TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Професорот Јовев го потпишал решението за негово разрешување од директорската позиција на кардиохирургија

360 степени - 11.06.2023

Со потпишувањето на решението, Клиниката за кардиохирургија остана без медицински менаџер, а професорот Јовев во вчерашното гостување на ТВ Сител рече дека засега ќе остане на кардиохирургија иако веќе добил понуди од странство.

Јовев го потпишал решението за негово разрешување од директор на Кардиохирургија

Канал5 - 11.06.2023

Сашко Јовев за МИА потврди дека вчера го потпишал решението со кое министерот за здравство Фатмир Меџити го разреши од директорската функција на Клиниката за кардиохирургија. Тој посочува дека неговиот правен тим од утре ќе одлучи дали и кога ...

Јовев го потпишал решението за негово разрешување од директор на државната Кардиохирургија

Сител - 11.06.2023

Сашко Јовев вчера го потпишал решението со кое министерот за здравство го разреши од директорската функција на клиниката за кардиохирургија. Неговиот правен тим од понеделник ќе одлучи дали и кога истото ќе биде обжалено.

Јовев го потпишал решението за разрешување од директор на Кардиохирургија

Фокус - 11.06.2023

Сашко Јовев вчера го потпишал решението со кое министерот за здравство го разреши од директорската функција на Клиниката за кардиохирургија, објави телевизија Сител. Неговиот правен тим од понеделник ќе одлучи дали и кога истото ќе биде обжалено.

Јовев стави потпис на решението со кое Меџити го разреши од функцијата директор на Кардиохирургија

МКД - 11.06.2023

Сашко Јовев за МИА потврди дека вчера го потпишал решението со кое министерот за здравство Фатмир Меџити го разреши од директорската функција на Клиниката за кардиохирургија. Тој посочува дека неговиот правен тим од утре ќе одлучи дали и кога ...

Јовев го потпиша решението за неговото разрешување од директор на Кардиохирургија

Слободен Печат - 11.06.2023

Сашко Јовев вчера го потпишал решението со кое министерот за здравство Фатмир Меџити го разреши од директорската функција на Клиниката за кардиохирургија. Тој за МИА изјави дека неговиот правен тим од утре ќе одлучи дали и кога решението ќе биде ...

Јовев го потпишал решението за негово разрешување од директор на Кардиохирургија

Бриф - 11.06.2023

Сашко Јовев за МИА потврди дека вчера го потпишал решението со кое министерот за здравство Фатмир Меџити го разреши од директорската функција на Клиниката за кардиохирургија. Тој посочува дека неговиот правен тим од утре ќе одлучи дали и кога ...

ОСТАНУВА НА КАРДИОХИРУГИЈА Јовев го потпишал решението за разрешување од директорска функција

+инфо - 11.06.2023

Доктор Сашко Јовев за МИА потврди дека вчера го потпишал решението со кое министерот за здравство Фатмир Меџити го разреши од директорската функција на Клиниката за кардиохирургија. Тој посочува дека неговиот правен тим од утре ќе одлучи дали и кога ...

Јовев го потпишал решението за негово разрешување од директор на Кардиохирургија

Нова ТВ - 11.06.2023

Сашко Јовев за МИА потврди дека вчера го потпишал решението со кое министерот за здравство Фатмир Меџити го разреши од директорската функција на Клиниката за кардиохирургија. Тој посочува дека неговиот правен тим од утре ќе одлучи дали и кога ...

Јовев го потпишал решението за негово разрешување од директор на Кардиохирургија

А1 On - 11.06.2023

Сашко Јовев за МИА потврди дека вчера го потпишал решението со кое министерот за здравство Фатмир Меџити го разреши од директорската функција на Клиниката за кардиохирургија. Тој посочува дека неговиот правен тим од утре ќе одлучи дали и кога ...

Јовев го потпишал решението за негово разрешување од директор на Кардиохирургија

ТВ21 - 11.06.2023

Сашко Јовев за МИА потврди дека вчера го потпишал решението со кое министерот за здравство Фатмир Меџити го разреши од директорската функција на Клиниката за кардиохирургија. Тој посочува дека неговиот правен тим од утре ќе одлучи дали и кога ...

Јовев го потпишал решението за негово разрешување од директор на Кардиохирургија

Вечер Прес - 11.06.2023

Сашко Јовев за МИА потврди дека вчера го потпишал решението со кое министерот за здравство Фатмир Меџити го разреши од директорската функција на Клиниката за кардиохирургија. Тој посочува дека неговиот правен тим од утре ќе одлучи дали и кога ...

Јовев го потпишал решението за разрешување од директор на Кардиохирургија

Либертас - 11.06.2023

Сашко Јовев вчера го потпишал решението со кое министерот за здравство го разреши од директорската функција на Клиниката за кардиохирургија, објави телевизија Сител. Неговиот правен тим од понеделник ќе одлучи дали и кога истото ќе биде обжалено.

Јовев го потпишал решението со кое е разрешен од директор на Кардиохирургија

Република - 11.06.2023

Сашко Јовев за МИА потврди дека вчера го потпишал решението со кое министерот за здравство Фатмир Меџити го разреши од директорската функција на Клиниката за кардиохирургија. Тој посочува дека неговиот правен тим од утре ќе одлучи дали и кога ...

Јовев го потпишал решението за негово разрешување од директор на Кардиохирургија

Независен - 11.06.2023

Сашко Јовев за МИА потврди дека вчера го потпишал решението со кое министерот за здравство Фатмир Меџити го разреши од директорската функција на Клиниката за кардиохирургија. Тој посочува дека неговиот правен тим од утре ќе одлучи дали и кога ...

Јовев вчера се потпишал на Решението со кое е разрешен

Денешен - 11.06.2023

Сашко Јовев вчера го потпишал решението со кое министерот за здравство го разреши од директорската функција на клиниката за кардиохирургија, објави Сител. Неговиот правен тим од понеделник ќе одлучи дали и кога истото ќе биде обжалено.

Јовев веќе го потпишал решението за негово разрешување од директорската позиција на кардиохирургија

Lider - 11.06.2023

Со потпишувањето на решението, Клиниката за кардиохирургија остана без медицински менаџер, а професорот Јовев во вчерашното гостување на ТВ Сител рече дека засега ќе остане на кардиохирургија иако веќе добил понуди од странство, објави 360 степени .

Јовев го потпишал решението за негово разрешување од директор на државната Кардиохирургија

Нетпрес - 11.06.2023

Сашко Јовев вчера го потпишал решението со кое министерот за здравство го разреши од директорската функција на клиниката за кардиохирургија. Неговиот правен тим од понеделник ќе одлучи дали и кога истото ќе биде обжалено.

Јовев го потпишал решението за негово разрешување од директор на Кардиохирургија

24Инфо - 11.06.2023

Сашко Јовев за МИА потврди дека вчера го потпишал решението со кое министерот за здравство Фатмир Меџити го разреши од директорската функција на Клиниката за кардиохирургија. Тој посочува дека неговиот правен тим од утре ќе одлучи дали и кога ...

Јовев го потпишал решението за негово разрешување од директор на Кардиохирургија

Frontline - 11.06.2023

Сашко Јовев за МИА потврди дека вчера го потпишал решението со кое министерот за здравство Фатмир Меџити го разреши од директорската функција на Клиниката за кардиохирургија. Тој посочува дека неговиот правен тим од утре ќе одлучи дали и кога ...

Јовев го потпишал решението за негово разрешување

Локално - 11.06.2023

Сашко Јовев за МИА потврди дека вчера го потпишал решението со кое министерот за здравство Фатмир Меџити го разреши од директорската функција на Клиниката за кардиохирургија. Тој посочува дека неговиот правен тим од утре ќе одлучи дали и кога ...

Јовев го потпишал решението за негово разрешување од директор на Кардиохирургија

4NEWS - 11.06.2023

Сашко Јовев за МИА потврди дека вчера го потпишал решението со кое министерот за здравство Фатмир Меџити го разреши од директорската функција на Клиниката за кардиохирургија. Тој посочува дека неговиот правен тим од утре ќе одлучи дали и кога ...

Јовев го потпишал решението за негово разрешување од директор на Кардиохирургија

Zoom - 11.06.2023

Сашко Јовев за МИА потврди дека вчера го потпишал решението со кое министерот за здравство Фатмир Меџити го разреши од директорската функција на Клиниката за кардиохирургија. Тој посочува дека неговиот правен тим од утре ќе одлучи дали и кога ...

Јовев: Добив понуди од две клиники надвор од државата по моето разрешување

MakPress - 11.06.2023

Кардиохирургот д-р Сашко Јовев изјави дека и по неговото разрешување од директорската функција на државната Кардиохирургија, клиниката останува функционална и дека со тимот се договорил засега да останат во служба на граѓаните за, како што рече, да ...

Николов: Меџити само ги продлабочува проблемите во здравството

MakPress - 11.06.2023

Четвртиот министер за здравство во владата на ДУИ и СДСМ, освен политички пазар и партиски интереси ништо друго не прави во ресорот здравство кој и онака е во исклучително лоша состојба. Министерот вели дека ќе ги укине организациските директори, а ...

Јовев го потпишал решението за негово разрешување од директор на Кардиохирургија

Опсервер - 11.06.2023

Сашко Јовев за МИА потврди дека вчера го потпишал решението со кое министерот за здравство Фатмир Меџити го разреши од директорската функција на Клиниката за кардиохирургија. Тој посочува дека неговиот правен тим од утре ќе одлучи дали и кога ...

Николов: Меџити само ги продлабочува проблемите во здравството

Сител - 10.06.2023

Четвртиот министер за здравство во владата на ДУИ и СДСМ, освен политички пазар и партиски интереси ништо друго не прави во ресорот здравство кој и онака е во исклучително лоша состојба. Министерот вели дека ќе ги укине организациските директори, а ...

Јовев: Не ми понудиле, но би прифатил да бидам министер за здравство

Фокус - 10.06.2023

Кардиохирургот Сашко Јовев, кој ја изведе првата трансплантација на срце во емисијата „Стадион“ на Канал 77 се потсети на формирањето на државната кардиохирургија за што преговарал две децении пред и официјално да биде формирана.

ВМРО-ДПМНЕ прашува зошто е разрешен медицинскиот, но не и организацискиот директор за иста одговорност на ...

Сител - 10.06.2023

Како матичен лекар кој никогаш не работел во терциерно здравство е поставен за директор на Клиниката за Токсикологија, го прашуваат од ВМРО-ДПМНЕ министерот за здравство. Од најголемата опозициска партија бараат Меџити да им одговори зошто е ...

Кардиохирургот Јовев: Платата на директор без дежурства е околу 80.000 денари, а со дежурства се стигнува и двојно

Фокус - 10.06.2023

Се надевам дека ќе се вратам како директор на Клиниката за кардиохирургија“, вели Сашко Јовев, разрешениот директор на Клиниката за кардиохирургија. Тој соопшто многу информации поврзани со неговата работа ексклузивно за вечерашната емисија на ...

Николов: Меџити само ги продлабочува проблемите во здравството

Канал5 - 10.06.2023

Четвртиот министер за здравство во владата на ДУИ и СДСМ, освен политички пазар и партиски интереси ништо друго не прави во ресорот здравство кој и онака е во исклучително лоша состојба. Министерот вели дека ќе ги укине организациските директори, а ...

Јовев: Не ми понудиле, но би прифатил да бидам министер за здравство

Либертас - 10.06.2023

Кардиохирургот Сашко Јовев, кој ја изведе првата трансплантација на срце во емисијата „Стадион“ на Канал 77 се потсети на формирањето на државната кардиохирургија за што преговарал две децении пред и официјално да биде формирана.

АКО МИ ПОНУДАТ, БИ БИЛ МИНИСТЕР ЗА ЗДРАВСТВО Доктор Јовев уште не го примил решението за смена од директор

+инфо - 10.06.2023

Кардиохирургот проф. д-р Сашко Јовев сè уште не го потпишал решението за разрешување од директорската функција на државната Кардиохирургија. Тој денеска гостуваше во емисијата „Стадион“ на Канал 77 , потсетувајќи се на формирањето на државната ...

Јовев: Кардиохирургија ќе остане функционална како досега, за разрешувањето ќе одлучува правниот тим

Бриф - 10.06.2023

Кардиохирургот д-р Сашко Јовев изјави дека и по неговото разрешување од директорската функција на државната Кардиохирургија, клиниката останува функционална и дека со тимот се договорил засега да останат во служба на граѓаните за, како што рече, да ...

Јовев: Кардиохирургија ќе остане функционална како досега, за разрешувањето ќе одлучува правниот тим

Слободен Печат - 10.06.2023

Кардиохирургот д-р Сашко Јовев изјави дека и по неговото разрешување од директорската функција на државната Кардиохирургија, клиниката останува функционална и дека со тимот се договорил засега да останат во служба на граѓаните за, како што рече, да ...

Јовев: Кардиохирургија ќе остане функционална како досега, за разрешувањето ќе одлучува правниот тим

Вечер Прес - 10.06.2023

Кардиохирургот д-р Сашко Јовев изјави дека и по неговото разрешување од директорската функција на државната Кардиохирургија, клиниката останува функционална и дека со тимот се договорил засега да останат во служба на граѓаните за, како што рече, да ...

Докторот Сашко Јовев за “Канал 77”: Не ми никогаш нудено да бидам министер за здравство, но ако тоа  се случи со ...

Бриф - 10.06.2023

Кардиохирургот проф. д-р Сашко Јовев сè уште не го потпишал решението за разрешување од директорската функција на државната Кардиохирургија. Тој денеска гостуваше во емисијата „Стадион“ на Канал 77 , потсетувајќи се на формирањето на државната ...

