TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Портпарол на АстраЗенека: Соработуваме во истрагата за помали дози

Фокус - 27.11.2020

АстраЗенека соопшти дека соработува со регулаторите во истрагата за давање помала доза на вакцина против коронавирус, бидејќи резултатите беа подобри кај испитаниците кои добиле помала количина вакцина отколку целосна доза, изјави портпарол на ...

Портпарол на АстраЗенека: Соработуваме во истрагата за помали дози

ТВ21 - 27.11.2020

АстраЗенека соопшти дека соработува со регулаторите во истрагата за давање помала доза на вакцина против коронавирус, бидејќи резултатите беа подобри кај испитаниците кои добиле помала количина вакцина отколку целосна доза, изјави портпарол на ...

Портпарол на АстраЗенека: Соработуваме во истрагата за помали дози

24 Вести - 27.11.2020

АстраЗенека соопшти дека соработува со регулаторите во истрагата за давање помала доза на вакцина против коронавирус, бидејќи резултатите беа подобри кај испитаниците кои добиле помала количина вакцина отколку целосна доза, изјави портпарол на ...

Портпарол на АстраЗенека: Соработуваме во истрагата за помали дози

А1 On - 27.11.2020

АстраЗенека соопшти дека соработува со регулаторите во истрагата за давање помала доза на вакцина против коронавирус, бидејќи резултатите беа подобри кај испитаниците кои добиле помала количина вакцина отколку целосна доза, изјави портпарол на ...

АстраЗенека ги истражува резултатите од вакцината: Подобро поминале пациенти кои добиле помала доза

Слободен Печат - 27.11.2020

АстраЗенека соопшти дека соработува со регулаторите во истрагата за давање помала доза на вакцина против коронавирус, бидејќи резултатите беа подобри кај испитаниците кои добиле помала количина вакцина отколку целосна доза, изјави портпарол на ...

Вакцината на AstraZenecа мора да оди на дополнителна студија

Press24 - 27.11.2020

Вакцината против „ковид-19“, развиена од британската лабораторија „АстраЗенека“ и Универзитетот во Оксфорд, бара „понатамошно истражување“, изјавил извршниот директор на групацијата по критиките за објавените резултати за ефикасност.

„АстраЗенека“ ќе спроведе дополнителни клинички исптувања на вакцината

USB - 27.11.2020

Вакцината против Ковид-19 развиена од британската лабораторија „АстраЗенека“ и Универзитетот во Оксфорд, бара понатамошно истражување, рече извршниот директор на „АстраЗенека“ по критиките за објавените резултати за ефикасноста.

Џенрик: Нема причина за загриженост околу вакцината на АстраЗенека

А1 On - 27.11.2020

Британскиот министер за локални заедници Роберт Џенрик денеска изјави дека нема причина за загриженост поради податоците за ефикасноста на потенцијалната вакцина на Универзитетот Оксфорд и компанијата АстраЗенека.

Хакери од Северна Кореја се обиделе да ја нападнат АстраЗенека, компанијата што развива вакцина против коронавирусот

А1 On - 27.11.2020

Хакери од Северна Кореја се обиделе да продрат во компјутерскиот систем на британската фирма АстраЗенека, која разработува една од вакцините против коронавирусот, јавија денеска некои американски медиуми.

Џенрик: Нема причина за загриженост околу вакцината на АстраЗенека

+инфо - 27.11.2020

Британскиот министер за локални заедници Роберт Џенрик денеска изјави дека нема причина за загриженост поради податоците за ефикасноста на потенцијалната вакцина на Универзитетот Оксфорд и компанијата АстраЗенека.

Џенрик: Нема причина за загриженост за вакцината на „Астра зенека“

Макфакс - 27.11.2020

Британскиот министер за локални заедници, Роберт Џенрик, изјави дека нема причина за загриженост поради податоците за ефективноста на потенцијалната вакцина од Универзитетот Оксфорд и компанијата „АстраЗенека“.

АстраЗенека ќе прави уште едно тестирање на вакцината против ковид-19 пред да ја дистрибуира

Глас на Америка - 27.11.2020

ВАШИНГТОН — Британскиот фармацевтски производител АстраЗенека соработува со владините регулатори во истрагата за грешка при производството на експерименталната вакцина против ковид-19. Компанијата АстраЗенека и Универзитетот Оксфорд признаа дека ...

Џенрик: Нема причина за загриженост околу вакцината на АстраЗенека

Либертас - 27.11.2020

Британскиот министер за локални заедници Роберт Џенрик денеска изјави дека нема причина за загриженост поради податоците за ефикасноста на потенцијалната вакцина на Универзитетот Оксфорд и компанијата АстраЗенека.

