TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нов кредит од 180 милиони долари за автопатот Кичево – Охрид и надеж дека ќе биде последен

Либертас - 22.11.2019

По промената на подизведувачите и отпочнувањето со препроектирање на оние сегменти што се покажаа како изоставени или неизводливи за градба, автопатот Кичево – Охрид вчера од Собранието доби амин и за ново задолжување на државата од 180 милиони ...

Нов кредит од 180 милиони долари за автопатот Кичево – Охрид и надеж дека ќе биде последен

Мета - 22.11.2019

По промената на подизведувачите и отпочнувањето со препроектирање на оние сегменти што се покажаа како изоставени или неизводливи за градба, автопатот Кичево – Охрид вчера од Собранието доби амин и за ново задолжување на државата од 180 милиони ...

Уште едно задолжување во висина од 179 милиони долари за изградба на автопатот Кичево - Охрид

MakPress - 22.11.2019

Собранието на Република Македонија со 68 гласа „за“ денеска го изгласа Предлог-законот за гаранција на РМ на обврските по договорот за заем за дополнително финансирање за проектот за изградба на автопат – делница Кичево – Охрид што ќе се склучи меѓу ...

Продолжува собраниската расправа за заем од 179 милиони долари за автопатот Кичево-Охрид

Канал5 - 21.11.2019

Пратениците од власта и од опозицијата со меѓусебни обвинувања за како што велат, наводен криминал во однос на договорите за кредитирање на овој проект. Пратениците во Собранието денеска ќе ја продолжат 116.

Собранието го донесе законот за дополнително финансирање за автопатот Кичево-Охрид

ТВ21 - 21.11.2019

Собранието на Република Северна Македонија со 68 гласа „за“ денеска го изгласа Предлог-законот за гаранција на РСМ на обврските по договорот за заем за дополнително финансирање за проектот за изградба на автопат – делница Кичево – Охрид што ќе се ...

Продолжува собраниската расправа за автопатот Кичево-Охрид

24 Вести - 21.11.2019

Втор ден расправа во собранието за договорот за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопат Кичево - Охрид којшто ќе се склучи меѓу Експорт – импорт банката на кина и јавното претпријатие за државни патишта.

Изгласан законот за заем за автопатот Кичево-Охрид

24 Вести - 21.11.2019

Со поддршка и од власта и опозицијата во законодавниот дом изгласан законот за договор за заем за доизградба на автопатот Кичево Охрид. Сепак и денешниот втор ден од расправата помина во насока на обвинувања на релација власт и опозиција.

Собранието го донесе законот за дополнително финансирање за автопатот Кичево-Охрид

Канал5 - 21.11.2019

Законот предвидува склучување на трет анекс на Договорот за дополнително финансирање на изградбата на автопатот Кичево – Охрид во висина од 179 милиони долари. Собранието на Република Македонија со 68 гласа „за" денеска го изгласа Предлог-законот за ...

Собранието го донесе законот за дополнително финансирање за автопатот Кичево-Охрид

А1 On - 21.11.2019

Собранието на Република Северна Македонија со 68 гласа „за“ денеска го изгласа Предлог-законот за гаранција на РСМ на обврските по договорот за заем за дополнително финансирање за проектот за изградба на автопат – делница Кичево – Охрид што ќе се ...

Новиот кредит за автопатот Кичево-Охрид доби гаранција од државата

+инфо - 21.11.2019

Собранието на Република Северна Македонија со 68 гласа „за“ денеска го изгласа Предлог-законот за гаранција на РСМ на обврските по договорот за заем за дополнително финансирање за проектот за изградба на автопат – делница Кичево – Охрид што ќе се ...

СОБРАНИЕТО ГО ИЗГЛАСА ПРЕДЛОГ-ЗАКОНОТ: Ќе се издвојуваат дополнителни финансии за автопатот Кичево-Охрид

Слободен Печат - 21.11.2019

Иако и власта и опозицијата ја поддржаа изградбата на овој автопат, и на вториот ден од дебатата спореа за одолжувањето на изградбата на овој автопат, кој е од особена важност за тамошните жители и туристите кои одат за Охрид, за тоа дали се ...

