TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Католички напади против венецискиот победник "Сестрите од Магдалена"

Дневник - 11.09.2002

ИТАЛИЈА Римокатоличкото свештенство во Италија вчера истури еден куп критики врз Венецискиот филмски фестивал поради наградата за британскиот филм "Сестрите од Магдалена" кој отсликува суровост и малтретирање. Филмот на Питер Мулан, кој ја доби годинашната награда "Златен лав" ги разбесни ...

Златен Лав за "Сестрите Магдаленки" на Питер Мулан

Вест - 10.09.2002

ЗАВРШИ 59.ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ ВО ВЕНЕЦИЈА ВЕНЕЦИЈА, - "Сестрите Магдаленки" на шкотскиот автор Питер Мулан го освои Затниот лав, највиската награда на Венецијанскиот филмски фестивал што заврши во неделата. Филмот, што беше осуден од официјалниот ватикански весник, раскажува вистинска приказна од 1960 ...

"Златен лав" за "Сестрите од Света Магдалена"

Утрински - 10.09.2002

Заврши 59. Венециски филмски фестивал Сунчица Уневска Филмовите кои на тукушто завршениот Венециски фестивал ја поделија критиката се "Кукли" на Такеши Китано и "Кен парк" на Лери Кларк, и двата во конкуренција, но во двете различни програми "Венеција 59" и "Наспроти струјата".