Џенрик: Нема причина за загриженост околу вакцината на АстраЗенека

Кумановски м. - 27.11.2020

Британскиот министер за локални заедници Роберт Џенрик денеска изјави дека нема причина за загриженост поради податоците за ефикасноста на потенцијалната вакцина на Универзитетот Оксфорд и компанијата АстраЗенека.

Портпарол на АстраЗенека: Соработуваме во истрагата за помали дози

24Инфо - 27.11.2020

АстраЗенека соопшти дека соработува со регулаторите во истрагата за давање помала доза на вакцина против коронавирус, бидејќи резултатите беа подобри кај испитаниците кои добиле помала количина вакцина отколку целосна доза, изјави портпарол на ...

Портпарол на АстраЗенека: Соработуваме во истрагата за помали дози

Опсервер - 27.11.2020

– АстраЗенека соопшти дека соработува со регулаторите во истрагата за давање помала доза на вакцина против коронавирус, бидејќи резултатите беа подобри кај испитаниците кои добиле помала количина вакцина отколку целосна доза, изјави портпарол на ...

Џенрик: Нема причина за загриженост за вакцината на „АстраЗенека“

Опсервер - 27.11.2020

Британскиот министер за локални заедници, Роберт Џенрик, изјави дека нема причина за загриженост поради податоците за ефективноста на потенцијалната вакцина од Универзитетот Оксфорд и компанијата „АстраЗенека“.

Џенрик: Нема причина за загриженост околу вакцината на АстраЗенека

Вечер Прес - 27.11.2020

Британскиот министер за локални заедници Роберт Џенрик денеска изјави дека нема причина за загриженост поради податоците за ефикасноста на потенцијалната вакцина на Универзитетот Оксфорд и компанијата АстраЗенека.

Џенрик: Нема причина за загриженост за вакцината на „АстраЗенека“

24Инфо - 27.11.2020

Британскиот министер за локални заедници, Роберт Џенрик, изјави дека нема причина за загриженост поради податоците за ефективноста на потенцијалната вакцина од Универзитетот Оксфорд и компанијата „АстраЗенека“.

Џенрик: Нема причина за загриженост за вакцината на „АстраЗенека“

Точка - 27.11.2020

Британскиот министер за локални заедници, Роберт Џенрик, изјави дека нема причина за загриженост поради податоците за ефективноста на потенцијалната вакцина од Универзитетот Оксфорд и компанијата „АстраЗенека“.

Џенрик: Нема причина за загриженост за вакцината на „АстраЗенека“

MTM - 27.11.2020

Британскиот министер за локални заедници, Роберт Џенрик, изјави дека нема причина за загриженост поради податоците за ефективноста на потенцијалната вакцина од Универзитетот Оксфорд и компанијата „АстраЗенека“.

Портпарол на Астра Зенека: Соработуваме во истрагата за помали дози

Денешен - 27.11.2020

Астра Зенека соопшти дека соработува со регулаторите во истрагата за давање помала доза на вакцина против коронавирус, бидејќи резултатите беа подобри кај испитаниците кои добиле помала количина вакцина отколку целосна доза, изјави портпарол на ...

Џенрик: Нема причина за загриженост околу вакцината на АстраЗенека

Опсервер - 27.11.2020

– Британскиот министер за локални заедници Роберт Џенрик денеска изјави дека нема причина за загриженост поради податоците за ефикасноста на потенцијалната вакцина на Универзитетот Оксфорд и компанијата АстраЗенека.

Портпарол на АстраЗенека: Соработуваме во истрагата за помали дози

Курир - 27.11.2020

АстраЗенека соопшти дека соработува со регулаторите во истрагата за давање помала доза на вакцина против коронавирус, бидејќи резултатите беа подобри кај испитаниците кои добиле помала количина вакцина отколку целосна доза, изјави портпарол на ...

Џенрик: Нема причина за загриженост околу вакцината на АстраЗенека

Денешен - 27.11.2020

Британскиот министер за локални заедници Роберт Џенрик денеска изјави дека нема причина за загриженост поради податоците за ефикасноста на потенцијалната вакцина на Универзитетот Оксфорд и компанијата АстраЗенека.

ОФИЦИЈАЛНО: Британските власти побараа проценка на оксфордската вакцина

Локално - 27.11.2020

Британските власти официјално побараа од властите да ја проценат вакцината развиена од „АстраЗенека“ и Универзитетот во Оксфорд за да утврдат дали ги исполнува сите безбедносни стандарди, а компанијата објави дека може да спроведе уште еден глобален ...

Портпарол на АстраЗенека: Соработуваме во истрагата за помали дози

Кумановски м. - 27.11.2020

АстраЗенека соопшти дека соработува со регулаторите во истрагата за давање помала доза на вакцина против коронавирус, бидејќи резултатите беа подобри кај испитаниците кои добиле помала количина вакцина отколку целосна доза, изјави портпарол на ...

