TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Премиера на „Службогонци“ во прилепскиот театар

Утрински - 22.11.2008

Претставата во целост ја отсликува актуелната општествена и социјална ситуација во Македонија. Вечерва во 20 часот, на сцената на Народниот театар „Војдан Чернодрински“ во Прилеп, премиерно ќе биде изведена претставата „Службогонци“, работена според текстот на бугарскиот автор Иван Вазов, во режија на Софија Ристевска.

„Службогонци“на Ристевска

Време - 22.11.2008

Претставата „Службогонци“ од Иван Вазов, а во режија на Софија Ристевска премиерно ќе се прикаже вечерва во прилепски театар. - Претставата во целост ја отсликува актуелната општествена и социјална ситуација во Македонија во која малиот човек секој ден се бори за опстанок трудејќи се да биде поблиску до власта - вели Ристевска.

Премиерна изведба на претставата „Службогонци“ од Иван Вазов

Алфа - 22.11.2008

Во Националната установа Центарот за култура „Марко Цепенков“, Народниот театар „Војдан Чернодрински“ од Прилеп денеска премиерно ќе ја изведе претставата „Службогонци“ од Иван Вазов, како втор проект во новата сезона. Претставата е во режија на Софија Ристевска, сценографијата и костомите се на Мери Јован, изборот на музика е од Илија Тирицовски, сценските движења се на Кире Миладиноски, додека ...

Премиера на „Службогонци,“ во Прилеп

Н.Македонија - 22.11.2008

„Службогонци“, новата претстава на прилепскиот театар по текст на Иван Вазов, а во режија на Софија Ристевска, премиерно ќе биде прикажана вечерва. Режисерката Ристевска се одлучила за овој текст зашто, иако пишуван пред еден век, тој и натаму е актуелен. - Претставата е комедија што има трагичен призвук. Трагичното како основна идеја се провлекува низ целата содржина на претставата.

Премиера на "Службогонци" од Иван Вазов

Вест - 21.11.2008

Народниот театар од Прилеп утревечер (20 часот) премиерно ќе ја изведе претставата "Службогонци" од познатиот бугарски писател Иван Вазов. Режисер е Софија Ристевска, сценографијата и костимите се на Мери Јовановска, изборот на музиката на Илија Тирицовски, сценските движења на Кире Миладиноски, а видеодизајнот на Филип Јовановски.

„Службогонци“во прилепски театар

Дневник - 21.11.2008

Ансамблот на прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ вечерва, во 20 часот премиерно ќе ја изведе претставата „Службогонци“, работена според текст на Иван Вазов, во режија на Софија Ристовска. Главните улоги ги толкуваат актерите Трајче Иваноски и Марјан Чакмакоски. Во претставата ќе настапи речиси целиот актерски тим на театарот.

Службогонци во Прилеп

Вечер Прес - 21.11.2008

Премиерата на претставата Службогонци" од Иван Вазов е закажана за вечерва во НТ Војдан Чернодрински" во Прилеп. - Вториот проект во новата сезона во целост ја отсликува актуелната општествена и социјална ситуација во Македонија. Желбата на малиот човек да биде поблиску до власта, секојдневната борба за опстанок и преживување како и рангирањето на луѓето по статусот кој го имаат во општеството, ...

Премиера на „Службогонци“ во Прилеп

Форум - 20.11.2008

Ова е прва претстава што Ристевска ја работи во театарот во Прилеп. „Службогонци“, по текст на Иван Вазов , е трагикомичен коментар на времето во кое се губи човечкото достоинство и во целост ја отсликува актуелната општествена ситуација во Македонија.