TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Телеком да не ги воведе новите цени

Време - 22.07.2005

ВМРО-ДПМНЕ БАРА Владата да го стопира новото тарифирање на телефонските разговори бидејќи тоа е ново зголемување на цената на разговорите во фиксната телефонија, побараа вчера од ВМРО-ДПМНЕ. Партиската реакција следува по најавата на „Македонски телекомуникации“ од први август телефонските ...

Граѓаните ќе ги исклучуваат фиксните телефони

Дневник - 21.07.2005

ТЕЛЕФОНОТ ПОСКАПУВА ОД НАРЕДНИОТ МЕСЕЦ Новите цени во фиксната телефонија, кои од "Македонски телекомуникации" ги најавија за 1 август, повторно ги револтираа граѓаните и Здружението за заштита од монополски услуги ДЕМОС. Оттаму изјавуваат дека ќе го повикаат народот на непослушност со неплаќање на ...

Стари трикови во новиот тарифник

Време - 20.07.2005

ГРАЃАНИТЕ НЕ ИМ ВЕРУВААТ НА НОВИНИТЕ НА ТЕЛЕКОМОТ Александра К. Мишовска Граѓаните не веруваат дека ќе плаќаат поевтини телефонски разговори во фиксната мрежа. Немаме избор, велат, ќе мора да ги исклучуваме телефоните. Најновата реакција следува по најавата од „Македонски телекомуникации“ дека се ...

Една секунда на телефон - еден денар

Дневник - 19.07.2005

ТЕЛЕКОМ СО НОВ ЦЕНОВНИК За една секунда разговор корисниците на фиксната телефонија од наредниот месец ќе плаќаат по еден денар. Ова е новиот начин на тарифирање на телекомот, со кој наместо досегашните 0,33 денари за 20 секунди, предвидува тарифирање од 1 денар за една минута.

Телефонот поскапува за разговор до 2,5 минути

Вест - 19.07.2005

ТЕЛЕКОМ НА ПРЕТПЛАТНИЦИТЕ ИМ ДАЛ ШТО БАРАЛЕ Од бесплатните 100 минути разговор во фиксната телефонија најмногу ќе искористат оние кои не се скопјани, односно, оние кои најмногу разговараат со броеви надвор од главниот град. Бенефитот за претплатниците, ако целосно ги искористат 100 минути разговор ...

Секундата ќе се плаќа како минута

Време - 19.07.2005

ОД АВГУСТ НОВ ТЕЛЕФОНСКИ ЦЕНОВНИК Една секунда ќе се наплаќа како една минута разговор преку фиксен телефон. „Македонски телекомуникации“ од 1 август и дефинитивно ќе наплаќа по ново-стариот модел, според кој разговорите се тарифираат на 60 секунди, наместо досегашните 20 секунди.

Новите цени нема да ги зголеми телефонските сметки

Утрински - 19.07.2005

По најавата за промена на цените во фиксната телефонија од 1 август, одговорните од „Телеком" тврдат Со поскапувањето на претплатата и со нудењето на бесплатните минути, „Телеком" планира да го зголеми сообраќајот и да ги задржи корисниците ВЕРЧЕ ГЕОРГИЕВСКА Новите цени во фиксната телефонија, кои ...

Новите цени во интерес на корисниците!?

Вечер Прес - 19.07.2005

Македонски телекомуникации лани, кога го воведоа системот на тарифирање на телефонските разговори во интервали од 20 секунди, ја убедуваа јавноста дека е тоа во интерес на корисниците, бидејќи кој колку зборува, толку и ќе плати.

Граѓаните шокирани од најновото тарифирање во фиксната телефонија

Канал5 - 18.07.2005

Граѓаните шокирани од најновата одлука на Телеком да го промени тарифирањето на импулсот од 20 секунди на една минута и да ја зголеми претплатата од 355 на 399 денари. Со најновата одлука на Телеком една минута разговор ќе чини еден денар било да зборувате и една секунда досега тарифирањето на ...