TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Европејците ќе ги проверуваат наодите на Едвард Џозеф за корупција

Дневник - 11.09.2002

ПРЕДЛОГ-РЕЗОЛУЦИЈА ПРЕД ЕВРОПСКИОТ ПАРЛАМЕНТ Европската Унија треба сериозно да го испита извештајот на Меѓународната кризна група за корупцијата во Македонија и ако се утврди дека е вистинит да ја услови нашата земја со прекин на дотурот на европска помош.

Корупцијата го кочи Западен Балкан на патот кон ЕУ

Дневник - 10.09.2002

ЕВРОПСКИ ПАРЛАМЕНТ Европскиот парламент се подготвува денеска да усвои Резолуција за петте земји од Западниот Балкан и процесот за стабилизација и асоцијација, во која се изразува загриженост поради поларизацијата на македонското општество и покрај досегашните напори и се бара од властите да сторат ...