Јовев добил понуда за работа во две клиники надвор од државата

Либертас - 10.06.2023

Докторот Сашко Јовев, кој пред неколку денови беше разрешен од позицијата директор на државната Кардиохирургија во гостување во Сител телевизија откри дека понуда за работа од приватни клиники во Македонија не добил, меѓутоа добил од две клиники во ...

Кардиохирургот Јовев: Како директор платата ми беше 80.000 денари, со дежурства уште толку

Либертас - 10.06.2023

Се надевам дека ќе се вратам како директор на Клиниката за кардиохирургија“, вели Сашко Јовев, разрешениот директор на Клиниката за кардиохирургија. Тој соопшто многу информации поврзани со неговата работа ексклузивно за вечерашната емисија на ...

Николов: Меџити само ги продлабочува проблемите во здравството, со нетранспарентноста на скопските клиники само го ...

Курир - 10.06.2023

Четвртиот министер за здравство во владата на ДУИ и СДСМ, освен политички пазар и партиски интереси ништо друго не прави во ресорот здравство кој и онака е во исклучително лоша состојба, истакна на денешната прес-конференција Игор Николов, ...

(ВИДЕО) Николов: Меџити само ги продлабочува проблемите во здравството

А1 On - 10.06.2023

„Четвртиот министер за здравство во владата на ДУИ и СДСМ, освен политички пазар и партиски интереси ништо друго не прави во ресорот здравство кој и онака е во исклучително лоша состојба“, рече Игор Николов, претседател на комисија за здравство на ...

Јовев: Кардиохирургија ќе остане функционална како досега, за разрешувањето ќе одлучува правниот тим

Курир - 10.06.2023

Кардиохирургот д-р Сашко Јовев изјави дека и по неговото разрешување од директорската функција на државната Кардиохирургија, клиниката останува функционална и дека со тимот се договорил засега да останат во служба на граѓаните за, како што рече, да ...

Кардиохирургот Јовев за “Канал 77”: Платите на докторите значително пораснаа последниве години, тоа мора да се признае, ...

Бриф - 10.06.2023

Кардиохирургот Сашко Јовев за “Канал 77” изјави дека платите на докторите значително пораснаа последниве години, “Тоа мора да се признае. Докторите во МК денес се навистина добро платени, трудот им се цени, дежурствата се добро вреднувани.

Сашко Јовев би сакал да биде министер за здравство

Фактор - 10.06.2023

Разрешениот директор на Клиниката за кардиохирургија, проф. д-р Сашко Јовев во емисијата „Стадион“ на , истакна дека никогаш не му било нудено да биде министер за здравство, но ако тоа се случи со задоволство ќе го стави целиот свој капацитет на ...

Јовев: Не ми понудиле да бидам министер за здравство, но ако ми понудат би прифатил

Слободен Печат - 10.06.2023

Професорот д-р Сашко Јовев во емисија на Канал 77 вели дека не му било понудено никогаш да биде министер здравство, но дека доколку се случи тоа во иднина секако ќе прифати. Неговата изјава доаѓа по донесеното решение од страна на министерот за ...

Кардиохирургија е фунционална, не сакам да одиме „на нож“, туку правно да го решиме проблемот, вели д-р Јовев

Н.Македонија - 10.06.2023

Кардиохирургот д-р Сашко Јовев изјави дека и по неговото разрешување од директорската функција на државната Кардиохирургија, клиниката останува функционална и дека со тимот се договорил засега да останат во служба на граѓаните за, како што рече, да ...

Николов: Меџити само ги продлабочува проблемите во здравството

Во Центар - 10.06.2023

Четвртиот министер за здравство во владата на ДУИ и СДСМ, освен политички пазар и партиски интереси ништо друго не прави во ресорот здравство кој и онака е во исклучително лоша состојба. Министерот вели дека ќе ги укине организациските директори, а ...

Јовев: Кардиохирургија ќе остане функционална како досега, за разрешувањето ќе одлучува правниот тим

Lider - 10.06.2023

Кардиохирургот д-р Сашко Јовев изјави дека и по неговото разрешување од директорската функција на државната Кардиохирургија, клиниката останува функционална и дека со тимот се договорил засега да останат во служба на граѓаните за, како што рече, да ...

ЈОВЕВ: Тимот на Кардиохирургија е одличен, но нема да биде исто ако јас заминам

Денешен - 10.06.2023

Кардиохирургот д-р Сашко Јовев изјави дека и по неговото разрешување од директорската функција на државната Кардиохирургија, клиниката останува функционална и дека со тимот се договорил засега да останат во служба на граѓаните за, како што рече, да ...

Николов: Меџити само ги продлабочува проблемите во здравството, со нетранспарентноста на скопските клиники само го ...

24Инфо - 10.06.2023

Интегрален текст од прес конференција на Игор Николов, претседател на комисија за здравство на ВМРО-ДПМНЕ „Четвртиот министер за здравство во владата на ДУИ и СДСМ, освен политички пазар и партиски интереси ништо друго не прави во ресорот здравство ...

Николов: Меџити само ги продлабочува проблемите во здравството, со нетранспарентноста на скопските клиники само го ...

Нетпрес - 10.06.2023

Четвртиот министер за здравство во владата на ДУИ и СДСМ, освен политички пазар и партиски интереси ништо друго не прави во ресорот здравство кој и онака е во исклучително лоша состојба, истакна на денешната прес-конференција Игор Николов, ...

Јовев: Не ми понудиле, но би прифатил да бидам министер за здравство

24Инфо - 10.06.2023

Разрешувањето на кардиохирургот проф. д-р Сашко Јовев од директорската функција на државната Кардиохирургија е топ тема неделава. Тој гостуваше во каде рече дека сè уште не го потпишал решението за разрешување од директорската функција на државната ...

Доктор Јовев: Не ми понудиле, но би прифатил да бидам министер за здравство

Скопје инфо - 10.06.2023

Докторот Сашко Јовев беше разрешен од директорската позиција на Клиниката за кардиохирургија, но сè уште не го потпишал решението. Јовев гостуваше во емисијата „Стадион“ на „Канал 77“ и притоа кажа дека никогаш не му било понудено да биде министер ...

НИКОЛОВ: Меџити не ги решава, туку само ги продлабочува проблемите во здравството

Денешен - 10.06.2023

Четвртиот министер за здравство во владата на ДУИ и СДСМ, освен политички пазар и партиски интереси ништо друго не прави во ресорот здравство кој и онака е во исклучително лоша состојба, истакна на денешната прес-конференција Игор Николов, ...

ЈОВЕВ: Не ми е нудено да бидам министер за здравство, но ако тоа се случи со задоволство ќе прифатам

Денешен - 10.06.2023

Разрешениот директор на Клиниката за кардиохирургија, проф. д-р Сашко Јовев во емисијата „Стадион“ на Канал 77 , истакна дека никогаш не му било нудено да биде министер за здравство, но ако тоа се случи со задоволство ќе го стави целиот свој ...

Јовев: Кардиохирургија ќе остане функционална како и досега, за разрешувањето ќе одлучува правниот тим

Нетпрес - 10.06.2023

Кардиохирургот д-р Сашко Јовев изјави дека и по неговото разрешување од директорската функција на државната Кардиохирургија, клиниката останува функционална и дека со тимот се договорил засега да останат во служба на граѓаните за, како што рече, да ...

Јовев: Кардиохирургија ќе остане функционална како досега, за разрешувањето ќе одлучува правниот тим

Во Центар - 10.06.2023

– Кардиохирургот д-р Сашко Јовев изјави дека и по неговото разрешување од директорската функција на државната Кардиохирургија, клиниката останува функционална и дека со тимот се договорил засега да останат во служба на граѓаните за, како што рече, ...

Јовев: Кардиохирургија ќе остане функционална како досега, за разрешувањето ќе одлучува правниот тим

24Инфо - 10.06.2023

Кардиохирургот д-р Сашко Јовев изјави дека и по неговото разрешување од директорската функција на државната Кардиохирургија, клиниката останува функционална и дека со тимот се договорил засега да останат во служба на граѓаните за, како што рече, да ...

Николов: Меџити само ги продлабочува проблемите во здравството, со нетранспарентноста на скопските клиники само го ...

Република - 10.06.2023

Четвртиот министер за здравство во владата на ДУИ и СДСМ, освен политички пазар и партиски интереси ништо друго не прави во ресорот здравство кој и онака е во исклучително лоша состојба, истакна на денешната прес-конференција Игор Николов, ...

(Видео) Изведовме чуда и направивме „бум“ иако кубуриме со кадар: Проф. д-р Јовев за функционирањето на Кардиохирургија

ММС - 10.06.2023

Кардиохирургот проф. д-р Сашко Јовев сè уште не го потпишал решението за разрешување од директорската функција на државната Кардиохирургија откако министерот за здравство Фатмир Меџити рече дека нема да толерира директори кои како што рече „седат и ...

Јовев: Не ми понудиле, но би прифатил да бидам министер за здравство

Локално - 10.06.2023

Разрешувањето на кардиохирургот проф. д-р Сашко Јовев од директорската функција на државната Кардиохирургија е меѓу главните теми неделава. Тој гостуваше во емисијата „Стадион“ на Канал 77 каде што изјави дека сè уште не го потпишал решението за ...

Јовев: Кардиохирургија ќе остане функционална како досега, за разрешувањето ќе одлучува правниот тим

Опсервер - 10.06.2023

Кардиохирургот д-р Сашко Јовев изјави дека и по неговото разрешување од директорската функција на државната Кардиохирургија, клиниката останува функционална и дека со тимот се договорил засега да останат во служба на граѓаните за, како што рече, да ...

Николов: Меџити само ги продлабочува проблемите во здравството

Опсервер - 10.06.2023

Четвртиот министер за здравство во владата на ДУИ и СДСМ, освен политички пазар и партиски интереси ништо друго не прави во ресорот здравство кој и онака е во исклучително лоша состојба. Министерот вели дека ќе ги укине организациските директори, а ...

Разрешувањето на Јовев е пример за нефункционирање на институциите – Аналитичарите Бишевац и Мехмети во „Стадион“

ММС - 10.06.2023

Навистина настана голема збрка околу оваа тема и самиот министер придонесе кон тоа – изјави денеска аналитичарот, Ибрахим Мехмети коментирајќи го случајот со разрешувањето на д-р Сашко Јовев од директорското место на Клиниката за кардиохирургија.

Врз основа на кои критериуми во последниве 10 дена се назначени три нови директори на Клиниката за гастро, ...

Скопје1 - 10.06.2023

Четвртиот министер за здравство во владата на ДУИ и СДСМ, освен политички пазар и партиски интереси ништо друго не прави во ресорот здравство кој и онака е во исклучително лоша состојба, Игор Николов, претседател на комисија за здравство на ...

Николов: Меџити само ги продлабочува проблемите во здравството

Бизнис Вести - 10.06.2023

Министерот вели дека ќе ги укине организациските директори, а во меѓувреме поставува нови на неколку клиники. Разрешува директори, а јавноста не е информирана која е постапката за разрешување и назначување на нови директори. .

Николов: Меџити само ги продлабочува проблемите во здравството

Zoom - 10.06.2023

„Четвртиот министер за здравство во владата на ДУИ и СДСМ, освен политички пазар и партиски интереси ништо друго не прави во ресорот здравство кој и онака е во исклучително лоша состојба. Министерот вели дека ќе ги укине организациските директори, а ...

Јовев добил понуда за работа во две клиники надвор од државата

Скопје1 - 10.06.2023

Докторот Сашко Јовев, кој пред неколку денови беше разрешен од позицијата директор на државната Кардиохирургија во гостување во Сител телевизија откри дека понуда за работа од приватни клиники во Македонија не добил, меѓутоа добил од две клиники во ...

Кардиохирургот Јовев: Разрешени се уште 20 други директори на клиники

Фокус - 09.06.2023

Докторот и сега веќе разрешениот директор на Клиниката за кардиохирургија, Сашко Јовев синоќа информираше дека има уште разрешни 20 директори на клиники. -Ми кажа дека не сум само јас разрешен, 20 директори биле разрешени, јас не знаев и немав време ...

„Ја изградив куќата, потоа ме избркаа од неа“ – Јовев не се согласува со разрешувањето, Меџити дециден

ТВ21 - 09.06.2023

Поранешниот директор на Кардиохирургија, Сашко Јовев, кој вчера беше во емисијата Клик Плус на ТВ21 изјави дека го погодил разрешувањето од функцијата директор. Откако го разреши, министерот за здравство, Фатмир Меџити го покани професорот да биде ...

Разрешив дваесетина директори,му кажал Меџити на Јовев

Либертас - 09.06.2023

Докторот и сега веќе разрешениот директор на Клиниката за кардиохирургија, Сашко Јовев синоќа информираше дека има уште разрешни 20 директори на клиники. -Ми кажа дека не сум само јас разрешен, 20 директори биле разрешени, јас не знаев и немав време ...

Има ли кадар во јавното здравство? – проф. Јовев вели дека со настанот на младите им покажале дека кога создаваат нешто ...

ТВ21 - 09.06.2023

Има ли кадар во јавното здравство? На ова прашање вечерва во „Click Plus“ на ТВ21 одговори професор д-р Сашко Јовев, кој истакна дека луѓето полека си одат, а Германија и останатите земји ги земаат. Според проф.

Пиеле кафе, муабетиле, но не станало збор за понудата за Национален советник за кардиохирургија: Меџити се сретна со ...

Република - 09.06.2023

Професорот Сашко Јовев ќе продолжи да работи како најдобар кадар во Кардиохирургија, заедно со другиот стручен тим што е таму, со сите други колеги кардиохирурзи. Ќе се посвети повеќе на пациентите и работата, а ќе ја има мојата потполна поддршка ...

