најкритично во Пехчево и Делчево, ангажирани српските хеликоптери и околу 300 ...

MakPress - 05.08.2021

Голем дел од пожарите во државата се уште се активни. Пожарот кај селото Девич во охридскиот регион е ставен под контрола, а во Пехчево уште е активен и се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик.

Еве каква е состојбата со пожарите низ Македонија

Zoom - 05.08.2021

Центарот за управување со кризи (ЦУК) на својата официјална фејсбук страница ја соопшти состојбата со пожарите до 19:00 часот. Штипски регион Пожарот кој започна на ден 02.08.2021 година во атарот на с.Нов Истевник, маало Пасјак сеуште и е во ...

Гори на повеќе локации, пожарот во Пехчево се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик

Опсервер - 05.08.2021

– Голем дел од пожарите во државата се уште се активни. Пожарот кај селото Девич во охридскиот регион е ставен под контрола, а во Пехчево уште е активен и се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик.

Пожарот во Пехчево се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик, гори на повеќе локации

Република - 05.08.2021

Голем дел од пожарите во државата се уште се активни. Пожарот во Пехчево се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик. На терен се пожарникарите, припадниците на Армијата, а во секој момент се очекува да пристигне и специјална ПП единица од Словенија.

ЦУК ја објави состојбата со пожарите до 19 часот

CivilMedia - 05.08.2021

Центарот за управување со кризи (ЦУК) на својата официјална фејсбук страница ја соопшти состојбата со пожарите до 19:00 часот. Пожарот кој започна на ден 02.08.2021 година во атарот на с.Нов Истевник, маало Пасјак сеуште и е во дијаметар од 15 км.

Активни пожари во државата

Тера - 05.08.2021

Центарот за управување со кризи излезе со соопштение за состојбата со активните пожари до 13:00 часот: Штипски регион Пожарот кој започна на ден 02.08.2021 година во атарот на с.Нов Истевник, маало Пасјак сеуште е активен и е во дијаметар од 9 км.

Битка за Пехчево: Пожарот се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик

Expres - 05.08.2021

се уште е активен пожарот во околината на Пехчево и се шири кон селата Робово, Умлена и Чифлик. На терен се пожарникарите, припадниците на Армијата, а во секој момент се очекува да пристигне и специјална ПП единица од Словенија… Опожарена е ...

Неколку активни пожари во моментов низ Македонија – еве ги деталите

ТВ21 - 04.08.2021

Состојба со активни пожари до 12:00 часот на ден 04.08.2021 г. Струмички регион Пожарот во месноста Погана кој започна на ден 01.08.21 година околу 12:30 часот и зафати површина од околу 800 Ха ниско стеблеста шума (даб, габер, прнар и јасен) е ...

Неколку активни пожари во моментов низ Македонија

Нова ТВ - 04.08.2021

Во нашата земја до 12 часот состојбата со активни пожари и пожари за кои опсасност за повторно активирање е следна: Струмички регион Пожарот во месноста Погана кој започна на ден 01.08.21 година околу 12:30 часот и зафати површина од околу 800 Ха ...

ДЕТАЛИ ДО 12 ЧАСОТ ЗА СИТЕ ПОЖАРИ: 14 куќи и училиште изгореа во Дренак, пожарот кај Пасјак е во дијаметар од 9 км

Курир - 04.08.2021

Центарот за управување со кризи информира за состојбата со пожарите во Македонија до 12 часот денеска. Струмички регион Пожарот во месноста Погана кој започна на ден 01.08.21 година околу 12:30 часот и зафати површина од околу 800 Ха ниско стеблеста ...

Уште гори кај Делчево и Пехчево (ФОТО)

Курир - 04.08.2021

Гори кај Делчево и Пехчево. Граѓаните стравуваа цела ноќ од проширување на пожарот, а утрово беше истакнато дека пожарите се локализирани и изгасени. Но, на терен тоа не е вистина. Читател на КУРИР испрати фотографии до нашата редакција и посочи ...

Уште гори кај Делчево и Пехчево (ФОТО)

Нетпрес - 04.08.2021

Гори кај Делчево и Пехчево. Граѓаните стравуваа цела ноќ од проширување на пожарот, а утрово беше истакнато дека пожарите се локализирани и изгасени. Но, на терен тоа не е вистина. Читател на Курир.мк испрати фотографии до нашата редакција и посочи ...

