TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Случај Дениса: Почна повторната обдукција на телото

24 Вести - 09.11.2014

Институтот за судска медицина од ноќеска ги започна испитувањата за утврдување на идентитетот на телото за кое грчките власти тврдеа дека е на младата Дениса Марковска.

Случај Дениса Марковска: Македонска обдукција за проверка на грчките наводи

Нова ТВ - 09.11.2014

Доцна синоќа во Скопје пристигнаа посмртините останки за кои грчките здравствени власти потврдија дека се на Дениса Маркоска, девојката од Прилеп, што исчезна на бродот „Серенисима“ во егејот.

Случај Дениза - судска медицина ја започна реобдукцијата

Телма - 09.11.2014

Во Институтот за судска медицина , почнаа подготовките за испитување на посмртните останки , за кои треба да се утврди, дали и` припаѓаат на 22 - годишната Дениза Маркоска.

Судска медицина ја почна обдукцијата на трупот донесен од Грција

Утрински - 09.11.2014

На Институтот за судска медицина-Скопје ноќеска почнаа испитувањата за утврдување на идентитетот на трупот за кој неодамна грчките здравствени власти потврдија дека е на Дениса Маркоска која во ...

Дума: Добиениот материјал неподобен за анализа

Утрински - 09.11.2014

Институтот за судска медицина и криминалистика денеска почна со подготовки за испитување на телото на починатата Дениса Маркоска. „Првичните испитувања, кои се во тек, треба да го утврдат идентитетот ...

Судска медицина го испитува женскиот труп од Грција

Алсат-М - 09.11.2014

На Институтот за судска медицина-Скопје ноќеска почнаа испитувањата за утврдување на идентитетот на трупот за кој неодамна грчките здравствени власти потврдија дека е на Дениса Маркоска која во ...

Започна обдукцијата на телото за кое се верува дека е Дениса Маркоска

Кајгана - 09.11.2014

Судска медицина започна со обдукцијата на телото на девојката пронајдена во водите на Егејското Море, за која грчките власти тврдат дека е прилепчанката Дениса Маркоска.

Телото на Дениса доцна синоќа пристигна во Скопје

Алфа - 09.11.2014

Доцна синоќа пристигна ковчегот со посмртините останки за кои грчките власти тврдат дека се на прилепчанката Дениса Маркоска Посмртните останки веднаш се однесени на Институтот за судска медицина.

ВО СКОПЈЕ ПОЧНА ОБДУКЦИЈА: Дали пронајдената девојка во Грција е Дениса Маркоска?

Фактор - 09.11.2014

Доцна синоќа во Скопје пристигнаа посмртините останки за кои грчките здравствени власти потврдија дека се на Дениса Маркоска, девојката од Прилеп, што исчезна на бродот „Серенисима“ во егејот.

Судска медицина ја почна обдукцијата на телото на Дениса донесено од Грција

Локално - 09.11.2014

Конечно во Скопје ,по низа процедури , пристигнаа посмртините останки за кои грчките здравствени власти тврдат дека се на Дениса Маркоска, девојката од Прилеп, што исчезна на бродот „Серенисима“ .

СЛУЧАЈ ДЕНИЗА: Судска медицина ја почна обдукцијата на телото

Телеграф - 09.11.2014

Во Скопје пристигнаа посмртните останки за кои грчките здравствени власти тврдат дека се на Дениза Маркоска, девојката од Прилеп што исчезна на бродот „Серенисима“ По низа процедури, во Скопје ...

СЛУЧАЈ ДЕНИЗА: Добиениот материјал е неподобен за анализа

Телеграф - 09.11.2014

Институтот за судска медицина ќе ги употреби сите методи потребни за детално испитување на телото добиено од грчките власти Започнати се испитувања на телото кое институтот за судска медицина го доби ...

Дума за случајот Дениса : Добиениот материјал е неупотреблив за анализа

Локално - 09.11.2014

Институтот за Судска медицина ја започна обдукцијата врз телото добиено од грчките власти. Директорот на Институтот Алексеј Дума вели дека најпрво треба да се утврди идентитетот на телото, односно, ...

Телото на Дениса се испитува во судска медицина

Алфа - 09.11.2014

Во тек е реобдукција на остатоците од телото на Дениса Марковска. На барање на семејството, прво ќе се утврдува дали станува збор за 23 годишната прилепчанка.

Алексеј Дума: Материјалот што го добивме од Грција не е многу подобен за анализа

Фактор - 09.11.2014

Грчките власти, заедно со телото што наводно и припаѓа на младата Дениса Маркоска, испратиле само посмртница, без извештај од првичната обдукција и фотодокументација.

Започна обдукцијата на телото за кое се верува дека е Дениса Маркоска

Тера - 09.11.2014

Судска медицина започна со обдукцијата на телото на девојката пронајдена во водите на Егејското море, за која грчките власти тврдат дека е прилепчанката Дениса Маркоска.

Пристигна сандакот со посмртните останки на Дениса – во Скопје почна обдукција

МК News - 09.11.2014

Започна повторната обдукција на телото на девојката пронајдена во водите на Егејското море за која грчките власти тврат дека е прилепчанката Дениса Маркоска.

Судска медицина ги почна испитувањата на женскиот труп донесен од Грција

Популарно - 09.11.2014

На Институтот за судска медицина-Скопје ноќеска почнаа испитувањата за утврдување на идентитетот на трупот за кој неодамна грчките здравствени власти потврдија дека е на Дениса Маркоска која во ...

