TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Приближената месечина ќе ги возбуди океаните и луѓето

Време - 23.07.2005

НЕБЕСНИТЕ СИЛИ НИ ПРИРЕДУВААТ РЕДОК ФЕНОМЕН Природниот Земјин сателит - Месечината вечерва ќе биде најблиску до Земјата во последните 20 години. Тоа приближување е во рамките на нормалниот сооднос на двете тела, и нема опасност таа да падне на Земјата, но поради приближувањето, со својата ...

Агресивност и раздразливост

Вест - 23.07.2005

МЕСЕЧИНАТА НАЈБЛИСКУ ДО ЗЕМЈАТА Астролозите и астрономите објаснуваат дека месечевата гравитација која сега е зголемена има плимско дејство. Како што ја раздвижува водата во океаните и морињата, така влијае и на човечкото тело кое содржи 70 отсто вода, па може да предизвика нагли п Месечината од ...

Нема опасност за Македонија!

Вечер Прес - 23.07.2005

Како доближувањето на Месечината до Земјата ќе се одрази во Македонија? Можна ли е појава на земјотреси или катаклизма? Особено кога Месечината и Земјата ќе бидат во една линија. Проф. д-р Тодор Делипетров, декан на Рударско-геолошкиот факултет во Штип констатира дека се она што се пишува за оваа ...

Месечината се приближува до Земјата - можни се земјотреси

Дневник - 22.07.2005

РУСКИТЕ НАУЧНИЦИ ПРЕДУПРЕДУВААТ Губење свест, главоболка, проблеми со крвниот притисок и несоница го мачат секој втор човек неделава во светот. Причина за ваквата состојба на луѓето е доближувањето на Месечината до Земјата, соопшти Руската академија на науките.

Месечината ни носи тешка ноќ!

Вечер Прес - 22.07.2005

Несвестица, главоболка, проблеми со крвниот притисок и несоница го мачат секој втор човек неделава. Причина за ваквата состојба на луѓето е доближувањето на Месечината до Земјата, соопшти Руската академија за науки. Академијата предупредува дека луѓето посебно лошо ќе се чувствуваат во ноќта меѓу ...