Покрај д-р Јовев разрешени уште 20 директори на Клиники – кажал министерот Меџити

ММС - 09.06.2023

Разрешениот директор на Клиниката за кардиохирургија, доктор Сашко Јовев во телевизиско гостување изјави дека ниту тој самиот не знае зошто е разрешен од функцијата. Дури, како што изјави д-р Јовев министерот за здравство Фатмир Меџити му рекол дека ...

Д-р Јовев: Бев во стрес, разрешени се 20 директори на клиники

Локално - 09.06.2023

Докторот и сега веќе разрешениот директор на Клиниката за кардиохирургија, Сашко Јовев синоќа информира дека има уште разрешни 20 директори на клиники кои се дел од македонското здравство.

Срцето И (не)разумот

Кумановски м. - 09.06.2023

Пишува м-р Слободан ТОМИЌ Без срце нема живот. Но, не и без љубов… Срцето има свои причини кои разумот не ги знае, рекол Блез Паскал француски математичар, физичар и филозоф на религијата.

Не ја преиспитувам одлуката за разрешување на Јовев, останува да работи како доктор на кардиохируругија, рече Меџити

Сакам да кажам - 08.06.2023

„Кога министерот донесува одлука таа не се преиспитува, тоа е апсолвирано прашање, да не се повторувам. Почитуваниот доктор Сашко Јовев останува да работи на Клиниката за кардихирургија и ја има целата моја поддршка“, рече денеска министерот за ...

Меџити и Јовев заедно го испиле утринското кафе - поместување во позициите нема

24 Вести - 08.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити го испил денешното утринското кафе со разрешениот кардиохирург Сашко Јовев вели „остануваме пријатели“, но одлуката за разрешувањето не ја менува. На отчетот за 100 дена министерување фокусот и денеска беше ...

Министерот Меџити останува на одлуката да го разреши директорот на Кардиохирургија

Канал5 - 08.06.2023

Министерот за здравство Меџити и професорот Јовев утрово седнале на заедничко кафе во обид да ги надминат разликите. Меџити бил на кафе со Јовев, се договориле дека ќе остане на Клиника како вработен, но не и како директор, но лично „очи в очи“ не ...

Сали: Запознајте се со „аџи пишман Меџити“

МКД - 08.06.2023

Се кае Фатмир Меџити, смета поранешниот миннистер за здравство Беким Сали, кој за актуелниот министер, а во врска со случајот на разрешувањето на проф. д-р Сашко Јовев, вели дека е сега „Аџи пишман Меџити“.

Меџити го испил утринското кафе со Јовев, но не ја менува одлуката за негово разрешување

Сител - 08.06.2023

Го разреши од функцијата, потоа го покани да му биде советник а денеска и првото утринско кафе го испил со Сашко Јовев. Фатмир Меџити и покрај големото другарство како што вели со разрешениот директор на кардиохирургија, нема да го врати на ...

Меџити утринското кафе го испил со докторот Јовев, но нема да го врати на директорското место

360 степени - 08.06.2023

Докторот Јовев, рече министерот, е мој добар другар и колега и ќе продолжиме да работиме заедно. Во врска со понудата да му биде национален советник за кардиохирургија, како што рече Меџити, тие не разговарале за време на заедничкото утринско кафе ...

Меџити: Кога министер ќе донесе одлука, таа не се преиспитува, проф.Јовев ја има мојата поддршка да продолжи да работи ...

Фокус - 08.06.2023

Професорот Сашко Јовев ја има мојата потполна поддршка да продолжи да работи на Клиниката за кардиохирургија како најдобар кадар таму заедно со неговите колеги, другите кардиохирурзи, изјави министерот за здравство Фатмир Мешити, во договор на ...

Меџити: Јовев ќе продолжи да работи на Кардиохирургија, одлуката за разрешување не ја преиспитувам

Сител - 08.06.2023

Професорот Сашко Јовев ќе продолжи да работи како најдобар кадар во Кардиохирургија, заедно со другиот стручен тим што е таму, со сите други колеги кардиохирурзи. Ќе се посвети повеќе на пациентите и работата, а ќе ја има мојата потполна поддршка ...

Пиеле кафе, помуабетиле, но ниту збор не паднал за понудата за Национален советник за кардиохирургија – тврди Меџити за ...

Телма - 08.06.2023

Јавноста сѐ уште го критикува, лекарите застануваат во одбрана на д-р Јовев, а министерот не попушта. Ниту една критика не е доволно гласна за да го премисли Меџити да ја преиспита одлуката за смена на првиот човек на Државна кардиохирургија.

Беќаровски: Прво требаше да бидат сменети организационите директори, тие се измислени

Телма - 08.06.2023

Доктор Нико Беќаровски, на социјалните мрежи го сподели својот став околу скандалот што деновиве ја тресе клиниката за кардиохирурхија. Според него прво требало да бидат разрешени организационите директори на Клиниките бидејќи како што вели тие беа ...

Сали: Запознајте се со „аџи пишман Меџити“

Канал5 - 08.06.2023

Поранешниот министер за здравство Беким Сали, кој од функцијата замина пред повеќе од три месеци ги коментираше одлуките на министерот Меџити за докторот Сашко Јовев. „Денеска го отпушта професорот, зашто мислел дека тој му правел штета на ...

Сали: Запознајте се со Фатмир Меџити! Со Аџи Пишман!

24 Вести - 08.06.2023

Поранешниот министер за здравство Беким Сали, кој од функцијата замина пред повеќе од три месеци ги коментираше одлуките на министерот Меџити за смената на директорот на Кадиохирургија Сашко Јовев.

Меџити: Министерска одлука не се преиспитува, но д-р Јовев ќе продолжи да работи на Кардиохирургија

МКД - 08.06.2023

Министерската одлука не се менува, но проф. д-р Сашко Јовев ќе продолжи да работи на Државна кардиохирургија како најдобар кадар и ќе ја има мојата поддршка повеќе да се посвети на докторската работа, изјави министерот за здравство Фатмир Меџити ...

Меџити да ја повлече одлуката за разрешување на д-р Јовев, во спротивно Ковачевски да побара оставка од него!

Вечер Прес - 08.06.2023

Партиските пазари и суети да не се мешаат во здравството Поранешниот министер за здравство Никола Тодоров укажува дека преку ноќ, може да се растури државната кардиохирургија, како што тоа беше со детската кардиохирургија.Од тоа ќе изгубат ...

Меџити утринското кафе го испил со докторот Јовев, но нема да го врати на директорското место

Либертас - 08.06.2023

Министерот Фатмир Меџити утрово пиел кафе со кардиохирургот Сашко Јовев кого го разреши од директор на Клиниката за кардиохирургија, но нема да ја преиспита одлуката за враќање на докторот на директорската позиција.

Проф. Јовев проговори за денешната средба со министерот Меџити – „Страшни нерегуларности не се пронајдени тоа е јазичен ...

ТВ21 - 08.06.2023

Професорот д-р Сашко Јовев вечерва во дебатниот магазин „Click Plus“ на ТВ21 проговори за денешната средба со министерот за здравство Фатмир Меџити. Професорот вели дека тие денеска се разбрале околу разрешувањето.

Меџити не ја преиспитува одлуката: Јовев ќе продолжи да работи на Кардиохирургија

ТВ21 - 08.06.2023

Професорот Сашко Јовев ќе продолжи да работи како најдобар кадар во Кардиохирургија, заедно со другиот стручен тим што е таму, со сите други колеги кардиохирурзи. Ќе се посвети повеќе на пациентите и работата, а ќе ја има мојата потполна поддршка ...

ЈОВЕВ Е МОЈ ДОБАР ДРУГАР, НО ОДЛУКАТА НЕМА ДА ЈА ПРЕИСПИТУВАМ: Меџити првото утринско кафе денеска го испил со ...

Фактор - 08.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити откако на денешниот настан објави за сите активности на неговиот кабинет во првите 100 дена, одговарајќи на новинарски прашања изјави дека нема да ја преиспитува неговата одлука во однос на разрешувањето на ...

„Јас припаѓам на клиниката која што сум ја создал“ – Проф. Јовев откри како одговорил на понудата за советник на ...

ТВ21 - 08.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити пред неколку дена го повика разрешениот директор на Кардиохирургија, професор д-р Сашко Јовев да му биде советник во Кабинетот, како национален координатор за кардиохирургија.

Јовев ја одби понудата на Меџити да му биде советник

Фактор - 08.06.2023

Разрешениот директор на Државна кардиохирургија, Сашо Јовев, во најавата за утрешната емисија рече дека ја одбил понудата на министерот за здравство Фатмир Меџити да му биде советник во кабинетот.

„Храбро срце“: Жална и неоправдана е одлуката на Меџити да го разреши Д-р. Јовев

Алфа - 08.06.2023

Неоправедна и жална е одлуката на министерот за здравство од личен хир, со неиздржани обвинувања да го разрешни професор д-р Сашко Јовев кој раководеше со државната кардиохиругија,велат од националното здружение“Храбро срце ”.Тие со апел до ...

Професорот Јовев вели дека искрено го погодило разрешувањето!

ТВ21 - 08.06.2023

Професорот д-р Сашко Јовев вели дека многу го погодила веста за разрешување од функцијата директор на државна кардиохирургија. Тој вечерва во емисијата „Click Plus“ на ТВ21 истакна дека овие денови е прв пат на боледување во 35 години работа, поради ...

Дали разрешувањата се со цел да има еден генерален директор? – Проф. Јовев вели можеби, но така сите одеднаш треба да ...

ТВ21 - 08.06.2023

Професорот д-р Сашко Јовев вечерва е гостин во дебатниот магазин „Click Plus“ на ТВ21 каде разговаравме за актуелните разрешувања, меѓу кои и Јовев од функцијата директор на државна кардиохирургија.

Проф. Јовев за ТВ21: За 7 години постигнавме толку, што не постигнале клиники за 20 години, препознатливи сме во ...

ТВ21 - 08.06.2023

Професорот д-р Сашко Јовев вечерва во дебатниот магазин „Click Plus“ на ТВ21 истакна дека тие добиле многу пофалби од нашата држава за кои воопшто не очекувале. Тој порача дека за 7-8 години, тие како Клиника постигнале толку многу, што не ...

Зошто министерот Меџити не присуствуваше на отворањето на новата хибридна сала? – Одговара проф. Јовев

ТВ21 - 08.06.2023

Професорот д-р Сашко Јовев вечерва е гостин во дебатниот магазин „Click Plus“ каде разговаравме и за не присуствувањето на новата хибридна сала од страна на министерот за здравство Фатмир Меџити.

Зошто е разрешен од директорската функција? – Професорот Јовев: Ќе задоцнам со одговорот затоа што не знам!

ТВ21 - 08.06.2023

Зошто професорот д-р Сашко Јовев е разрешен од својата директорска позиција во државната кардиохирургија? На ова прашање во дебатниот магазин „Click Plus“ на ТВ21 одговори токму професорот Јовев кој вели дека ќе задоцни со одговорот затоа што не ...

Проф. Јовев за новата хибридна сала: Револуционерна варијанта на конвенционалната хируршка сала – прва во нашиот ...

ТВ21 - 08.06.2023

Професорот д-р Сашко Јовев вечерва е гостин во дебатниот магазин „Click Plus“ каде разговаравме и за отворањето на новата хибридна сала. Тој вели дека се работи за револуционерна варијанта на конвенционалната хируршка сала која ќе пружи поширок ...

Меџити: Утрово пиев кафе со Јовев, но нема да ја преиспитам мојата одлука

Слободен Печат - 08.06.2023

Денес за прв пат утринското кафе го испив со проф. Д-р Сашко Јовев. Тој е мој добар другар и пријател. Тој ќе продолжи да работи на Клиниката за кардиохирургија заедно со другите. Дали ќе биде директор не реков.

Меџити утрово пиел кафе со професорот Јовев, останува одлуката за неговото разрешување

Вечер Прес - 08.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска кажа дека не ја повлекува одлуката за разрешувањето на д-р Јовев, но не кажа кој ќе биде неговиот заменик. Министерот информираше дека денеска утринското кафе го испил со д-р Јовев,разговарале и му дал ...

Меџити: Утрово пиев кафе со професорот Јовев, но одлуката за разрешување не ја преиспитувам

А1 On - 08.06.2023

Професор д-р Сашко Јовев чие разрешување од директорската функција на Клиниката за кардиохирургија предизвика бурни реакции во јавноста, ќе продолжи да работи како доктор на кардиохирургија, но нема да се врати на функцијата, потврди министерот за ...

Беќаровски: Прво требаше да биде сменет организацискиот директор, а потоа докторот Јовев

А1 On - 08.06.2023

Пропустите за кои слушнавме деновиве на Кардиохирургија се пред се од организациски и од финансиски карактер и затоа прво требаше да биде разрешен организацискиот директор, а дури потоа докторот Сашко Јовев вели во објава на социјалните мрежи ...

Моќта на граѓанинот, гласот и на заедницата

Слободен Печат - 08.06.2023

Дали предлогот на министерот може да се надополни со идејата неодамна даденото покачување на платите на функционерите од 78% да се пренасочи како надоместок за хирурзите и на другиот медицински персонал што за време на викендите би оперирал со цел ...

Меџити: „Кога министер донесува одлука, таа не се преиспитува“

Алфа - 08.06.2023

Фатмир Меџити еден и единствен. За министерот за здравство изгледа не постои Собрание, премиер на држава, Уставен суд, сите кои според закон можат да ја испитуваат и оценуваат неговата работа.

ПРВО ТРЕБАШЕ ДА БИДЕ СМЕНЕТ ОРГАНИЗАЦИОНИОТ ДИРЕКТОР, ПОТОА ЈОВЕВ: Д-р Беќаровски со свое мислење за скандалот на ...

Фактор - 08.06.2023

Доктор Нико Беќаровски, на социјалните мрежи го сподели својот став околу скандалот што деновиве ја тресе клиниката за ...