Пристигна сандакот со посмртните останки – во Скопје почна обдукција на телото за кое се претпоставува дека е на Дениса ...

Бриф - 09.11.2014

Започна повторната обдукција на телото на девојката пронајдена во водите на Егејското море за која грчките власти тврат дека е прилепчанката Дениса Маркоска.

Дума: Треба време за реобдукција на телото на Дениса

+инфо - 09.11.2014

На Институтот за судска медицина-Скопје ноќеска почнаа испитувањата за утврдување на идентитетот на трупот за кој неодамна грчките здравствени власти потврдија дека е на Дениса Маркоска која во ...

Дума: ќе треба многу време за аутопсијата на телото од Грција

Н.Македонија - 09.11.2014

На Институтот за судска медицина-Скопје ноќеска почнаа испитувањата за утврдување на идентитетот на трупот за кој неодамна грчките здравствени власти потврдија дека е на Дениса Маркоска која во ...

Почна обдукцијата на телото на Дениса во Скопје

+инфо - 09.11.2014

Пристигнаа посмртините останки за кои грчките здравствени власти тврдат дека се на Дениса Маркоска, девојката од Прилеп, што исчезна на бродот „Серенисима“ и во текот на ноќта почнала обдукција во ...

Судска медицина ја започна реобдукцијата

NewTime - 09.11.2014

Институтот за Судска медицина ја започна обдукцијата врз телото добиено од грчките власти. Директорот на Институтот Алексеј Дума вели дека најпрво треба да се утврди идентитетот на телото, односно, ...

Освен телото на Дениса, грците не испратиле никаков извештај – Дума тврди материјалот е неподобен за анализа

МК News - 09.11.2014

Институтот за судска медицина и криминалистика денеска почна со подготовки за испитување на телото на починатата Дениса Маркоска. „Првичните испитувања, кои се во тек, треба да го утврдат идентитетот ...

Телото на Дениса на полноќ пристигна на Судска медицина – Почна постапката за нова ДНК анализа

Здравство24 - 09.11.2014

Ноќеска на полноќ пристигна ковчегот со посмртините останки за кои грчките власти тврдат дека се на прилепчанката Дениса Маркоска која исчезна на бродот „Серенисима“.

Судска медицина ги почна испитувањата на женскиот труп донесен од Грција

А1 On - 09.11.2014

На Институтот за судска медицина-Скопје ноќеска почнаа испитувањата за утврдување на идентитетот на трупот за кој неодамна грчките здравствени власти потврдија дека е на Дениса Маркоска која во ...

Почна обдукцијата на телото на девојката за која се смета дека е на Дениса

Канал5 - 09.11.2014

Телото за кое грчките власти потврдија дека е на 23 годишната Дениса Марковска еден час по полноќ е во Институтот за судска медицина. 7 член тим предводен од директорот Дума врши анализи и испитувања.

Алексеј Дума: Треба време за реобдукција на телото на Дениса

Либертас - 09.11.2014

На Институтот за судска медицина-Скопје ноќеска почнаа испитувањата за утврдување на идентитетот на трупот за кој неодамна грчките здравствени власти потврдија дека е на Дениса Маркоска која во ...

Пристигнаа посмртните останки – почна обдукцијата на Дениса

Либертас - 09.11.2014

Започна повторната обдукција на телото на девојката пронајдена во водите на Егејското море за која грчките власти тврат дека е прилепчанката Дениса Маркоска.

Пристигна сандакот со посмртните останки - Започна реобдукцијата на Дениса

Сител - 09.11.2014

Започна повторната обдукција на телото на девојката пронајдена во водите на Егејското море за која грчките власти тврдат дека е прилепчанката Дениса Маркоска.

Телото пристигна во Македонија - дали е пронајдена Дениса Маркоска?

Press24 - 09.11.2014

Доцна синоќа во Скопје пристигнаа посмртините останки за кои грчките здравствени власти потврдија дека се на Дениса Маркоска, девојката од Прилеп, што исчезна на бродот „Серенисима" во егејот.

Судска медицина ги почна испитувањата - дали женскиот труп е на Дениса Маркоска?

Press24 - 09.11.2014

На Институтот за судска медицина-Скопје ноќеска почнаа испитувањата за утврдување на идентитетот на трупот за кој неодамна грчките здравствени власти потврдија дека е на Дениса Маркоска која во ...

Дума: Потребно е време за резултати од обдукцијата

Република - 09.11.2014

На Институтот за судска медицина-Скопје ноќеска почнаа испитувањата за утврдување на идентитетот на трупот за кој неодамна грчките здравствени власти потврдија дека е на Дениса Маркоска која во ...

Случај Дениса: Започна обдукцијата во Скопје

Нетпрес - 09.11.2014

Започна повторната обдукција на телото на девојката пронајдена во водите на Егејското море за која грчките здравствени власти тврат дека е прилепчанката Дениса Маркоска.

Случај Дениса: Останките во Скопје, почната процедурата за нова обдукција

Република - 09.11.2014

Започна повторната обдукција на телото на девојката пронајдена во водите на Егејското море за која грчките власти тврат дека е прилепчанката Дениса Маркоска.

Почна постапката за нова ДНК анализа на телото на Дениса

еМагазин - 09.11.2014

Ноќеска на полноќ пристигна ковчегот со посмртините останки за кои грчките власти тврдат дека се на прилепчанката Дениса Маркоска која исчезна на бродот „Серенисима“.

