TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Богоев: За само 2.5 години,од општина со долг од 18 милиони евра, Карпош сега е урбана и зелена општина

Канал5 - 24.11.2019

Две години Карпош пулсира во духот на урбаното, зеленото и домаќинското работење. Секојдневно работиме на надоместување на изгубеното зеленило и заштита на животната средина. Затоа, изминатиов период засадивме повеќе од 300 висококвалитетни дрвја, ...

Богоев: За само две и пол години од општина со долг од 18 милиони евра, Карпош сега е урбана и зелена општина

24 Вести - 24.11.2019

,,Две години Карпош пулсира во духот на урбаното, зеленото и домаќинското работење. Секојдневно работиме на надоместување на изгубеното зеленило и заштита на животната средина. Затоа, изминатиов период засадивме повеќе од 300 висококвалитетни дрвја, ...

Богоев: Градиме заедница која одговара на потребите на граѓаните, а не на урбаната мафија

Слободен Печат - 24.11.2019

Две години Карпош пулсира во духот на урбаното, зеленото и домаќинското работење. Секојдневно работиме на надоместување на изгубеното зеленило и заштита на животната средина, истакна на денешната прес конференција Стефан Богоев, градоначалник на ...

Богоев: Од општина со долг од 18 милиони евра, Карпош сега е урбана и зелена општина

Макфакс - 24.11.2019

За само 2.5 години, од општина со долг од 18 милиони евра, Карпош сега е урбана и зелена општина, изјави градоначалникот на Карпош, Стефан Богоев на прес-конференција. „Изминатиов период засадивме повеќе од 300 висококвалитетни дрвја, рамномерно по ...

Богоев со отчет: Наместо оправдувања понудивме работа, докажавме дека може поинаку (ВИДЕО)

iPortal - 24.11.2019

„Општината ја преземав со долг од 18 милиони евра. Локална самоуправа која беше во финансиски колапс, симбол на криминалното работење, со изгубена доверба од сите страни. Но, наместо оправдувања понудивме работа.

Богоев: За само две и пол години од општина со долг од 18 милиони евра, Карпош сега е урбана и зелена општина

Либертас - 24.11.2019

Две години Карпош пулсира во духот на урбаното, зеленото и домаќинското работење. Секојдневно работиме на надоместување на изгубеното зеленило и заштита на животната средина. Затоа, изминатиов период засадивме повеќе од 300 висококвалитетни дрвја, ...

За само 2.5 години,од општина со долг од 18 милиони евра, Карпош сега е урбана и зелена општина

24Инфо - 24.11.2019

Прес конференција, Стефан Богоев, градоначалник на Општина Карпош „ Две години Карпош пулсира во духот на урбаното, зеленото и домаќинското работење. Секојдневно работиме на надоместување на изгубеното зеленило и заштита на животната средина.

Богоев: Секојдневно работиме на надоместување на изгубеното зеленило и заштита на животната средина (ВИДЕО)

Локално - 24.11.2019

„Две години Карпош пулсира во духот на урбаното, зеленото и домаќинското работење. Секојдневно работиме на надоместување на изгубеното зеленило и заштита на животната средина“, вели денеска Стефан Богоев во својот отчет за две години работа како ...

Исчистена депонијата долж Лепенец во Бардовци

Канал5 - 23.11.2019

Општина Карпош продолжува со чистењето на депониите. Денеска исчистена депонијата долж реката Лепенец, во Бардовци. Исчистена е уште една децениска, дива депонија во Бардовци, долж течението на реката Лепенец.

Општина Карпош ги чисти дивите депонии

Фокус - 23.11.2019

Општина Карпош денеска ќе продолжи со чистење и затворање на диви депонии. Како што информираат од Oпштината, ќе се затвора дивата депонија долж течението на реката Лепенец, во Бардовци, каде што месното население традиционално се собира за ...

Ќе се чистат диви депонии во Општина Карпош

Канал5 - 23.11.2019

Општина Карпош денеска ќе продолжи со чистење и затворање на диви депонии. Како што информираат од Oпштината, ќе се затвора дивата депонија долж течението на реката Лепенец, во Бардовци, каде што месното население традиционално се собира за ...

