TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бугарија повторно побара одложување на обележувањето на тромеѓето

Дневник - 28.07.2002

РАЗГРАНИЧУВАЊЕ Демаркацијата на македонско-југословенската граница ќе почне без оглед на одлагањата од бугарска страна, вели шефот на македонската дипломатија Поставување на тромеѓниот знак на границата меѓу Македонија, СР Југославија и Бугарија е одложено на барање на бугарската страна, поради ...

СРи е подготвена за маркирање на границата

Утрински - 27.07.2002

Свилановиќ во Софија СОФИЈА - Шефот на југословенската дипломатија, Горан Свилановиќ, во Софија изјави дека СРЈ е целосно подготвена да ги почне работите за маркирање на македонско-југословенската граница, оценувајќи дека, доколку притоа се појават проблеми, одговорноста за нив ја сноси албанскиот ...

Демаркацијата на границата може да почне

Вест - 27.07.2002

ЈУГОСЛАВИЈА - МАКЕДОНИЈА Шефот на југословенската дипломатија Горан Свилановиќ, завчера во Софија изјави дека СРЈ е целосно подготвена да ги започне работите за маркирање на македонско - југословенската граница. Свилановиќ притоа оценил дека доколку се појават проблеми, одговорноста за нив ја носи ...