Собранието го донесе законот за дополнително финансирање за автопатот Кичево-Охрид во висина од 179 милиони долари

Press24 - 21.11.2019

Собранието на Република Македонија со 68 гласа „за“ денеска го изгласа Предлог-законот за гаранција на РМ на обврските по договорот за заем за дополнително финансирање за проектот за изградба на автопат – делница Кичево – Охрид што ќе се склучи меѓу ...

Продолжува собраниската расправа за заем од 179 милиони долари

Press24 - 21.11.2019

Пратениците во Собранието денеска ќе ја продолжат 116. седница на која се расправа по Предлог-законот за гаранција од државата за Договор за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопат Кичево – Охрид којшто ќе се склучи меѓу ...

Продолжува собраниската расправа за заем од 179 милиони долари за автопатот Кичево-Охрид

ММС - 21.11.2019

Пратениците во Собранието денеска ќе ја продолжат 116. седница на која се расправа по Предлог-законот за гаранција од државата за Договор за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопат Кичево – Охрид којшто ќе се склучи меѓу ...

Собранието го донесе законот за дополнително финансирање за автопатот Кичево-Охрид

ММС - 21.11.2019

Собранието на Република Северна Македонија со 68 гласа „за” денеска го изгласа Предлог-законот за гаранција на РСМ на обврските по договорот за заем за дополнително финансирање за проектот за изградба на автопат – делница Кичево – Охрид што ќе се ...

Изгласан законот за новото задолжување за автопатот Кичево-Охрид

OhridNews - 21.11.2019

Собранието на Република Северна Македонија со 68 гласа „за” денеска го изгласа Предлог-законот за гаранција на РСМ на обврските по договорот за заем за дополнително финансирање за проектот за изградба на автопат – делница Кичево – Охрид што ќе се ...

Собранието ја продолжува расправата за заем за автопатот Кичево- Охрид

Р.С.Европа - 21.11.2019

Пратениците во Собранието денеска ќе ја продолжат 116-та седница на која се расправа по Предлог-законот за гаранција од државата за Договор за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопат Кичево – Охрид што ќе се склучи меѓу ...

Седница на Законодавно-правната комисија

Алфа - 21.11.2019

Во Собранието на Република Македонија денеска седница ќе одржи Законодавно-правната комисија. На дневниот ред на комисијата се предлог законите за изменување и дополнување на Законот за одбрана, за лобирање, за изменување и дополнување на Законот за ...

Собраниската расправа за заем од 179 милиони долари за автопатот Кичево-Охрид

Курир - 21.11.2019

Пратениците во Собранието денеска ќе ја продолжат 116. седница на која се расправа по Предлог-законот за гаранција од државата за Договор за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопат Кичево – Охрид којшто ќе се склучи меѓу ...

Седница на Законодавно-правната комисија

Курир - 21.11.2019

Во Собранието на Република Македонија денеска седница ќе одржи Законодавно-правната комисија. На дневниот ред на комисијата се предлог законите за изменување и дополнување на Законот за одбрана, за лобирање, за изменување и дополнување на Законот за ...

Продолжува собраниската расправа за заем од 179 милиони долари за автопатот Кичево-Охрид

Сител - 21.11.2019

Пратениците во Собранието денеска ќе ја продолжат 116. седница на која се расправа по Предлог-законот за гаранција од државата за Договор за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопат Кичево – Охрид којшто ќе се склучи меѓу ...

Кинески кредити без крај за автопатот Кичево - Охрид

Р.С.Европа - 21.11.2019

За доизградба на автопатот Кичево-Охрид владата ќе се задолжи со нов кредит од речиси 180 милиони долари. Опозицијата обвинува за криминал, а владата тврди дека штетите се направени од претходната власт.

Седница на Законодавно-правната комисија

Сител - 21.11.2019

Во Собранието на Република Северна Македонија денеска седница ќе одржи Законодавно-правната комисија. На дневниот ред на комисијата се предлог законите за изменување и дополнување на Законот за одбрана, за лобирање, за изменување и дополнување на ...

Продолжува собраниската расправа за заем од 179 милиони долари за автопатот Кичево-Охрид

А1 On - 21.11.2019

Пратениците во Собранието денеска ќе ја продолжат 116. седница на која се расправа по Предлог-законот за гаранција од државата за Договор за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопат Кичево – Охрид којшто ќе се склучи меѓу ...

