TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Новинар на "Дневник" сослушан по желба на Тодоровски

Макфакс - 04.12.2005

(Дневник) – понеделник, 12.12.2005 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА АЕРОДРОМ ПАК ПОВИКА ПОЛИЦИЈА ВМРО-ДПМНЕ се оградува од постапката на Тодоровски, а советникот Миле Гиновски ќе бара измена на Законот за да може граѓаните да го отповикаат градоначалникот од функцијата Новинарот на "Дневник" Горан Игиќ по ...

Пендрек-градоначалник

Дневник - 02.12.2005

Даница Тунтевска Наместо да ги решава огромниот број проблеми што ги мачат граѓаните, градоначалникот на скопската општина Аеродром реши со полиција да ги дисциплинира новинарите што не ги величаат неговиот "градоначалнички лик и дела".

Полиција го спасува градоначалникот на Аеродром од новинарите

Утрински - 02.12.2005

Инцидент на седницата на Советот на Општина Аеродром По инцидентот, седницата беше прекината, со образложение дека нема услови за работа На вчерашната седница на Советот на Општина Аеродром се случи инцидент. Градоначалникот Кирил Тодоровски повика двајца полицајци за да се справат со новинарот на ...

Градоначалникот со полиција бркаше непожелни новинари

Време - 02.12.2005

СКАНДАЛОЗНА СЕДНИЦА ВО ОПШТИНАТА АЕРОДРОМ Господине, Вие не можете да влезете, имаме наредба да не Ве пуштиме, му рекоа чуварите на Горан Игиќ, новинар во весникот „Дневник“, пред почетокот на вчерашната седница на Советот на општината Аеродром.

Со полиција против "Дневник"

Дневник - 02.12.2005

градонаЧалникот на АЕРОДРОМ во медиумска воЈна Повикот до полицијата за отстранување на новинарот од "Дневник" од седницата, заканите, кавгите со советниците, демонстративните заминувања од седницата и нејзиниот прекин, беа "ефектите" од вчерашниот работен учинок на Кирил Тодоровски, градоначалник ...