TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нови рочишта за „Ласкарци“, „Титаник 3“, „Траекторија“ и повторената постапка за „Триста“

24 Вести - 18.10.2019

Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „Ласкарци“, „Титаник 3“, „Траекторија“ и повторената постапка за „Триста“. Случајот за автобуската несреќа кај Ласкарци го води судијката Диана Груевска Илиевска, а ...

Нови рочишта за „Ласкарци", „Титаник 3", „Траекторија" и повторената постапка за „Триста"

Канал5 - 18.10.2019

Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „Ласкарци", „Титаник 3", „Траекторија" и повторената постапка за „Триста". Случајот за автобуската несреќа кај Ласкарци го води судијката Диана Груевска Илиевска, а ...

Нови рочишта за „Ласкарци“, „Титаник 3“, „Траекторија“ и повторената постапка за „Триста“

Телма - 18.10.2019

Случајот за автобуската несреќа кај Ласкарци го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко Јакимовски. За автобуската несреќа што се случи на 13 февруари годинава кај селото Ласкарци, во која загинаа ...

Нови рочишта за „Ласкарци“, „Титаник 3“, „Траекторија“ и повторената постапка за „Триста“

Фокус - 18.10.2019

Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „Ласкарци“, „Титаник 3“, „Траекторија“ и повторената постапка за „Триста“. Случајот за автобуската несреќа кај Ласкарци го води судијката Диана Груевска Илиевска, а ...

Нови рочишта за „Ласкарци“, „Титаник 3“, „Траекторија“ и повторената постапка за „Триста“

Алсат-М - 18.10.2019

Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „Ласкарци“, „Титаник 3“, „Траекторија“ и повторената постапка за „Триста“. Случајот за автобуската несреќа кај Ласкарци го води судијката Диана Груевска Илиевска, а ...

Нови рочишта за „Ласкарци“, „Титаник 3“, „Траекторија“ и повторената постапка за „Триста“

ТВ21 - 18.10.2019

Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „Ласкарци“, „Титаник 3“, „Траекторија“ и повторената постапка за „Триста“. Случајот за автобуската несреќа кај Ласкарци го води судијката Диана Груевска Илиевска, а ...

Судењето за несреќата кај Ласкарци продожува на 31 октомври, претставници на семејствата се вклучуваат на кривичниот ...

Фокус - 18.10.2019

Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци продолжува на 31 октомври, откако на денешното рочиште се произнесуваа правните застапници на дел од оштетените, повеќето претставници на семејствата на починатите патници.

Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци продолжува на 31 октомври

Телма - 18.10.2019

Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци продолжува на 31 октомври, откако на денешното рочиште се произнесуваа правните застапници на дел од оштетените, повеќето претставници на семејствата на починатите патници.

Оштетените во автобуската несреќа кај Ласкарци бараат отштета

Телма - 18.10.2019

Со произнесување на оштетените кои не дадоа исказ пред 2 дена, денеска во Кривичниот суд продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Адвокатите на дел од оштетените, повеќето роднини на починатите патници се изјаснија дека се приклучуваат ...

Оштетените во автобуската несреќа кај Ласкарци бараат отштета

24 Вести - 18.10.2019

Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци продолжува на 31 октомври, откако на денешното рочиште се произнесуваа адвокатите на дел од оштетените, повеќето претставници на семејствата на починатите патници.

Роднините на загинатите кај Ласкарци ќе се приклучат на кривичното гонење на обвинетите

Телма - 18.10.2019

Роднините на жртвите од автобуската несреќа кај ласкарци, во судница се соочија со обвинетите за несреќата. Денеска се одржа рочиштето во кое блиските на загинатите се изјаснуваа дали ќе се приклучат кон обвинението.

Во Кривичен денеска „Ласкарци“, „Титаник 3“, „Траекторија“ и повторената постапка за „Триста“

+инфо - 18.10.2019

За автобуската несреќа што се случи на 13 февруари годинава кај селото Ласкарци, во која загинаа 16 лица, а 37 беа потешко повредени, обвинети се шест лица. Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „Ласкарци“, ...

