Во Македонија се фрла речиси една четвртина од вкупното количество храна со која манипулираат маркетите, рестораните, производителите и дистрибутерите. Ова го покажува истражувањето спроведено во рамките на проектот „Храната за гладните, а не на ...
Струмица е една од 55-те општини во државата, во која денеска се спроведе националната еколошка акција „Ајде Македонија“. Според информацијата од Силвана Црвенмицева од Одделението за заштита на животната средина, учениците од основните и средните ...
Според бројот на жители, Македонија на листата од еден до десет во светски рамки, засега се наоѓа меѓу седмото и осмото место по фрлање храна. Една четвртина од вкупното количество на храна од маркетите, рестораните, дистрибутерите и производителите ...
Македонија против фрлањето храна Македонија може да донесе закон против фрлањето на храната по примерот на Франција, но претходно треба да се направат сериозни истражувања и разговори со сите што ќе ги засега ова решение, за тоа да не се претвори во ...
Во рамки на проектот “Храната за гладните, а не на депонија“ денеска ќе бидат презентирани резултатите за согледување на состојбата со фрлањето храна од производствените капацитети, маркетите, дистрибутивните ланци – субјекти и угостителските ...
Колку и да има сиромашни луѓе во Македонија кои се мачат дури и да набават храна, во земјава има и многу луѓе и организации кои фрлаат храна. „Најголеми фрлачи се дистрибутивните ланци бидејќи нивната храна и производи се со краток рок на употреба – ...
Во Македонија се фрла речиси една четвртина од вкупното количество храна со која манипулираат маркетите, рестораните, производителите и дистрибутерите. Ова го покажува истражувањето спроведено во рамки на проектот „Храната за гладните, а не на ...
Во Македонија се фрла речиси една четвртина од вкупното количество храна со којашто манипулираат маркетите, рестораните, производителите и дистрибутерите, јавува Миа. Ова го покажува истражувањето спроведено во рамки на проектот Храната за гладните, ...
Во Македонија се фрла речиси една четвртина од вкупното количество храна со која манипулираат маркетите, рестораните, производителите и дистрибутерите. Ова го покажува истражувањето спроведено во рамки на проектот „Храната за гладните, а не на ...
Во Македонија се фрла речиси една четвртина од вкупното количество храна со која манипулираат маркетите, рестораните, производителите и дистрибутерите. Ова го покажува истражувањето спроведено во рамки на проектот „Храната за гладните, а не на ...
Во рамки на проектот “Храната за гладните, а не на депонија“ денеска ќе бидат презентирани резултатите за согледување на состојбата со фрлањето храна од производствените капацитети, маркетите, дистрибутивните ланци – субјекти и угостителските ...
Во Македонија се фрла речиси една четвртина од вкупното количество храна со која манипулираат маркетите, рестораните, производителите и дистрибутерите. Ова го покажува истражувањето спроведено во рамки на проектот „Храната за гладните, а не на ...
Во рамки на проектот “Храната за гладните, а не на депонија“ денеска ќе бидат презентирани резултатите за согледување на состојбата со фрлањето храна од производствените капацитети, маркетите, дистрибутивните ланци – субјекти и угостителските ...
Во рамки на проектот “Храната за гладните, а не на депонија“ денеска ќе бидат презентирани резултатите за согледување на состојбата со фрлањето храна од производствените капацитети, маркетите, дистрибутивните ланци – субјекти и угостителските ...
Во рамки на проектот „Храната за гладните, а не на депонија“ денеска ќе бидат презентирани резултатите за согледување на состојбата со фрлањето храна од производствените капацитети, маркетите, дистрибутивните ланци – субјекти и угостителските ...
Во Македонија се фрла речиси една четвртина од вкупното количество храна со која манипулираат маркетите, рестораните, производителите и дистрибутерите. Ова го покажува истражувањето спроведено во рамки на проектот „Храната за гладните, а не на ...
Банката за храна пред пет години повела иницијатива за донесување закон за нефрлање храна во земјава, но не добила одговор од институциите Во Македонија се фрла речиси една четвртина од вкупното количество храна со кое манипулираат маркетите, ...
Една четвртина од вкупното количество на храна од маркетите, рестораните, дистрибутерите и производителите завршува во ѓубре. Македонија е една од земјите која најмногу фрла храна, покажа истражувањето спроведено во рамки на проектот „Храната за ...
Наместо во контејнер, во чиниите на бездомниците. Вака треба да завршува храната која сега ја фрлаат маркетите, рестораните и дистрибутерите – велат од Здружението Храна за сите - Банка за храна Македонија.
