TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Израелска фирма ќе им помага на земјоделците

Време - 10.08.2004

РЕАЛИЗИРАНА ИНИЦИЈАТИВАТА НА ТАНТАРОВ Иницијативата за воспоставување соработка со израелски „Унифод“, која ја покрена Сојузот на земјоделците на Македонија, неделава се очекува да заврши со регистрација на мешана македонско-израелска фирма, пренесува МИА.

Македонско-израелската фирма за земјоделско производство пред регистрација

Утрински - 10.08.2004

Иницијативата за воспоставување соработка со израелската фирма "Унифод" од Ерусалим, што ја поведе Сојузот на земјоделците на Македонија, неделава се очекува да заврши со регистрација на мешовита македонско-израелска фирма. Како што информира претседателот на Сојузот, Вељо Тантаров, фирмата ќе ...

ИЗРАЕЛЦИ ЌЕ ИНВЕСТИРААТ ВО МАКЕДОНСКОТО ЗЕМЈОДЕЛСТВО

Канал5 - 09.08.2004

Израелската фирма „Унифорд“ во соработка со Сојузот на земјоделци на Македонија ветува инвестиции во македонското земјоделство. Спремни се да обработуваат 10 илјади хектари земја, со нивни средства, вели претседателот на Сојузот, Вељо Тантаров.