Каде има активни пожари во државата

Тера - 04.08.2021

Пожарот кој е започнат во 13:10 часот на ден 02.08.2021 година во атарот на селата Ракле – Никодин – Топлица, општина Прилеп е сеуште активен, информираат од ЦУК. На ден 04.08.2021 година околу 04:00 часот испратена е екипа од 10 пожарниакри со 2 ...

Активни неколку пожари низ земјава, во гаснењето вклучена и војската

360 степени - 03.08.2021

Според состојбата со активни пожари до денеска до 9:30 часот, пожарот кој започна на тромеѓето помеѓу селата Степанце, Жегљане и Малотино во општина Старо Нагоричане е сè уште активен Во општина Кочани активен е пожар кој беше предизвикан од паднат ...

Еве каква е состојбата со активните пожари низ Македонија

ТВ21 - 13.08.2021

Денеска на редовната прес конференција од Центарот за управување со кризи ја посочија состојбата со активните пожари до 17 часот. „Утрово по интервенција на двата армиски хеликоптери пожарот кај село Раовиќ, во општина Сарај беше локализиран, но ...

Активни пожари на повеќе места

Р.С.Европа - 03.08.2021

Активни пожари има во кумановскиот, во струмичкиот, битолскиот, штипскиот и во скопскиот регион, објавија од Центарот за управување со кризи. Во гаснење на пожарите активно интервенираат пожарникарите, а во одредени делови во гаснење на пожарот ...

Македонија во пламен, активни неколку пожари, гори во скопско, струмичко, гевгелиско, битолско

Слободен Печат - 03.08.2021

Според пресекот на состојбите на теренот до 18 часот што го објави Центарот за управување со кризи, пожарот кај с. Градманци е активен. -На лице место има 4 екипи од БППЗ, една екипа од Шумското стопанство Караџица и екипа од општина Петровец.

Кочани брои штети, Старо Нагоричане гори – ограничени се ресурсите за гаснење пожари

Радио МОФ - 03.08.2021

Изгорени покриви на неколку куќи, деветмина побарале помош поради вдишување чад, но и настрадани животни и голема површина со дрва е епилогот од пожарот кој вчера доцна попладне стигна до Кочани, претставувајќи сериозна закана за целиот град.

Активни повеќе пожари во Скопско, Струмичко, Кумановско, Охридско, Битолско и Штипско

Канал5 - 03.08.2021

Центарот за управување со кризи (ЦУК) информира дека според податоците до 18 часот на територијата на државата се активни неколку пожари во скопскиот, струмичкиот, кумановскиот охридскиот, битолскиот и штипскиот регион.

Активни повеќе пожари во Скопско, Струмичко, Кумановско, Охридско, Битолско и Штипско

Сител - 03.08.2021

Центарот за управување со кризи (ЦУК) информира дека според податоците до 18 часот на територијата на државата се активни неколку пожари во скопскиот, струмичкиот, кумановскиот охридскиот, битолскиот и штипскиот регион.

Сè уште активни дел од пожарите: Кај селото Бели целосно изгаснат, охридскиот регион ставен под контрола

Слободен Печат - 03.08.2021

Активен е пожарот над селото Градманци во скопскиот регион, но и пожарите кај кумановскиот и штипскиот регион. Пожарот кај селото Бели е целосно изгаснат, додека кај охридскиот регион е ставен под контрола, информираат од Центарот за управување со ...

Десетина активни пожари во цела држава – повеќето локализирани, екипите на терен

ТВ21 - 03.08.2021

Во нашата земја до 13 часот имаше 13 активни пожари, повеќето се локализирани. Пожарот во Кочани е под контрола, а најголемата битка се води во Старо Нагоричане. Активен пожар над селото Градманци.

Еве каква е состојбата со активни пожари во Македонија

ТВ21 - 03.08.2021

Центарот за управување со кризи објави состојба со активни пожари до 09:30 часот на ден 03.08.2021 г.Кумановски регион Пожарот кој започна на тромеѓето поеѓу селата Степанце, Жегљане и Малотино, општина Старо Нагоричане е сеуште активен.