Денеска нови рочишта за „Ласкарци“, „Титаник 3“, „Траекторија“ и повторената постапка за „Триста“

МКД - 18.10.2019

Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „Ласкарци", „Титаник 3", „Траекторија" и повторената постапка за „Триста". Случајот за автобуската несреќа кај Ласкарци го води судијката Диана Груевска Илиевска, а ...

Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци продолжува на 31 октомври

А1 On - 18.10.2019

Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци продолжува на 31 октомври, откако на денешното рочиште се произнесуваа правните застапници на дел од оштетените, повеќето претставници на семејствата на починатите патници.

Оштетените од автобуската несреќа кај Ласкарци се приклучија на кривичен прогон

Независен - 18.10.2019

Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци продолжува на 31 октомври, откако на денешното рочиште се произнесуваа правните застапници на дел од оштетените, повеќето претставници на семејствата на починатите патници.

Судењето за трагедијата кај ласкарци продолжува на крајот на октомври

Press24 - 18.10.2019

Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци продолжува на 31 октомври, откако на денешното рочиште се произнесуваа правните застапници на дел од оштетените, повеќето претставници на семејствата на починатите патници.

Патници од кобниот автобус кај Ласкарци ќе сведочат за несреќа

+инфо - 18.10.2019

За следната расправа на 31 октомври ќе бидат повикани оштетените очевидци, а кои треба да бидат сослушани и како сведоци за настанот. Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци продолжува на 31 октомври, откако на денешното рочиште се произнесуваа ...

Судењето за несреќата кај Ласкарци продолжува на 31 октомври

Курир - 18.10.2019

Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци продолжува на 31 октомври, откако на денешното рочиште се произнесуваа правните застапници на дел од оштетените, повеќето претставници на семејствата на починатите патници.

Судење за трагедијата кај Ласкарци - Четири рочишта денеска

Press24 - 18.10.2019

Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „Ласкарци“, „Титаник 3“, „Траекторија“ и повторената постапка за „Триста“. Случајот за автобуската несреќа кај Ласкарци го води судијката Диана Груевска Илиевска, а ...

Нови рочишта за „Ласкарци“, „Титаник 3“, „Траекторија“ и повторената постапка за „Триста“

А1 On - 18.10.2019

Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „Ласкарци“, „Титаник 3“, „Траекторија“ и повторената постапка за „Триста“. Случајот за автобуската несреќа кај Ласкарци го води судијката Диана Груевска Илиевска, а ...

Оштета побараа членовите на семејствата на загинатите кај Ласкарци

Слободен Печат - 18.10.2019

Поголем дел од нив на деношното рочиште се изјаснија дека се приклучуваат на кривичниот прогон, додека сите пред Судот најавија имотно – правно побарување во граѓанска постапка. Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци продолжува на 31 октомври, ...

Судењето за автобуската несреќата кај Ласкарци продолжува на 31 октомври

ММС - 18.10.2019

Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци продолжува на 31 октомври, откако на денешното рочиште се произнесуваа правните застапници на дел од оштетените, повеќето претставници на семејствата на починатите патници.

Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци продолжува на 31 октомври

МКД - 18.10.2019

Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци продолжува на 31 октомври, откако на денешното рочиште се произнесуваа правните застапници на дел од оштетените, повеќето претставници на семејствата на починатите патници.

Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци продолжува на 31 октомври

Нова ТВ - 18.10.2019

Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци продолжува на 31 октомври, откако на денешното рочиште се произнесуваа правните застапници на дел од оштетените, повеќето претставници на семејствата на починатите патници.

Нови рочишта за „Ласкарци”, „Титаник 3″, „Траекторија” и „Триста”

Слободен Печат - 18.10.2019

За автобуската несреќа што се случи на 13 февруари годинава кај селото Ласкарци, во која загинаа 16 лица, а 37 беа потешко повредени, обвинети се шест лица. Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „Ласкарци”, ...