Исчистени 900 кубни метри отпад од диви депонии во општините Карпош и Сарај

Press24 - 23.11.2019

ЈП Комунална хигиена – Скопје денеска спроведе акција за чистење диви депонии во општините Карпош и Сарај. – Во населеното место Бардовци во Општината Карпош, покрај реката Лепенец, беа отстранети приближно 550 кубни метри одложен отпад, додека во ...

Исчистена дивата депонија кај Бардовци

+инфо - 23.11.2019

Комуналните служби на Карпош чистат на повеќе делови од Бардовци, а се мијат и улиците со цистерни од страна на ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје. Исто така, се чисти и страничниот дел од патот кој води до „Свислион“.

Расчистени диви депонии во Карпош и Сарај

МКД - 23.11.2019

Јавното претпријатие Комунална хигиена денеска ги продолжи активностите за расчистување диви депонии во општините Карпош и Сарај. Во населеното место Бардовци во општината Карпош, покрај реката Лепенец, беа отстранети приближно 550 м3 одложен отпад, ...

Од дивите депонии во Карпош и Сарај исчистени 900 кубни метри отпад

Слободен Печат - 23.11.2019

Од Комунална хигиена посочуваат дека во реализацијата на активностите биле ангажирани десет работници на терен, додека од механизацијата се употребувале четири специјални комунални возила-кипер и два багера.

Исчистена дива депонија во Бардовци

Макфакс - 23.11.2019

Исчистена е дивата депонија во Бардовци, долж течението на реката Лепенец. Подигнати се 550 кубни метри отпад, кои со години се таложеа на оваа локација и придонесуваа кон зголемување на аерозагадувањето.

Ќе се исчисти и затвори дивата депонија кај Лепенец

Слободен Печат - 23.11.2019

Општина Карпош денеска ќе продолжи со чистење и затворање на диви депонии. Како што информираат од Oпштината, ќе се затвора дивата депонија долж течението на реката Лепенец, во Бардовци, каде што месното население традиционално се собира за ...

Општина Карпош ќе продолжи со чистење и затворање на диви депонии

Локално - 23.11.2019

Општина Карпош денеска ќе продолжи со чистење и затворање на диви депонии. Како што информираат од Oпштината, ќе се затвора дивата депонија долж течението на реката Лепенец, во Бардовци, каде што месното население традиционално се собира за ...

Исчистена уште една дива депонија во Бардовци

24Инфо - 23.11.2019

Исчистена е уште една децениска, дива депонија во Бардовци, долж течението на реката Лепенец. Подигнати се 550 кубни метри отпад, кој со години се таложеше на оваа локација и придонесуваше кон зголемување на аерозагадувањето.

Ќе се чистат диви депонии во Општина Карпош

Вечер Прес - 23.11.2019

Општина Карпош денеска ќе продолжи со чистење и затворање на диви депонии. Како што информираат од Oпштината, ќе се затвора дивата депонија по течението на реката Лепенец, во Бардовци, каде што месното население традиционално се собира за празникот ...

Ќе се чистат диви депонии во Општина Карпош

iPortal - 23.11.2019

Општина Карпош денеска ќе продолжи со чистење и затворање на диви депонии. Како што информираат од Oпштината, ќе се затвора дивата депонија долж течението на реката Лепенец, во Бардовци, каде што месното население традиционално се собира за ...

Расчистени диви депонии во Карпош и Сарај

Скопје инфо - 23.11.2019

Јавното претпријатие Комунална хигиена денеска ги продолжи активностите за расчистување диви депонии во општините Карпош и Сарај. Во населеното место Бардовци во општината Карпош, покрај реката Лепенец, беа отстранети приближно 550 м3 одложен отпад, ...

Ќе се чистат диви депонии во Општина Карпош

Опсервер - 23.11.2019

Општина Карпош денеска ќе продолжи со чистење и затворање на диви депонии. Како што информираат од Oпштината, ќе се затвора дивата депонија долж течението на реката Лепенец, во Бардовци, каде што месното население традиционално се собира за ...