Во Македонија се фрла речиси една четвртина од вкупното количество храна со која манипулираат маркетите, рестораните, производителите и дистрибутерите. Ова го покажува истражувањето спроведено во рамки на проектот „Храната за гладните, а не на ...
Македонија е една од земјите каде што најмногу се фрла храна. Речиси една четвртина од вкупната количина со која располагаат маркетите рестораните и другите учесници во овој ланец меѓу кои и домаќинствата завршува на депонија, иако тие продукти се ...
Банката за храна пред пет години покренала иницијатива за донесување закон за нефрлање храна во земјава, но не добила одговор од институциите. Во Македонија се фрла речиси една четвртина од вкупното количество храна со која манипулираат маркетите, ...
Во рамки на проектот “Храната за гладните, а не на депонија“ денеска ќе бидат презентирани резултатите за согледување на состојбата со фрлањето храна од производствените капацитети, маркетите, дистрибутивните ланци – субјекти и угостителските ...
Ова го покажува истражувањето спроведено во рамки на проектот „Храната за гладните, а не на депонија“ што беше презентирано денеска. Како што изјави Душко Христов од Банката за храна, најмногу храна фрлаат дистрибутивните ланци чии производи се со ...
Во Македонија се фрла речиси една четвртина од вкупното количество храна со која манипулираат маркетите, рестораните, производителите и дистрибутерите. Ова го покажува истражувањето спроведено во рамки на проектот „Храната за гладните, а не на ...
Во Македонија се фрла речиси една четвртина од вкупното количество храна со која манипулираат маркетите, рестораните, производителите и дистрибутерите. Најмногу храна фрлаат дистрибутивните синџири чии производи се со краток рок на траење Илјадници ...
Во рамки на проектот „Храната за гладните, а не на депонија“ денеска ќе бидат презентирани резултатите за согледување на состојбата со фрлањето храна од производствените капацитети, маркетите, дистрибутивните ланци – субјекти и угостителските ...
Во рамки на проектот “Храната за гладните, а не на депонија“ денеска ќе бидат презентирани резултатите за согледување на состојбата со фрлањето храна од производствените капацитети, маркетите, дистрибутивните ланци – субјекти и угостителските ...
Во Македонија се фрла речиси една четвртина од вкупното количество храна со која манипулираат маркетите, рестораните, производителите и дистрибутерите. Ова го покажува истражувањето спроведено во рамки на проектот „Храната за гладните, а не на ...
Во Македонија се фрла речиси една четвртина од вкупното количество храна со која манипулираат маркетите, рестораните, производителите и дистрибутерите. Ова го покажува истражувањето спроведено во рамки на проектот „Храната за гладните, а не на ...
Резултатите, според организаторите „Храна за сите-Банка за храна Македонија", покажуваат дека илјадници тони храна, која е добра за консумирање, секоја година завршува на депонија. Овошје и зеленчук што стоеле неколку денови, но не се расипани, ...
Наместо да се фрла, храната во Македонија може да се даде на сиромашните семејства. Во земјава се фрла речиси една четвртина од вкупното количество храна со која располагаат маркетите, рестораните, производителите и дистрибутерите.
Сите беа свесни за проблемот со фрлањето на храната. Но додека немаше криза, никој не реагираше. Откако почна кризата, во Франција имаме околу 10 милиони луѓе што, по 10-ти во месецот, кога ќе ја платат киријата, немаат доволно пари за основните ...
Состојбата со фрлањето храна под лупа Во рамките на проектот „Храната за гладните, а не на депонија“ денеска ќе бидат презентирани резултатите за согледување на состојбата со фрлањето храна од производствените капацитети, маркетите, дистрибутивните ...
Во рамки на проектот “Храната за гладните, а не на депонија“ денеска ќе бидат презентирани резултатите за согледување на состојбата со фрлањето храна од производствените капацитети, маркетите, дистрибутивните ланци – субјекти и угостителските ...
Во Македонија се фрла речиси една четвртина од вкупното количество храна со која манипулираат маркетите, рестораните, производителите и дистрибутерите. Ова го покажува истражувањето спроведено во рамки на проектот „Храната за гладните, а не на ...
На глобално ниво, една третина од произведената храна, односно околу 1.3 милијарди тони се расипува или се фрла. Како резултат на тоа, има над 795 милиони луѓе во светот на кои им е оневозможен пристап до здрава храна.