Продолжува судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци

Курир - 18.10.2019

Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска е закажано ново рочиште за судењето за автобуската несреќа што се случи на 13 февруари минатата година кај селото Ласкарци, во која загинаа 16 лица, а 37 беа потешко повредени.

Нови рочишта за „Ласкарци“, „Титаник 3“, „Траекторија“ и повторената постапка за „Триста“

Сител - 18.10.2019

Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „Ласкарци“, „Титаник 3“, „Траекторија“ и повторената постапка за „Триста“. Случајот за автобуската несреќа кај Ласкарци го води судијката Диана Груевска Илиевска, а ...

Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци продолжува на 31 октомври

Сител - 18.10.2019

Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци продолжува на 31 октомври, откако на денешното рочиште се произнесуваа правните застапници на дел од оштетените, повеќето претставници на семејствата на починатите патници.

Нови рочишта за „Ласкарци“, „Титаник 3“, „Траекторија“ и повторената постапка за „Триста“

Независен - 18.10.2019

Фото: Б. Грданоски Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „Ласкарци“, „Титаник 3“, „Траекторија“ и повторената постапка за „Триста“. Случајот за автобуската несреќа кај Ласкарци го води судијката Диана ...

Нови рочишта за „Ласкарци“, „Титаник 3“ и „Траекторија“

Нетпрес - 18.10.2019

Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „Ласкарци“, „Титаник 3“, „Траекторија“ и повторената постапка за „Триста“. Случајот за автобуската несреќа кај Ласкарци го води судијката Диана Груевска Илиевска, а ...

Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци продолжува на 31 октомври

Локално - 18.10.2019

Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци продолжува на 31 октомври, откако на денешното рочиште се произнесуваа правните застапници на дел од оштетените, повеќето претставници на семејствата на починатите патници.

На 31 октомври продолжува судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци

iPortal - 18.10.2019

Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци продолжува на 31 октомври, откако на денешното рочиште се произнесуваа правните застапници на дел од оштетените, повеќето претставници на семејствата на починатите патници.

Судењето за несреќата кај Ласкарци продолжува на 31 октомври

24Инфо - 18.10.2019

Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци продолжува на 31 октомври, откако на денешното рочиште се произнесуваа правните застапници на дел од оштетените, повеќето претставници на семејствата на починатите патници.

Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци продолжува на 31 октомври, семејствата на настраданите бараат кривичен ...

Бриф - 18.10.2019

Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци продолжува на 31 октомври, откако на денешното рочиште се произнесуваа правните застапници на дел од оштетените, повеќето претставници на семејствата на починатите патници.

Нови рочишта за „Ласкарци“, „Титаник 3“, „Траекторија“ и повторената постапка за „Триста“

еМагазин - 18.10.2019

Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „Ласкарци“, „Титаник 3“, „Траекторија“ и повторената постапка за „Триста“. Случајот за автобуската несреќа кај Ласкарци го води судијката Диана Груевска Илиевска, а ...

Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци продолжува на 31 октомври

Опсервер - 18.10.2019

Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци продолжува на 31 октомври, откако на денешното рочиште се произнесуваа правните застапници на дел од оштетените, повеќето претставници на семејствата на починатите патници.

Судењето за автобуската несреќата кај Ласкарци продолжува на 31 октомври

Република - 18.10.2019

Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци продолжува на 31 октомври, откако на денешното рочиште се произнесуваа правните застапници на дел од оштетените, повеќето претставници на семејствата на починатите патници.

Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци продолжува на 31 октомври

Либертас - 18.10.2019

– Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци продолжува на 31 октомври, откако на денешното рочиште се произнесуваа правните застапници на дел од оштетените, повеќето претставници на семејствата на починатите патници.

Продолжува судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци

Вечер Прес - 18.10.2019

Во Основниот кривичен суд во Скопје денес продолжува судскиот процес за случајот „Ласкарци“. Случајот за автобуската несреќа кај Ласкарци го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко Јакимовски.

