TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ноќеска почна зимското сметање на времето, часовникот се врати еден час назад

Фокус - 27.10.2019

Во три часот ноќеска почна зимското сметање на времето, што значи дека стрелките на часовникот се вратија еден час назад. Зимското сметање на времето ќе трае до последниот викенд во март следната година, кога треба да почне летното сметање на ...

Ноќеска почна зимското сметање на времето , кога ЕУ ќе се договори за единствено време?

Канал5 - 27.10.2019

Ноќеска во Европа стрелките на часовниците се поместија за еден час наназад , со што почна зимското сметање на времето. Иако Европската Унија минатата година донесе одлука да се укине менувањето на часовникот, денешното менување на времето не е во ...

Почна зимското сметање на времето: Стрелките се вратија за еден час назад

+инфо - 27.10.2019

Во три часот ноќеска почна зимското сметање на времето. Стрелките на часовникот се вратија за еден час наназад. Зимското сметање на времето ќе трае до последниот викенд во март следната година, кога треба да почне летното сметање на времето.

Почна зимското сметање на времето

Нетпрес - 31.10.2021

Викендов почна зимското сметање на времето. Зимското сметање на времето почна денеска во 3:00 часот со поместување на времето за еден час наназад, сметајќи се како 2:00 часот, информираат од Бирото за метрологија.

Македонија да се приклучи на временската зоната на Бугарија, Грција и Турција

Скопје24 - 27.10.2019

Македонија да ја промени временската зона и да се приклучи на зоната на Бугарија, Грција, Турција која е поточна за ова поднебје, предлага министерот за локална самоуправа Горан Милевски, кој преку „Фејсбук“ посочи дека ова е негова лична заложба.

СМЕНЕТЕ ГИ СТРЕЛКИТЕ: Почна зимското сметање на времето

Фактор - 27.10.2019

Ако некој не го сторил тоа досега, денеска е крајно време да се сменат стрелките на часовникот. Од ноќеска почна зимското сметање на времето. Или, тоа практично стартуваше во 03 часот по полноќ, кога времето се враќа еден час наназад, и практично е ...

Почна зимското сметање на времето

24Инфо - 27.10.2019

Во три часот ноќеска почна зимското сметање на времето. Стрелките на часовникот се вратија за еден час наназад. Зимското сметање на времето ќе трае до последниот викенд во март следната година, кога треба да почне летното сметање на времето.

Почна зимското сметање на времето

CivilMedia - 27.10.2019

Во три часот ноќеска почна зимското сметање на времето. Стрелките на часовникот се вратија за еден час наназад. Зимското сметање на времето ќе трае до последниот викенд во март следната година, кога треба да почне летното сметање на времето.

Зимско сметање на времето: Од ноќеска вратени сказалките еден час назад

Денешен - 27.10.2019

Во три часот ноќеска почна зимското сметање на времето. Стрелките на часовникот се вратија за еден час наназад. Зимското сметање на времето ќе трае до последниот викенд во март следната година, кога треба да почне летното сметање на времето.

Почнува зимското сметање на времето

ТВ21 - 24.10.2020

Вечерва во три часот по полноќ почнува зимското сметање на времето. Стрелките на часовникот ќе се вратат еден час поназад, односно времето во три часот ќе се смета како два часот. Освен кај нас, зимското сметање на времето ќе го применат и поголем ...

Почна зимското сметање на времето

Алсат-М - 26.10.2019

Во три часот ноќеска почна зимското сметање на времето. Стрелките на часовникот се вратија за еден час наназад. Зимското сметање на времето ќе трае до последниот викенд во март следната година, кога треба да почне летното сметање на времето.

Европа уште ќе ги поместува стрелките на часовниците

Deutsche Welle - 26.10.2019

Промената во сметањето на времето, планирана за 2021 година, во Европа може да биде пролонгирана. Овој викенд стрелките на часовникот повторно се поместуваат за еден час - зимско сметање на времето.

Вечерва почнува зимското сметање на времето

Алсат-М - 26.10.2019

Во три часот п ополноќ, стрелките на часовникот ќе се вратат назад за еден час, со што започнува зимското сметање на времето. Ова ќе биде претпоследно враќање на часовникот зашто од 2021 година треба да стапи во сила предлогот за укинување на ...