Собранието го донесе законот за дополнително финансирање за автопатот Кичево-Охрид

Либертас - 21.11.2019

Собранието на Република Северна Македонија со 68 гласа „за“ денеска го изгласа Предлог-законот за гаранција на РСМ на обврските по договорот за заем за дополнително финансирање за проектот за изградба на автопат – делница Кичево – Охрид што ќе се ...

Донесен законот за дополнително финансирање на автопатот Кичево-Охрид

iPortal - 21.11.2019

Собранието на Република Северна Македонија со 68 гласа „за“ денеска го изгласа Предлог-законот за гаранција на РСМ на обврските по договорот за заем за дополнително финансирање за проектот за изградба на автопат – делница Кичево – Охрид што ќе се ...

Трета среќа за автопатот Кичево-Охрид со дополнителни 179 милиони долари

Вечер Прес - 21.11.2019

Собранието на Република Северна Македонија со 68 гласа „за“ денеска го изгласа Предлог-законот за гаранција на РСМ на обврските по договорот за заем за дополнително финансирање за проектот за изградба на автопат – делница Кичево – Охрид што ќе се ...

Догодина видео надзор на сите клучки на автопатот Миладиновци – Штип

Либертас - 21.11.2019

Јавното претпријатие за државни патишта планира наредната година да постави камери на сите осум клучки долж автопатот Миладиновци – Штип. Од претпријатието за „Мета.мк“ информираат дека ќе се воспостави видео – надзор на делницата долга 47 километри ...

Пратениците и денес ќе расправаат за заемот од 179 милиони долари за автопатот Кичево-Охрид

iPortal - 21.11.2019

Пратениците во Собранието денеска ќе ја продолжат 116. седница на која се расправа по Предлог-законот за гаранција од државата за Договор за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопат Кичево – Охрид којшто ќе се склучи меѓу ...

Цената на автопатот Кичево-Охрид порасна за 179 милиони долари

еМагазин - 21.11.2019

Собранието со 68 гласа „за“ денеска го изгласа Предлог-законот за гаранција на РСМ на обврските по договорот за заем за дополнително финансирање за проектот за изградба на автопат – делница Кичево – Охрид што ќе се склучи меѓу Експорт-импорт банката ...

Продолжува собраниската расправа за заем од 179 милиони долари за автопатот Кичево-Охрид

Република - 21.11.2019

Пратениците во Собранието денеска ќе ја продолжат 116. седница на која се расправа по Предлог-законот за гаранција од државата за Договор за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопат Кичево – Охрид којшто ќе се склучи меѓу ...

Продолжува собраниската расправа за заем од 179 милиони долари за автопатот Кичево-Охрид

Опсервер - 21.11.2019

Пратениците во Собранието денеска ќе ја продолжат 116. седница на која се расправа по Предлог-законот за гаранција од државата за Договор за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопат Кичево – Охрид којшто ќе се склучи меѓу ...

Седница на Законодавно-правната комисија

Опсервер - 21.11.2019

Во Собранието на Република Македонија денеска седница ќе одржи Законодавно-правната комисија. На дневниот ред на комисијата се предлог законите за изменување и дополнување на Законот за одбрана, за лобирање, за изменување и дополнување на Законот за ...

Собранието го донесе законот за дополнително финансирање за автопатот Кичево-Охрид

Опсервер - 21.11.2019

Собранието на Република Северна Македонија со 68 гласа „за“ денеска го изгласа Предлог-законот за гаранција на РСМ на обврските по договорот за заем за дополнително финансирање за проектот за изградба на автопат – делница Кичево – Охрид што ќе се ...

Продолжува собраниската расправа за заем од 179 милиони долари за автопатот Кичево-Охрид

Локално - 21.11.2019

Пратениците во Собранието денеска ќе ја продолжат 116. седница на која се расправа по Предлог-законот за гаранција од државата за Договор за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопат Кичево – Охрид којшто ќе се склучи меѓу ...

Собранието го донесе законот за дополнително финансирање за автопатот Кичево-Охрид

24Инфо - 21.11.2019

Собранието на Република Северна Македонија со 68 гласа „за” денеска го изгласа Предлог-законот за гаранција на РСМ на обврските по договорот за заем за дополнително финансирање за проектот за изградба на автопат – делница Кичево – Охрид што ќе се ...