Се чисти дел од депонијата кај Бардовци

Скопје инфо - 23.11.2019

- Започнуваме со чистење на депонијата долж реката Лепенец, во Бардовци. Тука со децении се одлагал отпад и се палеле огнови на отворено. Продолжуваме со интензивно затворање на овие диви депонии - информираше градоначалникот на Карпош, Стефан ...

Исчистена дива депонија во Бардовци

MTM - 23.11.2019

Исчистена е дивата депонија во Бардовци, долж течението на реката Лепенец. Подигнати се 550 кубни метри отпад, кои со години се таложеа на оваа локација и придонесуваа кон зголемување на аерозагадувањето.

Исчистени 900 кубни метри отпад од диви депонии во општините Карпош и Сарај

Вечер Прес - 23.11.2019

ЈП Комунална хигиена – Скопје денеска спроведе акција за чистење диви депонии во општините Карпош и Сарај. – Во населеното место Бардовци во Општината Карпош, покрај реката Лепенец, беа отстранети приближно 550 кубни метри одложен отпад, додека во ...

Исчистена уште една дива депонија во Бардовци (ВИДЕО)

Локално - 23.11.2019

Општина Карпош во соработка со ЈП „Комунална хигиена“ Скопје денеска исчисти уште една дива депонија во Бардовци, долж течението на реката Лепенец. Подигнати се 550 кубни метри отпад, кој со години се таложеше на оваа локација и придонесуваше кон ...

Богоев: Затворивме повеќе критични точки, кои со години претставуваа опасност за животната средина (ВИДЕО)

iPortal - 23.11.2019

Општина Карпош во соработка со ЈП „Комунална хигиена“ Скопје денеска исчисти уште една дива депонија во Бардовци, долж течението на реката Лепенец. Подигнати се 550 кубни метри отпад, кој со години се таложеше на оваа локација и придонесуваше кон ...

Ќе се чистат диви депонии во Општина Карпош

Скопје инфо - 23.11.2019

Општина Карпош денеска ќе продолжи со чистење и затворање на диви депонии. Како што информираат од Oпштината, ќе се затвора дивата депонија по течението на реката Лепенец, во Бардовци, каде што месното население традиционално се собира за празникот ...

Исчистена дива депонија во Бардовци

Н.Македонија - 23.11.2019

Исчистена е дивата депонија во Бардовци, долж течението на реката Лепенец. Подигнати се 550 кубни метри отпад, кои со години се таложеа на оваа локација и придонесуваа кон зголемување на аерозагадувањето.

Исчистена е уште една децениска дива депонија во Бардовци

MakPress - 23.11.2019

Исчистена е уште една децениска, дива депонија во Бардовци, долж течението на реката Лепенец. Подигнати се 550 кубни метри отпад, кој со години се таложеше на оваа локација и придонесуваше кон зголемување на аерозагадувањето.

Ќе се чистат диви депонии во Општина Карпош

MakPress - 23.11.2019

Општина Карпош денеска ќе продолжи со чистење и затворање на диви депонии. Како што информираат од Oпштината, ќе се затвора дивата депонија долж течението на реката Лепенец, во Бардовци, каде што месното население традиционално се собира за ...

Лани во Македонија влегле 1.140 контејнери со странски отпад?

Скопје инфо - 22.11.2019

Додека македонските граѓани се гушат од енормното загадување, на површина исплива афера, која безмалку ја става Македонија во друштвото на европската еко- мафија. Се дозна дека во депонијата Дрисла требало да стигне странски отпад, спакуван во 1.300 ...

Карпош мапираше критични точки за потенцијални депонии

Канал5 - 21.11.2019

Надлежните служби во Карпош мапираа 13 локации на територија на Општината каде има создадено отпад на јавни површини. Преку стратешки пристап и нивно мапирање, локалната самоуправа презема мерка за чистење на овие т.н. диви депонии.

На депонијата во Мостар и натаму стигнува канцероген отпад?

Deutsche Welle - 21.11.2019

Тимот на #dw_BalkanBooster дојде до сознанија дека отровен отпад и тиња, без оглед на ветувањата на градската управа, се`уште се депонира на Градската депонија во ...

