TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Генералот Павковиќ обвинет дека бил гробар на косовските Албанци

Дневник - 15.06.2001

СЛУЧАИ "ЛАДИЛНИК" ?"БАТАЈНИЦ? Во наредб?потпишан?од генерало?Лазареви?се бара единиц?на полицијата ил?на војската да изврша?"асанациј?на терено? Во белградската приградска населб?Батајниц?ка?најголемио?воен аеродром во Југославиј?вчер?почн?откопувањето на локацијата посочена како масовн? гробница ...

Југославија в година во "градинката на НАТО"

Дневник - 14.06.2001

ГЕНЕРАЛ ПАВКОВИЌ НАЈАВУВА Началникот на Генералштабот на Војската на Југославија генерал Небојша Павковиќ вчера изјави дека Југославија наскоро ќе поднесе барање за прием во програмата Партнерство за мир, јави Ројтерс. Зачленување во Партнерството е прв и задолжителен чекор кон членство во НАТО.

Постои соработка меѓу вооружените сили на Македонија и СР Југославија

А1 - 13.06.2001

Постојат определени облици на соработка со вооружените сили на македонија и таа соработка ќе продолжи - изјави началникот на генералштабот на Југословенската армија генерал Небојша Павковиќ. Во интервјуто за белградската агенција "Фонет", Павковиќ прецизирал дека постои успешна размена на ...