Рочишта за „Ласкарци“, „Титаник 3“, „Траекторија“ и повторената постапка за „Триста“ во Кривичен суд

iPortal - 18.10.2019

Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „Ласкарци“, „Титаник 3“, „Траекторија“ и повторената постапка за „Триста“. Случајот за автобуската несреќа кај Ласкарци го води судијката Диана Груевска Илиевска, а ...

Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци продолжува на 31 октомври

4NEWS - 18.10.2019

Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци продолжува на 31 октомври, откако на денешното рочиште се произнесуваа правните застапници на дел од оштетените, повеќето претставници на семејствата на починатите патници.

Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци продолжува на 31 октомври

CivilMedia - 18.10.2019

Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци продолжува на 31 октомври, откако на денешното рочиште се произнесуваа правните застапници на дел од оштетените, повеќето претставници на семејствата на починатите патници.

Во Кривичен нови рочишта за „Ласкарци“, „Титаник 3“, „Траекторија“ и повторената постапка за „Триста“

Локално - 18.10.2019

Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „Ласкарци“, „Титаник 3“, „Траекторија“ и повторената постапка за „Триста“. Случајот за автобуската несреќа кај Ласкарци го води судијката Диана Груевска Илиевска, а ...

Нови рочишта за „Ласкарци“, „Титаник 3“, „Траекторија“ и повторената постапка за „Триста“

4NEWS - 18.10.2019

Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „Ласкарци“, „Титаник 3“, „Траекторија“ и повторената постапка за „Триста“. Случајот за автобуската несреќа кај Ласкарци го води судијката Диана Груевска Илиевска, а ...

Нови рочишта за „Ласкарци“, „Титаник 3“, „Траекторија“ и повторената постапка за „Триста“

CivilMedia - 18.10.2019

Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „Ласкарци“, „Титаник 3“, „Траекторија“ и повторената постапка за „Триста“. Случајот за автобуската несреќа кај Ласкарци го води судијката Диана Груевска Илиевска, а ...

Нови рочишта за „Ласкарци”, „Титаник 3″, „Траекторија” и повторената постапка за „Триста”

24Инфо - 18.10.2019

Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „Ласкарци”, „Титаник 3″, „Траекторија” и повторената постапка за „Триста”. Случајот за автобуската несреќа кај Ласкарци го води судијката Диана Груевска Илиевска, а ...

И преостанатите роднини на загинатите од несреќата кај Ласкарци ќе бараат отштета

Мета - 18.10.2019

Сите семејства на загинатите од автобуската несреќа кај Ласкарци најавија дека ќе побараат отштета, а адвокатите на дел од роднините на починатите патници се изјаснија дека се приклучуваат на кривичниот прогон на обвинетите за предизвикување на ...

Нови рочишта за „Ласкарци“, „Титаник 3“, „Траекторија“ и повторената постапка за „Триста“

Либертас - 18.10.2019

Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „Ласкарци“, „Титаник 3“, „Траекторија“ и повторената постапка за „Триста“. Случајот за автобуската несреќа кај Ласкарци го води судијката Диана Груевска Илиевска, а ...

Нови рочишта за „Ласкарци“, „Титаник 3“, „Траекторија“ и повторената постапка за „Триста“

Опсервер - 18.10.2019

Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „Ласкарци“, „Титаник 3“, „Траекторија“ и повторената постапка за „Триста“. Случајот за автобуската несреќа кај Ласкарци го води судијката Диана Груевска Илиевска, а ...

За несреќата кај Лескарци, судењето одложено за 31 октомври

MakPress - 18.10.2019

Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци продолжува на 31 октомври, откако на денешното рочиште се произнесуваа правните застапници на дел од оштетените, повеќето претставници на семејствата на починатите патници.

Закажани рочишта за случаите „Ласкарци“, „Титаник 3“, „Траекторија“ и „Триста“

MakPress - 18.10.2019

Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „Ласкарци“, „Титаник 3“, „Траекторија“ и повторената постапка за „Триста“. Случајот за автобуската несреќа кај Ласкарци го води судијката Диана Груевска Илиевска, а ...

