TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Убиецот од Радање осуден на 10 години затвор

Дневник - 07.11.2003

ПРЕСУДА Осумдесетгодишниот Веселин Стојановски од штипското село Радање вчера беше осуден на десет години затвор откако Кривичниот суд на Основниот суд во Штип го прогласи за виновен за убиството на неговата снаа од брат, во септември годинава.

10 години затвор за убиство на снаата со мотика

Вест - 06.11.2003

Во Основниот суд во Штип на 80- годишниот Веселин Стојановски од селото Радање му беше изречена казна затвор од 10 години за убиство на снаата од брат, Ратка Филипова (61). Убиството се случи на 19 септември годинава, кога Веселин во својата бавча со три удари со мотика по глава ја усмртил Филипова.