TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Изборите на убавина се претвораат во драми

Утрински - 12.10.2007

МАГАЗИН: Избори Кулминацијата се случи на изборот „Мис на Македонија“ кога водителките ги измешаа имињата на победничките КАТЕРИНА ШЕКЕРОВСКА Дали знаете кој ќе ја претставува Македонија на изборот „Мис на светот 2007“ што ќе се одржи на 1 декември во Кина? Кој ќе патува на „Мис ворлд стар“, а кој ...

Убавината на една девојка е релативна работа

Утрински - 12.10.2007

СТИЛ: Јана Стојановска, мис на Македонија Изборот „Мис на светот“ оваа година ќе се одржи од 2 ноември до 1 декември во Кина. Тоа е прилично долг период во кој може да се види и научи нешто од источната култура. Кина е огромна земја, империја со богата историја, со посебна култура, со театарски ...

Честит 11 Октомври

Вест - 10.10.2007

Кандидатка за мис Европа Цеце Орешкова (19) од Неготино ќе ја претставува Македонија на Интернационалниот избор за мис Европа, кој следната година ќе се одржи во Париз, Франција. Цеце ќе биде првата Македонка што ќе учествува на овој избор за убавина.

Јана Стојановска - најубава Македонка

Дневник - 08.10.2007

Скопјанката Јана Стојановска е мис на Македонија за 2007 година и ќе ја претставува нашата земја на изборот „Мис на светот“, што на 1 декември ќе се одржи во Санија, Кина. Јана победи во конкуренција од 13 девојки што учествуваа на изборот што во петокот се одржа во скопската дискотека „Хард рок“.

Победи Јана Стојановска, измешани имињата на наградените

Време - 08.10.2007

УШТЕ ЕДНО СМЕШНО ИЗДАНИЕ НА „МИС НА МАКЕДОНИЈА“ Јана Стојановска е новата официјална македонска убавица што ќе ја претставува Македонија на светскиот избор „Мис ворлд“. Стојановска победи во конкуренција на уште 12 девојки на националниот избор, кој се одржа во петокот вечер во скопскиот клуб ...

Втора среќа за Јана Стојановска

Вест - 08.10.2007

ИЗБРАНА МИС НА МАКЕДОНИЈА ЗА МИС НА СВЕТОТ Јана Стојановска (22) од Скопје, висока 171 см и тешка 50 килограми ќе ја претставува Македонија на светскиот избор за мис на светот кој годинава ќе се одржи на 1 декември на островот Хајнан, Кина.

Јана Стојановска ќе не' претставува на „Мис на светот“ во Кина

Утрински - 08.10.2007

Мис на Македонија Дваесет и двегодишната скопјанка Јана Стојановска победи на осмиот избор „Мис на Македонија“ во организација на агенцијата „Мис М“, сопственост на Лидија Велкова. Стојановска ќе ја претставува нашата земја на изборот „Мис на светот“ во Кина, што ќе се одржи на 1 декември на ...