TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Загина 74-годишен старец во "фиќо" превртено во бездна

Вест - 14.09.2002

НЕСРЕЌА ВО ШТИПСКОТО СЕЛО СТАР КАРАОРМАН Во штипското село Стар Караорман, во местото Орлова Чука, во превртен автомобил "застава 750" загинал 74-годишниот Ристо Стојанов од Штип. Настанот се случил завчера попладне, кога синот на Ристо Стојанчо Стојанов (45) што го управувал автомобилот, сопрел ...

Старец во "фиќо" загина во амбис

Утрински - 14.09.2002

Штипско Ристо Стојанов (75) од Штип им подлегнал на повредите здобиени во превртено возило "застава-750", во амбис, во месноста Орлова Чука, во атарот на село Стар Караорман, Штипско. Несреќата се случила откако Стојанчо Стојанов, син на сега починатиот, со "фиќото" го довезол таткаси на нивата да ...