TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кој ќе се згрее со 600 денари?

Утрински - 11.06.2010

Социјално најзагрозените групи граѓани од државава ќе добиваат субвенции за потрошената електрична енергија. За таа цел, од септември годинава, па секој нареден месец, на секое социјално семејство на ...

Пари - Законот за енергетика набргу во Влада

Време - 11.06.2010

Законот за енергетика ќе влезе во владина процедура до крајот на месецов, најави министерот за економија Фатмир Бесими. - Законот за енергетика во најголем дел е усогласен со барањата на Европската ...

Законот за енергетика во финална верзија

А1 - 10.06.2010

Законот за енергетика е во финална верзија и во најголем дел е усогласен со барањата на енергетската заедница и енергетските компании, а деновиве уште еднаш се препраќа кај учесниците на пазарот за ...

Од септември гратис струја за социјалците

Канал5 - 10.06.2010

Од септември социјалните семејства ќе добиваат по 10 евра помош на сметките за струја и оние кои се греат на дрва. Одлуката е конечна, а ја официјализираше министерот за труд и социјала.

Законот за енергетика во идниот месец пред Влада

Дневник - 10.06.2010

Законот за енергетика идниот месец ќе влезе во владина процедура - најави вчера министерот за економија Фатмир Бесими. - Законот е во финална верзија и во најголем дел е усогласен со барањата на ...

Пари - Непотребно се трошат милиони за електрична енергија

Време - 10.06.2010

Со инвестиции од 522 милиони евра за подобрување на енергетската ефикасност Македонија до 2020 година ќе заштеди 1,2 милијарди евра за енергија и ќе ја намали емисијата на јаглероден диоксид за 66 ...

Инвестиции во енергетиката

Утрински - 10.06.2010

Со инвестиции од 522 милиона евра за подобрување на енергетската ефикасност во сите сектори Македонија до 2020 година ќе заштеди 1,2 милијарди евра за енергија и ќе ја намали емисијата на јаглероден ...

Во Скопје Социјален форум на Енергетската заедница

Сител - 10.06.2010

Размена на искуствата меѓу потписнички на Договорот за основање на Енергетската заедница во насока на градење на социјалната димензија на ЕЗ е основанта цел на Третиот Социјален форум на Енергетската ...

Јавна стручна расправа за Стратегијата за енергетска ефикасност до 2020 година

МРТ - 10.06.2010

Со инвестиции од 522 милиони евра за подобрување на енергетската ефикасност во сите сектори Македонија до 2020 година ќе заштеди 1,2 милијарди евра за енергија и ќе ја намали емисијата на јаглен ...

Од септември 600 денари ќе им се рефундираат на граѓаните кои примаат социјална помош за сметките за електрична ...

Канал 77 - 10.06.2010

Од септември, секое семејство кое е корисник на социјална помош со приложување на последната платена сметка ќе му биде рефундирано 600 денари.

Нацрт-законот за енергетика влегува во владина процедура

Вечер Прес - 10.06.2010

Законот е во финална верзија и во најголем дел е усогласен со барањата на Енергетската заедница и енергетските компании - ЕВН Македонија, ЕЛЕМ и МЕПСО Нацрт-законот за енергетика ќе влезе во владина ...

Со инвестиции од 522 милиони евра може да се заштедат милијарди

Н.Македонија - 10.06.2010

Со инвестиции од 522 милиони евра во подобрување на енергетската ефикасност, Македонија до 2020 година ќе заштеди 1,2 милијарда евра за енергија и ќе ја намали емисијата на јаглероден диоксид за 66 ...

Бесими на јавна расправа за Стратегијата за енергетска ефикасност на Македонија

Макфакс - 09.06.2010

Министерот за економија Фатмир Бесими ќе има обраќање на јавната стручна расправа организирана од страна на Министерството за економија и УСАИД, по нацрт текстот на Стратегијата за енергетска ...

Стручна расправа за Стратегијата за енергетска ефикасност на РМ

Канал 77 - 09.06.2010

Министерот за економија Фатмир Бесими ќе има обраќање на јавната стручна расправа организирана од страна на Министерството за економија и УСАИД, по нацрт текстот на Стратегијата за енергетска ...

Македонците четири пати по не домаќини од европјаните, кога е во прашање енергетскаа ефикасност

Канал 77 - 09.06.2010

Земјава до 2020 година, ќе заштеди 1,2 милијарди евра за енергија и воедно ќе ја намали емисијата на јаглен диоксид за 66 килотони.

За енергија до 2020 г. ќе се заштедат 1,2 милијарди евра

Вечер Прес - 09.06.2010

Според министерот за економија, Фатмир Бесими, во моментов во Македонија енергетската ефикасност мерена според БДП е четири пати помала од енергетската ефикасност на ЕУ Со Стратегијата за енергетска ...

Како да заштедиме 1,2 милијарда евра!

Н.Македонија - 08.06.2010

Новите згради од „Скопје 2014“ иако се во барок-стил, ќе бидат опремени со најсовремени градежни материјали, ќе бидат штедливи и енергетски ефикасни Сиромавиот секогаш двапати плаќа.