Од вечерва почнува зимското сметање на времето

Телма - 26.10.2019

Зимското сметање на времето ќе трае до последниот викенд во март следната година, кога треба да почне летното сметање на времето. Од 2021 година ќе стапи во сила предлогот за укинување на задолжителното поместување на часовникот за еден час во ...

Почнува зимското сметање на времето

Фокус - 26.10.2019

Во три часот по полноќ, вечерва почнува зимското сметање на времето, односно стрелките на часовникот се враќаат еден час наназад. Зимското сметање на времето ќе трае до последниот викенд во март следната година, кога треба да почне летното сметање ...

Почна зимското сметање на времето

Канал5 - 26.10.2019

Во три часот ноќеска почна зимското сметање на времето. Стрелките на часовникот се вратија за еден час наназад. Зимското сметање на времето ќе трае до последниот викенд во март следната година, кога треба да почне летното сметање на времето.

Почна зимското сметање на времето

24 Вести - 26.10.2019

Во три часот ноќеска почна зимското сметање на времето. Стрелките на часовникот се вратија за еден час наназад. Зимското сметање на времето ќе трае до последниот викенд во март следната година, кога треба да почне летното сметање на времето.

Почнува зимското сметање на времето

Нетпрес - 30.10.2021

Вечерва во три часот по полноќ почнува зимското сметање на времето. Стрелките на часовникот ќе се вратат еден час поназад, односно времето во три часот ќе се смета како два часот. Освен кај нас, зимското сметање на времето ќе го применат и поголем ...

Почна зимското сметање на времето- поместете ги стрелките на часовниците

Курир - 26.10.2019

Во три часот ноќеска почна зимското сметање на времето. Стрелките на часовникот се вратија за еден час наназад. Зимското сметање на времето ќе трае до последниот викенд во март следната година, кога треба да почне летното сметање на времето.

Почнува зимското сметање на времето

А1 On - 26.10.2019

Во три часот по полноќ ноќта меѓу сабота и недела почнува зимското сметање на времето, односно стрелките на часовникот се враќаат еден час наназад. Зимското сметање на времето ќе трае до последниот викенд во март следната година, кога треба да почне ...

Почна зимското сметање на времето

Сител - 31.10.2021

Утринава во 03:00 часот почна зимското сметање на времето. Зимското сметање на времето почна денеска во 3:00 часот со поместување на времето за еден час наназад, сметајќи се како 2:00 часот, информираат од Бирото за метрологија.

ЕУ ќе го напушти зимското сметање на времето во 2021. Каков е ставот на македонската Влада?

Факултети - 26.10.2019

Бирото за метрологија ги следи случувањата во однос на процесот на усвојување на директивата Зимското сметање на времето почнува вечерва, односно утре, рано наутро. Во 3 часот по полноќ стрелките на часовникот треба да ги вратите на 2 часот по ...

Ноќеска поместете ги стрелките на часовниците, почнува зимското сметање на времето

+инфо - 26.10.2019

Зимското сметање на времето ќе трае до последниот викенд во март следната година, кога треба да почне летното сметање на времето. Во три часот утре почнува зимското сметање на времето, односно стрелките на часовникот се враќаат еден час наназад.

Поместувањето на часовникот на зимско сметање на времето е помалку штетно од летното!

Panacea.mk - 26.10.2019

Добиваме еден час повеќе за спиење, но треба да се внимава на ефектите врз психата Г убењето на оние 60 минути попладневна светлина после враќањето на часовникот на стандардно, зимско време може да биде прекинувач за ментални болести, вклучително и ...

Менувањето на часовникот влијае врз луѓето - Интересни факти за зимското и летното сметање на времето

Црнобело - 26.10.2019

Додека сите знаат за зимското и летното сметање на времето, на малкумина им се познати овие интересни факти: Зимското сметање на времето е „природно“ и според сонцето. Летното, пак, е договорено правило за поместување на часовниците, така што ...

Ноќеска започнува зимското сметање на времето

Радио МОФ - 26.10.2019

Ноќеска (меѓу 26 и 27 октомври) во 3 часот наутро, започнува зимското сметање на времето, а часовниците ќе се вратат за еден час. Така, наместо 3, ќе биде 2 часот наутро. Зимското сметање на времето започнува последниот викенд во октомври, а ...

