TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Лукаревска: Во соработка со Трудовиот инспекторат ќе се проверуваат евентуални злоупотреби за минималната плата

Телма - 01.12.2019

Директорката на УЈП Сања Лукаревска денеска на прес-конференција одговарајќи на новинарско прашање како ќе се спречат евентуални злоупотреби при исплатата на зголемена минимална плата, што почнува од овој месец, информира дека до УЈП и претходниот ...

Лукаревска: Строго ќе се контролира исплатата на минималната плата

Канал5 - 01.12.2019

Од денеска почна законската одредба за исплаќање на зголемената минимална плата. Ќе се проверуваат исплаќањата дали можеби некој не го почитува новиот законски износ на минималецот.Од УЈП очекуваат и анонимни дојави кои и ги ...

Лукаревска порача дека ќе се проверуваат злоупотребите за минималната плата

+инфо - 01.12.2019

Директорката на УЈП Сања Лукаревска денеска на прес-конференција одговарајќи на новинарско прашање како ќе се спречат евентуални злоупотреби при исплатата на зголемена минимална плата, што почнува од овој месец, информира дека до УЈП и претходниот ...

Лукаревска: Ќе се проверуваат евентуални злоупотреби за минималната плата

Слободен Печат - 01.12.2019

Ние постапуваме во нашиот дел во рамки на даночната област, но трудовиот инспекторат треба да утврди на лице место дали има какви било злоупотреби, рече Лукаревска. Директорката на УЈП Сања Лукаревска денеска на прес-конференција одговарајќи на ...

Лукаревска: Во соработка со Трудовиот инспекторат ќе се проверуваат евентуални злоупотреби за минималната плата

Сител - 01.12.2019

Директорката на УЈП Сања Лукаревска денеска на прес-конференција одговарајќи на новинарско прашање како ќе се спречат евентуални злоупотреби при исплатата на зголемена минимална плата, што почнува од овој месец, информира дека до УЈП и претходниот ...

УЈП и Трудовиот инспекторат ќе ги проверуваат евентуални злоупотреби за минималната плата

ММС - 01.12.2019

Директорката на УЈП Сања Лукаревска денеска на прес-конференција одговарајќи на новинарско прашање како ќе се спречат евентуални злоупотреби при исплатата на зголемена минимална плата, што почнува од овој месец, информира дека до УЈП и претходниот ...

Лукаревска: Во соработка со Трудовиот инспекторат ќе се проверуваат евентуални злоупотреби за минималната плата

А1 On - 01.12.2019

Директорката на УЈП Сања Лукаревска денеска на прес-конференција одговарајќи на новинарско прашање како ќе се спречат евентуални злоупотреби при исплатата на зголемена минимална плата, што почнува од овој месец, информира дека до УЈП и претходниот ...

Лукаревска: Во соработка со Трудовиот инспекторат ќе се проверуваат евентуални злоупотреби за минималната плата

24Инфо - 01.12.2019

– Директорката на УЈП Сања Лукаревска денеска на прес-конференција одговарајќи на новинарско прашање како ќе се спречат евентуални злоупотреби при исплатата на зголемена минимална плата, што почнува од овој месец, информира дека до УЈП и претходниот ...

Лукаревска: Во соработка со Трудовиот инспекторат ќе се проверуваат евентуални злоупотреби за минималната плата

4NEWS - 01.12.2019

Директорката на УЈП Сања Лукаревска денеска на прес-конференција одговарајќи на новинарско прашање како ќе се спречат евентуални злоупотреби при исплатата на зголемена минимална плата, што почнува од овој месец, информира дека до УЈП и претходниот ...

Лукаревска: Во соработка со Трудовиот инспекторат ќе се проверуваат евентуални злоупотреби за минималната плата

Либертас - 01.12.2019

Директорката на УЈП Сања Лукаревска денеска на прес-конференција одговарајќи на новинарско прашање како ќе се спречат евентуални злоупотреби при исплатата на зголемена минимална плата, што почнува од овој месец, информира дека до УЈП и претходниот ...

