TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Амди Бајрам за шест месеци ќе биде на слобода

Утрински - 12.07.2007

На експратеникот Амди Бајрам му е намалена затворската казна за шест месеци. Барањето за помилување претседателот Бранко Црвенковски ја потпишал минатата недела откако претходно поминало во Министерството за правда и Комисијата за помилувања која функционира како работно тело во Кабинетот на ...

Ќе се менува законот за помилување

Дневник - 12.07.2007

Министерот за правда Михајло Маневски вчера изјави дека подготвуваат нов закон за помилување, бидејќи сегашниот имал многу недоречени и несоодветни одредби. Според него, зачестените помилувања на осудениците се во функција на нивна ресоцијализација.

Нов закон за помилување

Вечер Прес - 12.07.2007

За да го намали бројот на осуденици што претседателот на државата ги помилува по предлог на Комисијата за помилување што самиот ја формира, Министерството за правда ќе направи измени на законот, најави вчера министерот Михајло Маневски.

Црвенковски го помилува Амди Бајрам

Дневник - 11.07.2007

Шефот на државата Бранко Црвенковски за шест месеци му ја намалил четиригодишната затворска казна на поранешниот пратеник и лидер на Сојузот на Ромите Амди Бајрам . Одлуката за помилување Црвенковски ја донесл по предлог на Министерството за правда и Комисијата за помилување, која е работно тело на ...

Бранко му го прости "голот со пета" на Амди Бајрам

Вечер Прес - 11.07.2007

Со Одлука за помилување на осудени лица од 6 јули оваа година, Црвенковски за 6 месеци му го намалува неиздржаниот дел од казната на Бајрам. Тој се наоѓа во затвор повеќе од две ипол години. Со помилувањето, тој ќе излезе од Идризово за 10 месеци Претседателот Бранко Црвенковски делумно го помилува ...

Црвенковски го помилува Амди Бајрам

А1 - 10.07.2007

Амди Бајрам наскоро ќе излезе од затвор. Го спасува Бранко Црвенковски. Со одлука за делумно помилување на осудени лица, за шест месеци му го поништи неиздржаниот дел на казната. Од кабинетот објаснуваат, исполнети се сите предуслови и спроведена е целата процедура.

Саркози нема да помилува затвореници на Денот на Бастилја

Утрински - 10.07.2007

Од кога правото за помилување се користи како начин за управување со затворите, е коментарот на Саркози ПАРИЗ - Францускиот претседател Никола Саркози во неделата разочара илјадници затвореници со тоа што одби да го спроведе традиционалното помилување на Денот на Бастилја.