Проф. Јовев: Министерот Меџити ми кажа дека не сум само јас разрешен, 20 директори биле разрешени

ТВ21 - 08.06.2023

Професорот д-р Сашко Јовев вечерва е гостин во дебатниот магазин „Click Plus“ на ТВ21 каде разговаравме за неговата средба со министерот за здравство Фатмир Меџити по разрешувањето од директорската позиција.

Што мисли професор д-р Јовев за еден генерален директор на Клиника?

ТВ21 - 08.06.2023

Професорот д-р Сашко Јовев вечерва е гостин во дебатниот магазин „Click Plus“ на ТВ21. Со него разговаравме околу неговото мислење за еден генерален директор на цела Клиника. „Како идеја воопшто не е лошо сето тоа да се соедини, да има ...

Меџити: Првпат утринското кафе го испив со професорот Јовев, кога министер носи одлука, таа не се преиспитува

Макфакс - 08.06.2023

Министерот за здравство, Фатмир Меџити, на денешниот отчет за сработеното во стоте дена откако е на функцијата, се пофали дека утрово првпат пиел кафе со професорот Сашко Јовев и дека одлуката за негово разрешување не ја менува.

ЗА ПРОПУСТИТЕ ВО КАРДИОЛОГИЈА Е ОДГОВОРЕН ОРГАНИЗАЦИСКИОТ ДИРЕКТОР, А НЕ ЈОВЕВ Доктор Беќаровски му ги појасни ...

+инфо - 08.06.2023

Според докторот, најдобро решение за проблемите на Клиничкиот центар е тој да биде интегриран и да го водат директори кои ќе ги поставува Владата, додека 32-те единици сами да ги избираат стручните раководители од професорскиот кадар кој го имаат.

Беќаровски: Прво требаше да биде сменет организацискиот директор, а потоа докторот Јовев

Вечер Прес - 08.06.2023

Во објава на социјалните мрежи докторот Нико Беќаровски од Клиниката за Токсикологија вели дека на Кардиохирургија прво требаше да биде разрешен организацискиот директор, а дури потоа докторот Сашко Јовев.

Проф. Јовев за разрешувањето: Се најдоа некои нерегуларности дека немаме дозвола да дежураме, но тоа е грешка во ...

ТВ21 - 08.06.2023

Професорот д-р Сашко Јовев вечерва е гостин во дебатниот магазин „Click Plus“ каде разговаравме околу неговото разрешување од директорската функција на државната кардиохирургија. Тој вели дека се се случило на еден прекрасен ден каде се отворала ...

Проф. Јовев: Барањето за дежурство го поднесуваме во јануари, а го добиваме во март, април но во меѓувреме не можеме да ...

ТВ21 - 08.06.2023

Професорот д-р Сашко Јовев вечерва е гостин во дебатниот магазин „Click Plus“ каде разговаравме околу неговото разрешување од директорската функција на државната кардиохирургија. Тој вели дека се појавиле некои нерегуларности за тоа дека немаат ...

„ЗАПОЗНАЈТЕ СЕ СО АЏИ ПИШМАН МЕЏИТИ“ Ексминистерот Сали го подбра колегата во фејсбук-статус

+инфо - 08.06.2023

Па значи, одете запознајте се со Фатмир Меџити!, со Аџи Пишман, напиша Сали на Фејсбук. Поранешниот министер за здравство Беким Сали, кој од функцијата замина пред повеќе од три месеци ги коментираше одлуките на министерот Меџити за докторот Сашко ...

Меџити: Утрово пиев кафе со професорот Јовев, но одлуката за разрешување не ја преиспитувам

Курир - 08.06.2023

Професор д-р Сашко Јовев чие разрешување од директорската функција на Клиниката за кардиохирургија предизвика бурни реакции во јавноста, ќе продолжи да работи како доктор на кардиохирургија, но нема да се врати на функцијата, потврди министерот за ...

УТРОВО ПИЕВ КАФЕ СО ЈОВЕВ, ОДЛУКАТА НЕ ЈА МЕНУВАМ Меџити останува на својот став и покрај притисокот од јавноста

+инфо - 08.06.2023

Кога министерот донесува одлука и таа не се преиспитува, тоа е апсолвирано прашање, да не се повторувам, рече министерот Меџити. Министерот за здравство Фатмир Меџити уште еднаш потврди дека професор д-р Сашко Јовев чие разрешување од директорската ...

Меџити: Јовев ќе продолжи да работи на Кардиохирургија, одлуката за разрешување не ја преиспитувам

Бриф - 08.06.2023

Професорот Сашко Јовев ќе продолжи да работи како најдобар кадар во Кардиохирургија, заедно со другиот стручен тим што е таму, со сите други колеги кардиохирурзи. Ќе се посвети повеќе на пациентите и работата, а ќе ја има мојата потполна поддршка ...

Меџити испил кафе со д-р Јовев, не ја менува одлуката за негово разрешување

Н.Македонија - 08.06.2023

Министерот за здравство, Фатмир Меџити, на денешниот отчет за сработеното во стоте дена откако е на функцијата, се пофали дека утрово првпат пиел кафе со проф. д-р Сашко Јовев и дека одлуката за негово разрешување не ја менува.

Меџити: Утрово пиев кафе со д-р Јовев, но одлуката нема да ја променам

Скопје инфо - 08.06.2023

Разрешувањето на доктор Сашко Јовев од директорската функција во Клиниката за кардиохирургија предизвика бурни реакции во јавност, а министеорт за здравство Фатмир Меџити вели дека тоа нема да го натера да ја промени одлуката.

Поранешниот министер за здравство со коментар за актуелниот: „Аџи пишман Меџити“

Lider - 08.06.2023

Се огласи Беким Сали, поранешниот министер за здравство кој својот наследник го нарекува „Аџи пишман Меџити“ бидејќи според него, не останал конзитентен во своите одлуки. „Денеска го отпушта професорот, зашто мислел дека тој му правел штета на ...

Јовев: Одбивам да бидам национален советник за кардиохирургија на министерот за здравство

Lider - 08.06.2023

Сашко Јовев, разрешениот директор на Клиниката за кардиохирургија, ексклузивно за утрешната емисија на Трилинг и вебсајтот Трилинг.мк вели дека неговото место е на Клиниките за кардиохирургија додавајќи дека одбива да биде национален советник на ...

(ВИДЕО) Јовев открива колкава е платата на директорот на Клиниката за кардиохирургија

Lider - 08.06.2023

Сашко Јовев, разрешениот директор на Клиниката за кардиохирургија, ексклузивно за утрешната емисија на Трилинг и вебсајтот Трилинг.мк открива колкава е докторската плата на директорот на Клиниката за кардиохирургија.

Меџити нема да ја преиспитува одлуката за разрешувањето на Јовев

еМагазин - 08.06.2023

Професорот ќе продолжи да работи како најдобар кадар во Кардиохирургија, заедно со другиот стручен тим што е таму, со сите други колеги кардиохирурзи. Ќе се посвети повеќе на пациентите и работата, а ќе ја има мојата потполна поддршка како доктор ...

Меџити: Јовев ќе продолжи да работи на Кардиохирургија, одлуката за разрешување не ја преиспитувам

24Инфо - 08.06.2023

Професорот Сашко Јовев ќе продолжи да работи како најдобар кадар во Кардиохирургија, заедно со другиот стручен тим што е таму, со сите други колеги кардиохирурзи. Ќе се посвети повеќе на пациентите и работата, а ќе ја има мојата потполна поддршка ...

Фатмир Меџити: “Сашко Јовев ќе продолжи да работи на Кардиохирургија, одлуката за разрешување не ја преиспитувам“

Во Центар - 08.06.2023

„ Професорот Сашко Јовев ќе продолжи да работи како најдобар кадар во Кардиохирургија, заедно со другиот стручен тим што е таму, со сите други колеги кардиохирурзи. Ќе се посвети повеќе на пациентите и работата, а ќе ја има мојата потполна поддршка ...

МЕЏИТИ: Јовев е мој добар другар и колега, со него утрово пиевме кафе заедно, но кога министерот носи одлука таа не се ...

Денешен - 08.06.2023

Професор д-р Сашко Јовев чие разрешување од директорската функција на Клиниката за кардиохирургија предизвика бурни реакции во јавноста, ќе продолжи да работи како доктор на кардиохирургија, но нема да се врати на функцијата, потврди министерот за ...

Јовев: Сигурен сум дека министерот ќе ја поправи грешката, моето место е на Кардиохирургија

Република - 08.06.2023

Професор д-р Сашко Јовев во врска со понудата на министерот за здравство Фатмир Меџити, кој денеска упати повик до него да биде негов национален советник за кадриохирургија, откако вчера го разреши, како што тврдеше поради неработење и ...

За Ковачевски нема политика во разрешувањето на Јовев

Република - 08.06.2023

Премиерот Димитар Ковачевски вели дека не постои политички притисок ниту политичко мешање во случувањата со разрешувањето на директорот на Клиниката за кардиохирургија д-р Сашко Јовев од министерот за здравство Фатмир Меџити.

ПИЕЛЕ КАФЕ И МУАБЕТЕЛЕ: Меџити се сретна со д-р Јовев

Денешен - 08.06.2023

Професорот Сашко Јовев ќе продолжи да работи како најдобар кадар во Кардиохирургија, заедно со другиот стручен тим што е таму, со сите други колеги кардиохирурзи. Ќе се посвети повеќе на пациентите и работата, а ќе ја има мојата потполна поддршка ...

Проф. Јовев за разрешувањето: Се најдоа некои нерегуларности дека немаме дозвола да дежураме, но тоа е грешка во ...

Press24 - 08.06.2023

Професорот д-р Сашко Јовев вечерва е гостин во дебатниот магазин „Click Plus“ каде разговаравме околу неговото разрешување од директорската функција на државната кардиохирургија. Тој вели дека се се случило на еден прекрасен ден каде се отворала ...

Д-р Јовев ќе продложи да работи како најдобар кадар на Клиниката за кардиохирургија, но нема да биде директор

Република - 08.06.2023

Министерот за здравство, Фатмир Меџити нема да ја преиспита одлуката за враќање на проф. д-р Сашко Јовев на директорката позиција на Клиниката за кардиохиругија. Денеска на отчетот за сработеното за првите 100 дена откако е на функција кажа дека тоа ...

Меџити: Утрово пиев кафе со професорот Јовев, но одлуката за разрешување не ја преиспитувам

Lider - 08.06.2023

Професор д-р Сашко Јовев чие разрешување од директорската функција на Клиниката за кардиохирургија предизвика бурни реакции во јавноста, ќе продолжи да работи како доктор на кардиохирургија, но нема да се врати на функцијата, потврди министерот за ...

Беќаровски: Прво требаше да биде сменет организацискиот директор, а потоа докторот Јовев

Lider - 08.06.2023

Во објава на социјалните мрежи докторот Нико Беќаровски од Клиниката за Токсикологија вели дека на Кардиохирургија прво требаше да биде разрешен организацискиот директор, а дури потоа докторот Сашко Јовев.

Меџити утрово пиел кафе со Јовев, но одлуката за разрешување не ја менува

Независен - 08.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска информираше дека првото утринско кафе го испил со докторот Сашко Јовев и дека тој ќе продолжи да работи во Клиниката за кадриохирургија. -Ќе се посвети повеќе на пациентите и работата.

Меџити: Со професорот Јовев за прват го испивме утринското кафе заедно, одлуката за разрешување не ја менувам

Press24 - 08.06.2023

Министерот за здравство, Фатмир Меџити, на денешниот отчет за сработеното во стоте дена откако е на функцијата, се пофали дека утрово првпат пиел кафе со професорот Сашко Јовев и дека одлуката за негово разрешување не ја менува.

Меџити: За првпат утринското кафе го испивме со професорот Јовев, кога министер носи одлука таа не се преиспитува

Точка - 08.06.2023

Министерот за здравство, Фатмир Меџити, на денешниот отчет за сработеното во стоте дена откако е на функцијата, се пофали дека утрово првпат пиел кафе со професорот Сашко Јовев и дека одлуката за негово разрешување не ја менува.

Меџити за кардиохирургот Јовев: „Кога министер донесува одлука, таа не се преиспитува“

365 - 08.06.2023

„Професорот Сашко Јовев ќе продолжи да работи како најдобар кадар во Кардиохирургија, заедно со другиот стручен тим што е таму, со сите други колеги кардиохирурзи. Ќе се посвети повеќе на пациентите и работата, а ќе ја има мојата потполна поддршка ...

Јовев е сигурен дека Меџити ќе ја поправи грешката: Моето место е на Кардиохирургија

Кајгана - 08.06.2023

Сашко Јовев, разрешениот директор на Клиниката за кардиохирургија, по повикот на министерот за здравство, Фатмир Меџити, да биде негов национален советник за кадриохирургија, откако вчера го разреши, рече дека „тоа е голема чест, но неговото место е ...

Меџити нема да ја преиспитува одлуката за разрешување на Јовев

4NEWS - 08.06.2023

Министерот за здравство, Фатмир Меџити на денот кога просласи 100 дена од неговото назначување на функцијата, рече дека кардиохирургот Сашко Јовев ќе продолжи да работи како доктор на државна кардиохирургија, но нема да ја преиспитува својата одлука.

Беќаровски: Меџити требаше да го смени прво организацискиот директор, а потоа д-р Јовев

4NEWS - 08.06.2023

Доктор Нико Беќаровски од Клиниката за токсикологија во објава на социјалните мрежи вели дека министерот Меџити прво требало да го разреши организацискиот директор, а дури потоа д-р Сашко Јовев затоа што пропустите се организациски и финансиски ...

Меџити утрово пиел кафе со Јовев: Ќе видиме дали ќе има нов директор

Локално - 08.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска информираше дека првото утринско кафе го испил со докторот Сашко Јовев и дека тој ќе продолжи да работи во Клиниката за кадриохирургија. -Ќе се посвети повеќе на пациентите и работата.

