TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Европолицајци на местото на „Конкордија“

А1 - 23.07.2003

„Конкордија“ ќе заврши на 15 декември, но макeдонските власти ќе побараат од Брисел да останат стотина европолицајци кои ќе учествуваат во реформите на МВР, интегралното менаџирање со граничните премини и преносот на караулите од армијата врз полицијата.

Одобрено продолжувањето на "Конкордија" до 15 декември

Утрински - 23.07.2003

Средба на министри на ЕУ Брисел - Министрите за надворешни работи од Европската унија завчера го одобрија продолжувањето на мандатот на Мисијата на ЕУ во Македонија, "Конкордија", до 15 декември. Во соопштението од Советот на министрите на ЕУ се истакнува дека мисијата е продолжена по барање на ...

"Конкордија" ќе продолжи до декември под команда на Еурофор

Дневник - 22.07.2003

БРИСЕЛ Министрите за надворешни работи на Европската Унија вчера во Брисел го продолжија за дополнителни 11 недели мандатот на "Конкордија" во нашата земја и одлучија воената мисија од септември да биде командувана од повеќенационалната војска Еурофор.

„Конкордија“ ќе остане до 15-ти декември

А1 - 21.07.2003

„Конкордија“ ќе остане до крајот на годинава. Тој факт беше претходно познат, но сеуште не е решено во Брисел дали Германија или Франција ќе раководи со мисијата. „Министрите за надворешни работи го уважија барањето на претседателот Трајковски за продолжување на престојот на операцијата ...