TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Панде Петровски нов началник на Генералштабот на АРМ

Вест - 13.06.2001

Досегашниот Јован Андревски побара да биде разрешен поради "морални причини, сочуствувајќи со големата загуба на младите животи на припадниците на АРМ", тој е именуван за воен советник на претседателот Трајковски. Панде Петровски од вчера е новиот началник на Генералштабот на Армијата на Република ...

Началникот на Генералштабот Андревски поднесе оставка

Дневник - 13.06.2001

промени во воениот врв Претседателот Трајковски вчера за нов началник на Генералштабот на Армијата на Македонија го постави генерал-потполковникот Панде Петровски Претседателот на државата и врховен командант на вооружените сили, Борис Трајковски, вчера за нов началник на Генералштабот на Армијата ...

Генерал потполковник Андревски поднесе неотповиклива оставка

А1 - 12.06.2001

Началникот на Генералштабот, генерал потполковник Јован Андревски поднесе неотповиклива оставка. Досегашниот началник на Генералштабот, генерал потполковник Јован Андревски е разрешен од должноста на негово барање со неотповиклива оставка, од морални причини.