Мапирани критичните точки за потенцијални депонии

Слободен Печат - 21.11.2019

Десет службеници од урбаните заедници добија овластување за комунални редари, со цел да се санкционираат загадувачите на терен. Од Карпош најавуваат чистење на депонии во близина на Лепенец и од другата страна на мостот „Газела“.

Во Карпош мапирани 13 критични точки за потенцијални депонии

Скопје инфо - 21.11.2019

Надлежните служби во Општина Карпош мапираа 13 локации на територија на Општината каде што има создадено отпад на јавни површини, информираат оттаму. Преку стратешки пристап и нивно мапирање, локалната самоуправа презема мерка за чистење на овие т.н.

Карпош мапираше 13 критични точки за потенцијални „диви“ депонии

Вечер Прес - 21.11.2019

Надлежните служби во Карпош мапираа 13 локации на територија на општината каде има создадено отпад на јавни површини, што е основа за преземање мерки за нивно чистење. Секторот за екологија и енергетска ефикасност започна со евидентирање и ...

Со 412 кг. отпад по жител, Македонците се на работ од депонија

Скопје инфо - 21.11.2019

Според податоците на Државниот завод за статистика, вкупното количество на собран комунален отпад во Република Северна Македонија во 2018 година изнесува 625 386 тони. Споредено со 2017 година, вкупното количество на собран комунален отпад во 2018 ...

Во Карпош мапирани 13 локации на територија на Општината каде што има создадено отпад на јавни површини

Локално - 21.11.2019

Надлежните служби во Карпош мапираа 13 локации на територија на Општината каде што има создадено отпад на јавни површини. Преку стратешки пристап и нивно мапирање, локалната самоуправа презема мерка за чистење на овие т.н. диви депонии.

Општина Карпош мапираше 13 критични точки за потенцијални депонии

Мета - 21.11.2019

Надлежните служби во Општина Карпош мапираа 13 локации на територија на Општината каде што има создадено отпад на јавни површини, информираат од таму. Преку стратешки пристап и нивно мапирање, локалната самоуправа презема мерка за чистење на овие ...

Зачестена појавата на несовесно одлагање на отпад на повеќе локации во oпштина Карпош

iPortal - 21.11.2019

Надлежните служби во Карпош мапираа 13 локации на територија на Општината каде што има создадено отпад на јавни површини. Преку стратешки пристап и нивно мапирање, локалната самоуправа презема мерка за чистење на овие т.н. диви депонии.

Знаеме ли да селектираме електронски отпад?

Скопје инфо - 21.11.2019

Неодамна општината Центар почна да поставува нови е-контејнери и со тоа им овозможи на своите жители на соодветно место да го фрлаат електричниот и електронскиот отпад, кој не смее да завршува каде било.

Внимателно со електронскиот отпад

Н.Македонија - 21.11.2019

Неодамна општината Центар почна да поставува нови е-контејнери и со тоа им овозможи на своите жители на соодветно место да го фрлаат електричниот и електронскиот отпад, кој не смее да завршува каде било.

Кампања во Карпош за правилно одлагање отпад

Н.Македонија - 21.11.2019

„Фрлај паметно за чист Карпош е мотото на кампањата што ја започнаа општината Карпош и ЈП „Комунална хигиена“ за правилно одлагање на кабестиот отпад. Градоначалникот на општината Карпош, Стефан Богоев, и директорот на „Комунална хигиена“, Абдусамед ...

Кампања за правилно одлагање на кабастиот отпад во Карпош

Канал5 - 20.11.2019

Градоначалникот на Општина Карпош Стефан Богоев и директорот на ЈП „Комунална хигиена" Скопје Абдусамед Шабани, денеска беа во обиколка на Центарот за селекција на отпад, кој се наоѓа во Карпош 3, долж бул. „Илинден".

Кампања за правилно одлагање на кабаст отпад

Независен - 20.11.2019

Kампања за правилно постапување со кабастиот отпад на територијата на Општина карпош почнаа денеска директорот на ЈП „Комунална хигиена“- Скопје, Абдусамед Шабани и градоначалникот на Oпштината Карпош, Стефан Богоев, во Центарот за селекција на ...

