TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Почнува исплатата на субвенциите за земјоделците и за сточарите

Утрински - 15.09.2007

Земјоделците идната недела ќе ги добијат субвенциите за пченицата, сончогледот, маслодајната репка, сојата, оранжериското производство, алтернативните култури, лековитите, ароматичните и зачинските растенија, како и субвенциите за подигањето нови лозови и овошни насади.

Почна исплатата на субвенциите

Дневник - 15.09.2007

Земјоделците во следната недела ќе ги добијат субвенциите за пченицата, сончогледот, маслодајната репа, сојата, оранжериското производство, алтернативните култури, лековитите, ароматичните и за зачинските растенија и за нови лозови и овошни насади, јави МИА.

Земјоделците ќе се омрсат

Вечер Прес - 15.09.2007

Околу 22.000 земјоделци кои се пријавија за добивање субвенции за своето годинашно производство, од понеделник ќе можат да си ги подигнат парите преку комерцијалните банки каде имаат отворено штедни книшки. Министерството за земјоделство доделува субвенции за пченицата, сончогледот, маслодајната ...

Почнува поделбата на субвенциите

А1 - 14.09.2007

Од следната недела ќе почне исплатата на субвенциите за растителното производство, алтернативните агробизниси и кај сточарството само за говедата. Годинава заради критериумите конкурираа помалку земјоделци, па затоа и висината на стимулациите ќе биде поголема.

Млекарите ќе добијат субвенции

Дневник - 14.09.2007

Субвенции за млеко ќе има, но не како социјална помош, туку како стимулација за квалитетен производ, кој ќе може да се извезува, изјави вчера министерот за земјоделство Ацо Спасеноски на Третиот меѓународен собир за сточарство во Охрид.