TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Првите мали хидроелектрани ќе ја стабилизираат струјата

Утрински - 09.12.2010

Намалување на бројот на испади во локалната електрична мрежа и стабилизација на напонот во регионот на Струга и на Охрид е резултат што ќе го постигнат новите пет мали хидроелектрани во регионот на ...

Проработеа првите пет мали ХЕЦ

Дневник - 09.12.2010

Вкупно 14 милијарди киловат-часа електрична енергија годишно ќе произведуваат петте мали хидроцентрали во Охрид и во Струга, кои се изградени во рамки на Стратегијата за развој на обновливи извори на ...

Стружани и охриѓани ќе пијат поквалитетна вода

Вечер - 08.12.2010

Со пуштање во употреба на последната електрана, Белица 1, над струшкото село Вишни заокружен е системот на петте мали хидроцентрали во Струга и Охрид, изработени во јавно-приватно партнерство на ...

Проработеа првите пет мали ХЕЦ

Канал 77 - 08.12.2010

Влегоа во погон првите пет мали хидроцентрали за производство на струја од обновливи извори на енергија. Три од нив се лоцирани во Охридскиот, а останатите две Белица 1 и Белица 2 во Струшкиот регион.

Пуштена во употреба хидроелектраната „Белица 1“

А1 - 07.12.2010

Со пуштање во употреба на последната мала хидроелектрана „Белица 1“ од изворите во Струшко денес е заокружен системот од 5 хидроелектрани во охридско-струшкиот регион, инвестициски проект на ...

Пуштена ХЦ Белица1

Алсат-М - 07.12.2010

Хидроцентралата Белица 1, која се наоаѓа во подножјето на селото Горна Белица, денеска официјално беше пуштена во употреба.

Пуштена и петтата мала хидроцентрала во Струга

Форум - 07.12.2010

Пуштена во употреба последната од петте мали хидроцентрали со вкупна вредност од 7,3 милиони евра кои се инвестиција на „Фероинвест“ и меѓуопштинското јавно претпријатие „Проаква“ Вкупната моќност на ...

Проработеа првите пет мали ХЕЦ

Алфа - 07.12.2010

Влегоа во погон првите пет мали хидроцентрали за производство на струја од обновливи извори на енергија. Три од нив се лоцирани во Охридскиот, а останатите две Белица 1 и Белица 2 во Струшкиот регион.

Пет хидроцентрали во Охрид и Струга пуштени во употреба

Канал5 - 07.12.2010

Пуштени се во употреба пет нови хидро-електрани во Охрид и Струга. Две од нив се изградени на Горно-беличка река а три на Летничките извори.

Пуштени во употреба првите пет мали хидроцентрали во регионот на Охрид и Струга

Сител - 07.12.2010

Со пуштање во употреба на малата хидроелектрична централа „Белица 1“ денеска во струшкото село Вишни беше заокружен проектот за изградба на пет мали хидроелектрани во регионот на Охрид и Струга по ...

Пуштени во употреба мали хидроелектрани во струшко и охридско

Нетпрес - 07.12.2010

Проектот за изградба на пет мали хидро електрани во регионот на Струга и Охрид од Меѓуопштото јавно претпријатие “Проаква“ и домашниот инвеститор “Фероинвест“, во кој се вложени околу 7, 2 милиони ...

Пуштени во употреба пет мали хидроцентрали

Курир - 07.12.2010

Денес заврши проектот за изградба на пет мали хидроелектрани во регионот на Охрид и Струга по пат на јавно-приватно партнерство меѓу меѓуопштинското јавно претпријатие „Проаква“ и домашниот ...

Потече струја од првите пет мали хидроцентрали

eReporter - 07.12.2010

Први киловати потекоа денеска од пет те мали хидроцентрали изградени во струшко-охридскиот регион од обновливи извори на енергија .

Пуштена и петтата мала хидроцентрала во Струга

Макфакс - 07.12.2010

Пуштена во употреба последната од петте мали хидроцентрали со вкупна вредност од 7,3 милиони евра кои се инвестиција на „Фероинвест“ и меѓуопштинск..

Стружани ќе пијат поквалитетна вода

Inpress - 07.12.2010

Струга, 7. декември 2010 (ИНПРЕС) Денеска над струшкото село Вишни беше пуштена во употреба последната електрана, Белица 1 од системот на петте електрани во Струга и Охрид, изработени во рамките на ...