Собранието одлучи: Дополнителни 179 милиони долари за автопатот Кичево-Охрид

Република - 21.11.2019

Со 68 гласа „за“, пратениците денеска на 116. собраниска седница го изгласа Предлог-законот за гаранција од државата за Договор за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопатот Кичево – Охрид, којшто ќе се склучи меѓу Експорт – ...

Пратениците ќе продолжат да расправаат за заем од 179 милиони долари за автопатот Кичево-Охрид

Вечер Прес - 21.11.2019

Пратениците во Собранието денеска ќе ја продолжат 116. седница на која се расправа по Предлог-законот за гаранција од државата за Договор за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопат Кичево – Охрид којшто ќе се склучи меѓу ...

НЕ ГО ПОСЛУШАА ПОМПЕО: Изгласан законот за нови 180 милиони долари заем од Кина!

Денешен - 21.11.2019

Со 68 гласа „за“, пратениците денеска на 116. собраниска седница го изгласа Предлог-законот за гаранција од државата за Договор за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопатот Кичево – Охрид, којшто ќе се склучи меѓу Експорт – ...

Собранието го донесе законот за дополнително финансирање за автопатот Кичево-Охрид

4NEWS - 21.11.2019

Собранието на Република Северна Македонија со 68 гласа „за“ денеска го изгласа Предлог-законот за гаранција на РСМ на обврските по договорот за заем за дополнително финансирање за проектот за изградба на автопат – делница Кичево – Охрид што ќе се ...

Собранието го донесе законот за дополнително финансирање од 179 милиони долари за автопатот Кичево-Охрид

Локално - 21.11.2019

Собранието на Република Северна Македонија со 68 гласа „за“ денеска го изгласа Предлог-законот за гаранција на РСМ на обврските по договорот за заем за дополнително финансирање за проектот за изградба на автопат – делница Кичево – Охрид што ќе се ...

Законодавно-правната комисија ќе одржи седница

MakPress - 21.11.2019

Во Собранието на Република Македонија денеска седница ќе одржи Законодавно-правната комисија. На дневниот ред на комисијата се предлог законите за изменување и дополнување на Законот за одбрана, за лобирање, за изменување и дополнување на Законот за ...

Во Собрание продолжува расправата за заем од 179 милиони долари за автопатот Кичево - Охрид

MakPress - 21.11.2019

Пратениците во Собранието денеска ќе ја продолжат 116. седница на која се расправа по Предлог-законот за гаранција од државата за Договор за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопат Кичево – Охрид којшто ќе се склучи меѓу ...

Собраниската расправа по законот за гаранција за заем за доизградба на автопатот Кичево-Охрид продолжува утре

Канал5 - 20.11.2019

Пратениците во попладневниот дел од 116. седница ја продолжија расправата по Предлог-законот за гаранција од државата за Договор за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопат Кичево – Охрид.

Седница на Собранието, ќе се расправа за заемот за автопатот Кичево – Охрид

Канал5 - 20.11.2019

На оваа седница се и Предлог законот за изменување и дополнување на Законот за административни службеници, по скратена постапка. Собранието денеска треба да ја одржи 116 седница на чиј дневен ред, меѓу другите, е Предлог законот за гаранција на ...

Пратениците се скараа за заемот од 179 милиони долари за автопатот кичево-охрид

24 Вести - 20.11.2019

Новиот заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопатот Кичево Охрид ги скара пратениците од власта и опозицијата во законодавниот дом. Откако министерот за транспорт и врски Горан Сугаревски од говорницата објасни дека заемот ќе ...

Пратениците расправаат за заем од 179 милиони долари за автопатот Кичево-Охрид

Канал5 - 20.11.2019

Пратениците од опозицијата прашаа зошто вредноста на патот се зголемува за 40 проценти, ако досега се реалиизрани 76 отсто од активностите. Пратениците денеска на продолжение на 116. седница ја почнаа расправата по Предлог-законот за гаранција од ...

Расправата по законот за гаранција за заем за доизградба на автопатот Кичево-Охрид продолжува утре

Press24 - 20.11.2019

Министерот за транспорт и врски Горан Сугаревски истакна дека проценетата вредност на дополнителните финансиски средства за проектот за кој лани беше изгласан анекс на договорот од страна на Собранието, е вкупно 179.694.572 долари.

