TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Власта го чека барањето, а потоа ќе одлучи

Вест - 25.07.2002

ПО НАЈАВАТА ДЕКА ОХРИД ЌР БАРА КОНЦЕСИИ НАД ЕЗЕРОТО Езеро е под заштита на УНЕСКО, поради што неизвесно е како и дали може охридското собрание да ја реализира својата замисла за концесија на Езерото Првиот човек на Управата за водостопанство, Целе Ристевски, вчера одби да ги појасни постојните ...

Охрид ќе бара концесија за користење на Езерото

Вест - 24.07.2002

ОХРИДСКОТО КРАЈБРЕЖЈЕ ГО КОРИСТИ ЗА БИЗНИС КОЈ ЌЕ СТИГНЕ Локалната самоуправа нема никакви ингеренции во однос на Охридското Езеро, поради што во користењето на охридскиот брег на растојание од 7 метри владее вистински хаос и се појавуваат многу локални газди кои Локалната самоуправа во Охрид нема ...

Министерот за економија задолжен да ги следи приходите за концесии

Утрински - 24.07.2002

ВЛАДА На денешната седница, Владата ја разгледа и ја прифати Информацијата за уплатените средства по основа на концесии во која е даден преглед од субјектите - концесионери, по видови концесии разграничени по месеци за 2002 година.

Прифатен предлогот на Советот за радиодифузија - неизменет

Дневник - 24.07.2002

влада Владата на вчерашната седница реши да им се доделат концесии за радиодифузна дејност на 27-те кандидати што ги избра Советот за радиодифузија. На четвртиот конкурс за распределба беа објавени по една радио- и телевизиска концесија за емитување програма на национално ниво и за уште 23 локални ...