ВИДЕО: Судска медицина ја почна обдукцијата на Дениса Маркоска

Сител - 09.11.2014

На Институтот за судска медицина-Скопје ноќеска почнаа испитувањата за утврдување на идентитетот на трупот за кој неодамна грчките здравствени власти потврдија дека е на Дениса Маркоска која во ...

Пристигна сандакот со посмртните останки- во Скопје почна обдукција

Курир - 09.11.2014

Започна повторната обдукција на телото на девојката пронајдена во водите на Егејското море за која грчките власти тврат дека е прилепчанката Дениса Маркоска.

Судска медицина ја почна обдукцијата на телото од Грција

еМагазин - 09.11.2014

На Институтот за судска медицина-Скопје ноќеска почнаа испитувањата за утврдување на идентитетот на трупот за кој неодамна грчките здравствени власти потврдија дека е на Дениса Маркоска која во ...

Направени првични испитувања на телото на девојката за која се смета дека е Дениса

Нетпрес - 09.11.2014

Телото за кое грчките власти тврдат дека е на 23 годишната Дениса Марковска еден час по полноќ пристигнало на Институтот за судска медицина. Седумчлен тим предводен од директорот на Институтот ...

Пристигна телото на Дениса

МРТ - 09.11.2014

Од министерството за надворешни работи преку кои се одвиваше транспортот велат дека здравствените екипи го прифатиле сандакот по 21 часот кога ја поминало државната граница со Грција и го спровеле во ...

Семејството на Дениса и понатаму се сомнева во ДНК анализата направена во Грција

МРТ - 09.11.2014

Целата постапка се повторува по барање на родителите на дениса. Во нивниот дом во прилеп денеска пристигнаа две информации.. Дарко штаргоски ни пренесува повеќе детали...

Телото на Дениса пристигна - Две недели неизвесност за семејството Маркоски

МРТ - 09.11.2014

Телото за кое грчките форензичари тврдат дека е на починатата прилепчанка Дениса Маркоска стигна во Институтот за судска медицина. Седдумина обдуценти ги прават подготовките за да се утврди ...

Започна нова анализа врз посмртните останки кои пристигнаа од Грција

Сител - 09.11.2014

Почнаа испитувањата за идентификација на телото кое од Грција ноќеска беше донесено во Институтот за судска медицина во Скопје. Тим од 7 вработени на Институтот цела вечер ги праевле подготовките за ...

Започна новата обдукција на телото на Дениса

Шеталиште - 09.11.2014

Ноќеска на полноќ пристигна ковчегот со посмртините останки за кои грчките власти тврдат дека се на прилепчанката Дениса Маркоска која исчезна на бродот „Серенисима“.

Вештаците ја почнаа обдукцијата на телото

Вечер Прес - 09.11.2014

Телото за кое се претпоставува дека е на прилепчанката Дениса Марковска ноќеска беше донесено од Грција Започна повторната обдукција на телото на девојката пронајдена во водите на Егејското море за ...

Судска медицина ја почна обдукцијата на телото

Вечер Прес - 09.11.2014

Дали пронајдената девојка во Грција е Дениса Маркоска? Доцна синоќа во Скопје пристигнаа посмртините останки за кои грчките здравствени власти потврдија дека се на Дениса Маркоска, девојката од ...

Посмртните останки во Скопје, почната е новата обдукција

Пулс24 - 09.11.2014

Започна повторната обдукција на телото на девојката пронајдена во водите на Егејското море за која грчките власти тврат дека е прилепчанката Дениса Маркоска.

Започна обдукцијата на телото за кое се верува дека е Дениса Маркоска

Макфакс - 09.11.2014

Судска медицина започна со обдукцијата на телото на девојката пронајдена во водите на Егејското море, за која грчките власти тврдат дека е прилепчанката Дениса Маркоска.

Пристигна сандакот со посмртните останки- во Скопје почна обдукција

Денешен - 09.11.2014

Започна повторната обдукција на телото на девојката пронајдена во водите на Егејското море за која грчките власти тврат дека е прилепчанката Дениса Маркоска.

Почна обдукцијата на телото на Дениса во Скопје

Falanga - 09.11.2014

Министерството за здравство ги одобри барањата на семејството и нареди нова обдукција за да се потврди дали телото навистина и припаѓа на Дениса.. Доцна синоќа во Скопје пристигнаа посмртините ...

Во Скопје започна повторната обдукција на девојката пронајдена во Егејското море

Lider - 09.11.2014

Започна повторната обдукција на телото на девојката пронајдена во водите на Егејското море за која грчките власти тврат дека е прилепчанката Дениса Маркоска.

Одобрен транспортот на телото на Дениса за Македонија

Утрински - 06.11.2014

Судските власти во Грција одобрија телото на прилепчанката Дениса Маркоска со погребално возило да биде донесено во Скопје, па најрано в петок навечер МНР очекува таа да биде донесена во државава, по ...

Телото на Дениса Маркоска во земјава ќе пристигне в петок

Алфа - 06.11.2014

Судските власти во Грција вчера одобрија телото на прилепчанката Дениса Маркоска со погребално возило да биде донесено во Скопје Судските власти во Грција вчера одобрија телото на прилепчанката ...

СЛУЧАЈ ДЕНИЗА: Грчкиот суд даде одобрение, телото ќе пристигне викендов

Телеграф - 06.11.2014

Телото, според наредба на Министерството за здравство ќе биде пренесено на Институтот за судска медицина, каде што по барање на родителите ќе биде извршена реобдукција и ДНК-анализа Грчкиот суд ја ...

