TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Почна снимањето на „Стрмоглави“

Време - 08.11.2005

НОВ ТВ-ФИЛМ Првата клапа на „Стрмоглави“ е снимена викендов со скопското Ново Маало, со што е означен почетокот на снимањето на новиот ТВ-филм. Сценариото за проектот „Стрмоглави“ го напиша Томислав Османли, а режијата е на Димитрие Османли и на Маја Младеновска.

Приказна од македонскиот дел од транзицијата

Утрински - 08.11.2005

ПАДНА ПРВАТА КЛАПА НА НОВИОТ ТВ-ФИЛМ „СТРМОГЛАВИ" В сабота, на 5 ноември напладне на атрактивен локалитет во скопското Ново маало, во присуство на членовите на бројната авторска, соработничка и актерска екипа и на поголем број гости, падна првата клапа на новиот ТВ филм "Стрмоглави".

Се снима сценарио на Томислав Османли

Вест - 08.11.2005

СО ПАРИ ОД СОВЕТОТ ЗА РАДИОДИФУЗИЈА Во тек е снимањето на "Стрмоглави" нов ТВ филм што се работи по сценарио на Томислав Османли, а го режираат Димитрие Османли и Маја Младеновска. Ангажирана е голема актерска екипа, а приказната е урбана драма за малите луќе во транзициониот период Викендов во ...

Урбана приказна за транзицијата

Вечер Прес - 07.11.2005

Во саботата почна снимањето на телевизискиот филм "Стрмоглави", во режија на Димитрие Османли и Маја Младеновска. Првите сцени од филмот кој е урбана приказна од македонската транзиција, посветена на малите луѓе и нивниот напор да го задржат човечкото во себе, беа снимени во скопско Ново маало.