TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Поградец: Би сакале училишта на македонски јазик во Поградец

Локално - 28.07.2013

Градоначалникот на Поградец, Артан Шкмби на тркалезната маса по повод Рамковната конвенција за заштита на малцинствата во Москополе, Албанија, изјави дека не треба многу да се верува на меѓународните ...

Градоначалникот на Поградец сака да го воведе македонскиот јазик во училиштата

24 Вести - 27.07.2013

Ќе се учи ли македонски јазик во Албанија. Градоначалникот на Поградец, Артан Шкмби порачал дека би сакал да го види македонскиот јазик во тамошните училишта, и покрај тврдењата дека Албанија не ги ...

Градоначалникот на Поградец сака да го воведе македонскиот јазик во училиштата

OhridNews - 27.07.2013

Градоначалникот на Поградец, Артан Шкмби порачал дека би сакал да го види македонскиот јазик во тамошните училишта, и покрај тврдењата дека Албанија не ги исполнува препораките на Советот на Европа ...

Локалната во Поградец сака да се воведе македонскиот јазик во училиштата

Inpress - 27.07.2013

Поградец, 27. јули 2013 (ИНПРЕС) Градоначалникот на Поградец, Артан Шкмби порачал дека би сакал да го види македонскиот јазик во тамошните училишта, и покрај тврдењата дека Албанија не ги исполнува ...

Градоначалникот на Поградец сака да го воведе македонскиот јазик во училиштата

Макфакс - 27.07.2013

Градоналачникот на Поградец, Артан Шкмби порачал дека би сакал да го види македонскиот јазик во тамошните училишта, и покрај тврдењата дека Албанија не ги исполнува препораките на Советот на Европа ...

Градоначалникот на Поградец: Би сакал училишта на македонски јазик во Поградец

+инфо - 27.07.2013

Градоначалникот на Поградец, Артан Шкмби на тркалезната маса по повод Рамковната конвенција за заштита на малцинствата во Москополе, Албанија, изјави дека не треба многу да се верува на меѓународните ...

Градоначалникот на Поградец се залага за изучување на македонскиот јазик во општинските училишта

Република - 27.07.2013

Градоначалникот на Поградец, Артан Шкмби на тркалезната маса по повод Рамковната конвенција за заштита на малцинствата во Москополе, Албанија, изјави дека не треба многу да се верува на меѓународните ...

Градоначалникот на Поградец се надева воведување на Македонски јазик во училиштето

Sky - 27.07.2013

Градоначалникот на Поградец, Артан Шкмби, изразил желба еден ден во тамошните училишта да се учи македонски јазик. -Ние како локална власт сме поотворени за барањата на малцинствата, ако тука јас ...

Градоначалникот на Поградец сака да го воведе македонскиот јазик во училиштата

Тера - 27.07.2013

Градоначалникот на Поградец, Артан Шкмби порачал дека би сакал да го види македонскиот јазик во тамошните училишта, и покрај тврдењата дека Албанија не ги исполнува препораките на Советот на Европа ...

Правобранителот на Албанија се вклучи во решавањето на малцинските права

Канал5 - 22.07.2013

Народниот правобранител на Албанија во соработка со малцинствата во Албанија ќе формираат заедничка работна група, чија задача ќе биди да се подготви посебен извештај за положбата и за правата на ...

Народниот правобранител на Албанија за подобрување на малцинските права

МРТ - 22.07.2013

Албанскиот народен правобранител Игли Тотозани во соработка со малцинствата во Албанија ќе формира работна група, чија задача ќе биди изготвување на посебен извештај за положбата и правата на ...

Албанскиот омбудсман ќе се заложи за правата на малцинствата

+инфо - 22.07.2013

Народниот првобранител на Албанија во соработка со малцинствата во Албанија ќе формираат заедничка работна група, чија задача ќе биди да се подготви посебен извештај за положбата и за правата на ...