Расправата по законот за гаранција за заем за доизградба на автопатот Кичево-Охрид продолжува утре

Сител - 20.11.2019

Пратениците во попладневниот дел од 116. седница ја продолжија расправата по Предлог-законот за гаранција од државата за Договор за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопат Кичево – Охрид којшто ќе се склучи меѓу Експорт – ...

Пратениците се расправаат за новиот заем од Кина од 179 милиони долари за автопатот Кичево-Охрид

+инфо - 20.11.2019

Пратениците во попладневниот дел од 116. седница ја продолжија расправата по Предлог-законот за гаранција од државата за Договор за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопат Кичево – Охрид којшто ќе се склучи меѓу Експорт – ...

Расправата по законот за гаранција за заем за доизградба на автопатот Кичево-Охрид продолжува утре

МКД - 20.11.2019

Пратениците во попладневниот дел од 116. седница ја продолжија расправата по Предлог-законот за гаранција од државата за Договор за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопат Кичево – Охрид којшто ќе се склучи меѓу Експорт – ...

Седница на Собранието, ќе се расправа за заемот за автопатот Кичево – Охрид

А1 On - 20.11.2019

Собранието денеска треба да ја одржи 116 седница на чиј дневен ред, меѓу другите, е Предлог законот за гаранција на Република Северна Македонија на обврските по Договорот за заем за дополнително финансирање за Проектот за изградба на Автопат – ...

Собранието денеска ќе расправа за заемот за автопатот Кичево-Охрид

МКД - 20.11.2019

Собранието денеска на 116 седница, меѓу другите точки, треба да расправа и за Предлог законот за гаранција на Република Северна Македонија на обврските по Договорот за заем за дополнително финансирање за Проектот за изградба на Автопат-делница ...

Седница на Собранието, ќе се расправа за заемот за автопатот Кичево – Охрид

Курир - 20.11.2019

Собранието денеска треба да ја одржи 116 седница на чиј дневен ред, меѓу другите, е Предлог законот за гаранција на Република Северна Македонија на обврските по Договорот за заем за дополнително финансирање за Проектот за изградба на Автопат – ...

Деспотовски до Сугаревски: Кинезите направија 880 км за 3 месеци, вие не можете 2 километра преасвалтирање на делница ...

Курир - 20.11.2019

Да ве прашам дали вие министре знаете колкава е материјалната штета од ненавременето санирање на свлечиштата, одроните и оставање на објектите во тек на градба? Второ, дали знаете колку жртви, колку повредени и колкава е материјалната штета од ...

Лашкоска: Сугарески и СДСМ не` задолжуваат со дополнителни 180 милиони евра за „непредвидени работи“ за автопатотот ...

Курир - 20.11.2019

Министерот Сугарески бше истиот човек којшто во 2014-та кога носевме закон за земање на заем за овој проект скокаше од говорницата, сега истиот тој не убедува да се задолжиме дополнително затоа што владата не успеа да го сработи проектот за трасата, ...

Седница на Собранието, ќе се расправа за заемот за автопатот Кичево – Охрид

Независен - 20.11.2019

Фото: Б. Грданоски Собранието денеска треба да ја одржи 116 седница на чиј дневен ред, меѓу другите, е Предлог законот за гаранција на Република Северна Македонија на обврските по Договорот за заем за дополнително финансирање за Проектот за изградба ...

Расправата по законот за гаранција за заем за доизградба на автопатот Кичево-Охрид продолжува утре

Нова ТВ - 20.11.2019

Пратениците во попладневниот дел од 116. седница ја продолжија расправата по Предлог-законот за гаранција од државата за Договор за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопат Кичево – Охрид којшто ќе се склучи меѓу Експорт – ...

Пратениците расправаат за заем од 179 милиони долари за автопатот Кичево-Охрид

А1 On - 20.11.2019

Пратениците денеска на продолжение на 116. седница ја почнаа расправата по Предлог-законот за гаранција од државата за Договор за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопат Кичево – Охрид којшто ќе се склучи меѓу Експорт – ...

ЗАПОЧНА ДИСКУСИЈАТА: Пратениците расправаат за заем од 179 милиони долари за автопатот Кичево-Охрид

Слободен Печат - 20.11.2019

Министерот за транспорт и врски Горан Сугаревски информира дека по изгласувањето на законот, што се носи по скратена постапка, Договорот за заем ќе се склучи меѓу Јавното претпријатие за државни патишта и Експорт – импорт банката на Кина.