Астразенека се подготвува за ново тестирање на вакцините

Локално - 27.11.2020

Ситуацијата во врска со вакцината против ковид 19 што ја развива „Астразенека“ е генерално охрабрувачка, иако ќе биде потребно ново тестирање, изјави денеска претседателот на компанијата во Франција, Оливер Натаф.

Џенрик: Нема причина за загриженост за вакцината на „АстраЗенека“

Centar - 27.11.2020

Британскиот министер за локални заедници, Роберт Џенрик, изјави дека нема причина за загриженост поради податоците за ефективноста на потенцијалната вакцина од Универзитетот Оксфорд и компанијата „АстраЗенека“.

Џенрик: Нема причина за загриженост за вакцината на „АстраЗенека“

Вечер - 27.11.2020

Британскиот министер за локални заедници, Роберт Џенрик, изјави дека нема причина за загриженост поради податоците за ефективноста на потенцијалната вакцина од Универзитетот Оксфорд и компанијата „АстраЗенека“.

Портпарол на АстраЗенека: Соработуваме во истрагата за помали дози

MakPress - 27.11.2020

АстраЗенека соопшти дека соработува со регулаторите во истрагата за давање помала доза на вакцина против коронавирус, бидејќи резултатите беа подобри кај испитаниците кои добиле помала количина вакцина отколку целосна доза, изјави портпарол на ...

Џенрик: Нема причина за загриженост околу вакцината на АстраЗенека

MakPress - 27.11.2020

Британскиот министер за локални заедници Роберт Џенрик денеска изјави дека нема причина за загриженост поради податоците за ефикасноста на потенцијалната вакцина на Универзитетот Оксфорд и компанијата АстраЗенека.

Вакцината на AstraZenecа мора да оди на дополнителна студија

Канал5 - 26.11.2020

Вакцината против „ковид-19“, развиена од британската лабораторија „АстраЗенека“ и Универзитетот во Оксфорд, бара „понатамошно истражување“, изјавил извршниот директор на групацијата по критиките за објавените резултати за ефикасност.

Поради грешка, вакцината на АстраЗенека доведена во прашање

Фокус - 26.11.2020

АстраЗенека и Универзитетот Оксфорд признаа дека настанала грешка при тестирање на вакцината за коронавирусот, што предизвика многу прашања во врска со првичните резултати што ги објавија.

АстраЗенека најави дополнително тестирање на вакцината против Ковид-19

ТВ21 - 26.11.2020

Британската компанија АстраЗенека најави дека ќе направи дополнителни тестови ширум светот за да ја процени ефикасноста на вакцината против Ковид-19, изјави денеска директорот на АстраЗенека, Паскал Сорио.

Поради грешка, вакцината на АстраЗенека доведена во прашање

ТВ21 - 26.11.2020

АстраЗенека и Универзитетот Оксфорд признаа дека настанала грешка при тестирање на вакцината за коронавирусот, што предизвика многу прашања во врска со првичните резултати што ги објавија.

АстраЗенека најави дополнително тестирање на вакцината против Ковид-19

Независен - 26.11.2020

Британската компанија АстраЗенека најави дека ќе направи дополнителни тестови ширум светот за да ја процени ефикасноста на вакцината против Ковид-19, изјави денеска директорот на АстраЗенека, Паскал Сорио.

АстраЗенека најави дополнително тестирање на вакцината против Ковид-19

Слободен Печат - 26.11.2020

Британската компанија АстраЗенека најави дека ќе направи дополнителни тестови ширум светот за да ја процени ефикасноста на вакцината против Ковид-19, изјави денеска директорот на АстраЗенека, Паскал Сорио.

Поради грешка, вакцината на АстраЗенека доведена во прашање

А1 On - 26.11.2020

АстраЗенека и Универзитетот Оксфорд признаа дека настанала грешка при тестирање на вакцината за коронавирусот, што предизвика многу прашања во врска со првичните резултати што ги објавија.

Поради грешка, вакцината на AstraZeneca доведена во прашање

Кајгана - 26.11.2020

AstraZeneca и Универзитетот Оксфорд признаа дека настанала грешка при тестирање на вакцината за коронавирусот, што предизвика многу прашања во врска со првичните резултати што ги објавија.

Грешка во производството на „AстраЗенека“ ги фрли во вода резултатите од студијата

+инфо - 26.11.2020

Сепак, тие не објаснија зошто некои учесници во студијата не ја примиле очекуваната доза на вакцината во првите две инјекции. „АстраЗенека“ и Универзитетот во Оксфорд признаа грешка при тестирањето на нивната вакцина, па затоа прелиминарните ...