Почнува зимското сметање на времето

ММС - 26.10.2019

Во три часот по полноќ ноќта меѓу сабота и недела почнува зимското сметање на времето, односно стрелките на часовникот се враќаат еден час наназад. Зимското сметање на времето ќе трае до последниот викенд во март следната година, кога треба да почне ...

Почна зимското сметање на времето

Независен - 26.10.2019

Во три часот ноќеска почна зимското сметање на времето. Стрелките на часовникот се вратија за еден час наназад. Зимското сметање на времето ќе трае до последниот викенд во март следната година, кога треба да почне летното сметање на времето.

Се поместија стрелките на часовникот - Почна зимското сметање на времето

Press24 - 26.10.2019

Во три часот ноќеска почна зимското сметање на времето. Стрелките на часовникот се вратија за еден час наназад. Зимското сметање на времето ќе трае до последниот викенд во март следната година, кога треба да почне летното сметање на времето.

Почна зимското сметање на времето

МКД - 26.10.2019

Во три часот ноќеска почна зимското сметање на времето. Стрелките на часовникот се вратија за еден час наназад. Зимското сметање на времето ќе трае до последниот викенд во март следната година, кога треба да почне летното сметање на времето.

Од вечерва почнува зимското сметање на времето: Еден час подолг сон!

Скопје24 - 26.10.2019

Престојниов викенд почнува зимското сметање на времето што значи дека стрелките на часовникот во сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 03 часот по полноќ кога наместо три часот ќе биде два часот по полноќ.

Започна зимското сметање на времето

Слободен Печат - 26.10.2019

Зимското сметање на времето ќе трае до последниот викенд во март следната година, кога треба да почне летното сметање на времето. Во три часот ноќеска почна зимското сметање на времето. Стрелките на часовникот се вратија за еден час наназад.

Почна зимското сметање на времето

Локално - 26.10.2019

Во три часот ноќеска почна зимското сметање на времето. Стрелките на часовникот се вратија за еден час наназад. Зимското сметање на времето ќе трае до последниот викенд во март следната година, кога треба да почне летното сметање на времето.

Почнува зимското сметање на времето

4NEWS - 24.10.2020

Вечерва во три часот по полноќ почнува зимското сметање на времето. Стрелките на часовникот ќе се вратат еден час поназад, односно времето во три часот ќе се смета како два часот. Освен кај нас, зимското сметање на времето ќе го применат и поголем ...

Европа уште ќе ги поместува стрелките на часовниците

Либертас - 26.10.2019

Укинувањето на промената во сметањето на времето, планирано за 2021 година, во Европа може да биде пролонгирано. Овој викенд стрелките на часовникот повторно се поместуваат за еден час – зимско сметање на времето, пишува Дојче веле .

Не заборавајте пред да си легнете да ги вратите стрелките на часовниците

24Инфо - 26.10.2019

Во три часот по полноќ, стрелките на часовникот ќе се вратат назад за еден час, со што започнува зимското сметање на времето. Ова ќе биде претпоследно враќање на часовникот зашто од 2021 година треба да стапи во сила предлогот за укинување на ...

Менувањето од летно на зимско сметање на времето носи ризик од стрес и депресија

Gostivarpress.mk - 26.10.2019

Ноќеска сабота кон недела (26-ти и 27-ми октомври) ги враќаме часовниците еден час наназад. Поточно, во 3 часот после полноќ, се поместуваат на 2 часот. Со ова започнува зимското сметање на времето.

Почнува зимското сметање на времето

Бриф - 30.10.2021

Ноќеска во три часот по полноќ ќе почне зимското сметање на времето. Стрелките на часовникот ќе се вратат еден час наназад, односно времето во три часот ќе се смета како два часот. Специфика за земјава е што промената на времето случувa во ...

Почнува зимското сметање на времето

Вечер Прес - 30.10.2021

Ноќеска во три часот по полноќ ќе почне зимското сметање на времето. Стрелките на часовникот ќе се вратат еден час наназад, односно времето во три часот ќе се смета како два часот. Специфика за земјава е што промената на времето случувa во ...