Викендов конечно ќе се донесе телото на Дениса

+инфо - 06.11.2014

Судските власти во Грција вчера одобрија телото на прилепчанката Дениса Маркоска со погребално возило да биде донесено во Скопје, па најрано в петок навечер МНР очекува таа да биде донесена во ...

Се чека дозвола од грчкот суд за да може телото на починатата Дениса да се транспортира во Македонија

Локално - 05.11.2014

Се чека дозвола од грчкот суд за да може телото на починатата Дениса Марковска да се транспортира во Македонија, информираат од македонското Министерство за надворешни работи.

СЛУЧАЈ ДЕНИЗА: Судско одобрение го одложи транспортот на телото

Телеграф - 05.11.2014

Според грчките закони, тело кое не било погребано подолго од еден месец и е во поодмината фаза на распаѓање не смее да биде транспортирано без дозвола која мора да ја издадат грчките судски органи По ...

Не бараме пари за новата ДНК-анализа, само одобрение за мир во душата

Н.Македонија - 05.11.2014

Скршен од болка, со растреперен глас Кире Маркоски, татко на исчезнатата девојка Дениса Маркоска, за која со ДНК-анализата во Грција се потврди дека пронајденото тело е нејзино, со нетрпение ги ...

Се чека дозвола од грчкиот суд за транспорт на телото на Дениса

МРТ - 05.11.2014

Засега е непознато кога посмртните останки ќе бидат донесени во земјава за да можат експертите од судска медицина да го направат дополнително ДНК вештачење...

Не бараме пари за новата ДНК-анализа, само одобрение за мир во душата

Falanga - 05.11.2014

Претходно и Јавното обвинителство, преку соопштение до јавноста, истакна дека кога ќе пристигнат посмртните останки ќе има шанса за реобдукција.. Најголемата грижа за него и семејството е што сѐ уште ...

Министерството за здравство одобри реобдукција на телото на Дениса

24 Вести - 04.11.2014

По вчерашното барање на семејството на починатата Дениза Марковска за реобдукција на телото, Министерството за здравство денеска одговори позитивно на нивните барања.

Судска медицина ќе изврши обдукција на телото на Дениса

Телма - 04.11.2014

Mинистерството за здравство информира дека на телото на Дениса Маркоска ќе се изврши судско-медицинска обдукција на Институтот за судска медицина во Скопје.

Ќе се врши уште една обдукција на телото на Дениса Маркоска

Вест - 04.11.2014

Министерството за здравство соопшти дека ќе биде извршена реобдукција на телото на Дениса Маркоска во Институтот за судска медицина во Скопје. Одлуката за нова судско-медицинска обдукција на Дениса е ...

Случај Дениса: Обдукција на телото ќе се прави и во Македонија

Нова ТВ - 04.11.2014

Обдукција и ДНК анализа ќе се врши на телото на 23-годишната прилепчанка Дениса Маркоска на Институтот за судска медицина, информираа денеска од Министерство за здравство.

Дума доби одобрение, ќе има нова обдукција за Дениса

Утрински - 04.11.2014

Институтот за судска медицина во Скопје добие одобрение да направи нова обдукција и ДНК анализа на телото на 23-годишната прилепчанка Дениса Марковска, која беше пронајдена мртва во водите на ...

Повторна обдукција на телото на Дениса Маркоска

Р.С.Европа - 04.11.2014

Министерството за здравство денеска соопшти дека ќе биде извршена реобдукција на телото на Дениса Маркоска во Институтот за судска медицина во Скопје.

Ќе се врши нова обдукција на телото на Дениса Маркоска

МКД - 04.11.2014

Министерството за здравство денеска соопшти дека ќе биде извршена реобдукција на телото на Дениса Маркоска во Институтот за судска медицина во Скопје.

Телото за кое се тврди дека е на Дениса во среда во Македонија

Кајгана - 04.11.2014

Телото за коешто грчките органи тврдат дека е на прилепчанката Дениса Маркоска треба да стигне во Македонија во среда и веднаш ќе биде однесено на Институтот за судска медицина, велат од МНР.

Ќе се прави нова ДНК анализа за случајот Дениса Маркоска

Кајгана - 04.11.2014

Институтот за судска медицина ќе прави нова ДНК анализа или обдукција на телото за коешто грчките органи тврдат дека е на прилепчанката Дениса Маркоска, која мистериозно исчезна на 12-ти септември ...

Ќе се прави нова обдукција на Дениса Маркоска во Скопје

Фокус - 04.11.2014

Семејството на Дениса се обрати вчера и до премиерот Груевски од кого побараа да се направи уште една обдукција на телото во Македонија, Ќе се прави повторна обдукција и ДНК анализа на телото на ...

Нова ДНK-анализа и реобдукција за Дениса ќе прават во Македонија

Дневник - 04.11.2014

Македонскиот Институт за судска медицина ќе прави нова ДНK-анализа, а најверојатно и повторна обдукција на телото за кое грчките истражни органи тврдат дека е прилепчанката Дениса Маркоска, која се ...

Одобрена реобдукција за Дениса во Скопје

Локално - 04.11.2014

Институтот за судска медицина добил овластување од министерот за здравство Никола Тодоров да направи обдукција и ДНК анализа на телото на Дениса Маркоска.

Министерството за здравство ги известило Маркоски за новата обдукција

Телеграф - 04.11.2014

Телото пронајдено кај грчкиот остров Карпатос за кое се претпоставува дека е на прилепчанката Дениза треба да пристигне во земјава во текот на утрешниот ден Министерството за здравство стапило во ...

