TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Преговорите за спорните цени од идната недела

Вест - 17.05.2003

ТЕЛЕКОМ И ВЛАДАТА ЌЕ СЕДНАТ НА ПРЕГОВАРАЧКА МАСА "Македонски телекомуникации имаат добри односи со македонската Влада, и во текот на следната недела заедно со Управата за телекомуникации ќе ги разгледаат зголемените цени и ќе се договорат за понатамошните чекори, изјави вчера главниот извршен ...

Државата и телекомот се во договор?

Дневник - 17.05.2003

лазо ангелевски Телекомуникациските компании во светот се повеќе се афирмираат со најсовремени иновации, напредна технологија и нови производи и услуги. Веќе шест компании од областа на телекомуникациите се меѓу стоте најголеми во светското стопанство.

„Телеком" е подготвен да преговара за цените со Управата

Утрински - 17.05.2003

НАЈАВА Барањето на Управата за телекомуникации за враќање на цените на телефонските услуги на старо, поради прекршување на одредби од концесискиот договор, според Атила Сендреи, извршен директор на "Македонски телекомуникации", било анализирано во Унгарија, каде директорот замина веднаш по ...

Нова процена на новите цени за телефон

Дневник - 17.05.2003

"МАКЕДОНСКИ ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ" Дали телекомот ќе ги врати цените на ниво пред мајското поскапување ќе решаваат претставници на "Македонски телекомуникации" и на Управата за телекомуникации во текот на наредната недела. - Со Управата за телекомуникации формиравме група што работи на ова прашање, а ...

Најавено намалување на цената на телефонот

А1 - 16.05.2003

Иако официјално не призна, првиот човек на Телеком Атила Сендреј најави намалување на цените на телефонските услуги. Сендреј вели дека Телеком ќе преговара со Управата за телекомуникации и потоа ќе се донесе решение за промена на цените кое ќе биде прифатливо и за граѓаните.

Тасева: „Кривична одговорност за продажбата на Телеком“

А1 - 15.05.2003

Државната антикорупциска комисија бара кривична одговорност за потписниците на договорот за продажба на Македонски телекомуникации. Членовите на Комисијата го повикаа Државниот јавен обинител да поведе кривична постапка. Претседателката на Комисијата Слаѓана Тасева причините за ваквото барање ги ...

Владата ќе го ревидира концесискиот договор за Телеком

Вест - 15.05.2003

НА ПОЧЕТОКОТ НА ЈУНИ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА БОРДОТ НА МАТАВ ДОАЃА ВО СКОПЈЕ Главниот извршен директор на "Матав", Елек Штрауб доаѓа со намера лично да разговара со премиерот Бранко Црвенковски за проблемите со кои се соочува компанијата во Македонија по последното поскапување ...

Тужба за телекомот ако не ги намали цените

Дневник - 15.05.2003

РЕАКЦИЈА НА УНИЈАТА НА ПОТРОШУВАЧИТЕ Унијата на потрошувачите на Македонија (УПОМ) ќе го тужи "Македонски телекомуникации" и ќе бара обесштетување за корисниците ако за седум дена не ги прифатат барањата за укинување на новите цени на телефонските услуги.

Се бара кривична одговорност за потписниците на договорот за "Телеком"

Утрински - 15.05.2003

Антикорупциската комисија поведува иницијатива до јавниот обвинител за купопродажниот договор за "Македонски телекомуникации" Антикорупциската комисија донесе заклучок да поведе иницијатива до јавниот обвинител за поведување постапка за барање кривична одговорност за потписниците на договорот за ...

Или цените назад, или "Телеком" ќе биде исклучен

Утрински - 14.05.2003

Управата за телекомуникации уште лани и забрани на компанијата корекции без нов финансиско - сметководствен систем ЗДЕНКА ПАВКОВИЌ Во "Македонски телекомуникации" вчера сў уште немаа коментар на најавите од Управата за телекомуникации дека е утврдено прекршување на Договорот за концесија, поради ...

Со 100.000 потписи против новите телефонски цени

Дневник - 14.05.2003

ГРАЃАНИТЕ РЕВОЛТИРАНИ ОД МОНОПОЛОТ НА ТЕЛЕКОМОТ Управата за телекомуникации # наложи на "Македонски телекомуникации" да не ги применува новите цени, зашто поскапувањето е незаконско Речиси 100.000 граѓани се потпишале во петицијата за да се намали цената на телефонските услуги, оценуваат во ...

Паничен молк за враќање на старите телефонски цени

А1 - 13.05.2003

Телеком денеска не одговори на одлуката на Управата за телекомуникации, која зголемувањето на цените на телефонските услуги го прогласи за незаконско и побара враќање на старите пониски цени. Според инфромациите на А1, менаџерскиот тим на Телеком попладеново одлета кон Будимшпешта на состанок во ...

Телекомот ќе враќа пари за натплатените сметки

Дневник - 13.05.2003

СО РЕШЕНИЕ НА МОНОПОЛСКАТА УПРАВА Неоправдано наплатените пари ќе бидат одбивани од месечната телефонска сметка "Македонски телекомуникации" ќе им ги врати парите на околу 9.000 корисници на кои без да ја побараат услугата конференциска врска секој месец им наплатувала по 50 денари.

Управата за телекомуникции бара од "Телеком" да ги повлече новите цени

Вест - 13.05.2003

ПОСКАПУВАЊАТА НА ИМПУЛСОТ И ПРЕТПЛАТАТА СПРОТИВНИ НА ДОГОВОРОТ ЗА КОНЦЕСИЈА Управата за зголемување на цените тие биле информирани на 25 април 2003 година со допис (без архивски број и печат) од Атила Сендреи, главен извршен директор на "Македонски телекомуникации", а за самата промен Управата за ...

Управата бара од „Телеком" да ги врати цените

Утрински - 13.05.2003

Надлежниот орган утврди дека ребалансирањето е во спротивност со законот и Договорот за концесија ЗДЕНКА ПАВКОВИЌ Управата за телекомуникации и наложи на "Македонски телекомуникации" да не ги применува новите цени на телефонските услуги, бидејќи е утврдено дека извршеното ребалансирање е во ...

Телеком мора ги врати старите цени на телефонските услуги

А1 - 12.05.2003

Државата пресече, Телеком да ги врати старите цени на телефонските услуги. Управата за телекомуникации по направените анализи смета дека поскапувањето е незаконско, односно спротивно на договорот со кој Матав го купи Телеком.

Високите цени исклучија 100.000 телефони!

Утрински - 12.05.2003

"Македонски телекомуникации" водат ценовна политика која има негативен одраз и врз граѓаните и врз фирмата ЗДЕНКА ПАВКОВИЌ "Македонски телекомуникации" веќе десет месеци незаконски наплаќаат надоместок за добивање телефонски приклучок, бидејќи Уставниот суд уште во јули лани оваа категорија ја ...