Поради грешка, вакцината на АстраЗенека доведена во прашање

Независен - 26.11.2020

АстраЗенека и Универзитетот Оксфорд признаа дека настанала грешка при тестирање на вакцината за коронавирусот, што предизвика многу прашања во врска со првичните резултати што ги објавија.

Директорот на „АстраЗенека“: Вакцината бара дополнителна студија

Макфакс - 26.11.2020

Вакцината против Ковид-19 развиена од британската лабораторија „АстраЗенека“ и Универзитетот во Оксфорд, бара понатамошно истражување, рече извршниот директор на „АстраЗенека“ по критиките за објавените резултати за ефикасноста.

Збунувачки резултати од испитувањата на вакцината на Оксфорд и „АстраЗенека“: Нецела доза со поголем ефект од две цели

Слободен Печат - 26.11.2020

Компанијата „АстраЗенека“ и Универзитетот Оксфорд признаа грешка при тестирање на вакцината за коронавирусот, што предизвика многу прашања во врска со првичните резултати што ги објавија .

Вакцината на „Астра зенека“ доведена во прашање поради грешка при тестирањето

Макфакс - 26.11.2020

Компанијата „Астразенека“ и Универзитетот Оксфорд признаа дека настанала грешка при тестирањето на вакцината против коронавирус, што покренува многу прашања во врска со прелиминарните резултати што ги објавиле.

АстраЗенека најави дополнително тестирање на вакцината против Ковид-19

А1 On - 26.11.2020

Британската компанија АстраЗенека најави дека ќе направи дополнителни тестови ширум светот за да ја процени ефикасноста на вакцината против Ковид-19, изјави денеска директорот на АстраЗенека, Паскал Сорио.

Поради грешка, вакцината на AstraZeneca доведена во прашање

USB - 26.11.2020

AstraZeneca и Универзитетот Оксфорд признаа дека настанала грешка при тестирање на вакцината за коронавирусот, што предизвика многу прашања во врска со првичните резултати што ги објавија.

АстраЗенека ќе прави дополнителни тестови на вакцината за ковид-19

+инфо - 26.11.2020

Тестовите ќе одредат дали помалата дози вакцина подобро функционира отколку поголемата дози. Британската компанија АстраЗенека најави дека ќе направи дополнителни тестови ширум светот за да ја процени ефикасноста на вакцината против ковид-19, изјави ...

Поради грешка, вакцината на АстраЗенека доведена во прашање

Кумановски м. - 26.11.2020

АстраЗенека и Универзитетот Оксфорд признаа дека настанала грешка при тестирање на вакцината за коронавирусот, што предизвика многу прашања во врска со првичните резултати што ги објавија.

Вакцината на „Астразенека“ доведена во прашање поради грешка

Опсервер - 26.11.2020

Компанијата „Астразенека“ и Универзитетот Оксфорд признаа дека настанала грешка при тестирањето на вакцината против коронавирус, што покренува многу прашања во врска со прелиминарните резултати што ги објавиле.

АстраЗенека најави дополнително тестирање на вакцината против Ковид-19

Опсервер - 26.11.2020

– Британската компанија АстраЗенека најави дека ќе направи дополнителни тестови ширум светот за да ја процени ефикасноста на вакцината против Ковид-19, изјави денеска директорот на АстраЗенека, Паскал Сорио.

Директорот на „АстраЗенека“: Вакцината бара дополнителна студија

Опсервер - 26.11.2020

Вакцината против Ковид-19 развиена од британската лабораторија „АстраЗенека“ и Универзитетот во Оксфорд, бара понатамошно истражување, рече извршниот директор на „АстраЗенека“ по критиките за објавените резултати за ефикасноста.

Директорот на „АстраЗенека“: Вакцината бара дополнителна студија

Точка - 26.11.2020

Вакцината против Ковид-19 развиена од британската лабораторија „АстраЗенека“ и Универзитетот во Оксфорд, бара понатамошно истражување, рече извршниот директор на „АстраЗенека“ по критиките за објавените резултати за ефикасноста.

АстраЗенека најави дополнително тестирање на вакцината против Ковид-19

Вечер Прес - 26.11.2020

Британската компанија АстраЗенека најави дека ќе направи дополнителни тестови ширум светот за да ја процени ефикасноста на вакцината против Ковид-19, изјави денеска директорот на АстраЗенека, Паскал Сорио.

Поради грешка, вакцината на АстраЗенека доведена во прашање

Либертас - 26.11.2020

АстраЗенека и Универзитетот Оксфорд признаа дека настанала грешка при тестирање на вакцината за коронавирусот, што предизвика многу прашања во врска со првичните резултати што ги објавија.

Поради грешка, вакцината на АстраЗенека доведена во прашање

Вечер Прес - 26.11.2020

АстраЗенека и Универзитетот Оксфорд признаа дека настанала грешка при тестирање на вакцината за коронавирусот, што предизвика многу прашања во врска со првичните резултати што ги објавија.