Нови рочишта за „ТНТ“, „Талир 2“ и „Ласкарци“

24 Вести - 15.10.2019

Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „ТНТ“, „Талир 2“ и „Ласкарци“. Предметот „ТНТ“ го води судијата Огнен Ставрев, а застапник на обвинението е Бурим Рустеми.

Оштетените во несреќата кај Ласкарци најавија имотно – правно побарување

Алсат-М - 15.10.2019

Со произнесување на оштетените денеска во Основен кривичен суд Скопје продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Случајот го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко Јакимовски.

Семејствата на загинатите и повредените кај Ласкарци ќе бараат отшета

Канал5 - 15.10.2019

Семејствата на загинатите кај Ласкарци и повредените бараат да се дознае вистината за несерќата во која во февруари годинава загинаа 16 лица, а 37 беа повредени. На денешното рочиште за случајот ти најавија дека ќе бараат отштета, но не прецизираа ...

„Ласкарци“, обвинетите кривично да одговарат, бараат семејствта на настраданите

Алсат-М - 15.10.2019

Семејствата и роднините на настраданите во автобуската несреќа кај Ласкарци на денешното судско рочиште побараа обвинетите да бидат кривично гонети и ќе бараат материјално обесштетување. Семејствата и претставниците на семејствата на настраданите ...

Рочиште за „Ласкарци“: Судењето стартува од почеток, обвинетите не чувствуваат вина

ТВ21 - 15.10.2019

Иако се одржаа само три рочишта за автобуската несреќа кај Ласкарци, предметот се враќа на почеток. Причината, како што вели судијката Дијана Груевска-Илиевска, е тоа што е обезбеден уште еден поротник, поради како што рече, обемот на предметот, ...

Оштетените во несреќата кај Ласкарци најавија имотно – правно побарување

Канал5 - 15.10.2019

Со произнесување на оштетените денеска во Основен кривичен суд Скопје продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Случајот го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко Јакимовски.

Оштетените во несреќата кај Ласкарци најавија имотно – правно побарување

Телма - 15.10.2019

Случајот го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко Јакимовски. На денешното рочиште правните застапници на дел од оштетените, повеќето претставници на семејствата на починатите патници се ...

Семејствата на загинатите во автобуската несреќа кај Ласкарци ќе бараат отштета

Фокус - 15.10.2019

Семејствата на починатите во автобуската сообраќајната несреќа кај Ласкарци на денешното судско рочиште истакнаа дека се приклучуваат на кривичниот прогон на обвинетите, а посочија и дека ќе бараат имотно обештетување.

Оштетените во несреќата кај Ласкарци најавија имотно – правно побарување

24 Вести - 15.10.2019

Со произнесување на оштетените денеска во Кривичниот суд продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Правните застапници на дел од оштетените, повеќето претставници на семејствата на починатите патници се изјаснија дека се приклучуваат на ...

Нови рочишта за „ТНТ“, „Талир 2“ и „Ласкарци“

Алсат-М - 15.10.2019

Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „ТНТ“, „Талир 2“ и „Ласкарци“. Предметот „ТНТ“ го води судијата Огнен Ставрев, а застапник на обвинението е Бурим Рустеми.

Нови рочишта за „ТНТ", „Талир 2" и „Ласкарци"

Канал5 - 15.10.2019

Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „ТНТ", „Талир 2" и „Ласкарци". Предметот „ТНТ" го води судијата Огнен Ставрев, а застапник на обвинението е Бурим Рустеми.

Нови рочишта за „ТНТ“, „Талир 2“ и „Ласкарци“

Телма - 15.10.2019

Предметот „ТНТ“ го води судијата Огнен Ставрев, а застапник на обвинението е Бурим Рустеми. Случајот се наоѓа во доказна постапка и се сослушуваат сведоци предложени од одбраната. Во предметот „ТНТ“, кој се однесува на уривањето на ...

Нови рочишта за „ТНТ“, „Талир 2“ и „Ласкарци“

Сител - 15.10.2019

Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „ТНТ“, „Талир 2“ и „Ласкарци“. Предметот „ТНТ“ го води судијата Огнен Ставрев, а застапник на обвинението е Бурим Рустеми.