Лукаревска: Строго ќе се контролира исплатата на минималната плата

Република - 01.12.2019

Од денеска почна законската одредба за исплаќање на зголемената минимална плата. Ќе се проверуваат исплаќањата дали можеби некој не го почитува новиот законски износ на минималецот.Од УЈП очекуваат и анонимни дојави кои и ги охрабруваат.

Лукаревска: Трудовиот инспекторат треба да утврди дали има какви било злоупотреби со минималната плата

Локално - 01.12.2019

Директорката на УЈП Сања Лукаревска денеска на прес-конференција одговарајќи на новинарско прашање како ќе се спречат евентуални злоупотреби при исплатата на зголемена минимална плата, што почнува од овој месец, информира дека до УЈП и претходниот ...

Лукаревска: Во соработка со Трудовиот инспекторат ќе се проверуваат евентуални злоупотреби за минималната плата

iPortal - 01.12.2019

Директорката на УЈП Сања Лукаревска денеска на прес-конференција одговарајќи на новинарско прашање како ќе се спречат евентуални злоупотреби при исплатата на зголемена минимална плата, што почнува од овој месец, информира дека до УЈП и претходниот ...

Лукаревска: Ќе се проверуваат евентуални злоупотреби за минималната плата

MakPress - 01.12.2019

Директорката на УЈП Сања Лукаревска денеска на прес-конференција одговарајќи на новинарско прашање како ќе се спречат евентуални злоупотреби при исплатата на зголемена минимална плата, што почнува од овој месец, информира дека до УЈП и претходниот ...

Ангеловска: УЈП има поддршка од Министерството за финансии за интензивна дигитализација

Канал5 - 30.11.2019

Реализирањето на функциите на државата, преку полнењето на Буџетот е заедничка обврска на Министерството за финансии и Управата за јавни приходи - едната го обезбедува со прилагодување на регулативата, а другата оперативно.

МТСП доби благодарница од УЈП за успешна соработка за социјалната реформа и раст на плати

Канал5 - 30.11.2019

Министерството за труд и социјална политика доби благодарница по повод 25 години постоење на Управата за јавни приходи за успешна соработка во изминатите три години, соопшти Министерството.

МТСП доби благодарница од УЈП за успешна соработка за социјалната реформа и раст на плати

Сител - 30.11.2019

Министерството за труд и социјална политика доби благодарница по повод 25 години постоење на Управата за јавни приходи за успешна соработка во изминатите три години. Благодарницата на министерката Мила Царовска и ја врачи директорката на УЈП Сања ...

Ангеловска: УЈП има поддршка од Министерството за финансии за интензивна дигитализација

А1 On - 30.11.2019

Реализирањето на функциите на државата, преку полнењето на Буџетот е заедничка обврска на Министерството за финансии и Управата за јавни приходи – едната го обезбедува со прилагодување на регулативата, а другата оперативно.

Ангеловска: УЈП има поддршка од Министерството за финансии за интензивна дигитализација

Press24 - 30.11.2019

Реализирањето на функциите на државата, преку полнењето на Буџетот е заедничка обврска на Министерството за финансии и Управата за јавни приходи - едната го обезбедува со прилагодување на регулативата, а другата оперативно.

Ангеловска: Министерството за финансии ја поддржува интензивната дигитализација во УЈП

Слободен Печат - 30.11.2019

Таа додава дека со здружени сили со УЈП работат на прилагодување на „смарт“ и дигиталното општество, во кое сме веќе влезени. На одбележувањето на 25-годишниот јубилеј на Управата за јавни приходи и Денот на даночните работници Свети Матеј, ...