Вакцината на „Астразенека“ доведена во прашање поради грешка при тестирањето

24Инфо - 26.11.2020

Компанијата „Астразенека“ и Универзитетот Оксфорд признаа дека настанала грешка при тестирањето на вакцината против коронавирус, што покренува многу прашања во врска со прелиминарните резултати што ги објавиле.

АстраЗенека најави дополнително тестирање на вакцината против Ковид-19

Курир - 26.11.2020

Британската компанија АстраЗенека најави дека ќе направи дополнителни тестови ширум светот за да ја процени ефикасноста на вакцината против Ковид-19, изјави денеска директорот на АстраЗенека, Паскал Сорио.

Вакцината на „Астразенека“ доведена во прашање поради грешка при тестирањето

Точка - 26.11.2020

Компанијата „Астразенека“ и Универзитетот Оксфорд признаа дека настанала грешка при тестирањето на вакцината против коронавирус, што покренува многу прашања во врска со прелиминарните резултати што ги објавиле.

Поради грешка, вакцината на АстраЗенека доведена во прашање

Курир - 26.11.2020

АстраЗенека и Универзитетот Оксфорд признаа дека настанала грешка при тестирање на вакцината за коронавирусот, што предизвика многу прашања во врска со првичните резултати што ги објавија.

АстраЗенека најави дополнително тестирање на вакцината против Ковид-19

24Инфо - 26.11.2020

Британската компанија АстраЗенека најави дека ќе направи дополнителни тестови ширум светот за да ја процени ефикасноста на вакцината против Ковид-19, изјави денеска директорот на АстраЗенека, Паскал Сорио.

АстраЗенека најави дополнително тестирање на вакцината против Ковид-19

Либертас - 26.11.2020

Британската компанија АстраЗенека најави дека ќе направи дополнителни тестови ширум светот за да ја процени ефикасноста на вакцината против Ковид-19, изјави денеска директорот на АстраЗенека, Паскал Сорио.

Ја признаа грешката! Вакцината на Оксфорд под знак прашалник

Локално - 26.11.2020

„АстраЗенека“ и Универзитетот во Оксфорд признаа грешка при тестирањето на нивната вакцина, па затоа прелиминарните резултати на ефикасноста сега се преиспитуваат. Соопштение со образложение дека настанала грешка е издадена неколку дена откако ...

Русија ѝ нуди на Велика Британија соработка за изработка на вакцината

Локално - 26.11.2020

Креаторите на вакцината Спутник V против коронавирус денес изјавија дека „АстраЗенека“ треба да спроведе експеримент со руската вакцина со цел да се зголеми нејзината ефикасност. Русите изјавија дека Спутник V е ефикасен 92 проценти, додека ...

Поради грешка, вакцината на АстраЗенека доведена во прашање

Опсервер - 26.11.2020

– АстраЗенека и Универзитетот Оксфорд признаа дека настанала грешка при тестирање на вакцината за коронавирусот, што предизвика многу прашања во врска со првичните резултати што ги објавија.

Директорот на „АстраЗенека“: Вакцината бара дополнителна студија

Н.Македонија - 26.11.2020

Вакцината против ковид-19 развиена од британската лабораторија „АстраЗенека“ и Универзитетот во Оксфорд, бара понатамошно истражување, рече извршниот директор на „АстраЗенека“ по критиките за објавените резултати за ефикасноста.

Вакцината на „Астразенека“ доведена во прашање поради грешка при тестирањето

Вечер - 26.11.2020

Компанијата „Астразенека“ и Универзитетот Оксфорд признаа дека настанала грешка при тестирањето на вакцината против коронавирус, што покренува многу прашања во врска со прелиминарните резултати што ги објавиле.

Директорот на „АстраЗенека“: Вакцината бара дополнителна студија

Вечер - 26.11.2020

Вакцината против Ковид-19 развиена од британската лабораторија „АстраЗенека“ и Универзитетот во Оксфорд, бара понатамошно истражување, рече извршниот директор на „АстраЗенека“ по критиките за објавените резултати за ефикасноста.

АстраЗенека најави дополнително тестирање на вакцината против Ковид-19

MakPress - 26.11.2020

Британската компанија АстраЗенека најави дека ќе направи дополнителни тестови ширум светот за да ја процени ефикасноста на вакцината против Ковид-19, изјави денеска директорот на АстраЗенека, Паскал Сорио.

Поради грешка, вакцината на АстраЗенека доведена во прашање

MakPress - 26.11.2020

АстраЗенека и Универзитетот Оксфорд признаа дека настанала грешка при тестирање на вакцината за коронавирусот, што предизвика многу прашања во врска со првичните резултати што ги објавија.