Во три часот ноќеска почна зимското сметање на времето

iPortal - 26.10.2019

Во три часот ноќеска почна зимското сметање на времето. Стрелките на часовникот се вратија за еден час наназад. Зимското сметање на времето ќе трае до последниот викенд во март следната година, кога треба да почне летното сметање на времето.

Зошто и од кога ги поместуваме стрелките на часовникот?

Вечер Прес - 26.10.2019

Додека траат расправите околу тоа во која временска зона да се остане откако ЕУ ќе го укине поместувањето на часот 2021 година, во недела, 27 октомври, уште еднаш ќе поминеме на зимско сметање на времето и стрелките ќе ги вратиме наназад, а ...

Одиме час наназад: Не заборавајте пред да си легнете да ги вратите стрелките на часовниците

Република - 26.10.2019

Ноќва се менува времето. Од летно одиме на зимско сметање на времето. Па така во три часот изутрина времето ќе се смета за два часот. Ова значи дека ќе спиеме еден час повеќе, но и дека попладне ќе се стемнува веќе околку 17 часот и 30 минути.

Одиме еден час назад

Тера - 26.10.2019

Вечерва стрелките на часовниците за еден час назад. Во 3 часот наутро, часовникот се враќа еден час назад и ќе биде 2 часот. Така ќе биде до крајот на март следната година. Преминувањето на летно и зимско сметање на времето првпат е забележано во ...

Почна зимското сметање на времето

Либертас - 26.10.2019

Во три часот ноќеска почна зимското сметање на времето. Стрелките на часовникот се вратија за еден час наназад. Зимското сметање на времето ќе трае до последниот викенд во март следната година, кога треба да почне летното сметање на времето.

Од ноќеска почна зимското сметање на времето

Пулс24 - 26.10.2019

Во три часот ноќеска по полноќ почна зимското сметање на времето. Стрелките на часовникот се вратија за еден час наназад. Зимското сметање на времето ќе трае до последниот викенд во март следната година, кога треба да почне летното сметање на ...

ЗИМСКО ВРЕМЕ ОД НОЌЕСКА: Во 3 часот сказалките се вражаат 1 час наназад

Денешен - 26.10.2019

Од ноќеска почнува зимското сметање на времето и ќе имаме еден час повеќе одмор за спиење. Ноќеска во 3 часот, стрелките од часовникот се враќаат еден час наназад на 2 часот, што значи денот ќе трае 1 час повеќе.

Почна зимското сметање на времето

Опсервер - 26.10.2019

Во три часот ноќеска почна зимското сметање на времето. Стрелките на часовникот се вратија за еден час наназад. Зимското сметање на времето ќе трае до последниот викенд во март следната година, кога треба да почне летното сметање на времето.

Што добиваме, а што губиме преминуваjќи од летно во зимско сметање на времето?

Скопје1 - 26.10.2019

Оваа ноќ (27 кон 28 октомври) започнува зимското сметање на времето, кога стрелките на часовниците ќе ги поместиме за еден час наназад. Преминувањето на летно и зимско сметање на времето првпат е забележано во 1916 година, во земјите на северот на ...

За ЕУ зимското сметање ќе замине во историја – Каков е ставот на македонската Влада?

Магазин - 26.10.2019

Во три часот по полноќ ноќта меѓу сабота и недела почнува зимското сметање на времето, односно стрелките на часовникот се враќаат еден час наназад. Зимското сметање на времето ќе трае до последниот викенд во март следната година, кога треба да почне ...

Вечерва почнува зимското сметање на времето – од 03 стрелките се враќаат на 02 часот

Expres - 26.10.2019

Стрелките на часовникот вечерва се поместуваат еден час наназад, со што почнува зимското сметање на времето. Од 03 часот, стрелките ќе се поместат на 2 часот по полноќ. Зимското сметање на времето трае до последниот викенд во март 2020 ...

Дали менувањето од летно на зимско сметање на времето влијае врз здравјето на луѓето?

365 - 26.10.2019

Вечева ги враќаме часовниците еден час наназад. Поточно, во 3 часот после полноќ, се поместуваат на 2 часот. Со ова започнува зимското сметање на времето. Последната промена на времето требаше да биде на 1 април 2019 година.