Ангеловска: УЈП има поддршка од Министерството за финансии за интензивна дигитализација

+инфо - 30.11.2019

Реализирањето на функциите на државата, преку полнењето на Буџетот е заедничка обврска на Министерството за финансии и Управата за јавни приходи – едната го обезбедува со прилагодување на регулативата, а другата оперативно.

Ангеловска: УЈП има поддршка од Министерството за финансии за интензивна дигитализација

Сител - 30.11.2019

Реализирањето на функциите на државата, преку полнењето на Буџетот е заедничка обврска на Министерството за финансии и Управата за јавни приходи – едната го обезбедува со прилагодување на регулативата, а другата оперативно.

Лукаревска и врачи благодарница на Царовска за соработката за социјалната реформа и раст на плати

+инфо - 30.11.2019

Министерството за труд и социјална политика доби благодарница по повод 25 години постоење на Управата за јавни приходи за успешна соработка во изминатите три години. Благодарницата на министерката Мила Царовска и ја врачи директорката на УЈП Сања ...

Ангеловска: УЈП има поддршка од Министерството за финансии за интензивна дигитализација

Либертас - 30.11.2019

Реализирањето на функциите на државата, преку полнењето на Буџетот е заедничка обврска на Министерството за финансии и Управата за јавни приходи – едната го обезбедува со прилагодување на регулативата , а другата оперативно.

МТСП доби благодарница од УЈП за успешна соработка за социјалната реформа и раст на плати

4NEWS - 30.11.2019

Министерството за труд и социјална политика доби благодарница по повод 25 години постоење на Управата за јавни приходи за успешна соработка во изминатите три години. Благодарницата на министерката Мила Царовска и ја врачи директорката на УЈП Сања ...

Ангеловска: УЈП има поддршка од Министерството за финансии за интензивна дигитализација

Вечер Прес - 30.11.2019

Реализирањето на функциите на државата, преку полнењето на Буџетот е заедничка обврска на Министерството за финансии и Управата за јавни приходи – едната го обезбедува со прилагодување на регулативата , а другата оперативно.

Ангеловска: Министерството за финансии со поддршка до УЈП за интензивна дигитализација

iPortal - 30.11.2019

Високиот процент на реализација на буџетските приходи – над 79 проценти кај даноците и над 81 процент кај придонесите, заклучно со октомври, ја покажува одличната соработка на двете институции, што резултира со стабилни јавни финансии и развој на ...

Ангеловска: УЈП има поддршка од Министерството за финансии за интензивна дигитализација

24Инфо - 30.11.2019

Реализирањето на функциите на државата, преку полнењето на Буџетот е заедничка обврска на Министерството за финансии и Управата за јавни приходи – едната го обезбедува со прилагодување на регулативата , а другата оперативно.

МТСП: Благодарница од УЈП за успешна соработка за социјалната реформа и раст на плати

iPortal - 30.11.2019

Министерството за труд и социјална политика доби благодарница по повод 25 години постоење на Управата за јавни приходи за успешна соработка во изминатите три години. Благодарницата на министерката Мила Царовска и ја врачи директорката на УЈП Сања ...

МТСП доби благодарница од УЈП за успешна соработка за социјалната реформа и раст на плати

Либертас - 30.11.2019

Министерството за труд и социјална политика доби благодарница по повод 25 години постоење на Управата за јавни приходи за успешна соработка во изминатите три години. Благодарницата на министерката Мила Царовска и ја врачи директорката на УЈП Сања ...

МТСП доби благодарница од УЈП за успешна соработка за социјалната реформа и раст на плати

Локално - 30.11.2019

Министерството за труд и социјална политика доби благодарница по повод 25 години постоење на Управата за јавни приходи за успешна соработка во изминатите три години. Благодарницата на министерката Мила Царовска и ја врачи директорката на УЈП Сања ...

МТСП доби благодарница од УЈП за успешна соработка за социјалната реформа и раст на плати

24Инфо - 30.11.2019

Министерството за труд и социјална политика доби благодарница по повод 25 години постоење на Управата за јавни приходи за успешна соработка во изминатите три години. Благодарницата на министерката Мила Царовска и ја врачи директорката на УЈП Сања ...

