TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Униформите за гардистите изложени во Домот на АРМ

А1 - 11.12.2010

Шестте предлог униформи за гардистите на АРМ од денеска се до 21-ви декември ќе бидат изложени во Домот на АРМ во Скопје. Нив најпрво денеска ги разгледаа гардистите на АРМ.

Облечете ги гардистите во нови униформи

Канал5 - 10.12.2010

Утре во домот на АРМ граѓаните ќе можат да дадат свои сугестии и забелешки на униформите наменети за Македонската гарда.

Парадните униформи на Ношпал под лупа на граѓаните

Сител - 10.12.2010

Во Домот на АРМ во Скопје од утре ќе бидат изложени прототипите од идејните решенија за униформи, наменети за припадниците на Батаљонот за почести и опслужување на АРМ.

Граѓаните ќе можат да дадат идеи и критики за новите униформи на гардистите

Inpress - 09.12.2010

Скопје, 9 декември 2010 (ИНПРЕС) Во Домот на АРМ во Скопје во наредните десеттина дена ќе бидат изложени прототипите од идејните решенија за униформи, наменети за припадниците на Баталјонот за ...

Гардистите подготвени за македонскиот Дизниленд

Шпиц - 08.12.2010

Многу елементи во идејните решенија за униформите се погрешно преземени од западните земји, наликуваат на театрални костими без никаков печат од историската тематика.

Армани од нашиот сокак

Утрински - 07.12.2010

Александар Ношпал можеше и друг пример да даде кога презадоволен го објаснуваше изворот за својата инспирација за новите униформи на македонските гардисти.

Гардистите-манекени или војници?

Канал5 - 07.12.2010

Униформите на гардистите не се менуваат често. Швајцарската гарда на Папата во Ватикан е иста речиси 5 века, униформите се само малку модернизирани во 1914 година.

Дадете ваша идеја за новите униформи на гардистите

Кирилица - 07.12.2010

Во Домот на АРМ во Скопје најверојатно веќе од четврток, па во наредните 10-тина дена ќе бидат изложени прототипите од идејните решенија за униформи, наменети за припадниците на Батаљонот за почести ...

Почесни униформи во Армијата

Утрински - 06.12.2010

Во Домот на АРМ во Скопје вчера се презентирани прототиповите од идејните решенија за униформи, наменети за припадниците на Баталјонот за почести и опслужување на македонската Армија.

Македонија - Нови униформи за гардата

Време - 06.12.2010

Во Домот на АРМ во Скопје вчера беа презентирани новите униформи наменети за припадниците на баталјонот за почести и опслужување на АРМ.

Претставени новите униформи на гардата

Дневник - 06.12.2010

Министерството за одбрана вчера промовира прототипи на нови униформи за гардискиот баталјон за почести и опслужување . Дизајнот на униформите е дело на тим дизајнери, историчари и хералдичари ...