TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Албанската Влада се распаѓа

Дневник - 21.07.2003

политиЧки хаос во тирана Вицепремиерот и министер за надворешни работи на Албанија, Илир Мета, прексиноќа поднесе оставка незадоволен од жестоките критики што ги добил од премиерот Фатос Нано на седницата на Владата во петокот.

Оставка на албанскиот вицепремиер Илир Мета

Вест - 21.07.2003

Тирана, 21 јули - - Вицепремиерот и министер за надвореШни работи на Албанија Илир Мета во саботата поднесе оставка, откако на седница на Владата премиерот Фатос Нано остро ја критикувал работата на неговото Министерство. "Не сакам веЌе да бидам дел од твојата извеШтаченост и хипокризија во ...

Кабинетот на Фатос Нано соочен со криза

Утрински - 21.07.2003

По повлекувањет?на Илир Мета Тирана - Аналитичарит?во Тирана предвидуваат дека ?можн?да дојд?до владин?криз? по оставкат?на вицепремиеро?Илир Мета. Се смет?дека Мета им? значителен број приврзаниц? како во Владат?така ?во Социјалистичката партиј? Еден од ни???досегашнио?министер за интеграции ...