Активни пожари на повеќе места, интервенираат пожарникарите и припадници на Армијата

Телма - 03.08.2021

Се уште се активни пожарите во кумановско, во струмичкиот, битолскиот, штипскиот и скопскиот регион, објавија утринава од Центарот за управување со кризи. Во гаснење на пожарите активно интервенираат пожарникарите, а во одредени делови во гаснење на ...

Активни пожари на повеќе места, интервенираат пожарникарите и припадници на Армијата

Сител - 03.08.2021

Се уште се активни пожарите во кумановско, во струмичкиот, битолскиот, штипскиот и скопскиот регион, објавија утринава од Центарот за управување со кризи. Во гаснење на пожарите активно интервенираат пожарникарите, а во одредени делови во гаснење на ...

Активни неколку пожари, интервенира и хеликоптерот на АРМ

МКД - 03.08.2021

До 18 часот на територијата на Македонија, активни биле неколку пожари. Во Скопскиот регион активни се неколку пожари информираат од Центарот за управување со кризи. Пожарот кај село Градманци е активен.

Активни неколку пожари низ земјава, во гаснењето вклучена и војската

Алсат-М - 03.08.2021

Сè уште се активни пожарите во кумановско, во струмичкиот, битолскиот, штипскиот и скопскиот регион, објавија утринава од Центарот за управување со кризи. Во гаснење на пожарите активно интервенираат пожарникарите, а во одредени делови во гаснење на ...

Активни пожари на повеќе места, во Скопје запалена е мешана шума во атар на Катлановска бања и село Коњари

Слободен Печат - 03.08.2021

Се уште се активни пожарите во кумановско, во струмичкиот, битолскиот, штипскиот и скопскиот регион, објавија утринава од Центарот за управување со кризи. Во гаснење на пожарите активно интервенираат пожарникарите, а во одредени делови во гаснење на ...

ЦУК: Активни пожари во Скопско, Струмичко, Кумановско, Охридско, Битолско и Штипско

Нова ТВ - 03.08.2021

Центарот за управување со кризи (ЦУК) информира дека, според податоците до 18 часот, на територијата на државата се активни неколку пожари во скопскиот, во струмичкиот, во кумановскиот, во охридскиот, во битолскиот и во штипскиот регион.

Активни повеќе пожари во Струмичко, Скопско, Кумановско, Охридско, Битолско и Штипско

ММС - 03.08.2021

Центарот за управување со кризи (ЦУК) информира дека според податоците до 18 часот на територијата на државата се активни неколку пожари во скопскиот, струмичкиот, кумановскиот охридскиот, битолскиот и штипскиот регион.

Активни повеќе пожари во Скопско, Струмичко, Кумановско, Охридско, Битолско и Штипско

Вечер Прес - 03.08.2021

Центарот за управување со кризи (ЦУК) информира дека според податоците до 18 часот на територијата на државата се активни неколку пожари во скопскиот, струмичкиот, кумановскиот охридскиот, битолскиот и штипскиот регион.

Активни повеќе пожари: Гори во скопско, кумановско, струмичко, гевгелиско и во битолско

+инфо - 03.08.2021

На територијата на Македонија во моментов се активни повеќе пожари. На терен се противпожарни екипи, шумаски служби, војска, полиција и граѓани во обид да ја скротат огнената стихија. Според пресекот на состојбите на теренот до 18 часот, што го ...

Сè уште активни дел од пожарите, кај селото Бели целосно изгаснат, охридскиот регион ставен под контрола

Нова ТВ - 03.08.2021

Активен е пожарот над селото Градманци во скопскиот регион, но и пожарите кај кумановскиот и штипскиот регион. Пожарот кај селото Бели е целосно изгаснат, додека кај охридскиот регион е ставен под контрола, информираат од Центарот за управување со ...

Сè уште активни дел од пожарите, кај селото Бели целосно изгаснат, охридскиот регион ставен под контрола

Либертас - 03.08.2021

– Активен е пожарот над селото Градманци во скопскиот регион, но и пожарите кај кумановскиот и штипскиот регион. Пожарот кај селото Бели е целосно изгаснат, додека кај охридскиот регион е ставен под контрола, информираат од Центарот за управување со ...