Судење за несреќата кај Ласкарци- на следното рочиште ќе сведочат роднини на загинатите и преживеани патници

Курир - 15.10.2019

Со искази на адвокатите на оштетените семејства денеска продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Пред судот, бранителите рекоа дека се приклучуваат кон обвинението и најавија дека ќе побараат отштета, процес кој ќе се води во граѓанска ...

Оштетените во несреќата кај Ласкарци најавија имотно- правно побарување

Курир - 15.10.2019

Со произнесување на оштетените денеска во Основен кривичен суд Скопје продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Случајот го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко Јакимовски.

Нови рочишта за „ТНТ”, „Талир 2″ и „Ласкарци”

Слободен Печат - 15.10.2019

Случајот „Талир 2" го води судијката Даниела Алексовска Стојановска, а застапник на обвинението е Ленче Ристоска од ОЈО Скопје. Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „ТНТ”, „Талир 2″ и „Ласкарци”.

Судење за несреќата кај Ласкарци

Сител - 15.10.2019

Со искази на адвокатите на оштетените семејства денеска продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Пред судот, бранителите рекоа дека се приклучуваат кон обвинението и најавија дека ќе побараат отштета, процес кој ќе се води во граѓанска ...

Семејствата на загинатите кај Ласкарци бараат да се дознае вистината за несреќата

Слободен Печат - 15.10.2019

Шестмината обвинети се теретат за несреќата кај Ласкарци која се случи на 13 февруари годинава на автопатот Скопје-Тетово кај селото Ласкарци, несреќа во која загинаа 16 патници. На обвинителна клупа седнаа сопственикот на компанијата „Дурмо Турс“, ...

Семејствата на загинатите кај Ласкарци ќе бараат отштета

+инфо - 15.10.2019

Со произнесување на оштетените денеска во Основен кривичен суд Скопје продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Случајот го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко Јакимовски.

Семејствата на жртвите од несреќата кај Ласкарци бараат отштета

Р.С.Европа - 15.10.2019

Семејствата на дел од оштетените во автобуската несреќата кај Ласкарци на денешното судење во Основниот суд во Скопје се изјаснија дека се приклучуваат на кривичниот прогон и побара отштета.

Семејствата на загинатите кај Ласкарци бараат оштета од газдата на „Дурмо Турс“

Алфа - 15.10.2019

Семејствата на загинатите во автобуската несреќа кај Ласкарци бараат на отштета од сопственикот на „Дурмо турс“. На денешното рочиште адвокатите на семејствата на починатите патници, се изјаснија дека се приклучуваат на кривичниот прогон.

Продолжуваат судењата за „ТНТ“, „Талир 2“ и „Ласкарци“

МКД - 15.10.2019

Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „ТНТ", „Талир 2" и „Ласкарци". Предметот „ТНТ“ го води судијата Огнен Ставрев, а застапник на обвинението е Бурим Рустеми.

Оштетените во несреќата кај Ласкарци најавија имотно – правно побарување

А1 On - 15.10.2019

Со произнесување на оштетените денеска во Основен кривичен суд Скопје продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Случајот го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко Јакимовски.

Семејствата на загинатите кај Ласкарци ќе бараат отштета

Нетпрес - 15.10.2019

Со произнесување на оштетените денеска во Основен кривичен суд Скопје продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Случајот го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко Јакимовски.

Нови рочишта за „ТНТ“, „Талир 2“ и „Ласкарци“

Независен - 15.10.2019

Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „ТНТ“, „Талир 2“ и „Ласкарци“. Предметот „ТНТ“ го води судијата Огнен Ставрев, а застапник на обвинението е Бурим Рустеми.

Семејствата на починатите патници кај Ласкарци ќе бараат отштета

Press24 - 15.10.2019

Со произнесување на оштетените денеска во Основен кривичен суд Скопје продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Случајот го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко Јакимовски.

