TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Паљурци - Некогаш село, денес пусти ридови

А1 - 20.09.2009

Многу имало, ништо не останало од некогашниот духовен центар на Католичката црква во Паљурци кај Богданци, само преданијата пренесувани од колено на колено.

Решенија за Македонија или решенија за Паљурци?

Време - 19.09.2009

Додека СДСМ макотрпно и засега неуспешно бара решение за случајот „Паљурци“, јас ќе се потрудам да разјаснам некои нешта околу новата програма на оваа партија, ...

Паљурчани бараат извинување

Утрински - 18.09.2009

Координативното тело „Паљурци - македонско и европско наследство“ во вчерашната реакција до медиумите бара лично извинување од претседателот на СДСМ, Бранко ...

Бранко против бранковистите

Форум - 18.09.2009

Во СДСМ, Црвенковски си верува само себеси Ѓорѓи Спасов, Илинка Митрева, Никола Поповски, Димитар Бузлевски, Владо Бучковски, Радмила Шеќеринска, Јани ...

СДСМ се "испрдува" со Паљурци (и Прдејци) !

Inpress - 18.09.2009

Скопје, 18. септември (ИНПРЕС) СДСМ се "испрдува" ("исмејува" н.з.) со Паљурци (и Прдејци), обвини владеачката ВМРО ДПМНЕ. Вујаклија би рекол - "спрдачи се"...

Уште шест села бараат извинување од Црвенковски

Форум - 18.09.2009

Жителите на Стојаково, Ѓавато, Богданци, Селемлија, Грчиште, Мрзенци, соседни села на Паљурци денеска се придружија на барањето на Координативното тело од ова ...

Жителите на шест села бараат извинување од Црвенковски

Кирилица - 18.09.2009

Црвенковски кажа дека Паљурци било само симболика. Зборовите и навредите на Паљурци беа наменети против сите нас Месните заедници Стојаково, Ѓавато, Богданци, ...

Уште шест села бараат извинување од Црвенковски

МРТ - 18.09.2009

Жителите на Стојаково, Ѓавато, Богданци, Селемлија, Грчиште, Мрзенци, соседни села на Паљурци денеска се придружија на барањето на Координативното тело од ова ...

Уште шест села бараат извинување од Црвенковски

Макфакс - 18.09.2009

Жителите на Стојаково, Ѓавато, Богданци, Селемлија, Грчиште, Мрзенци, соседни села на Паљурци денеска се придружија на барањето на Координативното тело од ова ...

Враќањето на имотот на Католичката црква во Паљурци доби приоритет

Утрински - 17.09.2009

Предметот за над девет милиони квадрати земјиште во Паљурци, кое го побарува Католичката црква, доби приоритет за разгледување кај владината Комисија за ...

Презирот кон Паљурци и библиска Македонија

Дневник - 17.09.2009

Македонија не е само од Бихаќка до Синиот клуб. Македонија е минатото на Смилево. Непокорот на Брвеница. Херојството на Могила. Црешите во Велгошти.

Црвенковски да се извини

Утрински - 17.09.2009

Извинување од лидерот на СДСМ, Бранко Црвенковски, вчера побара координативно тело „Паљурци – македонско и европско наследство“.

СДСМ повторно го навреди Паљурци

Макфакс - 17.09.2009

СДСМ наместо да се извини од името на својот лидер Бранко Црвенковски повторно го навреди селото Паљурци и сите селани во државата.

СДСМ реагира на Координативното тело “Паљурци-Македонско и Европско наследство“

Форум - 17.09.2009

Во врска со повторната реакција на Координативното тело “Паљурци-Македонско и Европско наследство“, СДСМ регараше со соопштение „Изненадени сме од упорноста на ...

СДСМ повторно го навреди Паљурци

МРТ - 17.09.2009

СДСМ наместо да се извини од името на својот лидер Бранко Црвенковски повторно го навреди селото Паљурци и сите селани во државата.

`Паљурци` бара извинување од Црвенковски

Кирилица - 17.09.2009

Бараме јавно извинување од поранешниот претседател на сите граѓани на Македонија, бидејќи во Паљурци секогаш чесно се живеело и се сакала држава Граѓани од ...

Паљурчани: Сега и СДСМ не’ навреди!

Форум - 17.09.2009

СДСМ наместо да се извини од името на Бранко Црвенковски, повторно го навреди селото Паљурци и сите селани во државата, велат од Координативното тело од ...

Паљурци бара извинување од Црвенковски

А1 - 16.09.2009

Извинување од лидерот на СДСМ Бранко Црвенковски побара денеска координативно тело „Паљурци - македонско и европско наследство“.

Паљурци бара извинување од лидерот на СДСМ

Канал5 - 16.09.2009

Координативното тело Паљурци македонско и европска наследство бара извинување од лидерот на СДСМ зашто според нив, на последниот партиски конгрес навредливо ...

СДСМ си го правда шефот за Паљурци

Дневник - 16.09.2009

Извинување од Црвенковски побараа вчера претставници на Координативно тело „Паљурци - македонско и европско наследство“.

СДСМ - Црвенковски немаше намера да ги навреди жителите на Паљурци

Макфакс - 16.09.2009

Претседателот на СДСМ Бранко Црвенковски во своето обраќање на промоцијата на новата програма, немаше никаква намера да ги навреди жителите на Паљурци.

СДСМ: Црвенковски не ги навредуваше паљурчани, ја објаснуваше иднината

Форум - 16.09.2009

За да им ја покаже иднината на жителите на Паљурци, како и на сите македонски граѓани, лидерот на СДСМ, Бранко Црвенковски, ги спомнал во своето обраќање, ...

Паљурци бара извинување од Црвенковски

МРТ - 16.09.2009

Извинување од лидерот на СДСМ Бранко Црвенковски побара денеска координативно тело „Паљурци – македонско и европско наследство“.

СДСМ - Црвенковски немаше намера да ги навреди жителите на Паљурци

МРТ - 16.09.2009

Претседателот на СДСМ Бранко Црвенковски во своето обраќање на промоцијата на новата програма, немаше никаква намера да ги навреди жителите на Паљурци.

Паљурчани бараат Црвенковски да им се извини

Форум - 16.09.2009

Бранко Црвенковски да се извини за делот од својот говор на саботниот конгрес на СДСМ во која навредливо го спомена селото Паљурци, побараа денеска од ...

Паљурци бара извинување од Црвенковски

Макфакс - 16.09.2009

Извинување од лидерот на СДСМ Бранко Црвенковски побара денеска координативно тело „Паљурци – македонско и европско наследство“.

Жителите на Паљурци бараат извинување од Бранко

Вечер Прес - 16.09.2009

Координативното тело "Паљурци - македонско и европско наследство" бара извинување од лидерот на СДСМ Бранко Црвенковски зашто во последниот говор ги навредил ...

Кон Брисел, а не кон Паљурци!

Време - 14.09.2009

На Македонија не и е потребна алтернатива на власта, туку ново лидерство. Не е важно да се фалиш дека работиш по дваесет и четири часа во денот, седум дена во ...

Другарите и другарките од СДСМ ќе ја ораат Македонија

Н.Македонија - 14.09.2009

Ова е програма што повторно ги отвора евроатлантските перспективи и и го враќа меѓународниот углед на земјата.