Ангеловска: УЈП има поддршка од Министерството за финансии за интензивна дигитализација

Опсервер - 30.11.2019

Реализирањето на функциите на државата, преку полнењето на Буџетот е заедничка обврска на Министерството за финансии и Управата за јавни приходи – едната го обезбедува со прилагодување на регулативата , а другата оперативно.

Ангеловска: УЈП има поддршка од Министерството за финансии за интензивна дигитализација

Локално - 30.11.2019

Реализирањето на функциите на државата, преку полнењето на Буџетот е заедничка обврска на Министерството за финансии и Управата за јавни приходи – едната го обезбедува со прилагодување на регулативата , а другата оперативно.

МТСП доби благодарница од УЈП за успешна соработка за социјалната реформа и раст на плати

Опсервер - 30.11.2019

Министерството за труд и социјална политика доби благодарница по повод 25 години постоење на Управата за јавни приходи за успешна соработка во изминатите три години. Благодарницата на министерката Мила Царовска и ја врачи директорката на УЈП Сања ...

Ангеловска: УЈП има поддршка од Министерството за финансии за интензивна дигитализација

MakPress - 30.11.2019

Реализирањето на функциите на државата, преку полнењето на Буџетот е заедничка обврска на Министерството за финансии и Управата за јавни приходи – едната го обезбедува со прилагодување на регулативата, а другата оперативно.

МТСП доби благодарница по повод 25 години постоење на УЈП

MakPress - 30.11.2019

Министерството за труд и социјална политика доби благодарница по повод 25 години постоење на Управата за јавни приходи за успешна соработка во изминатите три години. Благодарницата на министерката Мила Царовска и ја врачи директорката на УЈП Сања ...

Ангеловска: УЈП има поддршка од Министерството за финансии за интензивна дигитализација

Денар - 30.11.2019

Реализирањето на функциите на државата, преку полнењето на Буџетот е заедничка обврска на Министерството за финансии и Управата за јавни приходи – едната го обезбедува со прилагодување на регулативата , а другата оперативно.

Се одбележуваат 25 години постоењето на УЈП

Канал5 - 29.11.2019

Управата за јавни приходи вечерва ја заокружува недела во која одбележа 25 години постоење. Централната манифестција се одржува во Македонската филхармонија. Таму е Јана Јосифивска која разговара со првиот човек на УЈП ,Сања ...

УЈП прослави 25 години постоење

Слободен Печат - 29.11.2019

Во поздравниот говор министерката за финансии Нина Ангеловска порача дека сите се вклучени во даночниот систем и додаде дека УЈП со јакнењето на своите капацитети и дигитализацијата на услугите овозможува да се приближи до стандардите на Европската ...

УЈП прослави 25 години од формирањето

Сител - 29.11.2019

Со доделување благодарници и плакети за најуспешните вработени и повеќе институции меѓу кои Меѓународниот монетарен фонд и Министерството за труд и социјална политика, Управата за јавни приходи (УЈП) вечерва во зградата на Филхармонијата ја прослави ...

УЈП прослави 25 години постоење

Press24 - 29.11.2019

Со доделување благодарници и плакети за најуспешните вработени и повеќе институции меѓу кои Меѓународниот монетарен фонд и Министерството за труд и социјална политика, Управата за јавни приходи (УЈП) вечерва во зградата на Филхармонијата ја прослави ...

УЈП прослави 25 години од формирањето

Вечер Прес - 29.11.2019

Со доделување благодарници и плакети за најуспешните вработени и повеќе институции меѓу кои Меѓународниот монетарен фонд и Министерството за труд и социјална политика, Управата за јавни приходи (УЈП) вечерва во зградата на Филхармонијата ја прослави ...