Оштетените во несреќата кај Ласкарци најавија имотно – правно побарување

Независен - 15.10.2019

Фото: Б. Грданоски Со произнесување на оштетените денеска во Основен кривичен суд Скопје продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Случајот го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко ...

Оштетените во несреќата кај Ласкарци најавија имотно – правно побарување

МКД - 15.10.2019

Со произнесување на оштетените денеска во Основен кривичен суд Скопје продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Случајот го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко Јакимовски.

Нови рочишта за „ТНТ“, „Талир 2“ и „Ласкарци“

А1 On - 15.10.2019

Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „ТНТ“, „Талир 2“ и „Ласкарци“. Предметот „ТНТ“ го води судијата Огнен Ставрев, а застапник на обвинението е Бурим Рустеми.

Семејствата на загинатите кај Ласкарци бараат да се дознае вистината

ММС - 15.10.2019

На обвинителна клупа седнаа сопственикот на компанијата „Дурмо Турс“, Дурмиш Белули, вработениот во „Дурмо Турс“, Ремзи Мифтари, машинскиот инженер порано вработен во техничкиот преглед, Игор Ѓорѓиевски, исто така и Горан Дуковски, Јане Боваровски и ...

Оштетените во несреќата кај Ласкарци најавија имотно – правно побарување

Нова ТВ - 15.10.2019

Со произнесување на оштетените денеска во Основен кривичен суд Скопје продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Случајот го води судијката Дијана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко Јакимовски.

Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „ТНТ“, „Талир 2“ и „Ласкарци“

еМагазин - 15.10.2019

Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „ТНТ“, „Талир 2“ и „Ласкарци“. Предметот „ТНТ“ го води судијата Огнен Ставрев, а застапник на обвинението е Бурим Рустеми.

Обвинетите за несреќата на автобусот на „Дурмо Турс“ кривично да одговараaт, извинувањето ништо не им вреди на ...

Бриф - 15.10.2019

Семејствата и роднините на настраданите во автобуската несреќа на автобусот на „Дурмо турс“ на денешното судско рочиште побараа обвинетите да бидат кривично гонети и ќе бараат материјално обесштетување.

Рочиште за „Ласкарци“: Судењето стартува од почеток, обвинетите не чувствуваат вина

4NEWS - 15.10.2019

Иако се одржаа само три рочишта за автобуската несреќа кај Ласкарци, предметот се враќа на почеток. Причината, како што вели судијката Дијана Груевска-Илиевска, е тоа што е обезбеден уште еден поротник, поради како што рече, обемот на предметот, ...

Нови рочишта за „ТНТ“, „Талир 2“ и „Ласкарци“

Скопје инфо - 15.10.2019

Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „ТНТ“, „Талир 2“ и „Ласкарци“. Предметот „ТНТ“ го води судијата Огнен Ставрев, а застапник на обвинението е Бурим Рустеми.

Нови рочишта за „ТНТ“, „Талир 2“ и „Ласкарци“

Опсервер - 15.10.2019

Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „ТНТ“, „Талир 2“ и „Ласкарци“. Предметот „ТНТ“ го води судијата Огнен Ставрев, а застапник на обвинението е Бурим Рустеми.

Оштетените во несреќата кај Ласкарци најавија имотно – правно побарување

Вечер Прес - 15.10.2019

Со произнесување на оштетените денеска во Основен кривичен суд Скопје продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Случајот го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко Јакимовски.

Нови рочишта за „ТНТ”, „Талир 2″ и „Ласкарци”

24Инфо - 15.10.2019

Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „ТНТ”, „Талир 2″ и „Ласкарци”. Предметот „ТНТ” го води судијата Огнен Ставрев, а застапник на обвинението е Бурим Рустеми.

Нови рочишта за „ТНТ“, „Талир 2“ и „Ласкарци“

4NEWS - 15.10.2019

Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „ТНТ“, „Талир 2“ и „Ласкарци“. Предметот „ТНТ“ го води судијата Огнен Ставрев, а застапник на обвинението е Бурим Рустеми.