Започнува зимското сметање на времето

AKO - 26.10.2019

Во текот на идната ноќ, во 3 часот наутро, започнува зимското сметање на времето. Часовниците ќе се поместат за едена час назад и ќе биде 2 часот наутро. Зимското сметање на времето започнува на 27 октомври , или последниот викенд во овој месец, а ...

Стрелките на часовникот се вратија за еден час наназад

MakPress - 26.10.2019

Во три часот ноќеска почна зимското сметање на времето. Стрелките на часовникот се вратија за еден час наназад. Зимското сметање на времето ќе трае до последниот викенд во март следната година, кога треба да почне летното сметање на времето.

Од недела зимско сметање на времето – часовниците еден час наназад

Независен - 25.10.2019

Ноќта од сабота кон недела почнува зимското сметање на времето што значи дека стрелките на часовникот ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 03 часот по полноќ кога наместо 3 часот ќе биде 2 часот по полноќ.

Од недела зимско сметање на времето – часовниците еден час наназад

ММС - 25.10.2019

Ноќта од сабота кон недела почнува зимското сметање на времето што значи дека стрелките на часовникот ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 03 часот по полноќ кога наместо 3 часот ќе биде 2 часот по полноќ.

Доаѓа зимското сметање времето: Како промената влијае врз биоритамот?

Глас на Америка - 25.10.2019

Македонската Влада ќе прави детална анализи дали да ја следи европската пракса, последната промена на времето да биде во 2021 година Стрелките на часовникот се враќаат еден час назад. Наместо три часот по полноќ, според зимското сметање на времето ...

Викендов започнува зимското сметање на времето: Еден час подолг сон!

Вистина.мк - 25.10.2019

Престојниов викенд почнува зимското сметање на времето што значи дека стрелките на часовникот во сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 03 часот по полноќ кога наместо три часот ќе биде два часот по полноќ.

Зимското сметање на времето е помало зло од летното: Еве зошто е подобро за организмот

Денар - 25.10.2019

Добиваме еден час подолго за спиење, но треба да се внимава на влијанието по психата. Губењето на тие 60 минути попладневна светлина по враќањето на часовникот, зимското сметање на времето може да биде активатор за ментални болести, вклучувајќи и ...

Викендов почнува зимското сметање на времето

Алсат-М - 24.10.2019

Наредниов викенд почнува зимското сметање на времето што значи дека стрелките на часовникот во сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 03 часот по полноќ кога наместо три часот ќе биде два часот по полноќ.

Викендов почнува зимското сметање на времето

Канал5 - 24.10.2019

Наредниов викенд почнува зимското сметање на времето што значи дека стрелките на часовникот во сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 03 часот по полноќ кога наместо три часот ќе биде два часот по полноќ.

Викендов почнува зимското сметање на времето

Фокус - 24.10.2019

Наредниов викенд почнува зимското сметање на времето што значи дека стрелките на часовникот во сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 03 часот по полноќ кога наместо три часот ќе биде два часот по полноќ.

Од недела зимско сметање на времето

МКД - 24.10.2019

Наредниов викенд почнува зимското сметање на времето што значи дека стрелките на часовникот во сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 3 часот по полноќ кога наместо три часот ќе биде два часот по полноќ.

Викендов почнува зимското сметање на времето

USB - 24.10.2019

Наредниов викенд почнува зимското сметање на времето што значи дека стрелките на часовникот во сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 03 часот по полноќ кога наместо три часот ќе биде два часот по полноќ.

ВИКЕНДОВ ПОЧНУВА: Зимско сметање на времето

Курир - 28.10.2021

Викендов почнува зимското сметање на времето. Со поместување на часовникот за еден час наназад, од 31. октомври почнува зимското сметање на времето, со што времето во 3 часот ќе се смета како 2 часот.

Викендов почнува зимското сметање на времето

Нова ТВ - 24.10.2019

Наредниов викенд почнува зимското сметање на времето што значи дека стрелките на часовникот во сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 03 часот по полноќ кога наместо три часот ќе биде два часот по полноќ.

Викендов почнува зимското сметање на времето

Факултети - 24.10.2019

Наредниов викенд почнува зимското сметање на времето, што значи дека стрелките на часовникот в сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 3 часот по полноќ кога наместо три часот, ќе биде два часот по полноќ.