Професорот ја има мојата потполна поддршка, но одлуката не ја преиспитувам – Меџити за разрешувањето на Јовев

ММС - 08.06.2023

Професорот Сашко Јовев ќе продолжи да работи како најдобар кадар во Кардиохирургија, заедно со другиот стручен тим што е таму, со сите други колеги кардиохирурзи. Ќе се посвети повеќе на пациентите и работата, а ќе ја има мојата потполна поддршка ...

„Моето место е на Кардиохирургија“, Јовев е сигурен дека Меџити ќе ја поправи грешката

Пулс24 - 08.06.2023

Сашко Јовев, разрешениот директор на Клиниката за кардиохирургија, по повикот на министерот за здравство Фатмир Меџити, да биде негов национален советник за кадриохирургија, откако вчера го разреши, рече дека „тоа е голема чест, но неговото место е ...

Меџити: Јовев ќе продолжи да работи на Кардиохирургија, одлуката за разрешување не ја преиспитувам

Опсервер - 08.06.2023

Професорот Сашко Јовев ќе продолжи да работи како најдобар кадар во Кардиохирургија, заедно со другиот стручен тим што е таму, со сите други колеги кардиохирурзи. Ќе се посвети повеќе на пациентите и работата, а ќе ја има мојата потполна поддршка ...

Екс министерот за здравство Беким Сали: Запознајте го Хаџи Пишман, запознајте го Фатмир Меџити!

Zoom - 08.06.2023

Поранешниот министер за здравство Беким Сали од редовите на Алтернатива упати критики на адреса на сегашниот министер Фатмир Меџити за разрешувањето на професорот и директорот на кардиохирургија Сашко Јовев. -Хаџи Пишман.

Меџити не ја преиспитува одлуката за разрешување на Јовев

Frontline - 08.06.2023

Професорот Сашко Јовев ќе продолжи да работи како најдобар кадар во Кардиохирургија, заедно со другиот стручен тим што е таму, со сите други колеги кардиохирурзи. Ќе се посвети повеќе на пациентите и работата, а ќе ја има мојата потполна поддршка ...

Меџити: Јовев ќе продолжи да работи на Кардиохирургија, одлуката за разрешување не ја преиспитувам

Zoom - 08.06.2023

Професорот Сашко Јовев ќе продолжи да работи како најдобар кадар во Кардиохирургија, заедно со другиот стручен тим што е таму, со сите други колеги кардиохирурзи. Ќе се посвети повеќе на пациентите и работата, а ќе ја има мојата потполна поддршка ...

Пановски за разрешувањето на Јовев: Скандалозна одлука, Таравари да му се извини оти не знае дека е хирург

Локално - 08.06.2023

Микробиологот и поранешен директор на Фондот за здравство, д-р Никола Пановски ја оценува како скандалозна одлуката на министерот за здравство, Фатмир Меџити за разрешување на докторот Сашко Јовев од директорското место во Клиниката за ...

Прво требаше да биде разрешен Организациониот директор, а дури потоа Јовев, вели Бежаровски

Скопје1 - 08.06.2023

Доктор Нико Беќаровски, на социјалните мрежи го сподели својот став околу скандалот што деновиве ја тресе клиниката за кардиохирурхија. „Организационите директори на Клиниките беа “измислени” во септември 2007 година, од тогашниот Министер Имер ...

Меџити и Јовев пиеле кафе, ама министерот нема да ја повлече одлуката за негово разрешување

MakPress - 08.06.2023

Професорот Сашко Јовев ќе продолжи да работи како најдобар кадар во Кардиохирургија, заедно со другиот стручен тим што е таму, со сите други колеги кардиохирурзи. Ќе се посвети повеќе на пациентите и работата, а ќе ја има мојата потполна поддршка ...

Случај Јовев: Таравари го откри најгрдото во политиката

Deutsche Welle - 07.06.2023

Врз основа на кое право градоначалникот на Гостивар и партиски лидер Арбен Таравари добива службени податоци од министерот и Министерството за здравство? Коментар на Катерина Блажевска Разрешувањето на директорот на Клиниката за кардиохирургија, д-р ...

Нема политика во разрешувањето на директорот на кардиохирургија д-р Јовев, рече премиерот Ковачевски

Сакам да кажам - 07.06.2023

Премиерот Димитар Ковачевски вели дека не постои политички притисок ниту политичко мешање во случувањата со разрешувањето на директорот на Клиниката за кардиохирургија д-р Сашко Јовев од министерот за здравство Фатмир Меџити.

Меџити го кани директорот обвинет за злоупотреби да му биде советник

Deutsche Welle - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити е дециден дека хирургот му е пријател и дека нема никаква политичка или друга позадина за неговото разрешување. Заклучокот е дека Јовев ќе продолжи да биде вработен во Клиниката Два дена по одлуката за кадровски ...

Меџити го повика Јовев да му биде национален советник за кардиохирургија

24 Вести - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска упати повик до разрешениот директор на Универзитетската клиника за државна кардиохирургија, проф. д-р Сашко Јовев да биде негов национален советник за кардиохирургија.

Меџити: Професорот Сашко Јовев сега ќе има повеќе време за пациентите

Фокус - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити за разрешениот директор на Кардиохирургија, професор д-р Сашко Јовев рече дека му е пријател и пред неколку дена пиеле кафе заедно и дека му понудил да му биде советник во кабинетот како национален координатор ...

„Нефрон“: Апелираме да се преиспита одлуката за разрешување на Јовев

Канал5 - 07.06.2023

„Повикуваме во прв план да се стават потребите и животите на пациентите кои чекаат трансплантација на срце и други кардиохируршки интервенции, а суетите по страна“ Апелираме да се преиспита одлуката за разрешување на директорот, професор доктор ...

Не е добар за директор, но е добар за советник, министерот Меџити го кани кардиохирургот Јовев во својот кабинет

Глас на Америка - 07.06.2023

Јовев вели дека ќе одлучи за понудата откако ќе има средба со министерот и додава дека местото му е на Клиниката со пациентите. Здравство ги соопшти причините за разрешувањето кои се административни, евиденција на работно време и согласност за ...

Јовев: Моето место е на Кардиохирургија, се надевам дека министерот ќе ја поправи грешката

360 степени - 07.06.2023

Јовев вели дека ќе продолжи со борбата, затоа што е сигурен дека министерот ќе ја поправи оваа грешка, а себе си се гледа во Клиниката за кардиохирургија, заедно со неговиот тим, со кој ќе постигнуваат уште поголеми успеси Понудата да биде ...

Меџити му нуди советничко место на Јовев, лекарите бараат да остане директор

Сител - 07.06.2023

Фатмир Меџити го покани разрешениот директор Сашко Јовев да биде дел од неговиот кабинет. Според министерот за здравство, кардиохирургот согласно контролите имал злоупотреби со исплата на дежурства и немало евиденција на вработени но бил добредојден ...

Јовев ќе размисли околу понудата за советник на Меџити, но смета дека треба да остане директор

Канал5 - 07.06.2023

За мене е чест министерот да ме повика за советник во областа на кардиохиругија, се разбира дека ќе размислам и секако тој треба да ме повика. Но, сметам дека моето место е овде каде што припаѓам да останам прв човек на клиниката за кардиохиругија, ...

Советничко место во кабинет е понудата на Меџити за Јовев

Телма - 07.06.2023

Не е добар за директор но е добар за советник. Министерот Меџити го кани сега веќе екс директорот на државната Кардиохиуругија во својот Кабинет. Јовев ќе одлучи откако ќе има средба со министерот.

Министерот Меџити со понуда со кардиохирургот Јовев: Остани професор, оперирај и биди ми советник

Телма - 07.06.2023

Докторот Сашко Јовев е разрешен поради административни пропусти во работењето кои се поврзани со евиденција на работното време на вработените во Клиниката за кардиохирургија и списоците за дежурства на персоналот, соопшти денеска министерот за ...

Меџити не дава Јовев да биде директор, но му нуди да му биде советник

24 Вести - 07.06.2023

Откако го разреши, министерот за здравство му понуди на кардиохирургот Сашко Јовев да му биде советник, но директор според Меџити нема да биде. Првиот човек на здравство тврди дека комисијата во Министерството покажала дека имало административни ...

ВМРО-ДПМНЕ: После ваков скандал во здравството премиерот треба да го смени министерот. Ама...

МКД - 07.06.2023

Кога партиските пазари и суети се вмешаат во здравството, тогаш здравствениот систем е на апарати. Последниот скандал во здравството со разрешувањето на директорот на Клиниката за кардиохирургија покажува дека оваа власт ниту има стратегија, ниту ...

Меџити: Јовев ќе продолжи да работи во матичната клиника

Канал5 - 07.06.2023

Изјава на министерот за здравство Фатмир Меџити за причините за разрешувањето на д-р Сашко Јовев од директорското место на кардиохирургија. Министерот соопшти дека д-р Јовев ќе продолжи да работи во матичната клиника и дека тој ќе се залага за ...

Не е прифатлива понудата од министерот Меџити да бидам советник, реагира проф. д-р Јовев

МКД - 07.06.2023

Не е прифатливо, кусо за МКД.мк изјави проф. д-р Сашко Јовев за изјавата на министерот за здравство Фатмир Меџити дека ќе го повика да му биде национален советник за кардиохирургија. Во разговор за МКД.мк проф.д-р Сашко Јовев, кого министерот го ...

Меџити го повика Јовев да му биде национален советник за кардиохирургија

Канал5 - 07.06.2023

Сакам да ми биде советник за трансплантација, кажа Меџити. Сашко Јовев не менаџирал добро со Клиниката, се кршел Законот за здравствена заштита, има нерегуларности потврдени од Комисија на Министерството и затоа е санкциониран, ама сакам да ми биде ...

Ковачевски: Во здравството има над 130 директори, нема политичко мешање во разрешувањето на Сашко Јовев од Клиниката за ...

Фокус - 07.06.2023

За разрешувањето на кардиохирургот д-р Сашко Јовев од функцијата директор на Клиниката за кардиохирургија, според премиерот Димитар Ковачевски нема политички притисок, ниту политичко мешање.

Откако го разреши, Меџити го повика кардиохирургот Јовев да му биде советник

360 степени - 07.06.2023

Министерот не кажал дали ќе ја ревидира својата одлука со што Јовев би се вратил на директорската позиција во Клиниката за кардиохирургија, но нагласил дека докторот ќе продолжи да биде вработен во оваа здравствена установа Министерот за здравство ...

Доктор Јовев за „Фокус“: Ако министерот за здравство не ја промени одлуката, ќе го тужам

Фокус - 07.06.2023

По неколкудневни реакции околу смената на директорот на Кардиохирургија, Сашко Јовев денеска министерот за здравство Фатмир Меџити на брифинг со новинарите му понуди на кардиохирургот да стане негов советник, но и дека на овој начин ќе може повеќе ...

Зоран Јовановски повика да се понишни одлуката за разрешување на д-р Јовев

Канал5 - 07.06.2023

Познатиот економист и припадник на бизнис заедницата,Зоран Јовановски, бара да се поништи одлуката за разрешување на кардиохирургот Сашо Јовев од позицијата директор на Државната кардиохирургија.

Апасиев: Да бидеме реални, д-р Јовев е разрешен затоа што е Македонец

Фокус - 07.06.2023

Пратеникот од Левица, Димитар Апасиев, смета дека директорот на Кардиохирургија е разрешен по етничка основа, заради тоа што е Македонец. Разрешувањето на д-р Сашко Јовев деновиве е главна тема во земјава Апасиев смета дека смената на директорот ...

ЛДП: Да престане партиската поделба на раководните функции во здравството

МКД - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити да даде образложение засновано на факти и докази односно да ги презентира злоупотребите утврдени од надзорот со цел јавноста да е информирана зошто го разреши директорот на Универзитетската клиника за ...

Совет за здравство на ЛДП: Да се престане со партиската поделба на раководните функции во ЈЗУ

Сител - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити да даде образложение засновано на факти и докази односно да ги презентира злоупотребите утврдени од надзорот со цел јавноста да е информирана зошто го разреши директорот на Универзитетската клиника за ...

Меџити го повика Јовев да му биде национален советник за кардиохирургија

Сител - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска упати повик до разрешениот директор на Универзитетската клиника за државна кардиохирургија, проф. д-р Сашко Јовев да биде негов национален советник за кардиохирургија.

Меџити го повика д-р Јовев да му биде советник во кабинетот

Фокус - 07.06.2023

Министерот за здравство, Фатмир Меџити на денешниот брифинг со новинарите рече дека разрешениот директор на Кардиохирургија, професор д-р Сашко Јовев му е пријател и пред неколку дена пиеле кафе заедно, но и дека му понудил да му биде советник во ...

Совет за здравство на ЛДП: Да се престане со партиската поделба на раководните функции

Канал5 - 07.06.2023

Меџити да даде образложение засновано на факти и докази. Министерот за здравство Фатмир Меџити да даде образложение засновано на факти и докази односно да ги презентира злоупотребите утврдени од надзорот со цел јавноста да е информирана зошто го ...

Откако министерот Меџити го разреши проф.д-р Јовев, сега го повикува да му биде национален советник за кардиохирургија

МКД - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска упати повик до разрешениот директор на Универзитетската клиника за државна кардиохирургија, проф. д-р Сашко Јовев да биде негов национален советник за кардиохирургија.

Меџити го повика Јовев да биде национален координатор за кардиохирургија, тој одби

Р.С.Европа - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска упати повик до разрешениот директор на Универзитетската клиника за државна кардиохирургија, проф. д-р Сашко Јовев да биде негов национален советник за кардиохирургија.