СЕ ЗНАЕ ЛИ ИЗНОСОТ: Блиските на загинатите кај Ласкарци ќе бараат отштета

Фактор - 15.10.2019

Семејствата на загинатите од автобуската несреќа која се случи во февруари кај скопско Ласкарци бараат отштета. Но, износот засега не е познат. Тие на денешното судење во Основниот суд во Скопје се изјаснија дека се приклучуваат на кривичниот прогон ...

Семејствата на починатите и повредените патници од несреќата кај Ласкарци бараат отштета

CivilMedia - 15.10.2019

Со произнесување на оштетените денеска во Основен кривичен суд Скопје продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Случајот го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко Јакимовски.

Семејствата на жртвите од несреќата кај Ласкарци ќе бараат отштета

Мета - 15.10.2019

Семејствата на дел од загинатите и повредените во автобуската несреќа кај Ласкарци на 13 февруари годинава, во која 16 луѓе ги загубија животите, а 37 беа повредени, се изјаснија дека се приклучуваат на кривичниот прогон и на денешното судење рекоа ...

Нови рочишта за „ТНТ“, „Талир 2“ и „Ласкарци“

CivilMedia - 15.10.2019

Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „ТНТ“, „Талир 2“ и „Ласкарци“. Предметот „ТНТ“ го води судијата Огнен Ставрев, а застапник на обвинението е Бурим Рустеми.

Оштетените во несреќата кај Ласкарци најавија имотно – правно побарување

iPortal - 15.10.2019

Со произнесување на оштетените денеска во Основен кривичен суд Скопје продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Случајот го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко Јакимовски.

Повредените и семејствата на загинатите кај Ласкарци бараат обештетување

24Инфо - 15.10.2019

Со произнесување на оштетените денеска во Основен кривичен суд Скопје продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Случајот го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко Јакимовски.

Оштетените во несреќата кај Ласкарци најавија имотно – правно побарување

Локално - 15.10.2019

Со произнесување на оштетените денеска во Основен кривичен суд Скопје продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Случајот го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко Јакимовски.

Оштетените во несреќата кај Ласкарци најавија имотно – правно побарување

Опсервер - 15.10.2019

Со произнесување на оштетените денеска во Основен кривичен суд Скопје продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Случајот го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко Јакимовски.

Оштетените во несреќата кај Ласкарци најавија имотно – правно побарување

Либертас - 15.10.2019

– Со произнесување на оштетените денеска во Основен кривичен суд Скопје продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Случајот го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко Јакимовски.

Судење за автобуската несреќа кај Ласкарци: Семејствата на жртвите ќе бараат отштета

Република - 15.10.2019

Со произнесување на оштетените денеска во Основен кривичен суд Скопје продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Случајот го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко Јакимовски.

Семејствата на жртвите од несреќата кај Ласкарци бараат отштета

Н.Македонија - 15.10.2019

Семејствата на дел од оштетените во автобуската несреќата кај Ласкарци се изјаснија дека се приклучуваат на кривичниот прогон и побараа отштета, на денешното судење во Основниот суд во Скопје, пренесуваат повеќе медиуми.

Во кривичен рочишта за „ТНТ“, „Талир 2“ и „Ласкарци“

MakPress - 15.10.2019

Во Основниот кривичен суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за случаите „ТНТ“, „Талир 2“ и „Ласкарци“. Предметот „ТНТ“ го води судијата Огнен Ставрев, а застапник на обвинението е Бурим Рустеми.

Оштетените во несреќата кај Ласкарци побараа кривичен прогон и имотно – правно обештетување

MakPress - 15.10.2019

Со произнесување на оштетените денеска во Основен кривичен суд Скопје продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Случајот го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко Јакимовски.

Оштетените во несреќата кај Ласкарци најавија имотно- правно побарување

Скопје1 - 15.10.2019

Со искази на адвокатите на оштетените семејства денеска продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Пред судот, бранителите рекоа дека се приклучуваат кон обвинението и најавија дека ќе побараат отштета, процес кој ќе се води во граѓанска ...