Почнува зимското сметање на времето – стрелките на часовникот се враќаат еден час наназад

Макфакс - 24.10.2019

Викендов почнува зимското сметање на времето, со што стрелките на часовникот в сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 3 часот по полноќ кога наместо три часот ќе биде 2 часот по полноќ.

Викендов започнува зимското сметање на времето, стрелките на часовникот се поместуваат за 1 час назад

Скопје24 - 24.10.2019

Викендов следи промената на времето од летен на зимски режим. Меѓу 26 и 27 октомври односно утрото меѓу сабота и недела стрелките на часовникот ќе треба да се поместат за 1 час назад. Во 3 часот наутро, часовникот се враќа еден час назад и ќе биде 2 ...

Викендов почнува зимското сметање на времето

Студенти - 24.10.2019

Наредниов викенд почнува зимското сметање на времето што значи дека стрелките на часовникот во сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 03 часот по полноќ кога наместо три часот ќе биде два часот по полноќ.

Викендов ќе спиете еден час повеќе, започнува зимското сметање на времето

+инфо - 24.10.2019

Наредниов викенд почнува зимското сметање на времето што значи дека стрелките на часовникот во сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 03 часот по полноќ кога наместо три часот ќе биде два часот по полноќ.

Не заборавајте утре вечер да ги вратите сказалките на часовникот

Слободен Печат - 24.10.2019

Утре почнува зимското сметање на времето. Сказалките на часовникот во сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 3 часот по полноќ, кога наместо три часот ќе биде два часот по полноќ.

Викендов почнува зимското сметање на времето

Независен - 24.10.2019

Наредниов викенд почнува зимското сметање на времето што значи дека стрелките на часовникот во сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 03 часот по полноќ кога наместо три часот ќе биде два часот по полноќ.

Викендов почнува зимското сметање на времето

Press24 - 24.10.2019

Наредниов викенд почнува зимското сметање на времето што значи дека стрелките на часовникот во сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 03 часот по полноќ кога наместо три часот ќе биде два часот по полноќ.

Викендов почнува зимското сметање на времето

А1 On - 24.10.2019

Наредниов викенд почнува зимското сметање на времето што значи дека стрелките на часовникот во сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 03 часот по полноќ кога наместо три часот ќе биде два часот по полноќ.

Викендов почнува зимското сметање на времето

Сител - 24.10.2019

Наредниов викенд почнува зимското сметање на времето што значи дека стрелките на часовникот во сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 03 часот по полноќ кога наместо три часот ќе биде два часот по полноќ.

Викендов почнува зимското сметање на времето

Точка - 24.10.2019

Викендов помеѓу 26 и 27 октомври почнува зимското сметање на времето, со што стрелките на часовникот в сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 3 часот по полноќ кога наместо три часот ќе биде 2 часот по полноќ.

Викендов почнува зимското сметање на времето

Либертас - 24.10.2019

Наредниов викенд почнува зимското сметање на времето што значи дека стрелките на часовникот во сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 03 часот по полноќ кога наместо три часот ќе биде два часот по полноќ.

Викендов почнува зимското сметање на времето

еМагазин - 24.10.2019

Наредниов викенд почнува зимското сметање на времето што значи дека стрелките на часовникот во сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 03 часот по полноќ кога наместо три часот ќе биде два часот по полноќ.

Викендов започнува зимското сметање на времето

Тера - 24.10.2019

Викендов помеѓу 26 и 27 октомври почнува зимското сметање на времето, со што стрелките на часовникот в сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 3 часот по полноќ кога наместо три часот ќе биде 2 часот.

Викендов почнува зимското сметање на времето

Бриф - 24.10.2019

Наредниов викенд почнува зимското сметање на времето што значи дека стрелките на часовникот во сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 03 часот по полноќ кога наместо три часот ќе биде два часот по полноќ.

Од вечерва зимско сметање на времето

Скопје инфо - 26.10.2019

Престојниов викенд почнува зимското сметање на времето што значи дека стрелките на часовникот во сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 03 часот по полноќ кога наместо три часот ќе биде два часот по полноќ.

Викендов почнува зимското сметање на времето

Локално - 24.10.2019

Наредниов викенд почнува зимското сметање на времето што значи дека стрелките на часовникот во сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 03 часот по полноќ кога наместо три часот ќе биде два часот по полноќ.