Пад на вредноста на акциите на „АстраЗенека“ заради сомнежи во ефикасноста на вакцината

Независен - 25.11.2020

Англија – Трет ден по ред паѓа вредноста на акциите на британската фармацевтска компанија „AстраЗенека“ поради сомненијата во ефикасноста на нејзината вакцина против Ковид-19, покажуваат податоците од трговијата на берзите.

Пад на вредноста на акциите на „АстраЗенека” поради сомнежи во ефикасноста на вакцината

Слободен Печат - 25.11.2020

Трет ден по ред паѓа вредноста на акциите на британската фармацевтска компанија „AстраЗенека” поради сомненијата во ефикасноста на нејзината вакцина против Ковид-19, покажуваат податоците од трговијата на берзите.

Русија сака да знаете дека Спутник вакцината е поефикасна отколку западните конкуренти

Оff.net - 25.11.2020

Тврдењето се базира на првичните резултати од тестирањето во 3-та фаза, а според нив Спутник вакцината има ефикасност „над 95%“ што е повеќе од сите досегашни западни вакцини. Бројките на Гамалеја институтот се од речиси 19.000 волонтери што ја ...

Пад на вредноста на акциите на „АстраЗенека“ заради сомнежи во ефикасноста на вакцината

А1 On - 25.11.2020

Трет ден по ред паѓа вредноста на акциите на британската фармацевтска компанија „AстраЗенека“ поради сомненијата во ефикасноста на нејзината вакцина против Ковид-19, покажуваат податоците од трговијата на берзите.

Пад на вредноста на акциите на „АстраЗенека“ заради сомнежи во ефикасноста на вакцината

Кумановски м. - 25.11.2020

Трет ден по ред паѓа вредноста на акциите на британската фармацевтска компанија „AстраЗенека“ поради сомненијата во ефикасноста на нејзината вакцина против Ковид-19, покажуваат податоците од трговијата на берзите.

Пад на вредноста на акциите на „АстраЗенека“ заради сомнежи во ефикасноста на вакцината

Опсервер - 25.11.2020

– Трет ден по ред паѓа вредноста на акциите на британската фармацевтска компанија „AстраЗенека“ поради сомненијата во ефикасноста на нејзината вакцина против Ковид-19, покажуваат податоците од трговијата на берзите.

Пад на вредноста на акциите на „АстраЗенека” заради сомнежи во ефикасноста на вакцината

24Инфо - 25.11.2020

Трет ден по ред паѓа вредноста на акциите на британската фармацевтска компанија „AстраЗенека” поради сомненијата во ефикасноста на нејзината вакцина против Ковид-19, покажуваат податоците од трговијата на берзите.

Пад на вредноста на акциите на „АстраЗенека“ заради сомнежи во ефикасноста на вакцината

Вечер Прес - 25.11.2020

Трет ден по ред паѓа вредноста на акциите на британската фармацевтска компанија „AстраЗенека“ поради сомненијата во ефикасноста на нејзината вакцина против Ковид-19, покажуваат податоците од трговијата на берзите.

Пад на вредноста на акциите на „АстраЗенека“ заради сомнежи во ефикасноста на вакцината

MakPress - 25.11.2020

Трет ден по ред паѓа вредноста на акциите на британската фармацевтска компанија „AстраЗенека“ поради сомненијата во ефикасноста на нејзината вакцина против Ковид-19, покажуваат податоците од трговијата на берзите.

Руска вакцина против Ковид-19 ефикасна 95%

ТВ21 - 24.11.2020

Русија денеска соопшти дека вакцината против Ковид-19 на истражувачкиот завод „Гамалеј“, ефикасна 95%. Станува збор за прелиминарни резултати добиени 42 дена после примањето на вакцината Спутник 5.

Еве колку вакцини против ковид-19 се во завршна фаза ширум светот

+инфо - 24.11.2020

Светската здравствена организација бара во клиничките испитувања да биде потврдена ефикасноста на вакцината од најмалку 70 отсто, американската Управа за контрола на лекови од 50 отсто, додека Европската агенција за лекови соопшти дека би можела да ...

Руската вакцина против коронавирус ефикасна 95 отсто

Локално - 24.11.2020

Русија објави дека вакцината против ковид-19 на рускиот истражувачки институт Гамалеј е ефикасна 95 проценти. Ова се прелиминарни резултати добиени 42 дена по приемот на вакцината „Спутник V“.

РУСИЈА „ПРЕДИЗВИКУВА“ ЗАПАДОТ: Руската вакцина против КОВИД-19 со ефикасност од над 95%

Вечер - 24.11.2020

Руската вакцина „Спутник V“ има ефикасност од над 95% против КОВИД-19 .Ова се прелиминарните податоци добиени од волонтерите, 42 дена по приемот на првата доза. Веста ја објави институтот за истражување „Гамалеја“ објавувајќи ја и втората рунда од ...