Меџити денеска ќе ги даде причините за смената на доктор Јовев

Макфакс - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска треба да ги објасни причините за смената на докторото Сашко Јовев. Меџити предупреди дека нема да дозволи нерегуларности и неработење од страна на директорите на клиниките.

(Видео)Меџити му нуди на проф.Јовев да му биде советник. Не го враќа на директорското место

Либертас - 07.06.2023

Министерот за здравство, Фатмир Меџити на денешниот брифинг со новинарите рече дека разрешениот директор на Кардиохирургија, професор д-р Сашко Јовев му е пријател и пред неколку дена пиеле кафе заедно, но и дека му понудил да му биде советник во ...

ГО ПОВИКУВАМ ЈОВЕВ ДА БИДЕ НАЦИОНАЛЕН СОВЕТНИК ЗА КАРДИОХИРУРГИЈА: Меџити го повика разрешениот директор да му биде дел ...

Фактор - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска упати повик до разрешениот директор на Универзитетската клиника за државна кардиохирургија, проф. д-р Сашко Јовев да биде негов национален советник за кардиохирургија.

Меџити го повикува разрешениот директор да стане дел од неговиот кабинет

Алсат-М - 07.06.2023

Министерот за здравство, Фатмир Меџити, го повика разрешениот директор на кардиохирургија, Сашко Јовев, да стане дел од неговиот кабинет, како национален советник за кардиохирургија. Меџити потврди дека нема ништо лично со Јовев и оти тој ќе ...

Меџити го повика Јовев да му биде национален советник за кардиохирургија

Нова ТВ - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска упати повик до разрешениот директор на Универзитетската клиника за државна кардиохирургија Сашко Јовев да биде негов национален советник за кардиохирургија. „Буџетот што го наследив е многу дефицитарен.

Откако го разреши од функцијата, Меџити го повика професорот Јовев да му стане советник во Кабинетот

ТВ21 - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска истакна дека разрешениот директор на Кардиохирургија, професор Сашко Јовев му е пријател. Според него, нема никаква политичка или друга позадина за неговото разрешување.

Грковска за разрешувањето на д-р Јовев: Министерот треба да објасни, на ваков начин се става белег на еден исклучителен ...

ТВ21 - 07.06.2023

Заменичката на Претседателот на Владата задолжен за политики за добро владеење, Славица Грковска вечерва во дебатниот магазин „Click Plus“ на ТВ21 проговори за разрешувањето на директорот на Кардиохирургија, Сашко Јовев.

Меџити го поканил Јовев да му биде советник – „нема субјективни причини, туку има злоупотреби“

ТВ21 - 07.06.2023

Директорот на одделот за кардиохирургија, Сашко Јовев не е единствен директор кој е разрешен, имало и други разрешувања од раководни позиции и оставки. Ова го кажа министерот за здравство Фатмир Меџити објаснувајќи ги причините и одлуката за ...

РАЗРЕШУВАЊЕТО НА ЈОВЕВ ДА СЕ ПРЕИСПИТА Бубрежно болните лица упатија апел до министерот Меџити

+инфо - 07.06.2023

Направените 8 трансплантации на срце спасија осум животи и влејаа надеж кај пациентите кои чекаа да им се трансплантира срце, дека најпосле и тие ќе имаат решение за нивните проблеми и ќе продолжат да живеат.

Ковачевски: Нема политика во разрешувањето на д-р Јовев од директорската функција

Вечер Прес - 07.06.2023

Премиерот Димитар Ковачевски смета дека не постои политички притисок ниту политичко мешање во случувањата со разрешувањето на директорот на Клиниката за кардиохирургија д-р Сашко Јовев, од страна на министерот за здравство Фатмир Меџити.

Таравари: Никој не го разреши Јовев како доктор во клиниката, без политичка функција ќе има повеќе време за своите ...

Курир - 07.06.2023

Никој не го разреши Сашко Јовев од работното место како доктор во клиниката, дури и мислам дека кога немаш политичка функција имаш повеќе време да им се одадеш на твоите пациенти, изјави претседателот на партијата Алијанса за Албанците, Арбен ...

Таравари: Никој не го разреши Јовев како доктор во клиниката, без политичка функција ќе има повеќе време за своите ...

ТВ21 - 07.06.2023

Никој не го разреши Сашко Јовев од работното место како доктор во клиниката, дури и мислам дека кога немаш политичка функција имаш повеќе време да им се одадеш на твоите пациенти, изјави претседателот на партијата Алијанса за Албанците, Арбен ...

Јовев: Сигурен сум дека министерот ќе ја поправи грешката, моето место е на Кардиохирургија

Либертас - 07.06.2023

Професор д-р Сашко Јовев во врска со понудата на министерот за здравство Фатмир Меџити, кој денеска упати повик до него да биде негов национален советник за кадриохирургија, откако вчера го разреши, како што тврдеше поради неработење и ...

Јовев: Сигурен сум дека министерот ќе ја поправи грешката, моето место е на Кардиохирургија

ТВ21 - 07.06.2023

Професор д-р Сашко Јовев во врска со понудата на министерот за здравство Фатмир Меџити, кој денеска упати повик до него да биде негов национален советник за кадриохирургија, откако вчера го разреши, како што тврдеше поради неработење и ...

Јовев: Сигурен сум дека министерот ќе ја поправи грешката, моето место е на Кардиохирургија

Курир - 07.06.2023

Професор д-р Сашко Јовев во врска со понудата на министерот за здравство Фатмир Меџити, кој денеска упати повик до него да биде негов национален советник за кадриохирургија, откако вчера го разреши, како што тврдеше поради неработење и ...

Јовев: Сигурен сум дека министерот ќе ја поправи грешката, моето место е на Кардиохирургија

А1 On - 07.06.2023

Професор д-р Сашко Јовев во врска со понудата на министерот за здравство Фатмир Меџити, кој денеска упати повик до него да биде негов национален советник за кадриохирургија, откако вчера го разреши, како што тврдеше поради неработење и ...

Инспекторите констатирале неправилности на Клиниката за кардиохирургија

Алсат-М - 07.06.2023

Министерот за здравство, Фатмир Меџити, е одлучен да го разреши директорот на Клиниката за кардиохирургија, Сашко Јовев. Од Министерството за здравство велат дека инспекторите утврдиле дека Клиниката нема поднесено финансиски извештај за минатата ...

Јовев: Сигурен сум дека министерот ќе ја поправи грешката, моето место е на Кардиохирургија

Бриф - 07.06.2023

Професор д-р Сашко Јовев во врска со понудата на министерот за здравство Фатмир Меџити, кој денеска упати повик до него да биде негов национален советник за кадриохирургија, откако вчера го разреши, како што тврдеше поради неработење и ...

МОЕТО МЕСТО Е НА КАРДИОХИРУРГИЈА Доктор Јовев верува дека министерот ќе се пишмани

+инфо - 07.06.2023

Професор д-р Сашко Јовев во врска со понудата на министерот за здравство Фатмир Меџити, кој денеска упати повик до него да биде негов национален советник за кадриохирургија, откако вчера го разреши, како што тврдеше поради неработење и ...

Јовев: Не ги оставам пациентите, што и да се случи ќе продолжам да оперирам!

Вечер Прес - 07.06.2023

МИНИСТЕРОТ ГО РАЗРЕШИ ВРВНИОТ ДОКТОР, ПА СЕГА ГО КАНИ ДА МУ БИДЕ СОВЕТНИК Професорот д-р Јовев, кој доби поддршка од неговите вработени, од тимот за трансплантација, пациентите на кои им го спасил животот, но и од пошироката јавност, вели дека што и ...

Д-р Јовев за понудата од министерот Меџити: Моето место е на Кардиохирургија

Слободен Печат - 07.06.2023

Разрешениот директор на Клиниката за кардиохирургија, професор доктор Сашко Јовев , во врска со понудата на министерот за здравство Фатмир Меџити , кој денеска упати повик до него да биде негов национален советник за кадриохирургија, откако вчера ...

„Моето место е на Кардиохирургија“, Јовев е сигурен дека Меџити ќе ја поправи грешката

Макфакс - 07.06.2023

Сашко Јовев, разрешениот директор на Клиниката за кардиохирургија, по повикот на министерот за здравство Фатмир Меџити, да биде негов национален советник за кадриохирургија, откако вчера го разреши, рече дека „тоа е голема чест, но неговото место е ...

Јовев одговори на понудата од министерот кој го разреши, јавноста не стивнува со реакции

Макфакс - 07.06.2023

По разрешувањето на директорот на Клиниката за кардиохирургија, Сашко Јовев, јавноста не стивнува со коментари и изразување на поддршка на социјалните мрежи. Истакнати личности од општествениот живот во државата реагираат и со негодување гледаат на ...

Случај Јовев: Таравари го откри најгрдото во политиката

Либертас - 07.06.2023

Врз основа на кое право градоначалникот на Гостивар и партиски лидер Арбен Таравари добива службени податоци од министерот и Министерството за здравство? Коментар на Катерина Блажевска Разрешувањето на директорот на Клиниката за кардиохирургија, д-р ...

ВИДЕО ИНТЕРВЈУ | Д-р Јовев: Не сум му лут на министерот- сметам дека ова е недоразбирање кое ќе се исправи

Слободен Печат - 07.06.2023

Деновиве јавноста се бранува со смената од директорско место на основоположникот на македонската кардиохирургија проф. д-р Сашко Јовев. Адвокатите на доктор Јовев велат дека неговата смена е поради бизарна причина, не одобрување на дежурство од ...

ВМРО-ДПМНЕ: Министерот за здравство е демантиран од надлежниот инспекторат, после ваков скандал премиерот го ...

Курир - 07.06.2023

Кога партиските пазари и суети се вмешаат во здравството, тогаш здравствениот систем е на апарати. Последниот скандал во здравството со разрешувањето на директорот на клиниката за Кардиохирургија, покажува дека оваа власт ниту има стратегија, ниту ...

ВМРО-ДПМНЕ: Министерот за здравство е демантиран од надлежниот инспекторат, после ваков скандал премиерот го ...

А1 On - 07.06.2023

„Кога партиските пазари и суети се вмешаат во здравството, тогаш здравствениот систем е на апарати. Последниот скандал во здравството со разрешувањето на директорот на клиниката за Кардиохирургија, покажува дека оваа власт ниту има стратегија, ниту ...

Ковачевски го советувал Меџити да разговара со Јовев за идна соработка

Макфакс - 07.06.2023

Иако нема никакви ингеренции за директорските места на клиниките, премиерот Димитар Ковачевски разговарал со министерот за здравство Фатмир Меџити за разрешувањето на кардиохирургот Сашко Јовев од функцијата директор на Кардиологија.

За министерот Меџити нема политика во разрешувањето на директорот на Кардиохирургија, Јовев бара да се преиспита ...

ТВ21 - 07.06.2023

Разрешувањето на директорот на Универзитетската клиника за државна кардиохирургија, доктор Сашко Јовев, кој ја предводеше првата трансплантација на срце во земјава и натаму во фокусот на вниманието на јавноста.

Д-р Јовев: Нема да се спакувам и да си заминам, затоа што цел тим ќе дојде со мене

Либертас - 07.06.2023

Кардиохирургот Сашко Јовев, кој беше разрешен од функцијата директор на Клиниката за кардиологија, изјави дека веројатно има некое недоразбирање и грешка во изјавата на министерот за здравство Фатмир Меџити.

МЕЏИТИ ГО РАЗРЕШИЛ ЈОВЕВ ЗА НЕГОВО ДОБРО!? Министерот го повика разрешениот директор да му биде советник

+инфо - 07.06.2023

Професорот ќе продолжи со работа како здравствен работник и ќе биде послободен од административни обврски, ќе има повеќе време за пациентите, рече министерот Меџити. Министерот за здравство Фатмир Меџити на денешниот брифинг со новинарите истакна ...

Д-Р ЈОВЕВ Е РАЗРЕШЕН ЗАТОА ШТО Е МАКЕДОНЕЦ! Оцена на лидерот на Левица, Апасиев

+инфо - 07.06.2023

За денеска е најавена прес конференција на министерот Меџити на која тој ќе ги објасни причините за разрешувањето на д-р Јовев од директорската функција. Разрешувањето на д-р Сашко Јовев од директорското место на Клиниката за кардиохирургија о д ...

Меџити денеска ќе ги даде причините за смената на доктор Јовев

Курир - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска треба да ги објасни причините за смената на докторото Сашко Јовев. Меџити предупреди дека нема да дозволи нерегуларности и неработење од страна на директорите на клиниките.

Меџити го повикува професорот Јовев да му биде советник во кабинетот

Вечер Прес - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити откога го разреши директор на Државната кардиохирургија, професор Сашко Јовев го повика професорот да му биде советник во Кабинетот, како национален координатор за кардиохирургија.

Совет за здравство на ЛДП: Да се престане со партиската поделба на раководните функции во јавните здравствени установи

А1 On - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити да даде образложение засновано на факти и докази односно да ги презентира злоупотребите утврдени од надзорот со цел јавноста да е информирана зошто го разреши директорот на Универзитетската клиника за ...

Меџити го повика разрешениот Јовев да му биде советник, не одговори дали ќе си ја преиспита одлуката за промена

Курир - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити го повика разрешениот директор Сашко Јовев од Кардиохирургија, да му биде советник во Кабинетот. Не одговори на прашањето дали ќе ја ревидира неговата одлука за Јовев да се врати на директорската позиција, туку ...

Меџити го разрешил Јовев за да има повеќе време со пациентите: Го повика да му биде советник

А1 On - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити за разрешениот директор на Кардиохирургија, професор д-р Сашко Јовев рече дека му е пријател и пред неколку дена пиеле кафе заедно и дека му понудил да му биде советник во кабинетот како национален координатор ...

Министерот Меџити го понуди кардиохиругот да му биде советник, професорот Јовев вели никој не го повикал да му ја каже ...