Карпошани сега имаат каде да го однесат кабастиот отпад

+инфо - 20.11.2019

Градоначалникот на Општина Карпош Стефан Богоев и директорот на ЈП „Комунална хигиена“ Скопје Абдусамед Шабани, денеска беа во обиколка на Центарот за селекција на отпад, кој се наоѓа во Карпош 3, долж булеварот Илинден, каде што граѓаните можат да ...

Кампања за правилно одлагање на кабастиот отпад во Општина Карпош

Макфакс - 20.11.2019

Директорот на ЈП „Комунална хигиена“- Скопје, Абдусамед Шабани и градоначалникот на општината Карпош, Стефан Богоев, денеска во Центарот за селекција на отпадот во Карпош ги промовираа планираните активности што ќе се одвиваат во рамките на ...

Не го фрлајте мебелот кај ќе стигнете, јавете се на телефон и ќе ви го земат од дома

Слободен Печат - 20.11.2019

Овој вид на отпад бесплатно може да се одложи во Центрите за селекција во Карпош и во Вардариште, без плаќање паричен надоместок. Општина Карпош и ЈП Комунална хигиена денеска ги потсетија граѓаните кабастиот одпат соодветно да го депонираат.

Кампања за правилно одлагање на кабастиот отпад во Карпош

24Инфо - 20.11.2019

Градоначалникот на Општина Карпош Стефан Богоев и директорот на ЈП „Комунална хигиена” Скопје Абдусамед Шабани, денеска беа во обиколка на Центарот за селекција на отпад, кој се наоѓа во Карпош 3, долж бул.

Кампања за правилно одлагање на кабастиот отпад во Карпош

Либертас - 20.11.2019

Градоначалникот на Општина Карпош Стефан Богоев и директорот на ЈП „Комунална хигиена“ Скопје Абдусамед Шабани, денеска беа во обиколка на Центарот за селекција на отпад, кој се наоѓа во Карпош 3, долж бул.

Кампања за правилно одлагање на кабаст отпад

Скопје инфо - 20.11.2019

Kампања за правилно постапување со кабастиот отпад на територијата на Општина карпош почнаа денеска директорот на ЈП „Комунална хигиена“- Скопје, Абдусамед Шабани и градоначалникот на Oпштината Карпош, Стефан Богоев, во Центарот за селекција на ...

Кампања за правилно одлагање на кабастиот отпад во општина Карпош

Точка - 20.11.2019

Директорот на ЈП „Комунална хигиена“- Скопје, Абдусамед Шабани, и градоначалникот на општината Карпош, Стефан Богоев, денеска во Центарот за селекција на отпадот во Карпош ги промовираа планираните активности што ќе се одвиваат во рамките на ...

Кампања за правилно одлагање на кабастиот отпад во општина Карпош

MTM - 20.11.2019

Директорот на ЈП „Комунална хигиена“- Скопје, Абдусамед Шабани, и градоначалникот на општината Карпош, Стефан Богоев, денеска во Центарот за селекција на отпадот во Карпош ги промовираа планираните активности што ќе се одвиваат во рамките на ...

Огромната депонија во Горно Лисиче заминува во историјата - Ќе остане ли таму?

Скопје инфо - 20.11.2019

Општината Аеродром ги започна активностите за расчистување на огромната дива депонија создадена кај стадионот во населбата Горно Лисиче. Акцијата се реализира во соработка со јавното претпријатие „Комунална хигиена“.

Кабастиот отпад може да се одлага во Карпош и во Вардариште

Вечер Прес - 20.11.2019

На граѓаните на Скопје на располагање им се два центри за селекција на кабастиот отпад – едниот е во Карпош, а другиот во Вардариште. Таму одлагањето на стариот мебел, електронската и електричната опрема ќе може да се одлага бесплатно.

Се расчистува огромна депонија во Горно Лисиче

Н.Македонија - 20.11.2019

Општината Аеродром ги започна активностите за расчистување на огромната дива депонија создадена кај стадионот во населбата Горно Лисиче. Акцијата се реализира во соработка со јавното претпријатие „Комунална хигиена“.