Сè уште активни дел од пожарите, кај селото Бели целосно изгаснат, охридскиот регион ставен под контрола

Вечер Прес - 03.08.2021

Активен е пожарот над селото Градманци во скопскиот регион, но и пожарите кај кумановскиот и штипскиот регион. Пожарот кај селото Бели е целосно изгаснат, додека кај охридскиот регион е ставен под контрола, информираат од Центарот за управување со ...

Активни пожари на повеќе места, интервенираат пожарникарите и припадници на Армијата

Либертас - 03.08.2021

– Се уште се активни пожарите во кумановско, во струмичкиот, битолскиот, штипскиот и скопскиот регион, објавија утринава од Центарот за управување со кризи. Во гаснење на пожарите активно интервенираат пожарникарите, а во одредени делови во гаснење ...

Сè уште активни дел од пожарите низ Македонија

Lider - 03.08.2021

Активен е пожарот над селото Градманци во скопскиот регион, но и пожарите кај кумановскиот и штипскиот регион. Пожарот кај селото Бели е целосно изгаснат, додека кај охридскиот регион е ставен под контрола, информираат од Центарот за управување со ...

Голем број пожари ставени под контрола, дел од нив сѐ уште активни

Скопје24 - 03.08.2021

Скопски регион Активен пожар над селото Градманци. На терен е излезена дежурна екипа ТППЕ и од ШС Караџица (4 шумари). Исто така е контактирано и со одговорните лица од општина Петровец. Состојбата се следи. Струмички регион.

Детален преглед на состојбата со пожарите низ Македонија

еМагазин - 03.08.2021

Активен е пожарот над селото Градманци во скопскиот регион, но и пожарите кај кумановскиот и штипскиот регион. Пожарот кај селото Бели е целосно изгаснат, додека кај охридскиот регион е ставен под контрола, информираат од Центарот за управување со ...

Активни повеќе пожари во Скопско, Струмичко, Кумановско, Охридско, Битолско и Штипско

Press24 - 03.08.2021

Центарот за управување со кризи (ЦУК) информира дека според податоците до 18 часот на територијата на државата се активни неколку пожари во скопскиот, струмичкиот, кумановскиот охридскиот, битолскиот и штипскиот регион.

МАКЕДОНИЈА ВО ПЛАМЕН: До 18 часот активни повеќе пожари- еве каде гори!

Курир - 03.08.2021

Центарот за управување со кризи (ЦУК) информира дека според податоците до 18 часот на територијата на државата се активни неколку пожари во скопскиот, струмичкиот, кумановскиот охридскиот, битолскиот и штипскиот регион.

Активни пожари на повеќе места, интервенираат пожарникарите и припадници на Армијата

24Инфо - 03.08.2021

Се уште се активни пожарите во кумановско, во струмичкиот, битолскиот, штипскиот и скопскиот регион, објавија утринава од Центарот за управување со кризи. Во гаснење на пожарите активно интервенираат пожарникарите, а во одредени делови во гаснење на ...

Гори во Скопско, Струмичко, Кумановско, Охридско, Битолско и Штипско

Денешен - 03.08.2021

Центарот за управување со кризи (ЦУК) информира дека според податоците до 18 часот на територијата на државата се активни неколку пожари во скопскиот, струмичкиот, кумановскиот охридскиот, битолскиот и штипскиот регион.

Пожарите не стивнуваат: Активни се на повеќе места ширум Македонија – ДЕТАЛИ ЗА СОСТОЈБАТА

Курир - 03.08.2021

Се уште се активни пожарите во кумановско, во струмичкиот, битолскиот, штипскиот и скопскиот регион, објавија утринава од Центарот за управување со кризи. Во гаснење на пожарите активно интервенираат пожарникарите, а во одредени делови во гаснење на ...

Сè уште активни дел од пожарите: Детали за состојбата – каде гори, што е изгасено и дали е ставено под контрола!

Курир - 03.08.2021

Активен е пожарот над селото Градманци во скопскиот регион, но и пожарите кај кумановскиот и штипскиот регион. Пожарот кај селото Бели е целосно изгаснат, додека кај охридскиот регион е ставен под контрола, информираат од Центарот за управување со ...

