TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Британија дозволи клонирање човечки органи

Време - 13.08.2004

СО ОДЛУКА НА ВЛАДАТА Британската Влада му дозволи на Универзитетот во Њукасл да врши клонирање човечки клетки и ткива, со што оваа институција стана прв британски центар за клонирање. - Сакаме да почнеме да работиме што е можно побргу. Имаме основа, имаме знаење, имаме се што ни треба.

Британските научници добија дозвола да клонираат човечки ембриони

Вест - 12.08.2004

ЛОНДОН, 12 август, (Ројтерс) - Британските научници вчера соопштија дека добиле дозвола да клонираат човечки ембриони за медицински истражувања, што е најверојатно првата ваква дозвола во Европа. Истражувачите од Универзитетот во Њукасл во северна Англија ќе имаат право да создаваат ембриони од кои ...

Велика Британија дозволи клонирање човечки ембрион

А1 - 11.08.2004

Велика Британија денеска за првпат им дозволи на научниците да клонираат човечки ембрион, три години откако Британија стана прва држава што ја озакони техниката за производство на базична клетка за медицински истражувања. Експертите од Универзитетот Њукасл побараа дозвола од надлежните власти да ...