Русија ги објави резултатите од ефикасноста на нивната вакцина против Ковид-19

Акцент - 24.11.2020

Русија денес објави дека вакцината против Ковид-19 на рускиот институт за истражување „Гамалеј“ е ефикасна 95 проценти. Ова се прелиминарни резултати добиени 42 дена по примањето на вакцината Спутник-V.

Вакцината против ковид-19 на Оксфорд може да се чува во обичен ладилник и ќе биде подостапна за помалку развиени земји

Сакам да кажам - 23.11.2020

Оксфорд и „АстраЗенека“ кажаа дека веднаш ќе побараат одобрување за својата вакцина против ковид-19 откако ги објавија првичните резултати од завршната фаза на тестирањето, додавајќи дека таа ќе биде подостапна за посиромашните и помалку развиени ...

„АстраЗанека“: Вакцината е 90 отсто ефикасна, може долго да се чува во фрижидер

Телма - 23.11.2020

Компанијата „АстраЗанека“ денеска соопшти дека вакцината што ја развива против коронавирусот може да биде ефикасна во 90 проценти од случаите и дека нема никакви несакани ефекти, а британскиот премиер, Борис Џонсон, оваа вест ја нарече „фантастична“.

Вакцината на „Астразенека“ е 90% ефикасна

ТВ21 - 23.11.2020

Компанијата „АстраЗенека“ денеска соопшти дека вакцината што ја развива против коронавирусот може да биде ефикасна во 90 проценти од случаите и дека нема никакви несакани ефекти, а британскиот премиер, Борис Џонсон, оваа вест ја оцени како ...

Хенкок: Велика Британија планира до Велигден да се врати во нормалниот тек на живеење

А1 On - 23.11.2020

Велика Британија ќе се обиде од пред Божиќ да почне со вакцинации против Ковид-19, од почетокот на следната година и со масовни вакцинации, а по Велигден да се врати во нормалните текови на живеење, најави денеска британскиот министер за здравство ...

„АстраЗанека“: Вакцината против коронавирусот е 90 отсто ефикасна

Нетпрес - 23.11.2020

Компанијата „АстраЗанека“ денеска соопшти дека вакцината што ја развива против коронавирусот може да биде ефикасна во 90 отсто од случаите и дека нема никакви несакани ефекти, а британскиот премиер, Борис Џонсон, оваа вест ја оцени како ...

„АстраЗенека”: Нашата вакцина е ефикасна во 90 отсто од случаите

Слободен Печат - 23.11.2020

Компанијата „АстраЗенека” денеска соопшти дека вакцината што ја развива против ковид-19 може да биде ефикасна во 90 проценти од случаите и дека нема никакви несакани ефекти, а британскиот премиер, Борис Џонсон ја оцени веста како „фантастична” .

„АстраЗанека“: Вакцината е 90 отсто ефикасна

А1 On - 23.11.2020

Компанијата „АстраЗанека“ денеска соопшти дека вакцината што ја развива против коронавирусот може да биде ефикасна во 90 проценти од случаите и дека нема никакви несакани ефекти, а британскиот премиер, Борис Џонсон, оваа вест ја оцени како ...

„АстраЗанека“: Вакцината е 90 отсто ефикасна

+инфо - 23.11.2020

Компанијата „АстраЗанека“ денеска соопшти дека вакцината што ја развива против коронавирусот може да биде ефикасна во 90 отсто од случаите и дека нема никакви несакани ефекти, а британскиот премиер, Борис Џонсон, оваа вест ја оцени како ...

Хенкок: Велика Британија планира до Велигден да се врати во нормалниот тек на живеење

24Инфо - 23.11.2020

Велика Британија ќе се обиде од пред Божиќ да почне со вакцинации против Ковид-19, од почетокот на следната година и со масовни вакцинации, а по Велигден да се врати во нормалните текови на живеење, најави денеска британскиот министер за здравство ...

„АстраЗанека“: Вакцината е 90 отсто ефикасна; Џонсон: Фантастична вест

Либертас - 23.11.2020

Компанијата „АстраЗанека“ денеска соопшти дека вакцината што ја развива против коронавирусот може да биде ефикасна во 90 проценти од случаите и дека нема никакви несакани ефекти, а британскиот премиер, Борис Џонсон, оваа вест ја оцени како ...

„АстраЗанека“: Вакцината е 90 отсто ефикасна; Џонсон: Фантастична вест

Вечер Прес - 23.11.2020

Компанијата „АстраЗанека“ денеска соопшти дека вакцината што ја развива против коронавирусот може да биде ефикасна во 90 проценти од случаите и дека нема никакви несакани ефекти, а британскиот премиер, Борис Џонсон, оваа вест ја оцени како ...