Активни пожари на повеќе места, интервенираат пожарникарите и припадници на Армијата

Независен - 03.08.2021

Сѐ уште се активни пожарите во Кумановско, во струмичкиот, битолскиот, штипскиот и скопскиот регион, објавија утринава од Центарот за управување со кризи. Во гаснење на пожарите активно интервенираат пожарникарите, а во одредени делови во гаснење на ...

Активни пожари на повеќе места - интервенираат пожарникарите и припадници на Армијата

Press24 - 03.08.2021

Се уште се активни пожарите во кумановско, во струмичкиот, битолскиот, штипскиот и скопскиот регион, објавија утринава од Центарот за управување со кризи. Во гаснење на пожарите активно интервенираат пожарникарите, а во одредени делови во гаснење на ...

Активни повеќе пожари во Скопско, Струмичко, Кумановско, Охридско, Битолско и Штипско

Независен - 03.08.2021

Центарот за управување со кризи (ЦУК) информира дека според податоците до 18 часот на територијата на државата се активни неколку пожари во скопскиот, струмичкиот, кумановскиот охридскиот, битолскиот и штипскиот регион.

Сè уште активни неколку пожари низ Македонија, пожарникарите на терен

Lider - 03.08.2021

Се уште се активни пожарите во кумановско, во струмичкиот, битолскиот, штипскиот и скопскиот регион, објавија утринава од Центарот за управување со кризи. Во гаснење на пожарите активно интервенираат пожарникарите, а во одредени делови во гаснење на ...

Сè уште активни дел од пожарите, кај селото Бели целосно изгаснат, охридскиот регион ставен под контрола

24Инфо - 03.08.2021

Активен е пожарот над селото Градманци во скопскиот регион, но и пожарите кај кумановскиот и штипскиот регион. Пожарот кај селото Бели е целосно изгаснат, додека кај охридскиот регион е ставен под контрола, информираат од Центарот за управување со ...

Активни пожари во скопско, кумановско, струмичко, гевгелиско и во битолско

Нетпрес - 03.08.2021

Според пресекот на состојбите на теренот до 18 часот, што го објави Центарот за управување со кризи, на територијата на Македонија во моментов се активни повеќе пожари. На терен се противпожарни екипи, шумаски служби, војска, полиција и граѓани во ...

Повеќе пожари активни ширум Македонија

Нетпрес - 03.08.2021

Се уште се активни пожарите во кумановско, во струмичкиот, битолскиот, штипскиот и скопскиот регион, објавија утринава од Центарот за управување со кризи. Во гаснење на пожарите активно интервенираат пожарникарите, а во одредени делови во гаснење на ...

Екипите се на терен - на овие места се уште беснеат пожари

Press24 - 03.08.2021

Активен е пожарот над селото Градманци во скопскиот регион, но и пожарите кај кумановскиот и штипскиот регион. Пожарот кај селото Бели е целосно изгаснат, додека кај охридскиот регион е ставен под контрола, информираат од Центарот за управување со ...

Пожарите не стивнуваат: Активни се на повеќе места ширум Македонија

Скопје24 - 03.08.2021

Се уште се активни пожарите во кумановско, во струмичкиот, битолскиот, штипскиот и скопскиот регион, објавија утринава од Центарот за управување со кризи. Во гаснење на пожарите активно интервенираат пожарникарите, а во одредени делови во гаснење на ...

Активни пожари на повеќе места, интервенираат пожарникарите и припадници на Армијата

еМагазин - 03.08.2021

Се уште се активни пожарите во кумановско, во струмичкиот, битолскиот, штипскиот и скопскиот регион, објавија утринава од Центарот за управување со кризи (ЦУК). Во гаснење на пожарите активно интервенираат пожарникарите, а во одредени делови во ...

Пожари низ цела држава, најкритично во Кочани – каде се гори низ државава?

Независен - 03.08.2021

Центарот за управување со кризи информира дека на теторијата на цела држава има неколку огнени жаришта. Како што информира ЦУК, пожарот во Кочани е сосема до куќите. – ТППЕ Кочани се наоѓаат на терен како и екипа од ТППЕ Виница со две противпожарни ...

