TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Царината бара извозна дозвола за машината на "Микросам"

Утрински - 16.10.2003

Царинската управа и прилепскиот производител со свои аргументи во меѓусебниот спор ВИОЛЕТА ЦВЕТКОВСКА Спорот меѓу „Микросам" и Царинската управа, кој го обелодени прилепскиот производител на софистицирана опрема, вчера продолжи со дополнителни објаснувања од двете страни околу тарифирањето на ...

Иноваторот Самаковски ја обвини Царината дека го опструира неговиот извоз

Канал5 - 15.10.2003

Веќе девет месеци Царинската управа на РМ не спречува да ги извезуваме нашите машини со висока технологија. Ситуацијата кулминираше со директната наредба од директорот Љубомир Михајловски да се спречи извозот, па дури и за оние кои се за производ Веќе девет месеци Царинската управа на РМ не ...

Тарифните броеви ги скараа Самаковски и Михајловски

Утрински - 15.10.2003

Продолжуваат недоразбирањата меѓу „Микросам" и Царината Несогласувањата кои од пред некое време постојат меѓу приватната фирма ?Микросам" на Благоја Самаковски и Републичката царинска управа повторно се актуализираат. Самаковски го обвинува првиот човек на Царината, Љубомир Михајловски, дека со ...