Кампања за правилно одлагање на кабаст отпад во Општина Карпош

MakPress - 20.11.2019

Директорот на ЈП „Комунална хигиена“- Скопје, Абдусамед Шабани и градоначалникот на општината Карпош, Стефан Богоев, денеска во Центарот за селекција на отпадот во Карпош ги промовираа планираните активности што ќе се одвиваат во рамките на ...

Кампања за правилно одлагање на кабастиот отпад во Карпош

Денар - 20.11.2019

Градоначалникот на Општина Карпош Стефан Богоев и директорот на ЈП „Комунална хигиена“ Скопје Абдусамед Шабани, денеска беа во обиколка на Центарот за селекција на отпад, кој се наоѓа во Карпош 3, долж бул.

Се расчистува депонијата во Горно Лисиче

Канал5 - 19.11.2019

Општина Аеродром и ЈП „Комунална хигиена"-Скопје денеска спроведуваат акција за чистење на огромната дива депонија создадена кај стадионот во Горно Лисиче. Како што соопшти Општина Аеродром, со тешка механизација се чисти теренот од секаков шут.

Левица: СДСМ во Карпош нетранспарентно дели проекти на непознати организации

Антропол - 19.11.2019

Советникот на Левица во Карпош, Бранко Ристов, на својот фејсбук профил реагира дека локалната власт во Карпош одвоила буџетски средства за проекти за кои не се доставени материјали до советниците.

Се расчистува дивата депонија кај стадионот во Горно Лисиче

Макфакс - 19.11.2019

Општина Аеродром и ЈП „Комунална хигиена со тешка механизација ја расчистуваат огромната дива депонија создадена кај стадионот во Горно Лисиче. Акцијата ќе трае неколку дена и притоа се предвидува да бидат собрани околу 1 500 м3 отпад, соопшти ...

Се чистат диви депонии низ Скопје

Независен - 19.11.2019

ЈП „Комунална хигиена“ -Скопје започна акција за отстранување на најголемите диви депонии лоцирани на територијата на градот Скопје. Во текот на денешниот ден целосно се расчистени дивите депонии во Општина Аеродром (ул.Лисец, нас.Лисиче), Општина ...

Комунална: Отстранети 1.000 кубни метри отпад од диви депонии во Скопје

Макфакс - 19.11.2019

ЈП Комунална хигиена-Скопје започна акција за отстранување на најголемите диви депонии лоцирани на територијата на градот. Во текот на денешниот ден целосно се расчистени дивите депонии во општина Аеродром (ул.Лисец, нас.Лисиче), општина Чаир ...

Богоев: Во Карпош настојуваме на поголема вклученост на старите лица во општественото живеење

Макфакс - 19.11.2019

Карпош е скопска општина со најголем број на возрасни сограѓани, а во рамки на Неделата на грижа на стари лица, градоначалникот, Стефан Богоев беше во посета на специјализираната геријатриска болница во Злокуќани.

Левица: Дури и во времето на Стевчо Јакимовски, Карпош беше потранспарентна општина од денес

Макфакс - 19.11.2019

Скапата пропаганда која ја води локалната власт предводена од Стефан Богоев претставува обид за прикривање на нетранспарентноста во работењето на општина Карпош, велат во соопштение од политичката партија Левица.

Се расчистува дивата депонија кај стадионот во Горно Лисиче

Centar - 19.11.2019

Општина Аеродром и ЈП „Комунална хигиена“ со тешка механизација ја расчистуваат огромната дива депонија создадена кај стадионот во Горно Лисиче. Акцијата ќе трае неколку дена и притоа се предвидува да бидат собрани околу 1 500 м3 отпад, соопшти ...

Комунална: Отстранети 1.000 кубни метри отпад од диви депонии во Скопје

Точка - 19.11.2019

ЈП Комунална хигиена-Скопје започна акција за отстранување на најголемите диви депонии лоцирани на територијата на градот. Во текот на денешниот ден целосно се расчистени дивите депонии во општина Аеродром (ул.Лисец, нас.Лисиче), општина Чаир ...