Телото на Дениса утре стигнува во Македонија, Министерството за здравство нареди нова ДНК анализа

Фактор - 04.11.2014

Телото за кое ДНК анализите во Грција потврдија дека и припаѓа на младата Дениса Маркоска, која исчезна работејќи на брод во Грција, утре се очекува да пристигне во Македонија.

Случај Дениса: Тодоров одобри повторна ДНК анализа

Алфа - 04.11.2014

Министерот за здравство Тодоров одобри повторна ДНК анализа и обдукција врз телото за кое грчките органи тврдат дека е на исчезнатата Дениса Маркоска.

СЛУЧАЈ ДЕНИЗА: Телото ќе пристигне утре, дозволена нова ДНК-анализа во Скопје

Телеграф - 04.11.2014

Семејството на Дениза е решено да оди докрај со барањето за извршување нова ДНК-анализа. Само така ќе бидат сигурни дека телото кое го добиле е на нивната ќерка Транспортот на телото за кое грчките ...

Зврлевски уште не одобрил реобдукција за Дениса

+инфо - 04.11.2014

Јавниот обвинител на 24 часа пред пристигнувањето на телото на Дениса Маркоска од Грција во родниот Прилеп, нема дадено согласност да биде извршена реобдукција.

Нов момент во случајот Дениса Маркоска

МК News - 04.11.2014

Обвинителството стави крај на дилемата за отворање постапка во случајот со Дениса Марковска. Немаат надлежност за дела кои не се сторени на територијата на Македонија и за сторители кои сториле дело ...

Нов момент во случајот Дениса Маркоска

Точка - 04.11.2014

Поминаа речиси два месеци по исчезнувањето на младата прилепчанка Дениса Маркоска од бродот на кој пловела, а случајот сè уште привлекува многу внимание.

Нова обдукција ќе има: Судска медицина ќе испитува дали телото што ќе стигне утре е на Дениса

Бриф - 04.11.2014

Телото за кое се тврди дека е на прилепчанката Дениса Маркоска утре ќе пристигне во Македонија, но веднаш ќе биде направена нова обдукција. Професорот Алексеј Дума од Судска медицина соопшти дека ...

Ќе има нова ДНК анализа во случајот Дениса Маркоска

Точка - 04.11.2014

Министерот за здравство Никола Тодоров дал овластување до Институтот за судска медицина бараните анализи од семејството на Дениса да бидат извршени во согласност со законот за здравствена заштита.

Телото за кое се тврди дека е на Дениса во среда во Македонија

Хајд Парк - 04.11.2014

Телото за коешто грчките органи тврдат дека е на прилепчанката Дениса Маркоска треба да стигне во Македонија во среда и веднаш ќе биде однесено на Институтот за судска медицина, велат од МНР.

Дозволено е: Ке се прави нова обдукција на телото на Дениса

МК News - 04.11.2014

Судска медицина доби овластување да направи обдукција или ДНК анализа на телото на младата прилепчанка Дениса Маркоска, која мистериозно го загуби животот во Грција, пишува Вечер.

На судска медицина ќе се врши реобдукција на телото на Дениса Маркоска

Здравство24 - 04.11.2014

Министерството за здравство денеска соопшти дека ќе биде извршена реобдукција на телото на Дениса Маркоска во Институтот за судска медицина во Скопје.

Реобдукација на телото на Дениса Маркоска

Н.Македонија - 04.11.2014

Скршен од болка, со растреперен глас Кире Маркоски, татко на исчезнатата и пронајдена мртва Дениса Маркоска, вели дека се уште не знаат кога ќе биде транспортирано нејзиното тело - Од осигурителната ...

Тодоров одобри реобдукција за Дениса во Скопје

А1 On - 04.11.2014

Институтот за судска медицина добил овластување од министерот за здравство Никола Тодоров да направи обдукција и ДНК анализа на телото на Дениса Маркоска.

Институтот за судска медицина доби овластување - ќе има обдукција во Македонија за Дениса

Канал5 - 04.11.2014

Министерот за здравство Никола Тодоров дал овластување до Институтот за судска медицина бараните анализи од семејството на Дениса да бидат извршени во согласност со законот за здравствена заштита.

Тодоров одобри реобдукција за Дениса во Скопје

+инфо - 04.11.2014

Институтот за судска медицина добил овластување од министерот за здравство Никола Тодоров да направи обдукција и ДНК анализа на телото на Дениса Маркоска.

Ќе има нова анализа врз телото на Дениса

Н.Македонија - 04.11.2014

Нова анализа врз телото на починатата Дениса Маркоска ќе има. Дали тоа ќе биде реобдукција или споредба на ДНК анализа ќе одлучи семејството Ова за ,,Нова Македонија,, го потврди директорот на ...

Нови проблеми за семејството на Дениса Марковска

Канал5 - 04.11.2014

Телото за кое грчките власти тврдат дека е на Дениса Маркоска попладнево околу 17 часот ќе тргне од Родос кон Атина. Утре рано наутро треба да пристигне во главниот грчки град по што со спроводница ...

Обдукција на телото на Дениса ќе има и во Македонија

Канал5 - 04.11.2014

Телото за кое грчките власти тврдат дека е на Дениса Маркоска попладнево тргна од Родос кон Атина. До пред неколку часа не се знаеше каде ќе биде однесено затоа што иако семејството упорно бараше ...