Викендов почнува зимското сметање на времето

4NEWS - 24.10.2019

Наредниов викенд почнува зимското сметање на времето што значи дека стрелките на часовникот во сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 03 часот по полноќ кога наместо три часот ќе биде два часот по полноќ.

Викендов почнува зимското сметање на времето

Мета - 24.10.2019

Викендов помеѓу 26 и 27 октомври почнува зимското сметање на времето што значи дека стрелките на часовникот во сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 03 часот по полноќ кога наместо три часот ќе биде два часот ...

Викендов почнува зимското сметање на времето

CivilMedia - 24.10.2019

Наредниов викенд почнува зимското сметање на времето што значи дека стрелките на часовникот во сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 03 часот по полноќ кога наместо три часот ќе биде два часот по полноќ.

Викендов почнува зимското сметање на времето

Опсервер - 24.10.2019

Наредниов викенд почнува зимското сметање на времето што значи дека стрелките на часовникот во сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 03 часот по полноќ кога наместо три часот ќе биде два часот по полноќ.

Викендов почнува зимското сметање на времето

Вечер Прес - 24.10.2019

Наредниов викенд почнува зимското сметање на времето што значи дека стрелките на часовникот во сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 03 часот по полноќ кога наместо три часот ќе биде два часот по полноќ.

Зимско сметање на времето: Викендов сказалките се враќаат еден час назад

Денешен - 24.10.2019

Наредниов викенд почнува зимското сметање на времето што значи дека стрелките на часовникот во сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 03 часот по полноќ кога наместо три часот ќе биде два часот по полноќ.

Зимското сметање на времето почнува викендов

iPortal - 24.10.2019

Наредниов викенд почнува зимското сметање на времето што значи дека стрелките на часовникот во сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 03 часот по полноќ кога наместо три часот ќе биде два часот по полноќ.

Викендов почнува зимското сметање на времето

Centar - 24.10.2019

Викендов помеѓу 26 и 27 октомври почнува зимското сметање на времето, со што стрелките на часовникот во сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 3 часот по полноќ кога наместо три часот ќе биде 2 часот по полноќ.

Почнува зимското сметање на времето - стрелките на часовникот се враќаат еден час наназад

MTM - 24.10.2019

Викендов почнува зимското сметање на времето, со што стрелките на часовникот в сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 3 часот по полноќ кога наместо три часот ќе биде 2 часот по полноќ.

Викендов почнува зимското сметање на времето

Н.Македонија - 22.10.2020

Летното сметање на времето годинава завршува на 25 октомври (недела) во 3 часот по полноќ, така што со поместување за еден час наназад времето во 3 ќе се смета како 2 часот, информираат од Бирото за метрологија.

Викендов почнува зимското сметање на времето

1tv - 24.10.2019

Наредниов викенд почнува зимското сметање на времето што значи дека стрелките на часовникот во сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 03 часот по полноќ кога наместо три часот ќе биде два часот по полноќ.

Наредниов викенд почнува зимското сметање на времето

MakPress - 24.10.2019

Наредниов викенд почнува зимското сметање на времето што значи дека стрелките на часовникот во сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 03 часот по полноќ кога наместо три часот ќе биде два часот по полноќ.

Викендов почнува зимското сметање на времето

Денар - 24.10.2019

Наредниов викенд почнува зимското сметање на времето што значи дека стрелките на часовникот во сабота кон недела ќе се вратат еден час наназад. Зимското сметање почнува во 03 часот по полноќ кога наместо три часот ќе биде два часот по полноќ.

Подгответе се за зимското сметање на времето

Кумановски м. - 23.10.2019

В сабота кон недела на полноќ (27 кон 28 октомври) ќе почне зимското сметање на времето, кога стрелките на часовниците ќе ги поместиме за еден час наназад Преминувањето на летно и зимско сметање на времето првпат е забележано во 1916 година, во ...

Започнува зимското сметање на времето: Викендов ќе ги поместиме стрелките на часовникот

Сител - 22.10.2019

В сабота кон недела на полноќ (27 кон 28 октомври) ќе почне зимското сметање на времето, кога стрелките на часовниците ќе ги поместиме за еден час наназад Преминувањето на летно и зимско сметање на времето првпат е забележано во 1916 година, во ...

