TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Штедроста на Студенчица поголема од лани и пак нема вода

Утрински - 26.07.2002

криза КИЧЕВО - Зголемената потрошувачка на водата за пиење и опаѓањето на дарежливоста на изворот Студенчица се главните причини корисниците на овој регионален водоснабдителен систем (Кичево, Македонски Брод, Прилеп, Крушево и селските населби по должината на цевководот) да се соочат со недостиг на ...

Штедроста на изворот Студенчица опаѓа за 10 до 17 литри дневно

Вест - 24.07.2002

ПРИЛЕПЧАНИ СЕ ПЛАШАТ ОД НОВА ВОДНА КРИЗА Во Прилеп повторно е актуелен проблемот со водоснабдувањето. Неколку дена, граѓаните во високите зони немаат вода во попладневните и во вечерните часови, а недостигот на вода се чувствува и во централното градско подрачје.

Прилепчани повторно под редукции на вода

А1 - 23.07.2002

Граѓаните на Прилеп од денеска се под режим на 12 часовно редуцирано водоснадбување. Јавното претпријатие „Комуналец“ соопшти дека повисоките зони од градот ќе имаат вода ноќе од 18 до 6 часот наутро, а пониските ќе ги задоволуваат потребите само преку денот од 6 до 18 часот.

Од вчера дополнителни 60 литри вода од дренажен систем

Утрински - 23.07.2002

Куманово поминува низ многу поголема криза за вода од лани Столе Божиновски КУМАНОВО - Куманово летово преживува многу подрастична криза за вода од минатогодишната бидејќи, за разлика од лани кога на помош дојдоа цистерни од речиси сите градови во државава, летово надлежните фактори за ...

Вода има, но потребно е нејзино рационално користење

Утрински - 23.07.2002

Во неколку градови во земјава состојбата со водоснабдувањето е алармантна АЛЕКСАНДРИЈА СТЕВКОВСКА Водоснабдувањето оваа година во поголемиот дел од земјава не предизвикува позначајни проблеми, но сепак неколку поголеми градови континуирано се соочуваат со недостиг на вода за пиење, оценуваат ...

Скопјани летово нема да пекаат за вода

Дневник - 23.07.2002

И ПОКРАЈ ПЕКОЛНИТЕ ГОРЕШТИНИ Недостигот од вода во некои подрачја на градот е бидејќи се градат висококатници и се легализираат цели населби, без да се води сметка дали тие ќе можат да се приклучат на водоводната мрежа, велат во "Водовод" Во Скопје летово нема да има рестрикции на вода, и покрај ...

Во Велес редукциите со вода прекинати

Утрински - 23.07.2002

По врнежите од дожд ВЕЛЕС - Поради намалувањето на температурите и врнежите кои паднаа во утринските часови во саботата, особено оние во горното течение на реката Тополка, придонесоа водоснабдувањето во градот да се нормализира и веќе од неделата да не се вршат редукции во водоснабдувањето, денеска ...

Велешани немаат вода и по 15 часа, кумановци жедта ја гаснат на маалските чешми

Дневник - 22.07.2002

КУМАНОВО И ВЕЛЕС СООЧЕНИ СО НЕДОСТИГ ОД ВОДА За да се подобри состојбата, се воведени редукции и во големите индустриски потрошувачи, кои немаат вода по четири часа Велешани и кумановци и ова лето се судираат со редукции на вода.