УЈП прослави 25 години од формирањето

Бриф - 29.11.2019

Со доделување благодарници и плакети за најуспешните вработени и повеќе институции меѓу кои Меѓународниот монетарен фонд и Министерството за труд и социјална политика, Управата за јавни приходи (УЈП) вечерва во зградата на Филхармонијата ја прослави ...

УЈП прослави 25 години од формирањето

24Инфо - 29.11.2019

Со доделување благодарници и плакети за најуспешните вработени и повеќе институции меѓу кои Меѓународниот монетарен фонд и Министерството за труд и социјална политика, Управата за јавни приходи (УЈП) вечерва во зградата на Филхармонијата ја прослави ...

За компаниите во државата 2019 е една од најлошите години во економијата

Вечер Прес - 28.11.2019

Годинава за компаниите е една од најлошите години, се жали бизнис заедницата. Рекордно најмалиот приход кој ќе го оствари приватниот сектор ќе резултира и со исто така намалени приходи во државната каса по основ на даноци.

Годинава компаниите со најмал приход

Expres - 28.11.2019

Рекордно најмалиот приход кој ќе го оствари приватниот сектор ќе резултира и со исто така намалени приходи во државната каса по основ на даноци. Годинава за компаниите е една од најлошите, се жали бизнис заедницата.

Сојуз на стопански комори: За компаниите ова беше една од најлошите години

Алсат-М - 27.11.2019

Годинава за компаниите е една од најлошите години, се жали бизнис заедницата. Рекордно најмалиот приход кој ќе го оствари приватниот сектор ќе резултира и со исто така намалени приходи во државната каса по основ на даноци.

УЈП работи на сузбивање на нелојалната конкуренција

24 Вести - 27.11.2019

Сивата економија се уште претставува проблем за бизнис секторот кој бара да не се толерираат оние кои не плаќаат даноц и. Од Управата за јавни приходи уверуваат дека се прават контроли и очекуваат сите процеси што ги имплементираат да придонесат кон ...

Сивата економија се уште проблем за бизнисмените, УЈП работи на сузбивање на нелојалната конкуренција

Канал5 - 27.11.2019

Сивата економија се уште претставува проблем за бизнис секторот кој бара да не се толерираат оние кои не плаќаат даноци. Од Управата за јавни приходи, која денеска прославува 25 години од постоењето, велат дека прават контроли и очекуваат сите ...

Одбележување „25 години УЈП и Св.Матеј – Ден на даночните работници"

Канал5 - 27.11.2019

Управата за јавни приходи денеска во хотел „Хилтон" свечено ќе го одбележи настанот „25 години Управа за јавни приходи и Св.Матеј – Ден на даночните работници" Управата за јавни приходи денеска во хотел „Хилтон" свечено ќе го одбележи настанот „25 ...

Одбележување „25 години УЈП и Св.Матеј – Ден на даночните работници”

ММС - 27.11.2019

Управата за јавни приходи денеска во хотел „Хилтон” свечено ќе го одбележи настанот „25 години Управа за јавни приходи и Св.Матеј – Ден на даночните работници” со 100 даночни обврзници – најголеми плаќачи во Република Северна Македонија.

Катастрофална година за бизнисите во Македонија

Курир - 27.11.2019

Рекордно најмалиот приход кој ќе го оствари приватниот сектор ќе резултира и со исто така намалени приходи во државната каса по основ на даноци. Годинава за компаниите е една од најлошите, се жали бизнис заедницата.

Сојуз на стопански комори: За компаниите ова беше една од најлошите години

Иновативност - 27.11.2019

Годинава за компаниите е една од најлошите години, се жали бизнис заедницата. Рекордно најмалиот приход кој ќе го оствари приватниот сектор ќе резултира и со исто така намалени приходи во државната каса по основ на даноци.

