TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Трајковски ќе им помага на децата-бегалци да влезат во Грција

Дневник - 25.07.2003

СРЕДБА Претседателот Борис Трајковски вчера им ветил на претставниците на Третата светска средба на децата-бегалци од Грција дека ќе се ангажира за надминување на проблемот што го имаат нивни членови при обидите да влезат во Грција.

Грција врати Егејци од граница

Вест - 23.07.2003

РАЗНИШАНО УБЕДУВАЊЕТО НА ДЕЦАТА БЕГАЛЦИ ДЕКА ТРЕТАТА СРЕДБА ЌЕ ЈА ОДРЖАТ ВО ЛЕРИН Георги Кизовски и Јанко Калинчев, обајцата Македонци - едниот со канадски, а другиот со австралиски пасош, и членови на организациониот одбор на Третата светска средба на децата бегалци од Република Грција, биле ...

Средбата во Лерин можеби и нема да се одржи

Утрински - 23.07.2003

Нови компликации пред најавената средба на децата - бегалци во Грција Димитар Чулев "Со или без визи, средба на политичките бегалци од Егејска Македонија ќе се одржи во август. Доколку на кој било начин заинтересираните бидат спречени да отпатуваат во Лерин, тоа ќе го сфатиме како доказ дека ...