Алфа - 07.06.2023

Министерот Меџити откако го разреши професорот Сашко Јовев му понуди да биде национален советник за кардиохирургија. Ваквиот повик следи откако професорот ги повика надлежните да ја преиспитаат одлуката за неговата смена, тврдејќи дека нема никакви ...

Меџити го повика разрешениот Јовев да му биде советник, не одговори дали ќе си ја преиспита одлуката за промена

Макфакс - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити го повика разрешениот директор Сашко Јовев од Кардиохирургија, да му биде советник во Кабинетот. Не одговори на прашањето дали ќе ја ревидира неговата одлука за Јовев да се врати на директорската позиција, туку ...

Меџити: Разрешувањето нема политичка или друга позадина, професорот Јовев ми е пријател!

ТВ21 - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска истакна дека разрешениот директор на Кардиологија, професор Сашко Јовев му е пријател и пред неколку дена пиеле заедно кафе. Според него, разрешувањето од функцијата нема никаква политичка или друга ...

Меџити му понуди на Јовев да му биде национален советник за кардиохирургија

Слободен Печат - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска упати повик до разрешениот директор на Универзитетската клиника за државна кардиохирургија, проф. д-р Сашко Јовев да биде негов национален советник за кардиохирургија.

Меџити го повика Јовев да му биде национален советник за кардиохирургија

Скопје инфо - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска упати повик до разрешениот директор на Универзитетската клиника за државна кардиохирургија, проф. д-р Сашко Јовев да биде негов национален советник за кардиохирургија.

Министерот Фатмир Меџити вчера го разреши, а денес го повика д-р. Сашко Јовев да му биде национален советник за ...

Во Центар - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска упати повик до разрешениот директор на Универзитетската клиника за државна кардиохирургија, проф. д-р. Сашко Јовев да биде негов национален советник за кардиохирургија.

МЕЏИТИ ЗА ЈОВЕВ: Јас сум автократичен, барам резултати и го повикувам да биде национален советник за кардиохирургија

Денешен - 07.06.2023

Го повикувам да биде национален советник за кардиохирургија, изјави министерот за здравство Фатмир Межити за проф. д-р Сашо Јовев, кого пред неколку дена го разреши од функцијата. – Јовев ќе продолжи да биде вработен во Клиниката за кардиохиругија.

Меџити го повика Јовев да му биде национален советник за кардиохирургија

Press24 - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска упати повик до разрешениот директор на Универзитетската клиника за државна кардиохирургија, проф. д-р Сашко Јовев да биде негов национален советник за кардиохирургија.

ВМРО-ДПМНЕ: Ковачевски бега, се крие и молчи оти се плаши да не лета и тој од Владата како директорот Јовев од ...

Денешен - 07.06.2023

Кога партиските пазари и суети се вмешаат во здравството, тогаш здравствениот систем е на апарати. Последниот скандал во здравството со разрешувањето на директорот на клиниката за Кардиохирургија, покажува дека оваа власт ниту има стратегија, ниту ...

Апасиев: Јовев е разрешен затоа што е Македонец, да беше по Рамковен, никој немаше да го пипа

Press24 - 07.06.2023

Во врска со разрешувањето на д-р Јовев од функцијата директор на Кардиохирургија, коментар даде и лидерот на Левица, Димитар Апасиев преку социјалната мрежа ФБ. „Ај да бидеме реални. Доктор Јовев е разрешен и затоа што е Македонец.

Меџити го повика разрешениот Јовев да му биде советник

24Инфо - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити го повика разрешениот директор Сашко Јовев од Кардиохирургија, да му биде советник во Кабинетот. Не одговори на прашањето дали ќе ја ревидира неговата одлука за Јовев да се врати на директорската позиција, туку ...

Димитриевски за смената на директорот Јовев од Државна кардиохирургија: Сметам дека е недоразбирање на лична основа ...

Република - 07.06.2023

Градоначалникот на општина Куманово Максим Димитриевски вечерва во емисијата „Само вистина“ на Канал 5 телевизија во однос на случувањата во јавното здравство со промена на директорот на Клиниката за Државна кардиохирургија д-р Сашко Јовев и ...

Совет за здравство на ЛДП: Да се престане со партиската поделба на раководните функции во јавните здравствени установи

Република - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити да даде образложение засновано на факти и докази односно да ги презентира злоупотребите утврдени од надзорот со цел јавноста да е информирана зошто го разреши директорот на Универзитетската клиника за ...

„Нефрон“: Апелираме да се преиспита одлуката за разрешување на Јовев

Независен - 07.06.2023

Апелираме да се преиспита одлуката за разрешување на директорот, професор доктор Сашко Јовев, а за евентуално направените грешки и пропусти во работењето, доколку ги има, соодветно нека биде казнет со други мерки, но, да не се казнуваат пациентите ...

Заменик министерот за здравство не се согласува со разрешувањето на Јовев

Република - 07.06.2023

Заменик-министерката за здравство д-р Маја Манолева, контра министерот Фатмир Меџити за разрешувањето на кардиохирургот Не се соогласувам ниту со одлуката за разрешување, ниту пак со начинот на кој беше разрешен.

„Нефрон“: Апелираме да се преиспита одлуката за разрешување на Јовев

Press24 - 07.06.2023

Апелираме да се преиспита одлуката за разрешување на директорот, професор доктор Сашко Јовев, а за евентуално направените грешки и пропусти во работењето, доколку ги има, соодветно нека биде казнет со други мерки, но, да не се казнуваат пациентите ...

Меџити: Ова не е политичка одлука, д-р Јовев ќе продолжи со работа во матичната клиника

Скопје инфо - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити пред новинарите кажа дека разрешувањето на доктор Сашко Јовев нема никаква политичка позадина. - Професорот ќе продолжи со работа како здравствен работник.

ВМРО-ДПМНЕ: Министерот за здравство е демантиран од надлежниот инспекторат, после ваков скандал премиерот го ...

24Инфо - 07.06.2023

Кога партиските пазари и суети се вмешаат во здравството, тогаш здравствениот систем е на апарати. Последниот скандал во здравството со разрешувањето на директорот на клиниката за Кардиохирургија, покажува дека оваа власт ниту има стратегија, ниту ...

Меџити го повика разрешениот Јовев да му биде советник, не одговори дали ќе си ја преиспита одлуката за промена

MTM - 07.06.2023

Министерот за здравство, Фатмир Меџити, го повика разрешениот директор Сашко Јовев од Кардиохирургија да му биде советник во Кабинетот. Не одговори на прашањето дали ќе ја ревидира неговата одлука за Јовев да се врати на директорската позиција, туку ...

Ковачевски го советувал Меџити да разговара со Јовев за идна соработка

24Инфо - 07.06.2023

Иако нема никакви ингеренции за директорските места на клиниките, премиерот Димитар Ковачевски разговарал со министерот за здравство Фатмир Меџити за разрешувањето на кардиохирургот Сашко Јовев од функцијата директор на Кардиологија.

Откако го разреши, министерот Меџити го повика Јовев да му биде советник

еМагазин - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска упати повик до разрешениот директор на Универзитетската клиника за државна кардиохирургија, проф. д-р Сашко Јовев да биде негов национален советник за кардиохирургија.

Партиско-коалициските „клучеви калаузи“ што го урнисуваат патот до посакуваниот систем

Н.Македонија - 07.06.2023

Изнудениот одговор на министерот за здравство Фатмир Меџити, за тоа кој ќе го наследи директорот на Клиниката за кардиохирургија, Јовев, кој тој го разреши, отвори продлабочено скенирање на целата ситуација и наведе на хроничната болка на ...

„Нефрон“: Апелираме да се преиспита одлуката за разрешување на Јовев

24Инфо - 07.06.2023

Апелираме да се преиспита одлуката за разрешување на директорот, професор доктор Сашко Јовев, а за евентуално направените грешки и пропусти во работењето, доколку ги има, соодветно нека биде казнет со други мерки, но, да не се казнуваат пациентите ...

Ковачевски го советувал Меџити да разговара со д-р Јовев за идна соработка

Н.Македонија - 07.06.2023

Иако нема никакви ингеренции за директорските места на клиниките, премиерот Димитар Ковачевски разговарал со министерот за здравство, Фатмир Меџити, за разрешувањето на кардиохирургот Сашко Јовев од функцијата директор на Клиниката за ...

Меџити денеска ќе ги објасни причините за смената на доктор Јовев

Нетпрес - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска треба да ги објасни причините за смената на докторото Сашко Јовев. Меџити предупреди дека нема да дозволи нерегуларности и неработење од страна на директорите на клиниките.

Зоран Јовановски: Најдобро е ваквата одлука веднаш да се поништи

Република - 07.06.2023

Да го разрешиш кардиохирургот Јовев, човекот што го предводеше тимот за прва трансплантација на срце во земјава, заради банална причина е навреда за здравиот разум. Затоа мислам дека за сите нас како граѓани најдобро е ваквата одлука веднаш да се ...

Апасиев: Да бидеме реални, д-р Јовев е разрешен затоа што е Македонец

Скопје инфо - 07.06.2023

Пратеникот од Левица, Димитар Апасиев, смета дека директорот на Кардиохирургија, д-р Сашко Јовев, е разрешен по етничка основа, заради тоа што е Македонец. Тој вели дека смената на директорот Јовев има и етничка позадина: „Ај да бидеме реални.

За Меџити нема политика во разрешувањето на директорот на Кардиохирургија, Јовев бара преиспитување на одлуката

Н.Македонија - 07.06.2023

Разрешувањето на директорот на Универзитетската клиника за државна кардиохирургија, доктор Сашко Јовев, кој ја предводеше првата трансплантација на срце во земјава и натаму во фокусот на вниманието на јавноста.

Меџити му понуди на Јовев да му биде советник

Денешен - 07.06.2023

Министерот Меџити откако го разреши професорот Сашко Јовев му понуди да биде национален советник за кардиохирургија. Ваквиот повик следи откако професорот ги повика надлежните да ја преиспитаат одлуката за неговата смена, тврдејќи дека нема никакви ...

Меџити го повика разрешениот Јовев да му биде советник, не одговори дали ќе си ја преиспита одлуката за промена

Lider - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити го повика разрешениот директор Сашко Јовев од Кардиохирургија, да му биде советник во Кабинетот. Не одговори на прашањето дали ќе ја ревидира неговата одлука за Јовев да се врати на директорската позиција, туку ...

Јовев: Сигурен сум дека министерот ќе ја поправи грешката, моето место е на Кардиохирургија

Lider - 07.06.2023

Професор д-р Сашко Јовев во врска со понудата на министерот за здравство Фатмир Меџити, кој денеска упати повик до него да биде негов национален советник за кадриохирургија, откако вчера го разреши, како што тврдеше поради неработење и ...

Меџити го повика разрешениот Јовев да му биде советник, не одговори дали ќе си ја преиспита одлуката за промена

Република - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити го повика разрешениот директор Сашко Јовев од Кардиохирургија, да му биде советник во Кабинетот. Не одговори на прашањето дали ќе ја ревидира неговата одлука за Јовев да се врати на директорската позиција, туку ...

Јовев: Сигурен сум дека министерот ќе ја поправи грешката, моето место е на Кардиохирургија

Press24 - 07.06.2023

Професор д-р Сашко Јовев во врска со понудата на министерот за здравство Фатмир Меџити, кој денеска упати повик до него да биде негов национален советник за кадриохирургија, откако вчера го разреши, како што тврдеше поради неработење и ...

Таравари медијатор меѓу Меџити и Јовев

Независен - 07.06.2023

Лидерот на Алијанса за Албанците, Арбен Таравари, се слушнал со министерот за здравство Фатмир Меџити и со докторот Сашко Јовев околу случајот со разрешувањето на директорот на Клиниката за кардиохирургија. -И двајцата ми се пријатели.

Доктор Јовев: Не ги оставам пациентите, сигурен сум дека министерот ќе ја поправи грешката

Скопје инфо - 07.06.2023

Професор д-р Сашко Јовев во врска со понудата на министерот за здравство Фатмир Меџити, кој денеска упати повик до него да биде негов национален советник за кадриохирургија, откако вчера го разреши, како што тврдеше поради неработење и ...

Таравари: Јовев не бил разрешен како доктор, сега без функција ќе има повеќе време за пациентите

Press24 - 07.06.2023

Никој не го разреши Сашко Јовев од работното место како доктор во клиниката, дури и мислам дека кога немаш политичка функција имаш повеќе време да им се одадеш на твоите пациенти, изјави претседателот на партијата Алијанса за Албанците, Арбен ...

КАРДИОХИРУРГИЈА: Министерот Меџити вели нема политика во смената на Јовев, а пациентите дека тоа е „навреда за ...

Денешен - 07.06.2023

Разрешувањето на директорот на Универзитетската клиника за државна кардиохирургија, доктор Сашко Јовев, кој ја предводеше првата трансплантација на срце во Македонија и натаму во фокусот на вниманието на јавноста.

Сигурен сум дека министерот ќе ја поправи грешката, моето место е на Кардиохирургија, вели Јовев

еМагазин - 07.06.2023

Професор д-р во врска со понудата на министерот за здравство , кој денеска упати повик до него да биде негов национален советник за кадриохирургија, откако вчера го разреши, како што тврдеше поради неработење и нерегуларности, рече дека тоа е голема ...

Јовев: Сигурен сум дека министерот ќе ја поправи грешката, моето место е на Кардиохирургија

Нетпрес - 07.06.2023

Професор д-р Сашко Јовев во врска со понудата на министерот за здравство Фатмир Меџити, кој денеска упати повик до него да биде негов национален советник за кадриохирургија, откако вчера го разреши, како што тврдеше поради неработење и ...

