TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Приватниот капитал бара партнерски однос со власта

Утрински - 16.07.2004

Во Скопје завчеравечер се одржа Основачко собрание на три нови стопански комори Новите комори се амбицираат да имаат посилно влијание кај Владата. Унапредувањето на економијата е движечка сила на новото коморско здружување АЛЕКСАНДРИЈА СТЕВКОВСКА Приватните стопанственици во земјава бараат подобри ...

Формирани четири нови комори

Дневник - 16.07.2004

СТОПАНСТВЕНИЦИТЕ СЕ ЗДРУЖУВААТ Повеќе домашни стопанственици завчера формираа четири нови комори од областа на земјоделството, трговијата, индустријата и услугите. Коморите беа основани од страна на Иницијативниот одбор за коморско здружување.

Над 500 бизнисмени го основаа Сојузот на стопански комори

А1 - 15.07.2004

Над 500 бизнисмени од цела држава го основаа Сојузот на стопански комори, движење што треба да ги промовира стопанствениците во фактор што ќе влијае во креирање на економската политика, што ќе создаде подобар амбиент за работа.

Малите стопанственици се организираат за поголемо влијание кај Владата

Утрински - 14.07.2004

Денеска ќе се одржи Основачко собрание на четири нови стопански комори Денеска во Скопје ќе биде одржано Основачко собрание на четири нови комори: трговска, индустриска, земјоделска и комора за услужни дејности. Станува збор за обласни комори кои во почетокот ќе бидат регистрирани и ќе ...

И Охридските фирми се приклучуваат кон 4-те нови стопански комори

А1 - 13.07.2004

И Охридските фирми се приклучуваат кон 4-те нови стопански комори, чие основачко собрание е закажано за утревечер. По Скопје, Битола и Штип иницијативниот одбор за формирање на коморите, вчера во Охрид ја презентираше идејата за ново коморско здружување.

Трендафилов „Имаме големи очекувања за ова коморско здружување“

А1 - 13.07.2004

Потребно е формирање на стопански комори затоа што досега не видовме среќа од постоечките стопански комори, не видовме никаква убавина и мир. Ние превземаме акција затоа што не беше превземено ништо, изјави за А1 Михајло Трендафилов Директорот на „Леснина Инженеринг“.

Поддршка за формирањето нова стопанска комора

Време - 12.07.2004

ШТИП Идејата за формирање нова стопанска комора, како невладина и непрофитабилна институција, беше поздравена и на презентацијата што се одржа викендов во Штип. Таа институција би требало да опстојува како рамноправен партнер на власта, која ќе ги штити пред се интересите на стопанствениците што во ...