TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нема безбедна Европа без стабилен Балкан

Утрински - 15.06.2013

Охрид - Нема стабилна Европа без интегриран и стабилен балкански и поширок регион, нагласи вчера во Охрид министерот за одбрана Талат Џафери, по завршувањето на Конференцијата на министрите за ...

Конференција на министрите за одбрана на земјите од Јадранската повелба

24 Вести - 14.06.2013

Во Охрид денеска ќе се одржи Конференцијата на министрите за одбрана на земјите-членки на Јадранската повелба насловена „Здружено кон глобалниот мир и безбедност“.

Во Охрид средба на министрите за одбрана од Јадранската група

Утрински - 14.06.2013

Во Охрид денеска ќе се одржи Конференцијата на министрите за одбрана на земјите-членки на Јадранската повелба насловена „Здружено кон глобалниот мир и безбедност“.

Џафери - Нема безбедна Европа без целосно интегриран Балкан

Утрински - 14.06.2013

Земјите претставници од А5 форматот на денешната конференција во Охрид искажаа подготвеност за соработка и здружување на капацитетите за учество во мисиите и за продолжување на учеството во мисијата ...

Охрид домаќин на министрите за одбрана од земјите членки на Јадранската повелба

Канал5 - 14.06.2013

Со конференција „ Здружено кон глобалниот мир и безбедност сите земји членки на Јадранската повелба покажаа дека се подготвeни заеднички да продолжат да соработуваат за поголема безбедност и ...

Џафери: Нема безбедна Европа без целосно интегриран Балкан

24 Вести - 14.06.2013

Земјите претставници од А5 форматот на денешната конференција во Охрид искажаа подготвеност за соработка и здружување на капацитетите за учество во мисиите и за продолжување на учеството во мисијата ...

Охрид: Состанок на министрите за одбрана од Јадранската Повелба

Алсат-М - 14.06.2013

Конференцијата “Заедно за мирот и глобалната безбедност“, ги собра во Охрид министрите за одбрана на земјите-членки на Јадранската Повелба, претставниците од земјите-набљудувачи и функционери на НАТО.

Конференција на министрите за одбрана на земјите од Јадранската повелба

Канал5 - 14.06.2013

Во Охрид денеска ќе се одржи Конференцијата на министрите за одбрана на земјите-членки на Јадранската повелба насловена „Здружено кон глобалниот мир и безбедност“.

Конференција на министрите за одбрана на земјите од Јадранската повелба

А1 On - 14.06.2013

Во Охрид денеска ќе се одржи Конференцијата на министрите за одбрана на земјите-членки на Јадранската повелба насловена „Здружено кон глобалниот мир и безбедност“.

Џафери: Земјите членки на на САД-Јадранската повелба придонесуваат за мирот

Макфакс - 14.06.2013

Сите земји-членки на САД-Јадранската повелба даваат долгорочен придонес во меѓународни операции и во регионалната безбедност, порача министерот за одбрана, Талат Џафери, на отворањето на ...

Џафери: Нема стабилна Европа без стабилен Балкан

+инфо - 14.06.2013

Нема стабилна Европа без интегриран и стабилен Балкански и поширок регион, нагласи денеска во Охрид министерот за одбрана на Република Македонија Талат Џафери, по завршувањето на Конференцијата на ...

Конференција на министрите за одбрана на земјите од Јадранската повелба

Сител - 14.06.2013

Во Охрид денеска ќе се одржи Конференцијата на министрите за одбрана на земјите-членки на Јадранската повелба насловена „Здружено кон глобалниот мир и безбедност“.

Џафери: Европа не е безбедна без целосно интегриран Балкан

Press24 - 14.06.2013

На денешната конференција во Охрид, з емјите претставници од А5 форматот искажаа подготвеност за соработка и здружување на капацитетите за учество во мисиите и за продолжување на учеството во ...

Обновено: Земјите членки на А5 иницијативата во Охрид потпишаа заедничка изјава за соработка

OhridNews - 14.06.2013

15.20 - Сите земји-членки на САД-Јадранската повелба даваат долгорочен придонес во меѓународни операции и во регионалната безбедност.

Џафери: Нема безбедна Европа без целосно интегриран Балкан

Сител - 14.06.2013

Земјите претставници од А5 форматот на денешната конференција во Охрид искажаа подготвеност за соработка и здружување на капацитетите за учество во мисиите и за продолжување на учеството во мисијата ...

Во Охрид Конференција на министрите за одбрана од Јадранската повелба

Капитал - 14.06.2013

Во Охрид земјите-членки на Јадранската повелба денеска ќе одржат Конференцијата на министрите за одбрана насловена „Здружено кон глобалниот мир и безбедност“.

Во Охрид конференција на Јадранската група

Р.С.Европа - 14.06.2013

Во Охрид денеска се одржува Конференцијата на министрите за одбрана на земјите-членки на Јадранската повелба насловена „Здружено кон глобалниот мир и безбедност“.