ССК: За македонските компании ова беше една од најлошите години

Нетпрес - 27.11.2019

Годинава за компаниите е една од најлошите години, се жали бизнис заедницата. Рекордно најмалиот приход кој ќе го оствари приватниот сектор ќе резултира и со исто така намалени приходи во државната каса по основ на даноци.

Сивата економија се уште проблем за бизнисмените, УЈП работи на сузбивање на нелојалната конкуренција

Опсервер - 27.11.2019

Сивата економија се уште претставува проблем за бизнис секторот кој бара да не се толерираат оние кои не плаќаат даноци. Од Управата за јавни приходи, која денеска прославува 25 години од постоењето, велат дека прават контроли и очекуваат сите ...

Сивата економија се уште проблем за бизнисмените, УЈП работи на сузбивање на нелојалната конкуренција

Скопје инфо - 27.11.2019

Сивата економија се уште претставува проблем за бизнис секторот кој бара да не се толерираат оние кои не плаќаат даноци. Од Управата за јавни приходи, која денеска прославува 25 години од постоењето, велат дека прават контроли и очекуваат сите ...

Сивата економија се уште проблем за бизнисмените, УЈП работи на сузбивање на нелојалната конкуренција

Локално - 27.11.2019

Сивата економија се уште претставува проблем за бизнис секторот кој бара да не се толерираат оние кои не плаќаат даноци. Од Управата за јавни приходи, која денеска прославува 25 години од постоењето, велат дека прават контроли и очекуваат сите ...

Одбележување „25 години УЈП и Св.Матеј – Ден на даночните работници”

Опсервер - 27.11.2019

Управата за јавни приходи денеска во хотел „Хилтон“ свечено ќе го одбележи настанот „25 години Управа за јавни приходи и Св.Матеј – Ден на даночните работници” со 100 даночни обврзници – најголеми плаќачи во Република Македонија.

Сивата економија се уште проблем за бизнисмените, УЈП работи на сузбивање на нелојалната конкуренција

Бриф - 27.11.2019

Сивата економија се уште претставува проблем за бизнис секторот кој бара да не се толерираат оние кои не плаќаат даноци. Од Управата за јавни приходи, која денеска прославува 25 години од постоењето, велат дека прават контроли и очекуваат сите ...

Сивата економија се уште проблем за бизнисмените, УЈП работи на сузбивање на нелојалната конкуренција

Вечер Прес - 27.11.2019

Bestechung Сивата економија се уште претставува проблем за бизнис секторот кој бара да не се толерираат оние кои не плаќаат даноци. Од Управата за јавни приходи, која денеска прославува 25 години од постоењето, велат дека прават контроли и очекуваат ...

Арсовска: Системот не смее да ги толерира неплаќачите на даноци

iPortal - 27.11.2019

Сивата економија се уште претставува проблем за бизнис секторот кој бара да не се толерираат оние кои не плаќаат даноци. Од Управата за јавни приходи, која денеска прославува 25 години од постоењето, велат дека прават контроли и очекуваат сите ...

УЈП одбележува 25 години постоење и Св.Матеј – Ден на даночните работници

MakPress - 27.11.2019

Управата за јавни приходи денеска во хотел „Хилтон“ свечено ќе го одбележи настанот „25 години Управа за јавни приходи и Св.Матеј – Ден на даночните работници” со 100 даночни обврзници – најголеми плаќачи во Република Македонија.

Арсовска: Системот не смее да ги толерира неплаќачите на даноци

MakPress - 27.11.2019

Сивата економија се уште претставува проблем за бизнис секторот кој бара да не се толерираат оние кои не плаќаат даноци. Од Управата за јавни приходи, која денеска прославува 25 години од постоењето, велат дека прават контроли и очекуваат сите ...

УЈП одбележува 25 години од формирањето

Алсат-М - 25.11.2019

Управата за јавни приходи обележа 25 години од нејзиното формирање. Од УЈП се пофалија за постигнатите резултати во последниве години. Според нив значитечно е зголемена наплатата на даночните приходи и наплатата на социјалните придонеси на плата.

