TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

<B>Дејан СпасовиЌ - скулптор и музичар

Утрински - 17.07.2004

Утрово се будам со дилемата: дали да одам на Галичка свадба или во Врање, каде што со една интересна група-музичари треба да работиме на еден музички проект. Во секој случај, со време треба да ја разрешам дилемата, а несомнено и на едното и на другото место ќе има интересни ...

<B>Мерсиха Шукри - харфистка

Утрински - 17.07.2004

Овој викенд ми е исполнет со подготовките за концертот в недела во Даут- пашиниот амам, во рамките на †Скопското културно лето". Почестена сум со гостувањето на виолинстката од Србија и Црна Гора, Мирка Шќепановиќ, па денеска во текот на денот имаме проба.

<B>Томи Стефановски - пливач

Утрински - 17.07.2004

Денеска уште од 7 ч. веќе сум на базен, каде што се распливуваат цицибаните што ги тренирам за Државното првенство во оваа категорија. По завршувањето на обврските таму, одам на Матка, каде што се одржува Скопскиот маратон во пливање, но само како поддршка.

<B>Гоце Арнаудов - пејач

Утрински - 17.07.2004

Бидејќи до доцна ноќе, некогаш нў фаќа и утро, со Дамир Имери работиме на песните за мојот нов проект, а и на една песна за претстојниот †Тетово фолк- фест", обично спијам до пладне. Потоа излегувам низ Струмица, на некое кафе, ќе потрошам час- два кај мајстор Даци и мајстор Џемо, па тргнувам за ...