Телото на Дениса пристигнува утре- одобрена е реобдукција во Македонија

МРТ - 04.11.2014

Дениса исчезна од бродот „Серинисима“ на кој што работела, на 12-ти септември... Телото на Дениса Маркоска, се уште е во Грција. Според извори од семејството Маркоски, телото на трагично загинатата ...

Нов расплет во случајот Дениса Маркоска

Press24 - 04.11.2014

Телото за кое се тврди дека е на прилепчанката Дениса Маркоска утре ќе пристигне во Македонија. Нова обдукција или ДНК анализа сепак ќе биде направена.

Ќе се прави нова обдукција на Дениса во Скопје

Нетпрес - 04.11.2014

Институтот за судска медицина добил овластување од министерот за здравство Никола Тодоров да направи обдукција и ДНК анализа на телото на Дениса Маркоска.

Нова обдукција и ДНК анализа за Дениса ќе се прави во Македонија

еМагазин - 04.11.2014

Институтот за судска медицина во Скопје добие одобрение да направи нова обдукција и ДНК анализа на телото на 23-годишната прилепчанка Дениса Марковска, која беше пронајдена мртва во водите на ...

Институтот за судска медицина ќе направи обдукција на телото на Дениза

Либертас - 04.11.2014

По вчерашното барање на семејството на починатата Дениза Марковска за реобдукција на телото, Министерството за здравство денеска одговори позитивно на нивните барања.

Ќе има нова ДНК анализа во случајот Дениса Маркоска

Нетпрес - 04.11.2014

Министерот за здравство Никола Тодоров дал овластување до Институтот за судска медицина бараните анализи од семејството на Дениса да бидат извршени во согласност со законот за здравствена заштита.

Ќе има нова обдукција на телото на Дениса во Македонија

Република - 04.11.2014

Нова обдукција или ДНК анализа ќе биде направена на телото на Дениса Марковска, потврдуваат од судска медицина. Телото на младата прилепчанка се очекува утре да пристигне во Македонија.

Барањето одобрено: Во Македонија нова обдукција или ДНК анализа

Курир - 04.11.2014

Телото за кое се тврди дека е на прилепчанката Дениса Маркоска утре ќе пристигне во Македонија. Нова обдукција или ДНК анализа сепак ќе биде направена.

Случај Дениса: Судска медицина ќе прави нова ДНК анализа

Сител - 04.11.2014

Мистеријата со Дениса Маркоска ќе се реши во Македонија. Судска медицина доби овластување да направи ДНК анализа или реобдукција на телото што ќе биде испратено од Грција.

Ќе се врши реобдукција на телото на Дениса Маркоска

Сител - 04.11.2014

Министерството за здравство денеска соопшти дека ќе биде извршена реобдукција на телото на Дениса Маркоска во Институтот за судска медицина во Скопје.

Нови детали за случајот со Дениса Маркоска

Шеталиште - 04.11.2014

Телото за кое се тврди дека е на прилепчанката Дениса Маркоска утре ќе пристигне во Македонија. Нова обдукција или ДНК анализа сепак ќе биде направена.

Ке се прави нова обдукција на телото на прилепчанката Дениса Маркоска

10без10 - 04.11.2014

Ова го потврди директорот на Институтот за судска медицина Алексеј Дума, кој во телефонскиот разговор ни изјави дека е решен правниот проблем. Тој очекува дека кога ќе пристигне телото во лимениот ...

Барањето одобрено: Во Македонија нова обдукција или ДНК анализа

Денешен - 04.11.2014

Телото за кое се тврди дека е на прилепчанката Дениса Маркоска утре ќе пристигне во Македонија. Нова обдукција или ДНК анализа сепак ќе биде направена.

Ќе се прави обдукција на телото на Дениса во Македонија

Пулс24 - 04.11.2014

Нова обдукција или ДНК-анализа ќе биде направена на телото на Дениса Марковска, потврдуваат од судска медицина. Телото на младата прилепчанка се очекува утре да пристигне во Македонија.

Телото за кое се тврди дека е на Дениса во среда во Македонија

Макфакс - 04.11.2014

Телото за коешто грчките органи тврдат дека е на прилепчанката Дениса Маркоска треба да стигне во Македонија во среда и веднаш ќе биде однесено на Институтот за судска медицина, велат од МНР.

Ке се прави нова обдукција на телото на Дениса

Вечер Прес - 04.11.2014

Судска медицина доби овластување да направи обдукција или ДНК анализа на телото на младата прилепчанка Дениса Маркоска, која мистериозно го загуби животот во Грција.

Ќе се прави нова ДНК анализа за случајот Дениса Маркоска

Макфакс - 04.11.2014

Институтот за судска медицина ќе прави нова ДНК анализа или обдукција на телото за коешто грчките органи тврдат дека е на прилепчанката Дениса Маркоска, која мистериозно исчезна на 12-ти септември ...

Судска медицина доби дозвола за обдукција

Вечер Прес - 04.11.2014

Семејството на Дениса апелираше до сите надлежни институции во државата да одобрат обдукција или ДНК-анализа за да бидат сигурни дека телото е на нивната ќерка, а министерот Никола Тодоров лично го ...

Случајот со Дениса се замрсува

Falanga - 04.11.2014

Дениса исчезна од бродот „Серинисима“ на кој што работела, на 12-ти септември, додека бродот пловел во водите на Егејското море.. Телото за кое се тврди дека е на прилепчанката Дениса Маркоска утре ...

