TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Казна од 200 долари поради носење панталони

Идивиди - 10.09.2009

Поранешната суданска новинарка и службеничка на ОН, Лубна Ахмед ал Хосејн е осудена на парична казна од 200 американски долари поради „носење панталони“.

Oслободена жената, обвинета поради носење панталони

Идивиди - 10.09.2009

Суданскиот суд денеска ја ослободипоранешната новинарка Лубна Хусеин, која беше . Хусеин е ослободена, откако националниот синдикат на новинари ја платил ...

Во Судан ослободена новинарката обвинета поради носење панталони

Кирилица - 09.09.2009

Суданскиот суд ја ослободи поранешната новинарка Лубна Хусеин, која беше прогласена за виновна поради тоа што носела панталони.

Протест пред судењето на новинарска обвинета за носење панталони

МРТ - 09.09.2009

Суданската полиција интервенираше денеска пред судот во Картум, каде стотина лица се собраа во знак на протест против судењето на новинарка обвинета за носење ...

Во затвор поради носење панталони

А1 - 08.09.2009

Суданската новинарка Лубна Ахмед ал Хусеин, на која и се закануваше казна со јавно камшикување поради носење панталони, доби едномесечна затворска казна.

ОН: Судан го крши меѓународното право

Р.С.Европа - 08.09.2009

Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации оцени дека осудувањето на жена во Судан поради недолично носење панталони го крши меѓународното право и ја ...

Ослободена суданската новинарка

Р.С.Европа - 08.09.2009

Ослободена е суданската новинарка што беше осудена поради носење пантолони. Таа беше осудена на еден месец затвор, зашто одби да ја плати казната од 200 долари.

Суданска новинарка осудена за носење панталони

Р.С.Европа - 07.09.2009

Суданска новинарка денеска е осудена за непристојност зашто носела панталони, но таа ќе биде поштедена од тепање.

Казнета новинарката што носела пантолони

Телма - 07.09.2009

Суданската новинарка Лубна Ахмед ал-Хусеин, на која и се закануваше камшикување поради носење панталони, денеска е осудена на парична казна од 200 долари, или ...

Суданка казнета со 200 долари поради носење панталони

Форум - 07.09.2009

Поранешната суданска новинарка и службеничка на ОН, Лубна Ахмед ал Хосејн е осудена на парична казна од 200 американски долари поради „носење панталони“ ...

Протест пред судењето на новинарска обвинета за носење панталони

Макфакс - 07.09.2009

Суданската полиција интервенираше денеска пред судот во Картум, каде стотина лица се собраа во знак на протест против судењето на новинарка обвинета за носење ...

Парична казна за новинарката што носела панталони

Макфакс - 07.09.2009

Суданската новинарка Лубна Ахмед ал-Хусеин, на која и се закануваше камшикување поради носење панталони, денеска е осудена на парична казна од 200 долари, или ...

Новинарка казнета поради носење панталони

Inpress - 07.09.2009

Картум, 7. септември (ИНПРЕС) Суданската новинарка Лубна Ахмед ал-Хусеин, на која и се закануваше казна со камшикување поради носење панталони, е осудена ...