TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Републичкиот судски совет се интересира за "Рудкоп"

Дневник - 09.11.2005

КАВАДАРЦИ Двајца претставници на Републичкиот судски совет вчера дојдоа во кавадаречкиот суд за да разгледаат неколку предмети, меѓу кои и тој за фирмата "Рудкоп". Вработени во "Рудкоп" и вчера протестираа пред судот во Кавадарци барајќи извршување на судските решенија, со кои оваа фирма треба да ...

Републичкиот судски совет го посети судот во Кавадарци

А1 - 08.11.2005

Комисија на Републичкиот судски совет денес го посети Основниот суд во Кавадарци. Извори на А1 велат дека причина е се позачестеното обвинување на адреса на кавадаречкиот суд, какои проверка на работата на поедини судии, поврзани посебно со последните случувања во кавадаречки „Рудкоп“.

Продолжува протестот на работниците од „Рудкоп“

Време - 08.11.2005

КАВАДАРЦИ Работниците во АД „Рудкоп“ денеска повторно ќе протестираат пред Основниот суд во Кавадарци, соопштија вчера од одборот на вработените за спасување на оваа компанија. Тие велат дека протестите ќе продолжат се додека надлежните судии не ги спроведат правосилните решенија со кои „Фени ...

Вработените во "Рудкоп" ќе го блокираат кавадаречкиот суд

Утрински - 08.11.2005

Незадоволство Денеска вработените во кавадаречки "Рудкоп" ќе го блокираат Основниот суд Кавадарци, во знак на протест поради неизвршувањето на двете правосилни и извршни судски одлуки, наплата на долгот на "Фени" спрема "Рудкоп" и одлуката за враќање на машините и опремата.

Вработените на "Рудкоп" обвинуваат дека им суделе нечесни судии

Макфакс - 08.11.2005

(Утрински весник) - петок, 04.11.2005 Протести пред кавадаречкиот суд Незадоволни поради неспроведувањето на судските одлуки педесетина работници од Рудкоп вчера протестираа пред Основниот суд во Кавадарци. На повеќето транспаренти работниците имаа испишано обвинувања за судиите што ги водат ...

Продолжува протестот на вработените во Рудкоп

Макфакс - 08.11.2005

Скопје Вработените во кавадаречката фирма “Рудкоп“ денеска ќе го блокираат Основниот суд во Кавадарци во обид да издејствуваат извршување на правосилната одлука за повраток на опрема и пари од комбинатот “Фени“. Повод за блокадата, како што соопшти Одборот на вработени за спас на кавадаречки АД ...

Блокада на кавадаречкиот суд

Макфакс - 07.11.2005

Кавадарци Вработените во кавадаречката фирма “Рудкоп“ за денеска најавија повторна блокада на Основниот суд во Кавадарци, во обид да издејствуваат од оваа институција извршување на правосилната одлука за повраток на опрема и пари од комбинатот “Фени“.