Реобдукција на телото на Дениса Маркоска ќе има

Lider - 04.11.2014

Министерството за здравство денеска соопшти дека ќе биде извршена реобдукција на телото на Дениса Маркоска во Институтот за судска медицина во Скопје.

Семејството Маркоски бара помош од премиерот за да се изврши ДНК анализа во Македонија

24 Вести - 03.11.2014

Семејството на исчезнатата Дениса Маркоска бара од премиерот Никола Груевски помош Јавното обвинителство да издаде наредба до Институтот за судска медицина, да се изврши дополнителна ДНК анализа на ...

Семејството на Дениса бара од Груевски да се спроведе ДНК анализа во Македонија

Нова ТВ - 03.11.2014

Семејството на Денис Маркоска бара од премиерот Никола Груевски да се изврши нова ДНК анализа на телото, кое според резултатите од грчките власти припаѓа на нивната исчезната ќерка Дениса.

Семејството на Дениса бара помош од премиерот Груевски

Утрински - 03.11.2014

„Ќе не' јаде тагата додека сме живи, но ве молиме барем сомнежот да не не' јаде“, стои во дописот што таткото Кире Маркоски го испрати до шефот на Владата Таткото на Дениса Маркоска со допис се ...

Семејството на Дениса Маркоска бара помош од Груевски

Кајгана - 03.11.2014

Семејството Маркоски, чија ќерка исчезна на 12 септември од бродот „Серинисима“ што пловел во водите на Егејското Море, бара од премиерот Никола Груевски да се заложи за да се направи ДНК анализа на ...

Обвинителство: Нема пречка да се направи нова обдукција за Дениса

Кајгана - 03.11.2014

Јавното обвинителство на Македонија не било надлежно за случајот со исчезнатата прилепчанка Дениса Маркоска, но велат дека не постои пречка, по барање на семејството на починатата, надлежна ...

Семејството на Дениса  бара помош од Премиерот за да се изврши ДНК анализа во Македонија

Локално - 03.11.2014

Семејството на исчезнатата Дениса Маркоска бара од премиерот Никола Груевски помош Јавното обвинителство да издаде наредба до Институтот за судска медицина, да се изврши дополнителна ДНК анализа на ...

СЛУЧАЈ ДЕНИЗА: Семејството бара од премиерот помош за нова обдукција

Телеграф - 03.11.2014

Семејството се сомнева и сака преку нова ДНК-анализа да биде сигурно дали телото што ќе биде испорачано е на нивната ќерка Семејството на прилепчанката Дениза Маркоска во премиерот гледа последна ...

Маркоски од премиерот бараат нова ДНК анализа за Дениса во Македонија

Фактор - 03.11.2014

Прилепското семејство Маркоски се обрати до премиерот Никола Груевски со барање во Македонија да се изврши нова ДНК анализа на телото, кое според резултатите од грчките власти припаѓа на нивната ...

ОБВИНИТЕЛСТВО: Нема пречка за нова обдукција за Дениза и без наредба

Телеграф - 03.11.2014

Од македонското Обвинителство велат дека тие не се надлежни за случајот бидејќи се случил во Грција, но сметаат дека нема пречки да биде извршена реобдукција по барање на семејството Јавното ...

Телото на Дениса ќе биде донесено во вторник

Канал 77 - 03.11.2014

Телото на млада прилепчанка, Дениса Маркоска, во вторник ќе пристигне во земјава. Поради долгиот пат од Родос, ќе мора да се балсамира. Телото на Дениса Маркоска од Грција во Македонија ќе пристигне ...

Родителите на Дениса бараат помош од Груевски за ДНК во Македонија

+инфо - 03.11.2014

Таткото на Дениса Маркоска, денеска со допис се обрати до премиерот Никола Груевски, барајќи помош од него за Јавното обвинителство да издаде наредба до Институтот за судска медицина, да се изврши ...

Семејството Маркоски бара помош од премиерот за да се изврши ДНК анализа во Македонија

Таратур - 03.11.2014

Семејството на исчезнатата Дениса Маркоска бара од премиерот Никола Груевски помош Јавното обвинителство да издаде наредба до Институтот за судска медицина, да се изврши дополнителна ДНК анализа на ...

Семејството на Дениса Маркоска бара помош од премиерот Груевски за дополнителната обдукција

Популарно - 03.11.2014

Семејството на исчезнатата Дениса Маркоска бара од премиерот Никола Груевски помош Јавното обвинителство да издаде наредба до Институтот за судска медицина, да се изврши дополнителна ДНК анализа на ...

Семејството Маркоски бара помош од Премиерот за ДНК анализа во Македонија

Канал 77 - 03.11.2014

Семејството Маркоски од Прилеп во очај реши по писмен пат да се обрати до Премиерот Никола Груевски од кого бара да се заложи да се изврши ДНК анализа во Македонија сакајќи со тоа потврда дека телото ...

Маркоски од премиерот бараат нова ДНК анализа за Дениса во Македонија

+инфо - 03.11.2014

Прилепското семејство Маркоски се обрати до премиерот Никола Груевски со барање во Македонија да се изврши нова ДНК анализа на телото, кое според резултатите од грчките власти, припаѓа на нивната ...

Критскиот јавен обвинител по нова година ќе одлучи за случајот ,,Дениса“

Канал5 - 03.11.2014

После нова година ќе се знае одлуката на грчкото обвинителство за случајот Дениса Маркоска. Дополнителна истрага или затворање на случајот? Веројатно после нова година, ќе се знае одлуката на ...