Почна Конференцијата на министрите за одбрана на земјите-членки на САД-Јадранската повелба

Капитал - 14.06.2013

Сите земји-членки на САД-Јадранската повелба даваат долгорочен придонес во меѓународни операции и во регионалната безбедност, а нашиот заеднички успех и унапредувањето на регионалната соработка е ...

Конференција на министрите за одбрана на земјите од Јадранската повелба

Алфа - 14.06.2013

Во Охрид денеска ќе се одржи Конференцијата на министрите за одбрана на земјите-членки на Јадранската повелба насловена „Здружено кон глобалниот мир и безбедност“.

Џафери - Нема стабилна и безбедна Европа без стабилен и безбеден Балкан

Inpress - 14.06.2013

Охрид, 14. јуни 2013 (ИНПРЕС) Нема стабилна Европа без интегриран и стабилен Балкански и поширок регион, нагласи денеска во Охрид министерот за одбрана на Република Македонија Талат Џафери, по ...

Министерски состанок на земјите од Јадранската повелба

Press24 - 14.06.2013

Денеска во Охрид ќе се одржи Конференцијата на министрите за одбрана на земјите-членки на Јадранската повелба насловена „Здружено кон глобалниот мир и безбедност“.

Конференција на земјите од А5 форматот во Охрид - Продолжува соработка во сферата на одбраната и безбедноста

Inpress - 14.06.2013

Охрид, 14. јуни 2013 (ИНПРЕС) Конференција на министрите за одбрана на земјите-членки на САД-Јадранската повелба се одржа денеска во Охрид под мотото „Здружено кон глобалниот мир и безбедност“.

Џафери: нема безбедна Европа без интегриран Балкан

Р.С.Европа - 14.06.2013

Земјите претставници од А5 форматот на денешната конференција во Охрид искажаа подготвеност за соработка и здружување на капацитетите и за продолжување на учеството во мисијата ИСАФ и по 2014 година.

Џафери: Нема безбедна Европа без целосно интегриран Балкан

Алфа - 14.06.2013

Министрите за одбрана на земјите членки на Јадранската Повелба насловена „Здружено кон глобалниот мир и безбедност“, ја изразија подготвеноста за јакнење на регионалата соработка како и националните ...

Конференција на земјите од А5 форматот во Охрид

Глас на Америка - 14.06.2013

Волерс: А5 групата е одличен форум за координирање на натамошниот развој на земјите од регионот. Конференцијата е одлична можност да разговараме за тоа како може да се подобри ефективноста и ...

„Здружено кон глобалниот мир и безбедност“

Курир - 14.06.2013

Во Охрид денеска ќе се одржи Конференцијата на министрите за одбрана на земјите-членки на Јадранската повелба насловена „Здружено кон глобалниот мир и безбедност“.

Почна министерската конференција „Здружено кон глобалниот мир и безбедност“

Макфакс - 14.06.2013

Започна Конференцијата на министрите за одбрана на земјите-членки на Јадранската повелба насловена „Здружено кон глобалниот мир и безбедност", што се одржува во Охрид.

Почна министерската конференција „Здружено кон глобалниот мир и безбедност“

Тера - 14.06.2013

Започна Конференцијата на министрите за одбрана на земјите-членки на Јадранската повелба насловена „Здружено кон глобалниот мир и безбедност", што се одржува во Охрид.

Денес во Охрид конференција на министрите за одбрана на земјите од Јадранската повелба

Либертас - 14.06.2013

Во Охрид денеска ќе се одржи Конференцијата на министрите за одбрана на земјите-членки на Јадранската повелба насловена „Здружено кон глобалниот мир и безбедност“.

Нема безбедна Европа без целосно интегриран Балкан

Вечер Прес - 14.06.2013

Министрите за одбрана од групата А5 искажаа подготвеност иницијативата да се прошири и со другите земји од регионот и за продолжување на учеството во мисијата ИСАФ и по 2014 година.

Охридска конференција за безбедност со Косово, но без Србија!

Н.Македонија - 14.06.2013

Здружениот придонес на земјите од Јадранската повелба во мировните мисии во Авганистан по 2014 година и другите мировни операции и реализирањето на конкретните проектио од областа Смарт дефенс се дел ...

Конференција на министрите за одбрана на земјите членки на Јадранската Повелба: „ Здружено кон глобалниот мир и ...

Inpress - 12.06.2013

Охрид, 12. јуни 2013 (ИНПРЕС) Во петок, во Охрид, ќе се одржи Конференција на министрите за одбрана на земјите членки на Јадранската Повелба насловена: „Здружено кон глобалниот мир и безбедност“.

Конференција „Здружено кон глобалниот мир и безбедност“

Inpress - 12.06.2013

Охрид, 14. јуни 2013 (ИНПРЕС) Во хотелот „Метропол“ во Охрид денес ќе се одржи Конференцијата на министрите за одбрана на земјите-членки на Јадранската Повелба насловена „Здружено кон глобалниот мир ...