TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Државата ги испраќа, градоначалниците ги враќаат

Време - 18.02.2005

ПАНИКА МЕЃУ СЛУЖБЕНИЦИТЕ Сунчица Стојановска Владата да ги обврзе градоначалниците да ги примат на работа сите вработени во подрачните одделенија на министерствата, ќе побара синдикатот на Управата, правосудство и здруженијата на граѓани (УПОЗ), откако службеници се пожалиле дека се плашат оти по ...

Се избира најдобар службеник во Општината Центар

Дневник - 17.02.2005

ПРОЕКТ НА "ТРАНСПАРЕНТНОСТ" И АЛАРОВА Невладината организација "Транспарентност Македонија" и Општината Центар подготвија пилот-проект за избор на најдобар службеник во оваа скопска општина. Целта е да се подобри ефикасноста на државната администрација и да се зголеми квалитетот на услугите на ...

Центар бира најдобар службеник

Вест - 17.02.2005

ПИЛОТ ПРОЕКТ ЗА ЕФИКАСНА И КОРЕКТНА ЛОКАЛНА АДМИНИСТРАЦИЈА После секоја завршена работа или посета во Општината граѓаните ќе можат да го кажат своето мислење за односот на вработените на анкетни ливчиња што ќе ги добиваат во Општината Општина Центар и Невладината организација "Транспарентност - ...

Граѓаните ќе избираат најдобар службеник

Време - 17.02.2005

ОПШТИНА ЦЕНТАР Граѓаните во почетокот на март ќе имаат можност да го оценуваат квалитетот на услугите што ги добиваат од службениците во општината Центар, како и нивната љубезност. Ова е дел од кампањата „Избираме најдобар службеник во општината“, која ќе трае три месеци, а е во организација на ...