Од декември граѓаните ќе ги добијат парите од скенираните сметки

Фокус - 25.11.2019

Од декември ќе почне исплатата од повратот на ДДВ што граѓаните го прават со скенирањето на фискалните сметки, соопшти директорката на УЈП, Сања Лукаревска. – Од 1 јули започнавме со реализација за проектот Мој ДДВ односно поврат на 15 проценти од ...

Од декември граѓаните ќе ги добиваат парите од скенираните фискални сметки, најави Лукаревска

МКД - 25.11.2019

Од декември ќе почне исплатата од повратот на ДДВ што граѓаните го прават со скенирањето на фискалните сметки и тоа за првото тромесечие, за јули, август и септември, соопшти денеска директорката на УЈП, Сања Лукаревска.

УЈП за десет месеци оствари приход од 68 милијарди денари

Нетпрес - 25.11.2019

За десет месеци од оваа година Управата за јавни приходи – УЈП оствари вкупен даночен приход од 68 милијарди денари, кој е за 3 проценти повисок од остваренот приход минатата година, односно за 10 отсто повисок од 2017 година, информираше денеска ...

Лукаревска: За првите 10 месеци годинава остварен даночен приход за 10 отсто повисок од 2017 година

А1 On - 25.11.2019

За првите десет месеци оваа година, Управата за јавни приходи – УЈП оствари вкупен даночен приход од 68 милијарди денари, кој е за три проценти повисок од остваренот приход минатата година, односно за 10 отсто повисок од 2017 година, информираше ...

Лукаревска: Во декември ќе има исплата кон граѓаните за Мој ДДВ

+инфо - 25.11.2019

Заклучно со денешниот ден бројот на корисници е 183.572, скенирани се 38.514.016 фискални сметки, а остварен е промет од 18.877.173.838 денари. Повратот од 15 проценти е во висина од 4.986.000 евра, истакна Лукаревска.

Лукаревска: УЈП за 10 месеци оствари вкупен даночен приход од 68 милијарди денари, за три проценти повисок од ...

iPortal - 25.11.2019

За првите десет месеци оваа година, Управата за јавни приходи – УЈП оствари вкупен даночен приход од 68 милијарди денари, кој е за три проценти повисок од остваренот приход минатата година, односно за 10 отсто повисок од 2017 година, информираше ...

Лукаревска: За првите 10 месеци годинава остварен даночен приход за 10 отсто повисок од 2017 година

Република - 25.11.2019

За првите десет месеци оваа година, Управата за јавни приходи (УЈП) остварила вкупен даночен приход од 68 милијарди денари, кој е за три проценти повисок од остваренот приход во минатата година, односно за 10 отсто повисок од 2017 година, ...

Лукаревска: Повратот од 15 проценти од „МојДДВ“ е 4.986.000 евра

Локално - 25.11.2019

За првите десет месеци оваа година, Управата за јавни приходи – УЈП оствари вкупен даночен приход од 68 милијарди денари, кој е за три проценти повисок од остваренот приход минатата година, односно за 10 отсто повисок од 2017 година, информираше ...

Лукаревска: Над 100 компании казнети за неиздавање на фискални сметки, исплатата на МОЈ ДДВ за две недели

24Инфо - 25.11.2019

За првите десет месеци оваа година, Управата за јавни приходи – УЈП оствари вкупен даночен приход од 68 милијарди денари, кој е за три проценти повисок од остваренот приход минатата година, односно за 10 отсто повисок од 2017 година, информираше ...

Лукаревска: 68 милијарди денари вкупен даночен приход за првите десет месеци од оваа година

MakPress - 25.11.2019

За првите десет месеци оваа година, Управата за јавни приходи – УЈП оствари вкупен даночен приход од 68 милијарди денари, кој е за три проценти повисок од остваренот приход минатата година, односно за 10 отсто повисок од 2017 година, информираше ...