Седница на Собранието, ќе се расправа за заемот за автопатот Кичево – Охрид

Сител - 20.11.2019

Собранието денеска треба да ја одржи 116 седница на чиј дневен ред, меѓу другите, е Предлог законот за гаранција на Република Северна Македонија на обврските по Договорот за заем за дополнително финансирање за Проектот за изградба на Автопат – ...

Пратениците расправаат за заем од 179 милиони долари за автопатот Кичево-Охрид

Press24 - 20.11.2019

Пратениците денеска на продолжение на 116. седница ја почнаа расправата по Предлог-законот за гаранција од државата за Договор за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопат Кичево – Охрид којшто ќе се склучи меѓу Експорт – ...

Пратениците расправаат за заем од 179 милиони долари за автопатот Кичево-Охрид

Нетпрес - 20.11.2019

Пратениците денеска на продолжение на 116. седница ја почнаа расправата по Предлог-законот за гаранција од државата за Договор за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопат Кичево – Охрид којшто ќе се склучи меѓу Експорт – ...

Опозицијата жестоко реплицира за новото задолжување поради „непредвидени работи“ на автопатот Кичево – Охрид

Нетпрес - 20.11.2019

Кинезите направија 880 километри за три месеца, вие не можете два километра преасфалтирање на делница да направите, порача во вторникот на собраниската седница пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ Благоја Деспотовски, министерот за транспорт и врски Горан ...

Собранието денеска ќе се расправа за заемот за автопатот Кичево – Охрид

ММС - 20.11.2019

Собранието денеска треба да ја одржи 116 седница на чиј дневен ред, меѓу другите, е Предлог законот за гаранција на обврските по Договорот за заем за дополнително финансирање за Проектот за изградба на Автопат – делница Кичево – Охрид кој ќе се ...

Расправата по законот за гаранција за заем за доизградба на автопатот Кичево-Охрид продолжува утре

А1 On - 20.11.2019

Пратениците во попладневниот дел од 116. седница ја продолжија расправата по Предлог-законот за гаранција од државата за Договор за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопат Кичево – Охрид којшто ќе се склучи меѓу Експорт – ...

Сугаревски: Заемот за доизградбата на автопат Кичево – Охрид ќе се отплаќа 20 години

Слободен Печат - 20.11.2019

Пратениците од власта и од опозицијата со меѓусебни обвинувања за криминал во однос на договорите за овој проект со кои средствата биле обезбедени со кредити. Пратениците во попладневниот дел од 116.

Собранието ќе расправа за заемот за автопатот Кичево – Охрид

Република - 20.11.2019

Собранието денеска треба да ја одржи 116 седница на чиј дневен ред, меѓу другите, е Предлог законот за гаранција на Република Северна Македонија на обврските по Договорот за заем за дополнително финансирање за Проектот за изградба на Автопат – ...

Расправата по законот за гаранција за заем за доизградба на автопатот Кичево-Охрид продолжува утре

4NEWS - 20.11.2019

Пратениците во попладневниот дел од 116. седница ја продолжија расправата по Предлог-законот за гаранција од државата за Договор за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопат Кичево – Охрид којшто ќе се склучи меѓу Експорт – ...

СТЕВАНАЏИЈА ДО СУГАРЕСКИ: Како тоа, ние кога земаме кредит од Кина тоа е криминал, а сега вашиве 180 милиони се во ред?

Денешен - 20.11.2019

Пратениците во попладневниот дел од 116. седница ја продолжија расправата по Предлог-законот за гаранција од државата за Договор за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопат Кичево – Охрид којшто ќе се склучи меѓу Експорт – ...

Расправата по законот за гаранција за заем за доизградба на автопатот Кичево-Охрид продолжува утре

Опсервер - 20.11.2019

Пратениците во попладневниот дел од 116. седница ја продолжија расправата по Предлог-законот за гаранција од државата за Договор за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопат Кичево – Охрид којшто ќе се склучи меѓу Експорт – ...

Расправата по законот за гаранција за заем за доизградба на автопатот Кичево-Охрид продолжува утре

Либертас - 20.11.2019

– Пратениците во попладневниот дел од 116. седница ја продолжија расправата по Предлог-законот за гаранција од државата за Договор за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопат Кичево – Охрид којшто ќе се склучи меѓу Експорт – ...

