TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Инциденти на границата меѓу Албанија и Македонија немало - Нано

А1 - 11.08.2002

Албанскиот премиер Фатос Нано во текот на вчерашниот ден во Поградец се сретна со лидерот на Демократската партија на Албанците во Македонија Арбен Џафери. Нано и Џафери, според гласилата во Тирана разговарале за актуелните состојби во Македонија и предизборните активности на ДПА и албанскиот ...

Тврдењата за армија на Илирида се лага и провокација - Џафери

А1 - 11.08.2002

Поддржувајќи ги ставовите на лидерот на Демократската партија на Албанците Арбен Џафери, дека тврдењата за новата албанска паравојска се лага на македонската разузнавачка служба, провокација и олуја во шоља чај. Новиот албански премиер Фатос Нано по вчерашната попладневна средба, одржана во четири ...

Фатос Нано го разреши шефот на тајната полиција ШИК

А1 - 08.08.2002

Албанскиот премиер Фатос Нано го разреши шефот на албанската национална разузнавачка служба ШИК Фатос Клоси, со образложение дека тој не ја извршувал соодветно својата функција и на негово место го именуваше Петри Муфтиу. Клоси изјави дека постапката на Нано била избрзана и премиерот не ја запазил ...