Државно обвинителство: Не постои пречка надлежните лаборатории да извршат нова ДНК- анализа за Дениса

Канал5 - 03.11.2014

Откако семејството на Дениса Маркоска во јавноста истапи со барање за нова ДНК- анализа извршена во татковината, но не добива дозвола од јавното обвинителство, со соопштение се јави државното ...

Родителите на Дениса го молат Премиерот Груевски

За Се - 03.11.2014

По сите препирки и доцнење на извештајот за ДНА за пронајденото тело во грчкото море, смејстовото на исчезнатата Дениса Маркоска не им верува на резултатите, па бара од премиерот Никола Груевски ...

Нов момент во случајот Дениса Маркоска

За Се - 03.11.2014

Поминаа речиси два месеци по исчезнувањето на младата прилепчанка Дениса Маркоска од бродот на кој пловела, а случајот сеуште привлекува многу внимание.

Родителите на Дениса Маркоска бараат уште една ДНК анализа

МРТ - 03.11.2014

За да се изведе анализата, директорот на судска медицина Алексеј Дума објаснува дека родителите иако се подготвени и сами да ја платат новата анализа, најпрво треба да добијат одобрение од јавен ...

Телото на Дениса Маркоска ќе биде донесено во вторник

Press24 - 03.11.2014

Телото на младата прилепчанка Дениса Маркоска кое беше најдено во водите на егејското море на осторвот Карпатос е подготвено за Македонија и ќе пристигне во вторник.

Родителите на Дениса со молба до Премиерот - Инсистираат на повторна обдукција

МРТ - 03.11.2014

Родителите на несреќно починатата Дениса Марковска инсистираат на повторна обдукција-молбата ја доставија и до премиерот Груевски... Таткото на Дениса, Кирил Маркоски, денеска со писмо се обрати и до ...

Семејството на исчезната Дениса бара помош од премиерот

Република - 03.11.2014

Семејството на исчезнатата Дениса Маркоска бара од премиерот Никола Груевски помош Јавното обвинителство да издаде наредба до Институтот за судска медицина, да се изврши дополнителна ДНК анализа на ...

Случај Дениса Маркоска: Родителите бараат нова обдукција

Сител - 03.11.2014

Обвинителството стави крај на дилемата за отворање постапка во случајот со Дениса Марковска. Немаат надлежност за дела кои не се сторени на територијата на Македонија и за сторители кои сториле дело ...

Нова заплет во случајот Дениса Маркоска

Press24 - 03.11.2014

Обвинителството стави крај на дилемата за отворање постапка во случајот со Дениса Марковска. Немаат надлежност за дела кои не се сторени на територијата на Македонија и за сторители кои сториле дело ...

Семејството на Дениса Маркоска бара помош од Премиерот Груевски

1.мк - 03.11.2014

Семејството на исчезнатата Дениса Маркоска бара од премиерот Никола Груевски помош Јавното обвинителство да издаде наредба до Институтот за судска медицина, да се изврши дополнителна ДНК анализа на ...

Маркоски бара помош од премиерот за нова обдукција

Шеталиште - 03.11.2014

Семејството на прилепчанката Дениса Маркоска во премиерот гледа последна надеж за решавање на судбината на 23 – годишната ќерка за која грчките власти потврдија дека е пронајдена во близина на ...

Семејството на Дениса Маркоска од премиерот бара нова ДНК анализа за Дениса во Македонија

10без10 - 03.11.2014

Телото на Дениса најдоцна до среда треба да биде префрлено од Грција во Македонија. Нејзиното семејство се сомнева во резултатите на грчките анализи. Но,д иректорот на судска медицина Алексеј Дума ...

Телото на Дениса ќе биде донесено во вторник

Вечер Прес - 03.11.2014

Маркоски вели оти му било кажано дека телото за да го издржи долгиот пат од Родос до Македонија морало да се балсамира, што значително би ја отежнало реобдукцијата кај нас.

Семејството на Дениса Маркоска бара помош од Груевски

Макфакс - 03.11.2014

Семејството Маркоски, чија ќерка исчезна на 12-ти септември од бродот „Серинисима“ којшто пловел во водите на Егејското море, бара од премиерот Никола Груевски да се заложи за да се направи ДНК ...

Телото на Дениса ќе биде донесено во вторник во Македонија!

Пулс24 - 03.11.2014

Телото на младата прилепчанка Дениса Маркоска кое беше најдено во водите на егејското море на островот Карпатос е подготвено за Македонија и ќе пристигне во вторник.

Обвинителство: Нема пречка да се направи нова обдукција за Дениса по барање на семејството

Макфакс - 03.11.2014

Јавното обвинителство на Македонија не било надлежно за случајот со исчезнатата прилепчанка Дениса Маркоска, но велат дека не постои пречка, по барање на семејството на починатата, надлежна ...

Ќе има ли ДНК анализа на Дениса и во Македонија?

Lider - 03.11.2014

Телото на Дениса Маркоска што беше најдено во Егејското Море на островот Kарпатос веќе е подготвено за транспорт во Прилеп. Според најавите, телото на девојката треба да пристигне утре.

Семејството Маркоски бара помош од премиерот за да се изврши ДНК анализа во Македонија

Falanga - 03.11.2014

Таткото Кире Маркоски денеска со допис се обрати до Груевски, откако барањето до Јавното обвинителство е одбиено, како што тврди.. Семејството на исчезнатата Дениса Маркоска бара од премиерот Никола ...