Догодина видео надзор на сите клучки на автопатот Миладиновци – Штип

Мета - 20.11.2019

Јавното претпријатие за државни патишта планира наредната година да постави камери на сите осум клучки долж автопатот Миладиновци – Штип. Од претпријатието за „Мета.мк“ информираат дека ќе се воспостави видео – надзор на делницата долга 47 километри ...

Пратениците расправаат за заем од 179 милиони долари за автопатот Кичево-Охрид

24Инфо - 20.11.2019

Пратениците денеска на продолжение на 116. седница ја почнаа расправата по Предлог-законот за гаранција од државата за Договор за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопат Кичево – Охрид којшто ќе се склучи меѓу Експорт – ...

Власта сака нов заем од 179 милиони долари за автопатот Кичево-Охрид

Република - 20.11.2019

Пратениците денеска на продолжение на 116. седница ја почнаа расправата по Предлог-законот за гаранција од државата за Договор за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопат Кичево – Охрид којшто ќе се склучи меѓу Експорт – ...

Пратениците расправаат за заем од 179 милиони долари за автопатот Кичево-Охрид

Локално - 20.11.2019

Пратениците денеска на продолжение на 116. седница ја почнаа расправата по Предлог-законот за гаранција од државата за Договор за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопат Кичево – Охрид којшто ќе се склучи меѓу Експорт – ...

Пратениците расправаат за заем од 179 милиони долари за автопатот Кичево-Охрид

Опсервер - 20.11.2019

Пратениците денеска на продолжение на 116. седница ја почнаа расправата по Предлог-законот за гаранција од државата за Договор за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопат Кичево – Охрид којшто ќе се склучи меѓу Експорт – ...

Седница на Собранието, ќе се расправа за заемот за автопатот Кичево – Охрид

4NEWS - 20.11.2019

Собранието денеска треба да ја одржи 116 седница на чиј дневен ред, меѓу другите, е Предлог законот за гаранција на Република Северна Македонија на обврските по Договорот за заем за дополнително финансирање за Проектот за изградба на Автопат – ...

Пратениците расправаат за заем од 179 милиони долари за автопатот Кичево-Охрид

Вечер Прес - 20.11.2019

Пратениците денеска на продолжение на 116. седница ја почнаа расправата по Предлог-законот за гаранција од државата за Договор за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопат Кичево – Охрид којшто ќе се склучи меѓу Експорт – ...

Седница на Собранието, ќе се расправа за заемот за автопатот Кичево – Охрид

Вечер Прес - 20.11.2019

Собранието денеска треба да ја одржи 116 седница на чиј дневен ред, меѓу другите, е Предлог законот за гаранција на Република Северна Македонија на обврските по Договорот за заем за дополнително финансирање за Проектот за изградба на Автопат – ...

Пратениците ќе расправаат за заемот за автопатот Кичево – Охрид

iPortal - 20.11.2019

Собранието денеска треба да ја одржи 116 седница на чиј дневен ред, меѓу другите, е Предлог законот за гаранција на Република Северна Македонија на обврските по Договорот за заем за дополнително финансирање за Проектот за изградба на Автопат – ...

СОБРАНИЕ: Денеска расправа за нов заем за автопатот Кичево – Охрид

Денешен - 20.11.2019

Собранието денеска треба да ја одржи 116 седница на чиј дневен ред, меѓу другите, е Предлог законот за гаранција на Република Македонија на обврските по Договорот за заем за дополнително финансирање за Проектот за изградба на Автопат – делница ...

Седница на Собранието, ќе се расправа за заемот за автопатот Кичево – Охрид

Опсервер - 20.11.2019

Собранието денеска треба да ја одржи 116 седница на чиј дневен ред, меѓу другите, е Предлог законот за гаранција на Република Македонија на обврските по Договорот за заем за дополнително финансирање за Проектот за изградба на Автопат – делница ...

Седница на Собранието, ќе се расправа за заемот за автопатот Кичево – Охрид

Локално - 20.11.2019

Собранието денеска треба да ја одржи 116 седница на чиј дневен ред, меѓу другите, е Предлог законот за гаранција на Република Северна Македонија на обврските по Договорот за заем за дополнително финансирање за Проектот за изградба на Автопат – ...