Народниот правобранител на Албанија и малцинствата заеднички ќе бараат подобрување на малцинските права

Сител - 22.07.2013

Албанскиот народен правобранител Игли Тотозани во соработка со малцинствата во Албанија ќе формира работна група, чија задача ќе биди изготвување на посебен извештај за положбата и правата на ...

Албанскиот омбудсман во заштита на правата на малцинствата

Сител - 22.07.2013

Народниот првобранител на Албанија во соработка со малцинствата во Албанија ќе формираат заедничка работна група, чија задача ќе биди изготвување на посебен извештај за положбата и правата на ...

Народниот правобранител на Албанија ќе бара поголеми права за малцинствата во земјата

Макфакс - 22.07.2013

Албанскиот народен правобранител Игли Тозани, заедно со малцинствата во земјата ќе бара подобрување на малцинските права.

Македонците во Албанија со помош на Н.Правобранител ќе бараат права

Сител - 22.07.2013

Македонците во Албанија своите права ќе ги бараат и со помош на народниот правобранител. Ќе се изготви посебен извештај за положбата и правата на малцинствата, ќе се достави до новиот парламент и ...

Албанскиот првобранител ќе се залага за поголеми права на малцинството

Алфа - 22.07.2013

Албанскиот Народен првобранител заедно со малцинствата во земјата ќе се залагаат за поголеми и подобри права. Во наредниот период тие ќе треба да формираат заедничка работна група, чија задача ќе ...

Албанскиот народен правобранител бара поголеми права за малцинствата во земјава

Press24 - 22.07.2013

Народниот првобранител на Албанија во соработка со малцинствата во Албанија ќе формираат заедничка работна група, чија задача ќе биди изготвување на посебен извештај за положбата и правата на ...

Албанскиот омбудсман ќе ги штити правата на малцинствата

МКД - 22.07.2013

Народниот првобранител на Албанија во соработка со малцинствата во Албанија ќе формираат заедничка работна група, чија задача ќе биди изготвување на посебен извештај за положбата и правата на ...

Ќе се подобруваат малцинските права на населението во Албанија

Inpress - 22.07.2013

Тирана, 22. јули 2013 (ИНПРЕС) Албанскиот народен правобранител Игли Тозани, заедно со малцинствата во земјата ќе бара подобрување на малцинските права.

Народниот правобранител на Албанија и малцинствата заеднички ќе бараат подобрување на малцинските права

А1 On - 22.07.2013

Албанскиот народен правобранител Игли Тотозани во соработка со малцинствата во Албанија ќе формира работна група, чија задача ќе биди изготвување на посебен извештај за положбата и правата на ...

Народниот правобранител на Албанија ќе бара поголеми права за малцинствата во земјата

Тера - 22.07.2013

Албанскиот народен правобранител Игли Тозани, заедно со малцинствата во земјата ќе бара подобрување на малцинските права.

Албанскиот Правобранител ќе се занимава со Македонското малцинство

Република - 22.07.2013

Народниот првобранител на Албанија во соработка со малцинствата во Албанија ќе формираат заедничка работна група, чија задача ќе биди изготвување на посебен извештај за положбата и правата на ...

Народниот правобранител на Албанија ќе бара поголеми права за малцинствата во земјата

Канал 77 - 22.07.2013

Албанскиот народен правобранител Игли Тозани, заедно со малцинствата во земјата ќе бара подобрување на малцинските права.

Македонците и малцинствата притискаат за европски права во Албанија

Република - 22.07.2013

Малцинствата во Албанија ќе формираат работна група која треба да изготвуви посебен извештај за положбата и правата на малцинствата во Албанија кој ќе биде доставен до новиот парламент и новата ...

Албанскиот омбудсман ќе бара подобрување на малцинските права

Локално - 22.07.2013

Албанскиот народен правобранител Игли Тотозани во соработка со малцинствата во Албанија ќе формира работна група, чија задача ќе биди изготвување на посебен извештај за положбата и правата на ...