Пожари низ целата држава, ситуацијата е најкритична во Кочани

Скопје инфо - 03.08.2021

Според податоците од МИА, а врз основа на најновите информации од Центарот за управување со кризи, пожарот во Кочани е сосема до куќите. – ТППЕ Кочани се наоѓаат на терен како и екипа од ТППЕ Виница со 2 ПП мв и 4 пожарникари.

Сè уште активни дел од пожарите, охридскиот регион ставен под контрола

Кајгана - 03.08.2021

Активен е пожарот над селото Градманци во скопскиот регион, но и пожарите кај кумановскиот и штипскиот регион. Пожарот кај селото Бели е целосно изгаснат, додека кај охридскиот регион е ставен под контрола, информираат од Центарот за управување со ...

Активни пожари на повеќе места, интервенираат пожарникарите и припадници на Армијата

Опсервер - 03.08.2021

– Се уште се активни пожарите во кумановско, во струмичкиот, битолскиот, штипскиот и скопскиот регион, објавија утринава од Центарот за управување со кризи. Во гаснење на пожарите активно интервенираат пожарникарите, а во одредени делови во гаснење ...

Пресек на ЦУК за состојбата со пожарите во Македонија заклучно со 13:00 часот

MakPress - 03.08.2021

Активен е пожарот над селото Градманци во скопскиот регион, но и пожарите кај кумановскиот и штипскиот регион. Пожарот кај селото Бели е целосно изгаснат, додека кај охридскиот регион е ставен под контрола, информираат од Центарот за управување со ...

Републиката во пламен: Еве каде гори низ Македонија

Република - 03.08.2021

Пожарот кај село Градманци во скопски е активен. На лице место има четири екипи од БППЗ, една екипа од ШС Караџица и екипа од општина Петровец. Еден крак од пожарот префрли преку сртото кон село Долно Коњари.

Активни повеќе пожари во Скопско, Струмичко, Кумановско, Охридско, Битолско и Штипско

Опсервер - 03.08.2021

– Центарот за управување со кризи (ЦУК) информира дека според податоците до 18 часот на територијата на државата се активни неколку пожари во скопскиот, струмичкиот, кумановскиот охридскиот, битолскиот и штипскиот регион.

Активни повеќе пожари во Скопско, Струмичко, Кумановско, Охридско, Битолско и Штипско

Frontline - 03.08.2021

Центарот за управување со кризи (ЦУК) информира дека според податоците до 18 часот на територијата на државата се активни неколку пожари во скопскиот, струмичкиот, кумановскиот охридскиот, битолскиот и штипскиот регион.

Пожарот во селата Канатларци и Подмол сеуште активен

Тера - 03.08.2021

Од ЦУК информираат дека пожарот во атарот на с.Канатларци и с.Подмол е сеуште активен и екипа од ТППЕ Прилеп од 1 пп возило и 1 теренско возило, како и 7 пожарникари сеуште се на местото на пожарот. На пожарот во атарот на с.

Повеќето пожари ставени под контрола, дел од нив сѐ уште активни

CivilMedia - 03.08.2021

Сѐ уште се активни пожарите над селото Градманци во скопскиот регион, но и во кумановскиот и штипскиот регион. Според Центарот за управување со кризи (ЦУК), пожарот кај селото Бели е целосно изгаснат, а охридскиот е ставен под контрола.

ЦУК информира: Има активни пожари во кумановско, струмичко, прилепско…

Локално - 03.08.2021

Центарот за управување со кризи (ЦУК) утрово информира дека се уште има активни пожари на територијата на Македонија. -Во кумановскиот регион: Пожарот кој започна на тромеѓето поеѓу селата Степанце, Жегљане и Малотино, општина Старо Нагоричане е ...

Активни повеќе пожари во Скопско, Струмичко, Кумановско, Охридско, Битолско и Штипско

MakPress - 03.08.2021

Центарот за управување со кризи (ЦУК) информира дека според податоците до 18 часот на територијата на државата се активни неколку пожари во скопскиот, струмичкиот, кумановскиот охридскиот, битолскиот и штипскиот регион.

