TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Амбасадори ќе ги потпираат камењата

Време - 11.06.2009

Игор Чавески Приштина и Скопје наскоро ќе воспостават дипломатски односи, а откажувањето на посетата на косовскиот претседател Фатмир Сејдију на Македонија нема да влијае врз односите меѓу двете земји - изјави ...

Нов граничен инцидент

А1 - 10.06.2009

Жителите на селата Танушевци и Дебалде, во косовската општина Витина, на границата со Македонија, денеска повторно ги отстраниле граничните ознаки, поставени во текот на демаркацијата на пограничната линија, ...

МНР:Границата е завршена работа

Алсат-М - 10.06.2009

Обележувањето на границата кон Косово е завршено велат од македонското МНР, коментирајќи ја вчерашната вест на Алсат- М , дека жителите на граничните села од косовска страна во знак на револт ги отстраниле ...

Косовски Албанци ги отстраниле ознаките на границата со Македонија

Нетпрес - 10.06.2009

Жителите на селата Танушевци и Дебалде, во косовската општина Витина, на границата со Македонија, денеска повторно ги отстраниле граничните ознаки, поставени во текот на демаркацијата на пограничната линија, ...

Повторно откорнати граничните камења меѓу Македонија и Косово

Алсат-М - 09.06.2009

Жителите на пограничните села на македонско-косовската граница повторно ги извадија граничните камења. Велат дека сè уште не е решен проблемот со нивните имоти. Ги обвинуваат ДУИ и ВМРО за застој во процесот.

Повторно урнати пограничните камења кон Косово

Алфа - 09.06.2009

Не се смирува револтот на жителите во пограничните косовски села за демаркацијата на границата - повтроно се урнати неколку погранични камења поставени за да го демаркираат теренот пред да заврши конечното ...

Повторно извадени граничните камења

Вечер - 09.06.2009

Жителите на пограничните села на македонско-косовската граница повторно ги извадија граничните камења. Велат дека се уште не е решен проблемот со нивните имоти.