Комунална: Отстранети 1.000 кубни метри отпад од диви депонии во Скопје

MTM - 19.11.2019

ЈП „Комунална хигиена - Скопје“ почна акција за отстранување на најголемите диви депонии лоцирани на територијата на градот. Во текот на денешниот ден целосно се расчистени дивите депонии во општина Аеродром (ул.Лисец, нас.Лисиче), општина Чаир ...

Се чистат диви депонии низ Скопје

Скопје инфо - 19.11.2019

ЈП „Комунална хигиена“ -Скопје започна акција за отстранување на најголемите диви депонии лоцирани на територијата на градот Скопје. Во текот на денешниот ден целосно се расчистени дивите депонии во Општина Аеродром (ул.Лисец, нас.Лисиче), Општина ...

Богоев: Во Карпош настојуваме на поголема вклученост на старите лица во општественото живеење

24Инфо - 19.11.2019

Карпош е скопска општина со најголем број возрасни сограѓани, а во рамки на Неделата на грижа на стари лица, градоначалникот Стефан Богоев беше во посета на специјализираната геријатриска болница во Злокуќани.

Левица: Дури и во времето на Стевчо Јакимовски, Карпош беше потранспарентна општина од денес

24Инфо - 19.11.2019

Скапата пропаганда која ја води локалната власт предводена од Стефан Богоев претставува обид за прикривање на нетранспарентноста во работењето на општина Карпош, велат во соопштение од политичката партија Левица.

Богоев: Во Карпош настојуваме на поголема вклученост на старите лица во општественото живеење

MTM - 19.11.2019

Карпош е скопска општина со најголем број возрасни сограѓани, а во рамки на Неделата на грижа на стари лица, градоначалникот Стефан Богоев беше во посета на специјализираната геријатриска болница во Злокуќани.

Богоев: Во Карпош настојуваме на поголема вклученост на старите лица во општественото живеење

Точка - 19.11.2019

Карпош е скопска општина со најголем број возрасни сограѓани, а во рамки на Неделата на грижа на стари лица, градоначалникот Стефан Богоев беше во посета на специјализираната геријатриска болница во Злокуќани.

Левица: Дури и во времето на Стевчо Јакимовски, Карпош беше потранспарентна општина од денес

Точка - 19.11.2019

Скапата пропаганда што ја води локалната власт предводена од Стефан Богоев претставува обид за прикривање на нетранспарентноста во работењето на Општина Карпош, велат во соопштение од политичката партија Левица.

Во Охрид поставени информативни табли за забрането фрлање отпад

Мета - 19.11.2019

Јавното претпријатие „Охридски комуналец“ постави информативни табли за забрането фрлање отпад на локации каде во изминатиов период е евидентирано недозволено одлагање и фрлање отпад од секаков вид градежен шут, кабаст отпад, зелен отпад и друг ...

Комунална: Отстранети 1.000 кубни метри отпад од диви депонии во Скопје

Centar - 19.11.2019

ЈП „Комунална хигиена – Скопје“ почна акција за отстранување на најголемите диви депонии лоцирани на територијата на градот. Во текот на денешниот ден целосно се расчистени дивите депонии во општина Аеродром (ул.Лисец, нас.Лисиче), општина Чаир ...

Богоев: Во Карпош настојуваме на поголема вклученост на старите лица во општественото живеење

Centar - 19.11.2019

Карпош е скопска општина со најголем број возрасни сограѓани, а во рамки на Неделата на грижа на стари лица, градоначалникот Стефан Богоев беше во посета на специјализираната геријатриска болница во Злокуќани.

Се расчистува дивата депонија кај стадионот во Горно Лисиче

Скопје инфо - 19.11.2019

Општина Аеродром и ЈП „Комунална хигиена со тешка механизација ја расчистуваат огромната дива депонија создадена кај стадионот во Горно Лисиче. Акцијата ќе трае неколку дена и притоа се предвидува да бидат собрани околу 1 500 м3 отпад, соопшти ...