ЦУК: Се уште има активни пожари низ државата

Тера - 03.08.2021

Центарот за управување со кризи информира за состојба со активни пожари до 09:30 часот: Кумановски регион Пожарот кој започна на тромеѓето поеѓу селата Степанце, Жегљане и Малотино, општина Старо Нагоричане е сеуште активен.

Состојба во 13 часот: Сè уште има активни пожари, а има и нови

Република - 03.08.2021

Активен е пожарот над селото Градманци во скопскиот регион, но и пожарите кај кумановскиот и штипскиот регион. Пожарот кај селото Бели е целосно изгаснат, додека кај охридскиот регион е ставен под контрола, информираат од Центарот за управување со ...

Се сумираат штетите од пожарите, нема потреба од прогласување кризна состојба

Мета - 03.08.2021

По опсежна расправа и по разгледување на актуелната состојба со пожарите, едногласно одлучивме дека нема потреба од прогласување кризна состојба, но ќе бидеме во постојано заседание и доколку работата тргне на полошо, набрзина ќе одржиме седница на ...

Десетина активни пожари во Македонија, во Старо Нагоричане опожарена црква и училиште

MakPress - 03.08.2021

Се уште се активни пожарите во кумановско, во струмичкиот, битолскиот, штипскиот и скопскиот регион, објавија утринава од Центарот за управување со кризи. Во гаснење на пожарите активно интервенираат пожарникарите, а во одредени делови во гаснење на ...

Црвен крст активно се вклучи во гаснење на пожарите во Старо Нагоричане (ФОТО)

Кумановски м. - 03.08.2021

Тим за одговор при катастрофи составен од осум волонтери од Општнската организација на Црвен крст Куманово во текот на вчерашното деноноќие активно се вклучија во помош, подршка и гаснење на пожарот кој започна на тромеѓето помеѓу селата Степанце, ...

Сè уште активни дел од пожарите, кај селото Бели целосно изгаснат, охридскиот регион ставен под контрола

Опсервер - 03.08.2021

– Активен е пожарот над селото Градманци во скопскиот регион, но и пожарите кај кумановскиот и штипскиот регион. Пожарот кај селото Бели е целосно изгаснат, додека кај охридскиот регион е ставен под контрола, информираат од Центарот за управување со ...

ЦУК информира за активни пожари на повеќе места

Република - 03.08.2021

Се уште се активни пожарите во кумановско, во струмичкиот, битолскиот, штипскиот и скопскиот регион, објавија утринава од Центарот за управување со кризи. Во гаснење на пожарите активно интервенираат пожарникарите, а во одредени делови во гаснење на ...

ЦУК: Пожари низ цела држава, најкритично во Кочани

Канал5 - 02.08.2021

Центарот за управување со кризи информира дека на теторијата на цела држава има неколку огнени жаришта.Како што информира ЦУК, пожарот во Кочани е сосема до куќите. – ТППЕ Кочани се наоѓаат на терен како и екипа од ТППЕ Виница со 2 ПП мв и 4 ...

ЦУК: Пожари низ цела држава, најкритично во Кочани

Слободен Печат - 02.08.2021

Центарот за управување со кризи информира дека на територијата на цела држава има неколку огнени жаришта. Како што информира ЦУК, пожарот во Кочани е сосема до куќите. Состојбата со пожарите до 20 часот: -Шумскиот пожар кој се појави околу 13:00 ...

ЦУК: Пожари низ цела држава, најкритично во Кочани

24 Вести - 02.08.2021

Центарот за управување со кризи информира дека на теторијата на цела држава има неколку огнени жаришта. Како што информира ЦУК, пожарот во Кочани е сосема до куќите. - ТППЕ Кочани се наоѓаат на терен како и екипа од ТППЕ Виница со 2 ПП мв и 4 ...

Во моментов неколку активни пожари во Македонија

ТВ21 - 02.08.2021

Денеска (до пладне, 02.08.2021), Ситуациониот центар при Центарот за управување со кризи, согласно известувањата од дежурните Регионали центри за управување со кризи известува за неколку активни пожари во државата и можни заришта: РЦУК – Струмица, ...

Пожари низ цела Македонија (ФОТО)

МКД - 02.08.2021

Денеска до пладне, Ситуациониот центар при Центарот за управување со кризи, според известувањата од дежурните регионални центри за управување со кризи, известува за неколку активни пожари во државата и можни жаришта.