Расправата по законот за гаранција за заем за доизградба на автопатот Кичево-Охрид продолжува утре

24Инфо - 20.11.2019

– Пратениците во попладневниот дел од 116. седница ја продолжија расправата по Предлог-законот за гаранција од државата за Договор за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопат Кичево – Охрид којшто ќе се склучи меѓу Експорт – ...

Расправата по законот за гаранција за заем за доизградба на автопатот Кичево-Охрид продолжува утре

Локално - 20.11.2019

Пратениците во попладневниот дел од 116. седница ја продолжија расправата по Предлог-законот за гаранција од државата за Договор за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопат Кичево – Охрид којшто ќе се склучи меѓу Експорт – ...

Седница на Собранието, ќе се расправа за заемот за автопатот Кичево – Охрид

24Инфо - 20.11.2019

Собранието денеска треба да ја одржи 116 седница на чиј дневен ред, меѓу другите, е Предлог законот за гаранција на Република Северна Македонија на обврските по Договорот за заем за дополнително финансирање за Проектот за изградба на Автопат – ...

Собранието расправа за нов заем од 179 милиони долари за автопатот Кичево-Охрид

MakPress - 20.11.2019

Пратениците денеска на продолжение на 116. седница ја почнаа расправата по Предлог-законот за гаранција од државата за Договор за заем од 179 милиони долари за дополнително финансирање на автопат Кичево – Охрид којшто ќе се склучи меѓу Експорт – ...

Собранието ќе расправа за дополнителниот заем за изградба на автопатот Кичево – Охрид

MakPress - 20.11.2019

Собранието денеска треба да ја одржи 116 седница на чиј дневен ред, меѓу другите, е Предлог законот за гаранција на Република Македонија на обврските по Договорот за заем за дополнително финансирање за Проектот за изградба на Автопат – делница ...

Две седници на Законодавно-правната комисија

Канал5 - 18.11.2019

Во Собранието на Република Северна Македонија денеска две седници ќе одржи Законодавно-правната комисија. Единствена точка на дневниот ред на првата седница е Предлог законот за гаранција на Република Северна Македонија на обврските по Договорот за ...

Владата позајмува нови 180 милиони долари за Кичево-Охрид, кинески „Синохидро“ лани имал добивка од 23 милиони евра

Фокус - 18.11.2019

Пробивање на тунел, широк ископ и санација на свлечишта, изградба на 8 денивелирани патни јазли, односно клучки и еден алтернативен пат од Врбјани до патен јазол Арбиново – ова се непредвидените работи на автопатската делница Кичево-Охрид долга 57 ...

Две седници на Законодавно-правната комисија

Сител - 18.11.2019

Во Собранието на Република Северна Македонија денеска две седници ќе одржи Законодавно-правната комисија. Единствена точка на дневниот ред на првата седница е Предлог законот за гаранција на Република Северна Македонија на обврските по Договорот за ...

Во Собрание денеска две седници ќе одржи Законодавно-правната комисија

Слободен Печат - 18.11.2019

Единствена точка на дневниот ред на првата седница е Предлог законот за гаранција на Република Северна Македонија на обврските по Договорот за заем за дополнително финансирање за Проектот за изградба на Автопат – делница Кичево – Охрид.

Две седници на Законодавно-правната комисија

Курир - 18.11.2019

Во Собранието на Република Северна Македонија денеска две седници ќе одржи Законодавно-правната комисија. Единствена точка на дневниот ред на првата седница е Предлог законот за гаранција на Република Северна Македонија на обврските по Договорот за ...

Две седници на Законодавно-правната комисија

Press24 - 18.11.2019

Во Собранието на Република Македонија денеска две седници ќе одржи Законодавно-правната комисија. Единствена точка на дневниот ред на првата седница е Предлог законот за гаранција на Република Македонија на обврските по Договорот за заем за ...

Две седници на Законодавно-правната комисија

Опсервер - 18.11.2019

Во Собранието на Република Северна Македонија денеска две седници ќе одржи Законодавно-правната комисија. Единствена точка на дневниот ред на првата седница е Предлог законот за гаранција на Република Северна Македонија на обврските по Договорот за ...

Во Собрание ќе се одржат седници на Законодавно-правната комисија

MakPress - 18.11.2019

Во Собранието на Република Македонија денеска две седници ќе одржи Законодавно-правната комисија. Единствена точка на дневниот ред на првата седница е Предлог законот за гаранција на Република Македонија на обврските по Договорот за заем за ...