Започнува зимското сметање на времето: Викендов ќе ги поместиме стрелките на часовникот

4NEWS - 22.10.2019

В сабота кон недела на полноќ (27 кон 28 октомври) ќе почне зимското сметање на времето, кога стрелките на часовниците ќе ги поместиме за еден час наназад Преминувањето на летно и зимско сметање на времето првпат е забележано во 1916 година, во ...

Викендов ќе ги поместиме стрелките на часовникот

24Инфо - 22.10.2019

Викендов ќе ги поместиме стрелките на часовникот В сабота кон недела на полноќ (27 кон 28 октомври) ќе почне зимското сметање на времето, кога стрелките на часовниците ќе ги поместиме за еден час наназад Преминувањето на летно и зимско сметање на ...

Ќе стартува зимското сметање на времето

Фактор - 22.10.2019

Промената на времето од летен на зимски режим ќе се случи викендов. Меѓу 26 и 27 октомври односно утрото меѓу сабота и недела луѓето ќе треба стрелките на часовникот да ги поместат за 1 час назад.

Викендов ќе трае еден час подолго

365 - 22.10.2019

Во недела доаѓа, за повеќето, единствениот убав момент во сезонското сметање на времето. Во недела, на 27 октомври, во 3 часот наутро (сабота кон недела), почнува зимското сметање на времето и стрелките на часовникот се враќаат за еден час наназад.

Започнува зимското сметање на времето – еве кога ќе ги поместиме стрелките на часовникот

Магазин - 22.10.2019

Викендов доаѓа промената на времето од летен на зимски режим. Меѓу 26 и 27 октомври односно утрото меѓу сабота и недела стрелките на часовникот ќе треба да ги поместат за 1 час назад. Во 3 часот наутро, часовникот се враќа еден час назад и ќе биде 2 ...

Следниот викенд почнува зимското сметање на времето

Независен - 21.10.2019

Летното сметање на времето завршува во последниот викенд од октомври, што значи дека ноќта идната сабота кон недела (26 и 27 октомври) часовниците треба да се вратат за еден час наназад. Поточно, во 3 часот по полноќ се поместуваат на 2 часот.

Во недела поместете ги стрелките на часовникот- почнува зимското сметање на времето

Курир - 25.10.2019

Викендов доаѓа промената на времето од летен на зимски режим. Меѓу 26 и 27 октомври односно утрото меѓу сабота и недела стрелките на часовникот ќе треба да ги поместат за 1 час назад. Во 3 часот наутро, часовникот се враќа еден час назад и ќе биде 2 ...

Не заборавајте да ги поместите стрелките на часовникот - Зимско сметање на времето

Press24 - 25.10.2019

Викендов доаѓа промената на времето од летен на зимски режим. Меѓу 26 и 27 октомври односно утрото меѓу сабота и недела стрелките на часовникот ќе треба да ги поместат за 1 час назад. Во 3 часот наутро, часовникот се враќа еден час назад и ќе биде 2 ...

Викендов ќе се менува часовникот еден час понапред

Независен - 21.10.2019

В сабота кон недела на полноќ (27 кон 28 октомври) ќе почне зимското сметање на времето, кога стрелките на часовниците ќе ги поместиме за еден час наназад. Преминувањето на летно и зимско сметање на времето првпат е забележано во 1916 година, во ...

Викендов ќе ги менуваме стрелките на часовникот еден час наназад

Скопје инфо - 21.10.2019

В сабота кон недела на полноќ (26 кон 27 октомври) ќе почне зимското сметање на времето, кога стрелките на часовниците ќе ги поместиме за еден час наназад. Преминувањето на летно и зимско сметање на времето првпат е забележано во 1916 година, во ...

Викендов започнува зимското сметање на времето, стрелките на часовникот се поместуваат за 1 час назад

Пулс24 - 24.10.2019

Викендов следи промената на времето од летен на зимски режим. Меѓу 26 и 27 октомври односно утрото меѓу сабота и недела стрелките на часовникот ќе треба да се поместат за 1 час назад. Во 3 часот наутро, часовникот се враќа еден час назад и ќе биде 2 ...