ЦУК: Пожари низ цела држава, најкритично во Кочани

Бриф - 02.08.2021

Центарот за управување со кризи информира дека на теторијата на цела држава има неколку огнени жаришта. Како што информира ЦУК, пожарот во Кочани е сосема до куќите. – ТППЕ Кочани се наоѓаат на терен како и екипа од ТППЕ Виница со 2 ПП мв и 4 ...

Пожари беснеат низ цела Македонија: Детали за сите региони кои горат, состојбата не е под контрола!

Пулс24 - 02.08.2021

Центарот за управување со кризи информира за состојбата со пожарите до 20:00 часот: Струмички регион Шумскиот пожар кој се појави околу 13:00 часот на ден 01.08.2021 година кај м.в. Погана е излезен од контрола.

ЦУК: Испратено е итно барање за помош, пожарот излегол од контрола

Нова ТВ - 02.08.2021

Голем пожар му се заканува на Кочани, a според информациите, најкритично е кај улицата „Васил Главинов“. На терен се противпожарни возила, а во справувањето со пламените јазици се приклучија и локалните жители.

ЦУК: Пожари низ цела држава, најкритично во Кочани

Вечер Прес - 02.08.2021

Центарот за управување со кризи информира дека на теторијата на цела држава има неколку огнени жаришта. Како што информира ЦУК, пожарот во Кочани е сосема до куќите. – ТППЕ Кочани се наоѓаат на терен како и екипа од ТППЕ Виница со 2 ПП мв и 4 ...

ЦУК: Пожари низ цела држава, најкритично во Кочани

24Инфо - 02.08.2021

Центарот за управување со кризи информира дека на теторијата на цела држава има неколку огнени жаришта. Како што информира ЦУК, пожарот во Кочани е сосема до куќите. – ТППЕ Кочани се наоѓаат на терен како и екипа од ТППЕ Виница со 2 ПП мв и 4 ...

ЦУК: Пожари низ цела држава, најкритично во Кочани

Денешен - 02.08.2021

Центарот за управување со кризи информира дека на теторијата на цела држава има неколку огнени жаришта. Како што информира ЦУК, пожарот во Кочани е сосема до куќите. – ТППЕ Кочани се наоѓаат на терен како и екипа од ТППЕ Виница со 2 ПП мв и 4 ...

ЦУК јавува за пожари низ цела држава, најкритично во Кочани

Lider - 02.08.2021

Центарот за управување со кризи информира дека на теторијата на цела држава има неколку огнени жаришта. Како што информира ЦУК, пожарот во Кочани е сосема до куќите. – ТППЕ Кочани се наоѓаат на терен како и екипа од ТППЕ Виница со 2 ПП мв и 4 ...

Пожари беснеат низ цела Македонија: Детали за сите региони кои горат, состојбата не е под контрола!

Курир - 02.08.2021

Центарот за управување со кризи информира за состојбата со пожарите до 20:00 часот: Струмички регион Шумскиот пожар кој се појави околу 13:00 часот на ден 01.08.2021 година кај м.в. Погана е излезен од контрола.

Во Кочани огнената стихија оштети куќи и возила, десетина граѓани завршија во болница

Кајгана - 02.08.2021

Во пожарот што попладнево избувна на две локации во Кочани, и се доближи до станбените домови над градот во Белско Маало, има оштетени куќи, помошни објекти, оштетени се возила, меѓу кои и едно противпожарно возило.

Критична состојба во Кочани, пожарот се ближи кон куќите

MakPress - 02.08.2021

Центарот за управување со кризи информира дека на теторијата на цела држава има неколку огнени жаришта. Како што информира ЦУК, пожарот во Кочани е сосема до куќите. – ТППЕ Кочани се наоѓаат на терен како и екипа од ТППЕ Виница со 2 ПП мв и 4 ...

5 активни пожари низ Македонија – ова се деталите

4NEWS - 02.08.2021

Денеска (до пладне, 02.08.2021), Ситуациониот центар при Центарот за управување со кризи, согласно известувањата од дежурните Регионали центри за управување со кризи известува за неколку активни пожари во државата и можни заришта: РЦУК – Струмица, ...