Меџити го повика разрешениот Јовев да му биде советник, но без одговор дали ќе си ја преиспита одлуката за промена

Нетпрес - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити го повика разрешениот директор Сашко Јовев од Кардиохирургија, да му биде советник во Кабинетот. Не одговори на прашањето дали ќе ја ревидира неговата одлука за Јовев да се врати на директорската позиција, туку ...

Меџити денеска ќе ги даде причините за смената на доктор Јовев

Lider - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска треба да ги објасни причините за смената на докторото Сашко Јовев. Меџити предупреди дека нема да дозволи нерегуларности и неработење од страна на директорите на клиниките.

Таравари: Никој не го разреши Јовев како доктор во клиниката, без политичка функција и ќе има повеќе време за своите ...

Во Центар - 07.06.2023

Никој не го разреши Сашко Јовев од работното место како доктор во клиниката, дури и мислам дека кога немаш политичка функција имаш повеќе време да им се одадеш на твоите пациенти, изјави претседателот на партијата Алијанса за Албанците, Арбен ...

За Ковачевски нема политика во разрешувањето на Јовев

Денешен - 07.06.2023

Премиерот Димитар Ковачевски вели дека не постои политички притисок ниту политичко мешање во случувањата со разрешувањето на директорот на Клиниката за кардиохирургија д-р Сашко Јовев од министерот за здравство Фатмир Меџити.

ЈОВЕВ: Сигурен сум дека министерот ќе ја поправи грешката

Денешен - 07.06.2023

Професор д-р Сашко Јовев во врска со понудата на министерот за здравство Фатмир Меџити, кој денеска упати повик до него да биде негов национален советник за кадриохирургија, откако вчера го разреши, како што тврдеше поради неработење и ...

Јовев: Сигурен сум дека министерот ќе ја поправи грешката,а моето место е на Кардиохирургија

24Инфо - 07.06.2023

Професор д-р Сашко Јовев во врска со понудата на министерот за здравство Фатмир Меџити, кој денеска упати повик до него да биде негов национален советник за кадриохирургија, откако вчера го разреши, како што тврдеше поради неработење и ...

Јовев за „Фокус“: Ако Меџити не ја промени одлуката, ќе го тужам

Press24 - 07.06.2023

По неколкудневни реакции околу смената на директорот на Кардиохирургија, Сашко Јовев денеска министерот за здравство Фатмир Меџити на брифинг со новинарите му понуди на кардиохирургот да стане негов советник, но и дека на овој начин ќе може повеќе ...

Јовев себеси се гледа на Кардихирургија, а не како советник на Меџити

Независен - 07.06.2023

Професор д-р Сашко Јовев во врска со понудата на министерот за здравство Фатмир Меџити, кој денеска упати повик до него да биде негов национален советник за кадриохирургија, откако вчера го разреши, како што тврдеше поради неработење и ...

Меџити денеска ќе ги даде причините за смената на доктор Јовев

Press24 - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска треба да ги објасни причините за смената на докторото Сашко Јовев. Меџити предупреди дека нема да дозволи нерегуларности и неработење од страна на директорите на клиниките.

Меџити го повика Јовев да му биде национален советник за кардиохирургија

Н.Македонија - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска упати повик до разрешениот директор на Универзитетската клиника за државна кардиохирургија, проф. д-р Сашко Јовев да биде негов национален советник за кардиохирургија.

Меџити денеска ќе ги даде причините за смената на доктор Јовев

MTM - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска треба да ги објасни причините за смената на докторото Сашко Јовев. Меџити предупреди дека нема да дозволи нерегуларности и неработење од страна на директорите на клиниките.

Меџити го повика Јовев да му биде национален советник за кардиохирургија

Независен - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска упати повик до разрешениот директор на Универзитетската клиника за државна кардиохирургија, проф. д-р Сашко Јовев да биде негов национален советник за кардиохирургија.

Грковска: Министерот Меџити треба да објасни да објасни зошто д-р Јовев е разрешен

Press24 - 07.06.2023

Заменичката на Претседателот на Владата задолжен за политики за добро владеење, Славица Грковска вечерва во дебатниот магазин „Click Plus“ на ТВ21 проговори за разрешувањето на директорот на Кардиохирургија, Сашко Јовев.

Д-р Јовев размислува дали да му стане советник на Меџити, но смета дека сепак местото му е на Кардиохирургија

Н.Македонија - 07.06.2023

Чест ми е што ме повикува да му бидам советник за кардиохирургија, но не ме повикал лично, вели за „Нова Македонија проф. д-р Сашко Јовев, кого министерот за здравство Фатмир Меџити го разреши од функцијата директор на Државна кардиохирургија.

Меџити денеска ќе ги даде причините за смената на доктор Јовев

Точка - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска треба да ги објасни причините за смената на докторотМини Сашко Јовев. Меџити предупреди дека нема да дозволи нерегуларности и неработење од страна на директорите на клиниките.

Јовев: Не сум жртва на политички реваншизам, почна како суета, но може да прерасне во политички пазар

Кајгана - 07.06.2023

Разрешениот директор на Кардиологија, Сашко Јовев, вели дека добил голема поддршка од заменик-министерката Маја Манолева која имала многу состаноци на кои го подржала, а добил поддршка и од СДСМ, но сепак тврди дека разрешувањето не тргнало како ...

„Моето место е на Кардиохирургија“, Јовев е сигурен дека Меџити ќе ја поправи грешката

Точка - 07.06.2023

Сашко Јовев, разрешениот директор на Клиниката за кардиохирургија, по повикот на министерот за здравство Фатмир Меџити, да биде негов национален советник за кадриохирургија, откако вчера го разреши, рече дека „тоа е голема чест, но неговото место е ...

Адвокатот на Јовев: Причината за смената се исплатени дежурства од 2022 без потпис од министерот

Кајгана - 07.06.2023

Во официјалното решение со кое се разрешува од функцијата директор кардиохиругот Сашко Јовев стои објаснување дека на Клиниката има листи за исплата на дежурства, без согласност од министерот, рече Мите Михајловски, адвокат на лекарот.

Апасиев: Да бидеме реални, д-р Јовев е разрешен затоа што е Македонец

Кајгана - 07.06.2023

Пратеникот од редовите на Левица, Димитар Апасиев, смета дека директорот на Кардиохирургија бил разрешен по етничка основа, односно дека е Македонец. Разрешувањето на д-р Сашко Јовев деновиве е главна тема во државава, а неговата преписка со ...

Меџити го повика разрешениот Јовев да му биде советник

Денар - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити го повика разрешениот директор Сашко Јовев од Кардиохирургија, да му биде советник во Кабинетот. Не одговори на прашањето дали ќе ја ревидира неговата одлука за Јовев да се врати на директорската позиција, туку ...

Ковачевски го советувал Меџити да разговара со Јовев за идна соработка

Точка - 07.06.2023

Иако нема никакви ингеренции за директорските места на клиниките, премиерот Димитар Ковачевски разговарал со министерот за здравство, Фатмир Меџити, за разрешувањето на кардиохирургот Сашко Јовев од функцијата директор на Кардиологија.

Меџити го повика разрешениот Јовев да му биде советник, не одговори дали ќе си ја преиспита одлуката за промена

Точка - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити го повика разрешениот директор Сашко Јовев од Кардиохирургија, да му биде советник во Кабинетот. Не одговори на прашањето дали ќе ја ревидира неговата одлука за Јовев да се врати на директорската позиција, туку ...

Ковачевски: Во Здравство има над 130 директори, не верувам дека има друга земја во светот со повеќе

Локално - 07.06.2023

Од сите страни можевме да видиме дека нема политички притисок. Министерот за здравство управува со сите организации во рамките на МЗ. Има над 130 директори во МЗ и не верувам дека има држава во свет со повеќе директори, заменици и членови на управни ...

Јовев: Сигурен сум дека министерот ќе ја поправи грешката

Локално - 07.06.2023

Професор д-р Сашко Јовев во врска со понудата на министерот за здравство Фатмир Меџити, кој денеска упати повик до него да биде негов национален советник за кадриохирургија, откако вчера го разреши, како што тврдеше поради неработење и ...

Меџити го повика Јовев да му биде национален советник за кардиохирургија

Опсервер - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска упати повик до разрешениот директор на Универзитетската клиника за државна кардиохирургија, проф. д-р Сашко Јовев да биде негов национален советник за кардиохирургија.

Меџити го повика Јовев да му биде национален советник за кардиохирургија

MakPress - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска упати повик до разрешениот директор на Универзитетската клиника за државна кардиохирургија, проф. д-р Сашко Јовев да биде негов национален советник за кардиохирургија.

Министерот го повика разрешениот директор да му биде советник

Скопје1 - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити на денешниот брифинг со новинарите истакна дека разрешениот директор на Кардиохирургија, професор д-р Сашко Јовев му е пријател и пред неколку дена пиеле кафе заедно, но и дека му понудил да му биде советник во ...

Д-р Јовев му трансплантираше ново срце на татко ѝ: Елеонора има важна порака до министерот Меџити

Мастило - 07.06.2023

Во принцип на мојов профил најчесто гледате објави поврзани со шминка, и избегнувам да давам коментар на вакви теми, но овој пат оваа тема многу ме погодува, ме боли! Па затоа решив нешто да Ви кажам. Дали знаете кој е Проф. Др.

Инспекторите констатирале неправилности на Клиниката за кардиохирургија

Zoom - 07.06.2023

Министерот за здравство, Фатмир Меџити, е одлучен да го разреши директорот на Клиниката за кардиохирургија, Сашко Јовев. Од Министерството за здравство велат дека инспекторите утврдиле дека Клиниката нема поднесено финансиски извештај за минатата ...

„Нефрон“: Апелираме да се преиспита одлуката за разрешување на Јовев

MakPress - 07.06.2023

Апелираме да се преиспита одлуката за разрешување на директорот, професор доктор Сашко Јовев, а за евентуално направените грешки и пропусти во работењето, доколку ги има, соодветно нека биде казнет со други мерки, но, да не се казнуваат пациентите ...

Совет за здравство на ЛДП: Да се престане со партиската поделба на раководните функции во јавните здравствени установи

Бизнис Вести - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити да даде образложение засновано на факти и докази односно да ги презентира злоупотребите утврдени од надзорот со цел јавноста да е информирана зошто го разреши директорот на Универзитетската клиника за ...

Јовев му одговори на Меџити: Моето место е на Кардиохирургија, сигурен сум дека министерот ќе ја поправи грешката,

MakPress - 07.06.2023

Професор д-р Сашко Јовев во врска со понудата на министерот за здравство Фатмир Меџити, кој денеска упати повик до него да биде негов национален советник за кадриохирургија, откако вчера го разреши, како што тврдеше поради неработење и ...

Таравари го брани Меџити, вели дека Јовев без политичка функција ќе имал повеќе време за пациентите

MakPress - 07.06.2023

Никој не го разреши Сашко Јовев од работното место како доктор во клиниката, дури и мислам дека кога немаш политичка функција имаш повеќе време да им се одадеш на твоите пациенти, изјави претседателот на партијата Алијанса за Албанците, Арбен ...

Меџити денеска ќе ги објави причините за смената на доктор Јовев

Скопје1 - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска треба да ги објасни причините за смената на докторот Сашко Јовев. Меџити предупреди дека нема да дозволи нерегуларности и неработење од страна на директорите на клиниките.

Како на толку проблематични клиники и здравствени домови Меџити се намерачи на клиниката за кардиохирургија, прашува ...

Скопје1 - 07.06.2023

Кога партиските пазари и суети се вмешаат во здравството, тогаш здравствениот систем е на апарати. Последниот скандал во здравството со разрешувањето на директорот на клиниката за Кардиохирургија, покажува дека оваа власт ниту има стратегија, ниту ...

Таравари: Никој не го разреши Јовев како доктор во клиниката, без политичка функција и ќе има повеќе време за своите ...

Zoom - 07.06.2023

Никој не го разреши Сашко Јовев од работното место како доктор во клиниката, дури и мислам дека кога немаш политичка функција имаш повеќе време да им се одадеш на твоите пациенти, изјави претседателот на партијата Алијанса за Албанците, Арбен ...

Откако го разреши, Меџити го повика д-р Јовев да му биде советник

ММС - 07.06.2023

Министерот за здравство, Фатмир Меџити денеска упати повик до разрешениот директор на Универзитетската клиника за државна кардиохирургија, проф. д-р Сашко Јовев да биде негов национален советник за кардиохирургија.

Таравари вели дека Јовев не бил разрешен како доктор, сега без функција ќе имал повеќе време за пациентите

4NEWS - 07.06.2023

Никој не го разреши Сашко Јовев од работното место како доктор во клиниката, дури и мислам дека кога немаш политичка функција имаш повеќе време да им се одадеш на твоите пациенти, изјави претседателот на партијата Алијанса за Албанците, Арбен ...

Не е лична одлуката за разрешувањето на Јовев – во соопштение се објаснува Меџити

ММС - 07.06.2023

Бројни е реакциите по директорката смена на д-р Сашко Јовев во Клиниката за кардиохирургија. Министерот за здравство Фатмир Меџити, поради тоа, во обраќање до јавноста објаснува дека оваа одлука е со цел обезбедување на највисоко ниво на грижа за ...

Меџити го повика Јовев да му биде национален советник за кардиохирургија

Frontline - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска упати повик до разрешениот директор на Универзитетската клиника за државна кардиохирургија, проф. д-р Сашко Јовев да биде негов национален советник за кардиохирургија.

Совет за здравство на ЛДП: Да се престане со партиската поделба на раководните функции во јавните здравствени установи

Опсервер - 07.06.2023

Министерот за здравство Фатмир Меџити да даде образложение засновано на факти и докази односно да ги презентира злоупотребите утврдени од надзорот со цел јавноста да е информирана зошто го разреши директорот на Универзитетската клиника за ...