„АстраЗанека“: Вакцината е 90 отсто ефикасна; Џонсон: Фантастична вест

Опсервер - 23.11.2020

– Компанијата „АстраЗанека“ денеска соопшти дека вакцината што ја развива против коронавирусот може да биде ефикасна во 90 проценти од случаите и дека нема никакви несакани ефекти, а британскиот премиер, Борис Џонсон, оваа вест ја оцени како ...

Хенкок: Велика Британија планира до Велигден да се врати во нормалниот тек на живеење

Кумановски м. - 23.11.2020

Велика Британија ќе се обиде од пред Божиќ да почне со вакцинации против Ковид-19, од почетокот на следната година и со масовни вакцинации, а по Велигден да се врати во нормалните текови на живеење, најави денеска британскиот министер за здравство ...

„АстраЗанека“: Вакцината е 90 отсто ефикасна

Курир - 23.11.2020

Компанијата „АстраЗанека“ денеска соопшти дека вакцината што ја развива против коронавирусот може да биде ефикасна во 90 проценти од случаите и дека нема никакви несакани ефекти, а британскиот премиер, Борис Џонсон, оваа вест ја оцени како ...

„АстраЗанека“: Вакцината е 90 отсто ефикасна; Џонсон: Фантастична вест

Кумановски м. - 23.11.2020

Компанијата „АстраЗанека“ денеска соопшти дека вакцината што ја развива против коронавирусот може да биде ефикасна во 90 проценти од случаите и дека нема никакви несакани ефекти, а британскиот премиер, Борис Џонсон, оваа вест ја оцени како ...

„АстраЗенека“ објави дека нејзината вакцина е ефикасна 90 проценти

Локално - 23.11.2020

Британската фармацевтска компанија „АстраЗенека“ во понеделникот изјави дека доцните фази на тестирање покажале дека нејзината вакцина против коронавирус е ефикасна до 90 проценти, давајќи им на јавните здравствени власти надеж дека пристапот до ...

Хенкок: Велика Британија планира до Велигден да се врати во нормалниот тек на живеење

Опсервер - 23.11.2020

– Велика Британија ќе се обиде од пред Божиќ да почне со вакцинации против Ковид-19, од почетокот на следната година и со масовни вакцинации, а по Велигден да се врати во нормалните текови на живеење, најави денеска британскиот министер за здравство ...

„АстраЗенека“: Ќе можеме да вакцинираме повеќе луѓе за пократок временски период

Локално - 23.11.2020

Извршниот директор на „АстраЗенека“, Паскал Сориот, во понеделникот рече дека голем плус на нивната вакцина против коронавирус е што повеќе луѓе ќе можат да се вакцинираат за пократок временски период благодарение на помалата прва доза.

СЗО ги поздрави резултатите од испитувањата на вакцината на „АстраЗенека“

Локално - 23.11.2020

Вестите за резултатите од тестот на вакцината произведена од компанијата „АстраЗенека“ се охрабрувачки и среќни сме што гледаме такви резултати, како и други резултати што ги видовме во текот на изминатите недели, изјави Сумја Сваминатан, главен ...

Вакцината на „АстраЗенека“ е 90 ОТСТО ЕФИКАСНА

Вечер - 23.11.2020

Компанијата „АстраЗанека“ денеска соопшти дека вакцината што ја развива против коронавирусот може да биде ефикасна во 90 проценти од случаите и дека нема никакви несакани ефекти, а британскиот премиер, Борис Џонсон, оваа вест ја оцени како ...

ВАКЦИНАТА ОД ОКСФОРД ДЕЛУВА: 20.000 волонтери учествуваа во студијата, научниците задоволни од резултатите

Магазин - 23.11.2020

Астразенека рече дека вакцината може да биде ефикасна до 90 проценти без сериозни несакани ефекти, пренесува Ројтерс. Според агенцијата, вакцината покажала ефикасност од 90 проценти кога волонтерите прво примиле половина од пропишаната доза, а по ...

Хенкок: Велика Британија планира до Велигден да се врати во нормалниот тек на живеење

MakPress - 23.11.2020

Велика Британија ќе се обиде од пред Божиќ да почне со вакцинации против Ковид-19, од почетокот на следната година и со масовни вакцинации, а по Велигден да се врати во нормалните текови на живеење, најави денеска британскиот министер за здравство ...

„АстраЗанека“: Вакцината е 90 отсто ефикасна; Џонсон: Фантастична вест

MakPress - 23.11.2020

Компанијата „АстраЗанека“ денеска соопшти дека вакцината што ја развива против коронавирусот може да биде ефикасна во 90 проценти од случаите и дека нема никакви несакани ефекти, а британскиот премиер, Борис Џонсон, оваа вест ја оцени како ...