ЈП Комунална хигиена Скопје отстрани 1.000 кубни метри отпад од диви депонии

24Инфо - 19.11.2019

ЈП Комунална хигиена-Скопје започна акција за отстранување на најголемите диви депонии лоцирани на територијата на градот Скопје. Во текот на денешниот ден целосно се расчистени дивите депонии во о.Аеродром (ул.Лисец, нас.Лисиче), о.Чаир ...

Се расчистува депонијата во Горно Лисиче

Вечер Прес - 19.11.2019

Општина Аеродром и ЈП „Комунална хигиена“ ја чистат огромната дива депонија создадена кај стадионот во Горно Лисиче. – Со тешка механизација се чисти теренот од секаков шут. Акцијата ќе трае неколку дена и се очекува да бидат собрани околу 1.500 ...

Се расчистува дивата депонија кај стадионот во Горно Лисиче

24Инфо - 19.11.2019

Општина Аеродром и ЈП „Комунална хигиена“ со тешка механизација ја расчистуваат огромната дива депонија создадена кај стадионот во Горно Лисиче. Акцијата ќе трае неколку дена и притоа се предвидува да бидат собрани околу 1 500 м3 отпад, соопшти ...

Се расчистува депонијата во Горно Лисиче

Либертас - 19.11.2019

– Општина Аеродром и ЈП „Комунална хигиена“-Скопје денеска спроведуваат акција за чистење на огромната дива депонија создадена кај стадионот во Горно Лисиче. Како што соопшти Општина Аеродром, со тешка механизација се чисти теренот од секаков шут.

ЈП Комунална хигиена-Скопје отстрани 1000 кубни метри отпад од диви депонии

MakPress - 19.11.2019

ЈП Комунална хигиена-Скопје започна акција за отстранување на најголемите диви депонии лоцирани на територијата на градот Скопје. Во текот на денешниот ден целосно се расчистени дивите депонии во о.Аеродром (ул.Лисец, нас.Лисиче), о.Чаир ...

Левица: СДСМ во Карпош постави нови стандарди на нетранспарентност

MakPress - 19.11.2019

Скапата пропаганда која ја води локалната власт предводена од Стефан Богоев претставува обид за прикривање на нетранспарентноста во работењето на општина Карпош. Нашиот советник Бранко Ристов постави повеќе прашања до општината за значајни локални ...

Левица: СДСМ во Карпош постави нови стандарди на нетранспарентност

Скопје1 - 19.11.2019

Скапата пропаганда која ја води локалната власт предводена од Стефан Богоев претставува обид за прикривање на нетранспарентноста во работењето на општина Карпош. Нашиот советник Бранко Ристов постави повеќе прашања до општината за значајни локални ...

Се расчистува депонијата во Горно Лисиче

MakPress - 19.11.2019

Градоначалникот на Општина Аеродром, Златко Марин, денеска изврши увид во активностите при расчистувањето на огромната дива депонија создадена кај стадионот во Горно Лисиче. Акцијата ја спроведуваат Општина Аеродром и ЈП „Комунална хигиена, кои со ...

Општина Карпош: Грижата за највозрасните - приоритет и хумана обврска

MakPress - 19.11.2019

Карпош е Општината со најголем број на возрасни сограѓани, а во рамки на Неделата на грижа на стари лица, градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев беше во посета на ЈЗУ Специјализирана болница за геријатриска и палијативна медицина „13 ...

Се чистеше депонијата помеѓу Куклиш и Муртино!

Струмица Денес - 18.11.2019

Коста Јаневски: Во рамките на акцијата „Еко фронт – Чиста да ни е“ која што заедно ја спроведуваат општина Струмица и ЈПКД „Комуналец“ деновиве се работи на порамнување и отстранување на комуналниот отпад од депонијата која се наоѓа на патот помеѓу ...

Се чисти дива депонија меѓу селата Куклиш и Муртино

Вечер Прес - 18.11.2019

Одделението „Комунална хигиена“ при ЈКПД „Комуналец“ во соработка со Општина Струмица интензивно работи на израмнување и отстранување на комуналниот отпад од локалната депонија која се наоѓа на патот мегу селата Куклиш и Муртино-информираат од ...