TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Велија Рамковски тврди: Со зачинот сакаат да ја замолчат А1 ТВ

Вест - 27.07.2002

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ГО ЗАБРАНИ "ТУЗОТ" Сопственикот на "Стратус" Велија Рамковски, кој е сопстник на "А1 Телевизија" тврди дека тоа што здравствениот инспекторат го забрани производството и прометот на зачинот "Тузот" и "Чили Тузот" е уште еден обид на в Сопственикот на "Стратус", ...

Инспекцијата ги забрани зачините "тузот" и "чили тузот"

Дневник - 27.07.2002

МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО Директорот на фирмата "Стратус", која ги произведува овие зачини, забраната ја нарече "уцена од власта со која се врши притисок врз неговата А1-телевизија" и најави тужба Министерството за здравство вчера и забрани на фирмата "Стратус", чиј директор е Велија Рамковски, ...

Власта се пресметува со А1 преку бизнис притисоци врз сопственикот

А1 - 26.07.2002

Власта се пресметува со А1 преку бизнис притисоци врз сопственикот на телевизијата. Во ек е најголемата хајка против производот на фирмата „Стратус“ зачинот „Тузот“, и тоа со штимувани наоди дека солта во зачинот не е јодирана.